Ένα φάρμακο κατά του άγχους...

Ένα φάρμακο κατά του άγχους...
Αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία!
Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει.
Περπατούσαμε δίπλα – δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους.Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε :«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής.»Κοίταξα γύρω – γύρω στον χώρο.
Έσφυζε από κίνηση, με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Μετά, προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μού είπε:«Αυτό είναι το Τμήμα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σ' αυτούς που τις ζήτησαν.»Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.
Τέλος, στην άκρη ενός μακρινού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να ...

Ο Σίντλερ της Σμύρνης: Ο Αμερικανός που έσωσε τις ζωές 350.000 Ελλήνων στη Μικρασιατική Καταστροφή (εικόνες)


Τον Σεπτέμβριο του 1922 η Σμύρνη παραδόθηκε στις φλόγες και χιλιάδες κάτοικοι σφάχτηκαν ανηλεώς από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ. Καμία ανθρωπιστική οργάνωση δεν βοήθησε στη διάσωση των Ελλήνων κατοίκων. Κανένας στρατός, κανένας πολιτικός και καμία κυβέρνηση της Ελλάδος. Παρά μόνο ένας απλός Αμερικανός που κατά τύχη βρισκόταν εκείνη την περίοδο στην Σμύρνη. Το όνομα του ήταν Έιζα Τζένιγκς και έσωσε την ζωή 350.000 Ελλήνων.

Ο Τζένιγκς γεννήθηκε το 1877 στην Νέα Υόρκη. Στην αρχή ήταν Μεθοδιστής πάστορας και αργότερα έπιασε δουλειά ως γραμματέας στην Χριστιανική Ένωση Νέων Ανθρώπων (YMCA). Στην ηλικία των 28 ετών προσβλήθηκε από φυματίωση σπονδυλικής στήλης. Η ασθένεια τον άφησε με ελαφρά κώφωση και καμπούρα για την υπόλοιπη ζωή του. Είχε ύψος μόλις 1,60. Το 1922 μεταφέρθηκε στα γραφεία της Σμύρνης επειδή ο διευθυντής είχε πάει διακοπές. Οι πρώτοι στρατιώτες του Κεμάλ μπήκαν στις 9 Σεπτεμβρίου. Αμερικανοί και Άγγλοι πολίτες εγκατέλειψαν την πόλη, ακόμη και ο Αμερικανός πρόξενος Τζωρτζ Χόρτον που είχε σύζυγο Ελληνίδα. Όμως ο Τζένιγκς έμεινε πίσω και ...

Συγκλονίζει ο Γιαννιώτης: «Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι!»

O σπουδαίος Σπύρος Γιαννιώτης που έχει δοξάσει την Ελλάδα με τα όσα πέτυχε στην κολύμβηση (αργυρός Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης) ανέβασε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο instagram με αφορμή την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς (11/9).
Μιλάει για την εμπειρία ως ένας δυσλεκτικός μαθητής και δίνει δύναμη σε όλα τα παιδιά. Ένας αθλητής παράδειγμα προς μίμηση!
Διαβάστε την συγκλονιστική ανάρτηση ενός πολύ μεγάλου αθλητή
«Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα. Ισως και εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι. Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να ...

Η αγάπη της μητέρας είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό σύμφωνα με τους επιστήμονες


Η αγάπη της μητέρας είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό!

Η αγάπη που εισπράττουν τα παιδιά από τη μητέρα τους, είναι σημαντικότατος παράγοντας για την καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών αλλά και για την πνευματική και ψυχική τους ηρεμία. Επίσης τα προστατεύει από την κατάθλιψη, όταν θα περάσουν στην εφηβεία και όταν θα ενηλικιωθούν.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του St Louis στην Washington, μελέτησαν τους συναισθηματικούς παράγοντες, όπως η αγάπη του γονέα προς το παιδί του, και κατά πόσο εκείνοι επηρεάζουν την ανάπτυξη του μικρού παιδιού.

Η μελέτη έγινε σε παιδάκια ηλικίας 3 με 6 ετών, και κατέδειξε ότι η αγάπη και η φροντίδα δεν αλλάζει μόνο τις καρδιές και τις απόψεις των παιδιών, αλλά και τους εγκεφάλους τους. Οι γονείς που συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά τους, δεν απάντησαν απλά σε ένα ερωτηματολόγιο, αλλά εγκλείστηκαν (όλη η οικογένεια: γονείς και παιδιά) σε ένα εργαστήριο. Εκεί οι γονείς προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά, να αντιμετωπίσουν μια τεχνητή στρεσογόνο κατάσταση που από πριν οι επιστήμονες είχαν σχεδιάσει και προσαρμόσει στο άγχος της καθημερινότητας, και στη σχέση παιδιού – γονέα.

Μερικά χρόνια αργότερα οι επιστήμονες μέτρησαν, με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας, το μέγεθος του ιππόκαμπου του εγκεφάλου των μικρών παιδιών που...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Μέ παλμό, φιλοπατρία, ἐθνική ὑπερηφάνια διατρανώθηκε τό αὐτονόητο: ὅτι ἡ Μακεδονία εἶναι ἑλληνική, τό ὄνομά της εἶναι ἀδιαπραγμάτευτο καί τίποτα ἄλλο δέν ἰσχύει ἄν δέν τό θέλει ὁ κυρίαρχος λαός.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! 

Ἱκανοποιητική ἦταν ἡ συμμετοχή τῶν συνελλήνων στό πανεθνικό συλλαλητήριο, πού διοργανώθηκε στήν Θεσσαλονίκη, τό Σάββατο, γιά τήν Μακεδονία. Οἱ ἰθύνοντες μιλοῦν γιά 100.000 ἀνθρώπους. Μέ δεδομένο ὅτι ἡ «δημοκρατική» κυβέρνηση καί τά συστημικά ΜΜΕ φρόντισαν νά ...

7 λάθη που όλοι κάνουμε με το τυρί


Ακόμη κι όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους ειδήμονες στο τυρί, μπορεί να κάνουν λάθη. Τα πιο συνηθισμένα είναι επτά.
1. Αποθηκεύουμε σε πλαστικό
Το τυρί πρέπει να αναπνέει και η συντήρηση μέσα σε πλαστικό εμποδίζει αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο να αναπτυχθούν βακτήρια αλλά και να πάρει το τυρί άσχημη «γεύση πλαστικού». Ακόμη και τα τυριά που πωλούνται σε αεροστεγή πλαστική συσκευασία αφού ανοιχθούν, θα πρέπει να τυλίγονται σε λαδόκολλα. Για μαλακά τυριά όπως το ανθότυρο ή η μυζήθρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βαμβακερό ύφασμα.
2. Αποθηκεύουμε στο λάθος ράφι
Τα τυριά πρέπει να συντηρούνται στο πιο… ζεστό μέρος του ψυγείου, δηλαδή στα ειδικά συρτάρια όπου φυλάσσονται τα φρούτα και λαχανικά. Τα πιο ψηλά και πιο κρύα ράφια εμποδίζουν τη σωστή «αναπνοή» των τυριών. Εξάλλου, ορισμένα πολύ σκληρά τυριά, όπως η παρμεζάνα, μπορούν να συντηρηθούν άφοβα και εκτός ψυγείου για κάποιο διάστημα.
7logoi cheeselovers1
3. Το πετάμε όταν μουχλιάσει εξωτερικά
Η άσπρη ή πρασινωπή μούχλα στην εξωτερική πλευρά ενός σκληρού τυριού όπως η γραβιέρα, δεν σημαίνει ότι καταστράφηκε όλο το τυρί. Απλά αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος και φροντίζουμε το υπόλοιπο να καταναλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Προσοχή όμως: προϊόντα τυρογάλακτος όπως η ρικότα μουχλιάζουν εσωτερικά και σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να καταναλωθούν.
4. Δεν σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Κανένα τυρί δεν πρέπει να σερβίρεται κατευθείαν από το ψυγείο διότι έτσι δεν αναδεικνύεται όλη η γεύση και το άρωμά του. Θυμόμαστε πως τα σκληρά τυριά πρέπει να μείνουν 15-20 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβιριστούν, αφού όσο πλησιάζουν τη θερμοκρασία δωματίου, τόσο αναδεικνύεται η γεύση και η έντασή τους. Τα μαλακά τυριά καλό είναι να...

Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ: «Για να είσαι ταπεινός, κατανόησε την αδυναμία σου. Όλα είναι του Θεού»


Για να είσαι ταπεινός, κατανόησε την αδυναμία σου. Όλα είναι του Θεού. Όλα έγιναν από τον Θεό. Όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν στον Θεό. Όλοι οι κόποι σου χωρίς τη βοήθεια της χάριτος του Θεού είναι ιστός αράχνης. 
Κι εσύ, σε σύγκριση με το μεγαλείο του Θεού, μια μικρή αράχνη. Ένα πλάσμα ασήμαντο. Αν μάλιστα δεν έχεις ταπείνωση, είσαι ακόμη πιο ασήμαντος, ένα μηδέν. Να θυμάσαι: Από την ...