Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες ζητούν Ξαρχάκος, Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσας, Κότσιρας και άλλοι καλλιτέχνες..


Μέσω του προσωπικού της προφίλ στο facebook η γνωστή ερμηνεύτρια, στιχουργός και συνθέτης Αφροδίτη Μάνου, ενημερώνει ποιοι γνωστοί καλλιτέχνες ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στα ονόματα αυτά συμπεριλαμβάνονται ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας κ.α.
Λόγω της δημόσιας θέσης που έχει εκφράσει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών η κυρία Μάνου, έχει στοχοποιηθεί το τελευταίο διάστημα απο φιλοκυβερνητικά μέσα. «Τα εθνικά θέματα και τα θέματα Δημοκρατίας, είναι αυτά που...

Για τον πιστό δεν υπάρχουν αδιέξοδα


Πόσοι, αλήθεια, άνθρωποι αγωνιούν χωρίς την πίστη!
Τι θα γίνει αύριο; Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Τι θα κάνουμε; “Τι τέξεται η επιούσα”; Ποιους κινδύνους μάς επιφυλάσσει το μέλλον;
Όλα αυτά, διότι λείπει η πίστη. Όταν όμως υπάρχει η πίστη, τότε ο άνθρωπος ζει χωρίς αγωνία, ζει χωρίς δυσκολίες.
Ο πιστός είναι ο άνθρωπος ο ειρηνικός, ο οποίος αναθέτει τον εαυτό του στα χέρια του Θεού. Η πίστη τον πληροφορεί ότι υπάρχει ο Θεός, ότι γνωρίζει ο Θεός και βλέπει τα προβλήματά του και είναι ο Δυνατός, ώστε εκεί που εμείς οι άνθρωποι βλέπουμε αδιέξοδο, να δώσει Εκείνος διέξοδο και μάλιστα διέξοδο πολύ καλή. Όλα αυτά η πίστη τα εμπνέει.
Όταν όμως ο άνθρωπος στερείται αυτής της πίστεως, ζει μέσα σε καθημερινή αγωνία και σε καθημερινή ψυχική ταλαιπωρία και δεν είναι δυνατόν να ησυχάσει.
Το παράδειγμα των αγίων Τριών Παίδων και η απάντηση, που έδωσαν τότε στο βασιλιά Ναβουχοδονόσορα, είναι επίσης εξαίρετη και θαυμαστή.
Τι του απάντησαν; “Έστι γαρ Θεός ημών εν ουρανοίς”. Υπάρχει ο Θεός, “ώ ημείς λατρεύομεν, δυνατός εξελέσθαι ημάς εκ της καμίνου του πυρός της καιομένης, και εκ των χειρών σου, βασιλεύ, ρύσεται ημάς” (Δαν. γ΄ 17). Ο Θεός μας είναι δυνατόν να μας βγάλει μέσα από το πυρ της καμίνου και από τα χέρια σου να μας γλυτώσει.
Όπως και πράγματι έγινε.
Διέλυσε ο Θεός τον καυστικό πειρασμό, τον κυριολεκτικώς καυστικό μέσα στο καμίνι της φωτιάς, όπου ρίχτηκαν οι νέοι εκείνοι. Διότι ακριβώς ήταν οπλισμένοι με το θυρεό της πίστεως (Εφεσ. 6 16). Αυτό συμβαίνει και...

Προ των ιστορικών ευθυνών του για την εκχώρηση της Μακεδονίας θέτουν τέσσερις Ιεράρχες τον ΠτΔ Π.Παυλόπουλο

Προ των ιστορικών ευθυνών του για την εκχώρηση της Μακεδονίας θέτουν τέσσερις Ιεράρχες τον ΠτΔ Π.Παυλόπουλο
Ψήφισμα για να σωθεί η Μακεδονία και να μην εκχωρηθεί στα Σκόπια έδωσαν στην δημοσιότητα τέσσερις Ιεράρχες.
Το ψήφισμα απευθύνεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στο οποίο αναφέρεται ότι "η Ελλάδα κινδυνεύει με τον προσεταιρισμό της Μακεδονίας από τα Σκόπια"συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να την αφήσουν ανυπεράσπιστη. 
«Η μέθη του Πρωθυπουργού των Σκοπίων δεν έχει όρια… Προσεταιρίζεται το όνομα της Μακεδονίας. Η Ελλάδα κινδυνεύει… Η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική! Δε την αφήσουμε ανυπεράσπιστη», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων, Μαντινείας, Κερκύρας και Κυθήρων στο ψήφισμά τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Οι τέσσερις Ιεράρχες, «ικετεύουν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τον ΠτΔ και τον Πατριάρχη να σταθούν στο ύψος των ιστορικών ευθυνών τους και να αποτρέψουν την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ταυτόχρονα κοινοποιούν το ψήφισμα στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής Ν.Βούτση, στους προέδρους των κομμάτων και στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο ψήφισμα των τεσσάρων ιεραρχών:
«1) Τήν Αὐτοῦ Θειοτάτην Παναγιότητα Τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην κ. κ. Βαρθολομαῖον,
2) Τόν Ἔξοχώτατον Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας κ. κ. Προκόπιον Παυλόπουλον,
3) Τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. κ. Ἱερώνυμον,
4) Τόν Ἐξοχώτατον Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως κ. κ. Ἀλέξιον Τσίπραν,
5) Τόν Ἀξιότιμον Πρόεδρον τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων κ. κ. Νικόλαον Βούτσην,
6) Τούς Ἐντιμωτάτους κ. κ. Προέδρους τῶν Κομμάτων, μελῶν τοῦ Ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου.
Οί κατωτέρω ἀναγραφόμενοι Μητροπολῖται τῆς Ν.Δ. Ἑλλάδος καί τῶν Ἰονίων Νήσων δηλοῦμεν πρός Ὑμᾶς τά ἑξῆς:
Συμφωνοῦμεν ἀπολύτως καί προσυπογράφομεν ἐκθύμως τήν ἀπό 19ης Δεκεμβρίου 2018 δήλωσιν τῶν Σεβασμιωτάτων Ἀδελφῶν μας, τῶν Μητροπολιτῶν τῆς Μακεδονίας μας, ἐν τῷ συνόλῳ αὑτῆς.
Συμμεριζόμεθα ἀπολύτως τήν ἀνησυχίαν των, ἤτις ἑδράζεται εἰς τάς ἀλυτρωτικάς καί κακοβούλους διαθέσεις τῶν ἡγετικῶν Πολιτικῶν τε καί Ἐκκλησιαστικῶν Παραγόντων τῆς γειτονικῆς χώρας ἔναντι τῆς φιλτάτης ἡμῶν Πατρίδος καί εἰδικώτερον τῆς Μακεδονίας μας!
Ἡ μέθη τοῦ κ. Πρωθυπουργοῦ τῶν Σκοπίων δέν ἔχει ὅρια! Ἐπιθυμεῖ νά ἰσοπεδώση τά πάντα! Ὅλως αὐθαιρέτως οἰκειοποιεῖται καί προσεταιρίζεται τό ὄνομα τῆς Μακεδονίας μας! Ἤ Ἑλλάδα μας κινδυνεύει!
Βαθυσεβάστως καί λίαν ἐντίμως ὑπογραμμίζομεν ὅτι Μακεδονία εἶναι μία καί αὔτη εἶναι μόνον Ἑλληνική! Δέν θά τήν ἄφησωμεν ἀνυπεράσπιστον!
Σᾶς ἱκετεύομεν ὅπως μή ἐπικυρώσετε τήν συμφωνίαν!
Μή βάλετε τήν ὑπογραφήν σας εἰς μίαν Συμφωνίαν, ἡ ὁποία θά δημιουργήση τεράστια προβλήματα καί μεγάλην ἀναστάτωσιν τόσον εἰς τήν φιλτάτην Πατρίδα μας, ὅσον καί εἰς τήν Μητέρα Ἐκκλησίαν μας.
Ἐπ’ εὐκαιρία, ἀπευθυνόμενοι πρός τόν Πρωθυπουργόν κ. Ἀλέξιον Τσίπραν, ἀναφωνοῦμεν: Τιμήσατε καί προσέξατε ἰδιαιτέρως τόν ἱερόν Ἐφημεριακόν Κλῆρον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Σεβασθῆτε δεόντως τήν ’Ορθόδοξον Ἐκκλη­σίαν τῆς Ἑλλάδος, τήν Μητέρα καί Τροφόν τοϋ Ἑλληνικοῦ Γένους!
«Νῦν ὑπέρ πάντων ὅ ἀγών!»
ΟΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ
Ὁ Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας Ἀμβρόσιος
Ὁ Μαντινείας καί Κυνουρίας Ἀλέξανδρος
Ὁ Κερκύρας καί Παξῶν Νεκτάριος
Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:
Πρός τήν Διαρκῆ Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ».
https://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/744166_pro-ton-istorikon-eythynon-toy-gia-tin-ekhorisi-tis-makedonias-thetoyn

H ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΟΥΣ

Ήταν απόγευμα, ένα από τα συνηθισμένα πολυτάραχα απογεύματα στο κέντρο της Αθήνας. Ο κόσμος ουρά στην στάση της Ομονοίας των ΤΑΞΙ.
- Κουκάκι, παρακαλώ!… – Ευχαρίστως, του απαντώ• και αυτός ήταν όλος ο διάλογος μέχρι τέλους της διαδρομής, διότι το ύφος και ο τρόπος δεν άφηνε κανένα περιθώριο συζητήσεως. Στο ύψος του Αγίου Ιωάννου (Γαργαρέτας) και επί της οδού Βεΐκου κατέβηκε, και λίγα μέτρα πιο κάτω ένα άλλο χέρι με το χαρακτηριστικό νεύμα με σταματάει.
Ήταν νεαρός ο καινούργιος μου επιβάτης 25-27 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος και κρατούσε μια βαλίτσα. Τοποθετώντας εγώ ταπράγματα του στο «πόρτ-μπαγκάζ», ο νεαρός κάθησε στην θέση του συνοδηγού.
Και με μια ποιητική έκφραση, που σπάνια χρησιμοποιούσα κατά το παρελθόν: «Σαν Βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, ναύχεσαι ναναι μακρύς ο δρόμος σου, μεγάλο το ταξίδι», υπονοούσα: «για που πάμε;»
- Ναι, φίλε μου, για την Ιθάκη, όμως όχι για το νησί, όπως θα φαντάστηκες, άλλα για το αποτοξινωτικό κέντρο «Ιθάκη»…, ήταν η απάντησις που για λίγα δευτερόλεπτα με άφησε άναυδο.
- Στον σταθμό Λαρίσης στα τραίνα, παρακαλώ…, συμπληρώνει:
Ήταν αναπάντεχη πράγματι η απάντησις του νεαρού επιβάτου μου, διότι τίποτε από...

Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας: Ανοιχτή πρόσκληση προς τους μαθητές


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 


Ελληνίδες μαθήτριες, Έλληνες μαθητές,

Εσείς που με τις κινητοποιήσεις σας πριν δυο μήνες διατρανώσατε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης την αγνή σας αγάπη για την Ελλάδα,

Εσείς που αποδείξατε ότι είστε ικανοί να πιάσετε στα χέρια σας τις τύχες αυτού του τόπου και να αναδείξετε όπως της πρέπει αυτή την «όμορφη και παράξενη πατρίδα»,

Εσείς που μας κάνατε τους Πανέλληνες να συγκινηθούμε και να νιώσουμε περήφανοι για το ότι η φύτρα αυτού του έθνους δεν μπορεί ποτέ να εκλείψει, αλλά περνάει από γενιά σε γενιά και μεγαλουργεί,

Προς εσάς, αγαπητά μας παιδιά, απευθυνόμαστε, την άνοιξη της ζωής και...

«Καλά δεν είδατε, δεν ακούσατε; Ο Άγιος με έσπρωξε και μου είπε: «Πώς εσύ, αιρετική, με πλησιάζεις;»

Αποτέλεσμα εικόνας για οσιος παταπιος λουτρακι

Μεταστροφή «καθολικής» που εζήτησε μόνη να λάβει το Ορθόδοξο Βάπτισμα, έπειτα από απώθηση και έλεγχο του Οσίου, καθώς πλησίαζε να προσκυνήσει την ι. Λάρνακα.

~ Το θαύμα τούτο (αυτό το αποκαλύπτουμε εδώ ως επίκαιρο) υπήρξε η αφορμή της μη αρνήσεως αρχικά και τελικά να δεχθούμε την επιμέλεια της παρούσης εκδόσεως, όταν εντελώς απροσδόκητα μας ζητήθηκε μια εκδοτικής και τυπογραφικής φύσεως συμβουλή για την έκδοση της Ι. Ακολουθίας του Οσίου.
Κατά το φετινό δηλαδή Πάσχα στο Άγιον Όρος συνομιλούσαμε με γείτονα ευλαβή Γέροντα, ονόματι Μαρτινιανό (Καλύβη «Άγιοι Πάντες», στην Καψάλα, της Ι. Μονής Παντοκράτορος) και ο λόγος κατέληξε περί συγχρόνων θαυμάτων. Γιατί η αφορμή ήταν το διαρκές θαύμα της Ορθόδοξης Πίστεώς μας του Αγίου Φωτός του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου. Τότε ο Γέροντας Μαρτινιανός μας ανέφερε και το επόμενο πρόσφατο θαύμα του Οσίου Παταπίου, το οποίο παραθέτουμε κατά τη διήγησή του.
Ο Γέροντας είχε συγγενή μετανάστη στη Δ. Γερμανία, από την οποία πριν λίγα χρόνια επέστρεψε ως συνταξιούχος. Ο συγγενής του ονομάζεται Γεώργιος Ζ…… και στη Γερμανία ενυμφεύτηκε Γερμανίδα σύζυγο «καθολική», χωρίς εκείνη να βαπτισθεί πριν με...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ !



http://youthimdpk.blogspot.com/2019/01/blog-post_15.html

Ο Αγιος Γεώργιος ο Φουστανελάς των Ιωαννίνων, ανακηρύχθηκε προστάτης της Προεδρικής Φρουράς!

Η αφοσίωση στο καθήκον, που είναι αφοσίωση στην πατρίδα και στο έθνος μας, είναι πολύ περισσότερο σημαντική σήμερα.Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων «του Φουστανελά» σε προστάτη Άγιο της Προεδρικής Φρουράς, πρωτοστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της...
Δημοκρατίας, «πρέπει αυτούς τους στόχους, που αφορούν την προστασία του έθνους μας, του λαού μας και της πατρίδας μας, να τους κάνουμε κοινή μας συνείδηση. Πριν απ' όλα, πάνω απ' όλα η αγάπη για την πατρίδα, η αφοσίωση στο καθήκον».Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος μαρτύρησε ακριβώς επειδή δεν δέχθηκε να αλλάξει το πιστεύω του, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του. «Τούτο για την Προεδρική Φρουρά έχει τεράστια σημασία, γιατί δείχνει αυτό που πάντοτε η Προεδρική Φρουρά, από τότε που συστάθηκε ως σήμερα, πράττει» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.«Γνωρίζετε ότι εκείνο που σας εμπνέει, και πρέπει να σας εμπνέει εις το διηνεκές, είναι η αφοσίωση στο καθήκον. Κανένας περισπασμός δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σ' αυτήν την αφοσίωση. Την έχετε αποδείξει, ξέρω ότι θα την αποδείξετε στο μέλλον και για πάντα» επισήμανε, απευθυνόμενος στα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς.Ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε την ακολουθία της καθιέρωσης του εικονοστασίου-προσκυνηταρίου του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στον τρόπο που χτίζονταν οι ναοί από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια και φθάνοντας μέχρι σήμερα, εξήρε το εκκλησιαστικό ήθος και την παράδοση που ήταν ορατά ακόμη και στον τρόπο που οικοδομούνταν οι ναοί, όσο μικροί κι αν ήταν. «Στον άνθρωπο δεν είναι τόσο ουσιαστικό το εξωτερικό, αυτό που φαίνεται, αλλά αυτό που κρύβεται εσωτερικά» σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στα εκκλησάκια και στις μονές επί Τουρκοκρατίας, αλλά και στην ενδυμασία της εποχής, τονίζοντας πως «η φουστανέλα είναι ένα σύμβολο του αγώνα και της απόκτησης της ελευθερίας».Εξέφρασε, επίσης, τη συγκίνησή του για τη σημερινή ημέρα, που αφιερώνεται ένα προσκυνητάριο του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις στην Προεδρική Φρουρά, δηλώνοντας πως αυτό μάς δίνει εσωτερική δύναμη. Τέλος, συνεχάρη όσους συνέλαβαν την ιδέα και όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία του και ευχήθηκε ο λαός να συνεχίσει να δείχνει αυτό που θέλει και αυτό για το οποίο αγωνίζεται.Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.
http://epirusgate.blogspot.gr/2018/01/blog-post_843.html#more

«Ταξίδευε στον αληθινό Θεό! Πες και στους χριστιανούς να ταξιδεύουν!» (Συγκλονιστική ιστορία)

Μίλησα χθες μ’ ένα φίλο που ΄ναι μοναχός και πριν απ’ αυτό ως λαϊκός ήταν χρήστης ναρκωτικών. Πήγε απεξάρτηση κι έπειτα έβαλε το σχήμα. Τις μεγάλες μέρες κοιτάω να τα λέμε γιατί όλο και κάτι φωτισμένο έχει να πει.
Εχθές βέβαια, ομολογώ, ότι τονε πήρα τηλέφωνο περισσότερο για να διαμαρτυρηθώ – σε σχέση με την αρνητική στάση που συνάντησα από πολλούς ανθρώπους όταν έβλεπαν τούτες τις ημέρες τον παπά με την αγιαστούρα- παρά για να τον ακούσω. Όπως και να ‘χει, με άκουγε με πολύ υπομονή χωρίς ν’ ακούω κάποια αντίδραση στο τηλέφωνο.
Τελειώνοντας το σχεδόν λογύδριο που θα μπορούσε να έχει τίτλο «πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο» με τη δόση υπερβολής -που χαρακτηρίζει πάντοτε τους ανθρώπους της πόλης- εκείνος, σε αντίθεση μ’ εμένα -που ‘ναι άνθρωπος του βουνού και της ησυχίας- δεν άντεξε και με διέκοψε:
– Να σου πω πάτερ… Ταξιδεύεις καθόλου;
– Εννοείς αν φεύγω απ’ την Αθήνα;
– Σε ρώτησα αν ταξιδεύεις, αν την ώρα της Λειτουργίας και μετά, στο αμάξι προς το σπίτι, όταν φτάνεις σπίτι, όταν ξεκουράζεσαι, φεύγει το μυαλό σου σ’ εκείνα που τέλεσες πριν λίγο.. Αν σου μιλάει η Λειτουργία. Αν σου μιλάει ο Χριστός! Αν σου μιλάει, τότε πως λες ότι πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο; Είσαι καλά; 
-Ωραία πάτερ, η Λειτουργία -του λέω- αλλά εδώ έξω εκτός απ’ τον κόσμο που δε θέλει τον παπά ή τον αγιασμό, υπάρχει φτώχεια, υπάρχει πείνα…
-Τότε, καλέ μου παπα Ιάσονα, τι Θεοφάνεια γιορτάσαμε σήμερα; Όσο πιο σκοτεινά, τόσο φωτεινά μπορούνε να γίνουν. Όσο αδικία, τόση κι η Δικαιοσύνη! Φτιάξε την εικόνα στο μυαλό σου: ένα τσούρμο πόρνες, τελώνες στην ουρά να βαφτιστούν στον Ιορδάνη… Στην ουρά όμως ήτανε κι ο Θεός να βαφτιστεί λες κι ήτανε ο πιο σκάρτος της κοινωνίας. Στην ουρά με τ’ αποβράσματα! Πάνε το μυαλό εκεί, σ’ αυτά που...

Παιδί μου, μήν ἔχεις τόση ἀγωνία. Δέν πειράζει νά πονέσουμε καί λίγο…


Σεβάσμιος ἱερωμένος βρέθηκε, πρίν λίγες ἡμέρες, σέ Νοσοκομεῖο τῆς πόλης μας γιά νά ὑποβληθεῖ σέ σειρά ἐξετάσεων.
Ἡ συμπεριφορά τοῦ προσωπικοῦ ὑποδειγματική. Ἡ εὐγένεια πηγαία. Ἐντυπωσίασαν τόν καλό λευίτη. Τόν συγκίνησαν.
Περισσότερο, ὅμως, τόν ἐξέπληξε ὁ νοσοκόμος πού τοῦ πῆρε αἷμα. Σοβαρός, προσεκτικός ὑπέρ τό δέον, συμπεριφερόταν σχεδόν μέ εὐλάβεια.
Ἀναζητοῦσε φλέβα στό χέρι τοῦ ἀσθενοῦς μέ τόση ἐπιμέλεια, πού ὁ ἱερέας τόν παρατήρησε:
-Παιδί μου, μήν ἔχεις τόση ἀγωνία. Δέν πειράζει νά πονέσουμε καί λίγο…
-Τί λέτε, πάτερ, τοῦ ἀπάντησε ὁ νοσηλευτής, μέ τήν ἴδια πάντα σοβαρότητα στό πρόσωπο.
Νά πονέσει τό χέρι αὐτό πού...

Επιστολή πρέσβεων στους βουλευτές για τη Μακεδονία

ΑΘΗΝΑ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ‘’ΔΙΠΛΩΜΑΤΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ’’ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Οι κάτωθι υπογράφοντες Πρέσβεις ε.τ. εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας για την υπογραφείσα στις Πρέσπες την 17η Ιουνίου 2018 συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και της Π.Γ.Δ.Μ. παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών,
Η συμφωνία αυτή, όπως πιστεύουμε, αποτελεί πλήρη αποδοχή- και κατά συνέπεια δική μας υποχώρηση- των απαιτήσεων της σκοπιανής πλευράς , η οποία ήδη από της σύστασης του ομόσπονδου κρατιδίου των Σκοπίων μέσα στα πλαίσια της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας ,αλλά και σήμερα το προκύψαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας νέο κρατικό μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ εξακολουθεί να εκδηλώνει ‘’ αλυτρωτικές’’ τάσεις κατά της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την επεκτατική πολιτική του Τίτο περί ‘’Ενοποιήσεως όλου του μακεδονικού χώρου συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής ιστορικής Μακεδονίας’’. Φοβούμεθα ότι ούτε η νέα ονομασία που συμφωνήθηκε στις Πρέσπες, ούτε οι τροποποιήσεις των σχετικών με τον ‘’ αλυτρωτισμό ‘’διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος θα μπορέσουν να ανακόψουν τις επεκτατικές βλέψεις των ‘’πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’’ και ιδιαίτερα της νέας γενιάς , η οποία γαλουχήθηκε με το όνειρο επέκτασης της χώρας τους στην κατ’ αυτούς ΄΄ Μακεδονία του Αιγαίου’’. Οι πολίτες της χώρας αυτής αρνούνται να δεχθούν την ιστορική αλήθεια, ότι η περιοχή των Σκοπίων ήταν τμήμα της Αρχαίας Δαρδανίας, ως τούτο επιβεβαιώνεται από αδιάσειστα αρχαιολογικά, εθνολογικά, γλωσσικά και άλλα στοιχεία. Ενδεικτικά παραθέτουμε περικοπή από το έργο (Περιηγηματικόν Πικτάκιον εκδοθέν στο Αμστερνταμ το 1706 ) του νεοέλληνα διανοητή που διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό χώρο Αναστασίου Μιχαήλ, όπου υπογραμμίζει ότι ‘’με τη Μοισία (σημερινή Σερβία) προσομορούσιν ( συνορεύουν ) οι Δαρδανικοί Σκούποι ( δηλ. τα σημερινά Σκόπια).
Πέραν όμως της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας , που ...

Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ Σωματεῖα Ἀθηνῶν: Δελτίο Τύπου Συλλαλητηρίου γιὰ τὴν Μακεδονία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ 20/1/2019, 2:00 Μ.Μ.
Τὰ Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ Σωματεῖα Ἀθηνῶν ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ καὶ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τὸ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ τῆς Πανελλήνιας Ὁμοσπονδίας Πολιτιστικῶν Συλλόγων Μακεδόνων καὶ τῶν Παμμακεδονικῶν Ἑνώσεων Ὑφηλίου, τὸ ὁποῖο θὰ λάβει χώρα τὴν ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00 στὴν πλατεία Συντάγματος τῶν Ἀθηνῶν γιὰ τὴν ἀποτροπὴ τῆς προδοσίας τῆς Μακεδονίας μας!
Ἀπευθύνουμε δυναμικὸ κάλεσμα στοὺς ἁπανταχοῦ Ἕλληνες νὰ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ τὴν πρωτεύουσα μὲ τὴν ἑλληνικὴ σημαία στὰ χέρια καὶ νὰ διατρανώσουν πρὸς κάθε κατεύθυνση τὴν σφοδρὴ ἀντίθεσή τους στὴν ἐντελῶς ἀπαράδεκτη «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν», ἡ ὁποία τὶς ἑπόμενες ἡμέρες θὰ....

Αν μιλάνε πίσω από την πλάτη σου σημαίνει ότι είσαι πιο μπροστά από αυτούς, αν ασχολούνται με την ζωή σου δεν πειράζει είναι πιο ενδιαφέρουσα από την δική τους...



Ο Θεός δεν φωτίζει άλλον περισσότερο και άλλον λιγότερο. Φωτίζει όλους το ίδιο! Είναι σαν τις ακτίνες του ηλίου, που μας φωτίζουν όλους το ίδιο...
Επομένως το πρόβλημα βρίσκεται σε εμάς, κατά πόσο είμαστε δεκτικοί φωτισμού! Και αυτό εξαρτάται από την πίστη μας και την ζωή που κάνουμε...
(...) Την πίστη μας μπορούμε να την μεγαλώσουμε, με 3 τρόπους:
α) κάνοντας έργα αρετής π.χ. ελεημοσύνη, νηστεία, εγκράτεια
β) με την προσευχή και
γ) με την αγόγγυστη υπομονή στις θλίψεις και τις δοκιμασίες μας.
Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα


ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Τι θα μείνει στο τέλος,  Οι στιγμές που έκανες το καλο... Εκείνες οι μικρούλες στιγμές που χόρτασε η ψυχή σου Θεία Χάρη...


ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Το θυμάσαι το κεράκι που άναψες κι εσύ κάποτε; 


Το θυμάσαι το κεράκι που άναψες κι εσύ κάποτε;
Δε σβήνει αμέσως...
Θα συνεχίσει εκεί να λιώνει να καίει σαν προσευχή...
Αυτή η στιγμή που άναψες το κεράκι αν τη συνδύασες με προσευχή είναι μια στιγμή που μένει...
Που δε χάνεται στην ολοκληρωτική ασυνέπεια της καθημερινότητας...
ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Ευχαριστησε τον Θεό γι αυτά που έχεις και...

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 1969




Ταινία  του  1969  για τον αγώνα του χωριού  Ζέλοβο της Φλώρινας (σημερινό Αντάρτικο) εναντίον των κομιτατζήδων..

“Αδέλφια μου θα είμαι και εγώ εκεί με την ΣΗΜΑΙΑ μου” Κωνσταντίνος Κατσίφας



Ήρθε η Μέρκελ , μύρισε μπαρούτι στον  αέρα και είπε:
Μέρκελ: Ο Τσίπρας θα το παλέψει πολύ για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Έχεις δίκαιο Μέρκελ γιατί θα πρέπει να παλαίψει όχι μόνο με ζωντανούς αλλά και με πνεύματα ηρώων –αγίων – μακεδονομάχων – σφαγμένων παιδιών , γυναικών και με ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Θα παλαίψει και με τον  ίδιο τον εαυτό του όταν θα τον δικάζει η ίδια η ιστορία.

Μπορεί όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός να παλαίψει με την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ .

ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΘΩΝΑ και όχι της νότιας Μακεδονίας.  

Ας ρωτήσει τον φίλο του τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον «περιώνυμο»  Ιερώνυμο και να δούμε τι θα του πει εξαντλώντας την ποιμαντορική του πειθώ.

Να μην τα βάζουμε μόνο με τον Τσίπρα και τον Κοτζιά , διότι πίσω από αυτούς κρύβεται η μεγαλύτερη χορεία υποκριτών.

Προβατόσχημοι πατριώτες, εξουσίες και άρχοντες  σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, καιροσκόποι που δεν τους ενδιαφέρει τίποτε μόνο το προσωπικό συμφέρον , οι δημόσιες σχέσεις. Είναι αυτοί που δηλητηριάζουν ιστορικά ανέκαθεν  το μεδούλι του λαού.

Γνωστά κέντρα και παράκεντρα που αφού κλέψανε, με την ανοχή τους άφησαν τους τοκογλύφους μεθοδευμένα να γδύσουν την Ελλάδα και μισοπεθαμένη να κείται στις ορέξεις των εν ψυχρώ  βιαστών της.

Όμως η  άλλη η μικρή , η πραγματική μυστική Ελλάδα δεν πέθανε, ζει.

Το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ θα αδειάσει , όλα τα καλογέρια θα δώσουν παρουσία  στην νέα ομολογία για την Μακεδονία μας .

Οι μαθητές θα πάρουν απουσίες στο νέο προσκλητήριο.

Μικροί – μεγάλοι , γυναίκες άνδρες και παιδιά.

ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ – ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ δίχως να τους αφήσουν να πάρουν αναπνοή.

Τι είπε η καγκελάριος μόλις μας επισκέφτηκε

«Οι Έλληνες μπορεί να αισθάνονται κουρασμένοι αλλά πρέπει να συνεχίσουν τις σωτήριες μεταρρυθμίσεις» 

Όλοι θα δώσουν παρών, όχι για να παλαίψουν Μέρκελ τον Τσίπρα και τους άλλους, αλλά για παλαίψουν στα μαρμαρένια αλώνια της ιστορίας της ΜΙΑΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Τίποτε δεν τελείωσε, τώρα ξεκινάν πολλά. 

Είμαστε στο τέλος και το τέλος έχει πολλά φινάλε .

Πάλι οι πραιτωριανοί ετοιμάζουν τα κάνιστρα για να ρίξουν ευθεία βολή στην ΠΑΝΑΓΙΑ.

Είναι αυτοί που άνοιξαν κεφάλια στις Πρέσπες.

Είναι αυτοί που κτύπησαν στο κεφάλι την ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ την εφέστιο εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη.

Τι θα λένε στα παιδία τους;  «κτυπήσαμε Ελληνόπουλα που πονούσαν για την Μακεδονία»

Δεν ξέρουν ότι ο πνευματικός νόμος είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ.

Όταν θα έρθει ο Ερντογάν με την παρέα του να φάει και αυτός , τότε τι θα κάνουν όλοι αυτοί ;

Θα έχουν χειρότερη μοίρα από τους Χουντικούς ;

Διότι αυτά που κάνουν στα αδέλφια τους δεν δείχνουν το ελάχιστο δείγμα δημοκρατικής συνείδησης.

Το ίδιο δεν έκαναν και οι αλβανοί στον ενθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ;

Όλοι αυτοί έχουν ΦΟΒΟ γιατί κάθε φορά που ομολογεί ο ΕΛΛΗΝΑΣ και η ΕΛΛΗΝΙΔΑ έχει δίπλα του και δυνατή πνευματική παρουσία από την χορεία των απ αιώνων ομολογητών της ΠΙΣΤΕΩΣ και του Έθνους μας .

Αυτή την φορά θα έχουμε μαζί μας και τον τελευταίο ομολογητή εθνομάρτυρα του γένους τον Κωνσταντίνο Κατσίφα μαζί με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ του .

Θα είναι ΠΑΡΟΝ για να κλείσει τον κύκλο των συγκεντρώσεων για την Μακεδονία μας στις οποίες συμμετείχε ζωντανός, τώρα όμως είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

«ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ.»

ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ 
http://epanastasilae.blogspot.com/2019/01/blog-post_13.html#more

Η Κρήτη ετοιμάζεται





http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_227.html#more

12 πανεπιστημιακοί ερωτούν Α.Τσίπρα για Σκοπιανό: «Ποιος αποφάσισε ότι ο ακρωτηριασμός της χώρας είναι η καλύτερη λύση;»

12 πανεπιστημιακοί ερωτούν Α.Τσίπρα για Σκοπιανό: «Ποιος αποφάσισε ότι ο ακρωτηριασμός της χώρας είναι η καλύτερη λύση;»
Κόλαφος είναι η ανοιχτή επιστολή 12 καθηγητών πανεπιστημίου, που επικρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και αναλύουν τα λάθη και τις αντιφάσεις της ελληνικής διπλωματίας. 
«Το αδιέξοδο της διπλωματίας δεν οφειλόταν στην έλλειψη τόλμης ή ευφυΐας», αλλά καμία κυβέρνηση δεν μπορούσε να παραβλέψει ότι η ιστορία «αποτελεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού έθνους και θέμα εξαιρετικά μεγάλης ευαισθησίας στον ελληνικό Βορρά, στην ελληνική Μακεδονία», αναφέρουν οι 12 πανεπιστημιακοί στην επιστολή τους στο in.gr. 
Όπως εξηγούν, «η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό», καθώς υπονομεύει ανεπανόρθωτα τη μικτή ονομασία erga omnes. Επίσης, υποστηρίζουν ότι δεν επιλύεται η διαφωνία, καθώς το ίσο βάρος σε δύο αντιφατικές ιστορικές εκδοχές ««παραβιάζει την κοινή λογική, αφού αναγνωρίζει ότι αμφότερες είναι κατ’ όνομα «μακεδονικές». Η συνωνυμία αυτή δεν αποτελεί επωφελή λύση, γι’ αυτό και την αντιμαχόμασταν ανέκαθεν». 
Επίσης, οι πανεπιστημιακοί εξηγούν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία, λέγοντας ότι «αδυνατεί να αποτρέψει με πειστικό τρόπο τον σφετερισμό ευαίσθητων ιστορικών δεδομένων, αλλά γιατί επιτρέπει ρητά αυτόν τον σφετερισμό». 
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Η δημόσια συζήτηση για την αποδοχή και την αναγκαιότητα της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ περιλαμβάνει τρεις βασικές ανακρίβειες, οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν.
Το αδιέξοδο της διπλωματίας δεν οφειλόταν στην έλλειψη τόλμης ή ευφυΐας. Για 25 χρόνια το βάρος των διαπραγματεύσεων έπεσε στην εξεύρεση μιας μικτής ονομασίας, η οποία θα χαρακτήριζε και τη νέα χώρα και το έθνος που την κατοικεί και τη γλώσσα που ομιλείται, βάσει της αντίληψης ότι οι λαοί δίνουν την ονομασία τους στις χώρες και τις γλώσσες και όχι το αντίστροφο. Αυτή ήταν η κόκκινη γραμμή τής ελληνικής διπλωματίας και από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρξε ποτέ διαφορετική προσέγγιση. Δεν μπορούσε να την παραβλέψει καμιά κυβέρνηση, διότι, ασχέτως των επιστημονικών προσεγγίσεων, η ιστορία αποτελεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού έθνους και...

Μὲ ἕνα καλὸ λόγο γιὰ τὸν πλησίον σου ἀγοράζεις τὸν Παράδεισο


Άγιος Γέρων Ἀμφιλόχιος Μακρῆς


Μὲ ἕνα καλὸ λόγο γιὰ τὸν πλησίον σου,ὑπερασπίζοντάς τον ἀγοράζεις τὸν Παράδεισο.
Πρέπει νὰ ἔχουμε στὸν οὐρανὸ τὰ βλέμματά μας. Τότε δὲ θὰ μᾶς κλονίζει τίποτε.
Ἀγάπησε τὸν Ἕνα νὰ σὲ ἀγαποῦν καὶ τὰ θηρία.
Παράδωσε τὸν ἑαυτό σου ὁλόκληρο στὴν προστασία καὶ σκέπη τῆς Παναγίας.
Ἀγαπῆστε μὲ ὅλη τὴν καρδιά σας τὸν Νυμφίο σας Χριστὸ καὶ ὅλοι οἱ ἄνθρωποι θὰ σᾶς ἀγαποῦν καὶ θὰ σᾶς περιποιοῦνται.
Εἶναι ὡραῖο, θαυμάσιο πρᾶγμα νὰ βλέπεις νὰ συνδέονται πρόσωπα μὲ τὴν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ.
Τὴν φιλοξενία παιδί μου νὰ τὴν ἀγαπᾶς γιατί αὐτὴ εἶναι ποὺ ἀνοίγει τὶς πύλες τοῦ Παραδείσου. Μὲ αὐτὴ φιλοξενεῖς κι᾿ Ἀγγέλους «Ξένους ξένιζε ἵνα μὴ τῷ Θεῷ ξένη γένῃ».
Στὸ πρόσωπο κάθε ξένου, παιδί μου, βλέπω τὸν ἴδιο τὸ Χριστό.
Πρέπει νὰ εἴμαστε ἄνθρωποι τῆς χάριτος καὶ ὅποιος μᾶς πλησιάζει νὰ ξεκουράζεται. Νὰ τοὺς βλέπουμε ὅλους ἀνώτερους, ὅσες ἀδυναμίες καὶ ἂν παρουσιάζουν. Νὰ μὴ φερόμαστε μὲ σκληρότητα, ἀλλὰ πάντοτε νὰ ἔχουμε στὴ σκέψη μας ὅτι εἶναι καὶ ὁ ἄλλος τοῦ αὐτοῦ προορισμοῦ.
Οι Ἅγιοι Πατέρες ὑπετάσσοντο μὲ ἁπλότητα σὰν μικρὰ παιδιὰ σὲ ὅ,τι τοὺς ἔστελνε ὁ Θεός, «Ἔτσι τὸ θέλεις, ἂς γίνει τὸ θέλημά σου».
Ὅλα τὰ ζητήματά σου νὰ τ᾿ ἀφήσεις στὰ χέρια τοῦ Θεοῦ. Ὅ,τι θέλεις νὰ τὸ ζητὰς σὰν τὸ παιδὶ ἀπὸ τὸν πατέρα του.
Δὲ θὰ μᾶς σώσουν, ἀδελφή μου τὰ ἔργα μας, ἀλλὰ τὸ ἄπειρο ἔλεος τοῦ Θεοῦ. Ἀπόκτησε θάρρος καὶ ὑπομονὴ στὸν ἀγώνα σου.
Η προσευχή όλα τα τακτοποιεί. Τη θάλασσα μπορεί να την περπατάς. Εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Τις βουλήσεις των ανθρώπων μεταβάλλει. Δίνει θάρρος, πίστη και υπομονή στη ζωή μας πάντοτε.
Οι καρδιές σας να γίνουν θυμιατήρια, που θα ανεβαίνει η προσευχή σας στο θρόνο του Θεού.
Με την ευχή αγιάζεις τον τόπο που...