ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ



    
Λαγάνα και σαγανάκι από μυζήθρα, δύο παραδοσιακά εδέσματα,
 το ένα για το Σαββατοκύριακο πριν την Μεγάλη Σαρακοστή
και το άλλο, με μία εύκολη συνταγή, για την Καθαρά Δευτέρα.
Ευκολότατα και τα δύο, μπορούμε να τα τιμήσουμε δεόντως
 με την παρέα μας
Πάμε να τα δούμε:



 ΜΥΖΗΘΡΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Κόβουμε την μυζηθρούλα μας σε φέτες ενός εκατοστού.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε τηγάνι και χαμηλώνουμε
 την φωτιά....


Αλατίζουμε ελαφρά τις φέτες της μυζήθρας και πασπαλίζουμε
 με ρίγανη και πιπέρι κόκκινο.
Τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δυο πλευρές να πάρει ελάχιστο χρώμα .
Λίγο πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα ρίχνουμε στο τηγάνι
 μαζί με το τυρί λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο να
 βγάλει
 τα αρώματα του.

Σερβίρουμε την μυζήθρα σε πιάτο και ρίχνουμε λίγο από το
 λάδι του τηγανιού και λεμόνι.


Η συνταγή είναι από τα αρχεία της σελίδας ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΗ ΦΑΡΜΑ,

από την Νεκταρία, δημιουργό και διαχειρίστρια της μητρικής σελίδας ΜΙΚΡΗ ΦΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ,ΕΔΩ.



Σπιτική λαγάνα!!!

Μερίδες: 19

Βαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξερή μαγιά,η,ένα κυβάκι

1 και1\2 κουτ.γλυκού αλάτι

1 κουτ.γλυκού ζάχαρη

4 κουτ.σούπας λάδι

1 κουτ.σούπας ούζο

σουσάμι

Εκτέλεση


 Ανακατεύουμε την μαγιά,την ζάχαρη,το αλάτι,και 2 κουταλιές αλεύρι,σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό λίγο,το αφήνετε για
 μισή ώρα .


Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ,εκτός το σουσάμι,ρίχνετε κ το μείγμα της μαγιάς και αρχίζετε να
 ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό,ζυμώνουμε
 και προσθέτουμε νερό σταματώντας μόλις η ζύμη μας δούμε
 ότι ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης μας.

Το χωρίζετε σε 2 μπάλες ,λαδώνετε 2 ταψάκια απλώνετε με
το χέρι την κάθε μπάλα την πατάτε με το χέρι να πάρει
σχήμα λαγάνας. Βρέχετε τα χέρια και πασπαλίζετε με
 μπόλικο σουσάμι ,το κολλάτε επάνω στις λαγάνες.
  

Τις αφήνετε για 1\2 ώρα,σκεπασμένες και μετά τις πατάμε
 με τα δάχτυλα να κάνουν λακουβίτσες και τις φουρνίζουμε
στους 200 βαθμούς περίπου 1\2 ώρα ! Και του χρόνου!!


  


Πηγή: http://www.magiriki-sintages.gr/