Ο φίλος μου ο Όσκαρ, μουσουλμάνος που βαπτίστηκε χριστιανός-  αλλά αυτή την ιστορία θα την πούμε μιαν άλλη φορά- μου είπε στο τηλέφωνο ότι «έχει μια ωραία ιστορία για εμένα»! Και πώς να μην είναι ωραία όταν βλέπεις πλατιά χαμόγελα και θαύματα τα οποία γίνονται μόνον σ’ εκείνους που τα πιστεύουν!
Ο Μοχάμετ και η Σεβί, Τούρκοι που ζουν στην Αυστρία, αισθάνονται ευγνώμονες που οι διακοπές τους στη Ρόδο πριν από τρία χρόνια, έλυσαν ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν αφού ένα γελαστό μωρό ήρθε στο σπίτι τους, μετά το προσκύνημα στην Παναγιά Τσαμπίκα, τη θαυματουργή.
Κι έτσι, τώρα που το παιδί έκλεισε τα δύο, αντί να πάνε στην Ισπανία που σκέφτονταν για διακοπές, ήρθαν και πάλι στη Ρόδο, ευγνώμονες για τη Χάρη της και ευτυχισμένοι για όσα έχουν.
Βραδάκι και βρίσκονται πάλι στο μαγαζί του Όσκαρ, σημείο αναφοράς γι’ αυτούς, πιο εκδηλωτικός ο Μοχάμετ, πιο ντροπαλή η Σεβί, αλλά με τα χαμόγελα που δίνει η πληρότητα και χωρίς δεύτερες ή πολύπλοκες σκέψεις. 
Για ποιο λόγο ήρθατε για δεύτερη φορά στη Ρόδο;
Πριν από τρία χρόνια την  ίδια εποχή είχαμε έρθει για διακοπές. Τότε γνωρίσαμε τον Όσκαρ, εδώ στο μαγαζί του στο Φαληράκι και στην κουβέντα του είπαμε ότι η Σεβί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί. Συζητήσαμε σαν να τον γνωρίζαμε πολλά χρόνια και μας είπε να μας πάει σε μια εκκλησία. Ήταν η Παναγιά Τσαμπίκα. Μας είπε ότι αν πιστέψουμε, θα μας βοηθήσει να κάνουμε παιδί!
Δεν ζείτε στην Τουρκία, αλλά στην Αυστρία, είστε όμως  μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα!
Είμαστε Τούρκοι, αλλά εγώ γεννήθηκα στην Αυστρία από μετανάστες γονείς και η Σεβί ήρθε στην Αυστρία πριν από 13 χρόνια μαζί με την οικογένειά της. Δεν είμαστε φανατικοί μουσουλμάνοι, πιστεύουμε σε ένα Θεό που αγαπά όλο τον κόσμο. Ο Όσκαρ μάς είπε για ένα θαύμα που έγινε σ’ εκείνον τον ίδιο.  Θεωρήθηκε κλινικά νεκρός μετά από καρδιακό επεισόδιο και επανήλθε στη ζωή. Σώθηκε από θαύμα. Μας είπε ότι κι...