Τι ετοιμάζουν άραγε στην Οικουμενική – Οικουμενιστική ( ; ) Σύνοδο τού Ιουνίου πού έρχεται ;


Kolympari

Κολυμπάρι Χανίων
Ιστορικής σημασίας η συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Αποκλειστικό ρεπορτάζ από τον τόπο της Συνόδου
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός αποτελεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος που θα λάβει χώρα στην Κρήτη από τις 16 ως και τις 27 Ιουνίου και συγκεκριμένα στο Κολυμπάρι Χανίων στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Αποστολή Κρήτη Μαρία Γιαχνάκη
Είναι ίσως το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των τελευταίων 1300 χρόνων από την 7η Οικουμενική Σύνοδο μέχρι σήμερα.
Κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου θα συνέλθουν όλοι οι προκαθήμενοι και επίσκοποι της Ορθοδοξίας ώστε να δώσουν κοινή μαρτυρία για την Μία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, με αποτέλεσμα να καταστεί η Κρήτη το κέντρο του πλανήτη.
Έτσι 14 θρησκευτικοί ηγέτες, προκαθήμενοι εκκλησιών και...
οι αντιπροσωπείες τους ( τα μέλη των οποίων δεν θα υπερβαίνουν τα 6 συν 3 βοηθητικά και οι Παρατηρητές ) θα μεταβούν στην Κρήτη από τις 16 Ιουνίου και για 10 μέρες θα συνεδριάζουν για θέματα που αφορούν την ορθοδοξία και ευαίσθητες πτυχές αυτής προκειμένου να ληφθούν κοινές αποφάσεις για την ζωή και την μαρτυρία των ορθοδόξων Χριστιανών...


Της Συνόδου θα προεδρεύσει ο ΑΘΠ Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος , του οποίου ήταν και ο διακαής πόθος να γίνει αυτή η Σύνοδος και υπό την αιγίδα του θα γραφεί νέα σελίδα στην ιστορία της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.
Η Πανορθόδοξος Σύνοδος απασχόλησε αρκετά την εκκλησία λόγω των θεμάτων συζήτησης που θα τεθούν, όμως το ίδιο απασχολεί και τις υπηρεσίες ασφαλείας, των οποίων τα μέτρα θα είναι δρακόντεια λόγω της έλευσης θρησκευτικών ηγετών.
Ήδη στην Κρήτη βρίσκονται απεσταλμένοι των Αμερικανικών, Ρωσικών και Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να ερευνηθούν οι χώροι να ελεγχθούν οι τόποι μετακινήσεων και να σχεδιάσουν το πρόγραμμα ασφάλειας αφού λόγω και των μετακινήσεων των θρησκευτικών ηγετών από το νομό Χανίων στο νομό Ηρακλείου, θα είναι αρκετά απαιτητικά τα μέτρα για την ασφάλεια.
Η έλευση του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου δίνει ένα ιδιαίτερο στίγμα στην Πανορθόδοξο όσον αφορά την απήχησή της και στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους ηγέτες - όπως ο Πατριάρχης Μόσχας κκ Κύριλος - θα έχει ιδιαίτερα αυξημένη προστασία μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου ,Βλαντιμίρ Πούτιν όχι μόνο στις μετακινήσεις του ή στον χώρο διαμονής του αλλά ακόμη και στην διατροφή του.
Ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κρήτης κύριος Δασκαλάκης που έχει μόλις λίγο καιρό αναλάβει την θέση αυτήν θα έχει να αντιμετωπίσει ένα από τα δυσκολότερα γεγονότα φύλαξης στην θητεία του.
Οι Αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες , διεκδικούν να έχουν το πάνω χέρι στην ασφάλεια και την επιλογή ανδρών φύλαξης και προστασίας, κάτι το οποίο δεν μπορεί σαφώς να πραγματοποιηθεί 100% αφού στην Πανορθόδοξο όπως προαναφέραμε θα είναι και ο Ρώσος Πατριάρχης γεγονός που έχει δημιουργήσει μια αναστάτωση στις συνεννοήσεις με βασικό αποδέκτη των προβλημάτων την ελληνική αστυνομία.
Ακόμη και η επιλογή των δημοσιογράφων θα περάσει από κόσκινο σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενώ ήδη διαμορφώνονται οι όροι επιλογής αυτών για την πολυπόθητη διαπίστευσή τους για την Πανορθόδοξο αφού έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών ανταποκριτών.
Το μεγάλο βάρος τώρα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου για την οποία ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από εκκλησιαστικούς κύκλους λόγω διαφωνιών του περιεχομένου των συζητήσεων που θα γίνουν , έχει πέσει αναμφίβολα στην Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου καθώς και στην Ακαδημία Κρήτης όπου θα λάβει χώρα η Πανορθόδοξος.
Στην Ακαδημία Κρήτης όπου θα φιλοξενηθεί η Σύνοδος γίνονται πυρετωδώς εργασίες για την καταλληλότητα των χώρου και ήδη σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Ζορμπά: «είναι έτοιμες οι αίθουσες των εργασιών ενώ τακτοποιούνται ζητήματα τεχνικού εξοπλισμού κι επικοινωνίας καθώς και οι καμπίνες μεταφραστών ώστε να είναι όλα έτοιμα τις ημέρες της Συνόδου. Είναι γεγονός τονίζει ο κύριος Ζορμπάς ότι με την συνάντηση αυτή τερματίζεται ένα μεγάλο Συνοδικό κενό και αποκαθίσταται η συνοδική ιερουργία του συνόλου της ορθοδοξίας.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ορθόδοξης ακαδημίας Κρήτης καυτηριάζει όλους όσους προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν για το κόστος της Συνόδου εξυπηρετώντας προφανώς κάποια συμφέροντα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση αλλά διάθεση για κουτσομπολιό.»
Ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κκ Αμφιλόχιος βρίσκεται διαρκώς σε συσκέψεις με το υπουργείο εξωτερικών και όλους τους φορείς που συνεργάζονται για την έκβαση της Συνόδου , ενώ όπως μας δήλωσε : «Η Σύνοδος αυτή θα αποτελέσει ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός το οποίο θα γραφτεί στην ιστορία και προσπαθούμε όλοι για την επιτυχία της αφού είναι πολύ σημαντικό ότι σε μια τέτοια κρίσιμη εποχή θα συναντηθούν οι Ορθόδοξοι ηγέτες για το συμφέρον και το καλό της παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι αυτού του γεγονότος που θα λάβει χώρα στην Μητρόπολή μας και θα στιγματίσει σίγουρα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας το κόστος της Συνόδου θα ανέλθει περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ το ανώτερο, συνολικά για τα όσα θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια αυτής.
Το πρόγραμμα της Συνόδου σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες περιέχει εκτός βεβαίως από τις εργασίες , Θείες λειτουργίες ,στα αραβικά ,ρωσικά , ρουμανικά, γεωργιανά και αλβανικά , Συλλείτουργα κι Εσπερινούς των Προκαθήμενων χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη , παρουσία και του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου , προσφωνήσεις δημάρχων , επίσημα δείπνα και προσφωνήσεις και συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ειρηναίο αλλά και με τοπικούς Επισκόπους.
Τι ετοιμάζουν άραγε στην Οικουμενική – Οικουμενιστική ( ; )

Σύνοδο
Μία σειρά διακεκριμένων ιεραρχών, όπως oι Σεβασμιώτατοι Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Λεμεσού κ. Αθανάσιος, αλλά και έγκριτων θεολόγων, όπως οι ομότιμοι καθηγητές Παν/μιου και Πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος (Μεταλληνός) και π. Θεόδωρος (Ζήσης) εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για την αποκαλούμενη «πανορθόδοξο σύνοδο».
Μάλιστα, στο κήρυγμα του για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς αναφέρθηκε σε κηρύγματα του Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς), του αγίου στην συνείδηση του λαού Γέροντα Φιλοθέου (Ζερβάκου) και του λογίου και κατά κοινή ομολογία ορθοτομούντος τον λόγον της αληθείας Γέροντα Αθανασίου (Μυτιληναίου) τόσο για την παναίρεση του οικουμενισμού όσο και για την σχέση της με την «πανορθόδοξο σύνοδο».
«Αὐτὴ ἡ Σύνοδος, ἐὰν θὰ γίνει, θὰ χαρακτηριστεῖ ψευδοσύνοδος, δὲν θὰ γίνει ἀποδεκτή. Είναι παρὰ πολὺ σοβαρά.
Προσέξτε, οἱ σκοτεινὲς δυνάμεις ἔχουν ήδη χαλκεύσει καὶ ἔχουν ἤδη πείσει αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους ποὺ έχουνε οἰκουμενικὲς θέσεις. Βεβαίως, βεβαίως, εἶναι Οἰκουμενιστές! (π.Αθανάσιος Μυτιλήναίος).» Είναι σαφές λοιπόν ότι οι ανησυχίες είναι απολύτως δικαιολογημένες.
Από την άλλη πλευρά, η σχετική πατριαρχική και συνοδική εγκύκλιος όχι μόνο δεν πείθει, αλλά και δημιουργεί περαιτέρω ερωτήματα.
Αναφέρει ως πρώτιστο σκοπό της συνόδου την απόδειξη της ενότητας της Ορθοδοξίας.
Μα από ποιον αμφισβητείται βάσιμα η ενότητα της Ορθοδοξίας για να χρειάζεται να την αποδείξουμε;
Και αν αμβισβητείται, θα την αποδείξουμε με συνόδους, συμβιβασμούς και διπλωματίες;

Ο Χριστιανισμός είναι υπό διωγμόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η Ελλάς, η πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας, έχει πλέον καταργηθεί ως ανεξάρτητο κράτος.
Και τώρα συγκαλείται «πανορθόδοξος σύνοδος» για να εξετάσει μεταξύ των άλλων και τις σχέσεις της Εκκλησίας «προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον», ενώ παράλληλα επισπεύδεται η «επίλυση» όλων των εθνικών θεμάτων βέβαια σε βάρος της Ελλάδος;!
Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά δεν συντελούνται κάτω από ασφυκτικές πιέσεις, κάτω από καθεστώς πλάνης, απάτης η απειλής, κι επομένως είναι απολύτως απαράδεκτα και άκυρα;
http://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/1145