Το άγχος είναι ανύπαρκτο

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρέπει να αφεθούμε στον Θεό

«Πρέπει να αφεθούμε στον Θεό. Εκείνος τα έχει όλα στα χέρια του. Ο άνθρωπος, όσο κι αν προσέξει, όσο κι αν προσπαθήσει να προλάβει και να οικονομήσει τα πράγματα, πάντοτε θα βρίσκεται σ’ ένα αδιέξοδο».
π. Συμεών Κραγιόπουλος (†)
Το άγχος είναι ανύπαρκτο. Οι άνθρωποι μόνοι τους δημιουργούν το άγχος, όπως και τόσα άλλα· και πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Όλα τα δημιουργεί ο άνθρωπος με τη λαθεμένη στάση του απέναντι στον Θεό.
Το μεγάλο κακό στη ζωή δεν είναι το οποιοδήποτε κακό μας συμβεί. Το μεγάλο κακό είναι αν, το οποιοδήποτε πράγμα μας συμβεί, δεν το αντιμετωπίσουμε σωστά.
Αν το αντιμετωπίσουμε ως άνθρωποι του Θεού, κάτω από την πρόνοια του Θεού, ως κάτι το οποίο το ξέρει ο Θεός, το ελέγχει ο Θεός και το επιτρέπει για το καλό μας, αν το αντιμετωπίσουμε, με τις γνώσεις τις πνευματικές που έχουμε, ως κάτι το οποίο θα μας ωφελήσει, δεν μπορεί καθόλου να μας βλάψει, και δεν δημιουργείται τότε άγχος.
Το άγχος το έχουν οι μεγάλοι, καθώς αρχίζουν λίγο-λίγο να ...

Εκδήλωση: «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ» Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσ/νίκης | 16/02/20, ώρα 5 μ.μ. (spot)

image12b07eb04a4774907b04319f4caa1866-V


¨ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ¨ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5μ.μ. (Είσοδος ελεύθερη)

ΕΙΔΙΚΟΙ ΘΑ ...ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΤΡΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
• ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
• ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
• ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΟΜΙΛΙΤΕΣ:
• Π. Μάξιμος Ιβηρίτης
• Μάζης Ιωάννης, καθηγητής γεωπολιτικής Ε.Κ.Π.Α.
• Ρωμανός Γεώργιος, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής
• Θανάσουλας Δήμος, νομικός
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
• 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης
syntonistiko20gmail.com
Με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού(video spot): ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Official Channel

Άγγελος φανέρωσε την αγιότητα της μοναχής που οι άλλες μοναχές την σιχαίνονταν!



Σε ένα μοναστήρι έζησε μία καλόγρια, που παρίστανε την τρελλή και την δαιμονισμένη και τόσο πολύ την σιχάθηκαν οι άλλες καλόγριες, που ούτε έτρωγαν μαζί της στην κοινή τράπεζα, πράγμα, που η ίδια είχε προτιμήσει.
Περιφερόμενη λοιπόν στο μαγειρείο του μοναστηριού έκανε κάθε υπηρεσία ήταν, όπως έλεγαν, το σφουγγάρι του μοναστηριού, εφαρμόζοντας στην πράξη το ρητό της Αγ. Γραφής· «εάν κανείς μεταξύ σας νομίζει, ότι είναι σοφός σ’ αυτόν τον αιώνα, ας γίνει μωρός, για να φανεί σοφός ενώπιον του Θεού» (Α. Κορ. γ’ 18).

Αυτή αφού έδεσε ένα κουρέλι στο κεφάλι της – διότι όλες οι άλλες φορούσαν κουκούλια – υπηρετούσε έτσι στο μοναστήρι.
Αυτήν δεν την είδε καμία από τις τετρακόσιες να μασά σε όλη της την ζωή, δεν κάθισε ποτέ στο τραπέζι, δεν έφαγε ένα κομμάτι ψωμί, αλλά αφού σκούπιζε από τα τραπέζια τα ψίχουλα και ξέπλενε τις χύτρες, της αρκούσαν αυτά· δεν ακούστηκε να βρίσει ποτέ κανένα, δεν γόγγυσε, ποτέ της δεν μικρολόγησε, δεν είπε λόγια υπερήφανα, αν και την χαστούκιζαν, την έβριζαν, την καταριόντουσαν και την έφτυναν.

Εμφανίστηκε λοιπόν Άγγελος Κυρίου στον άγιο Πιτηρούμ, αναχωρητή, άνδρα δοκιμασμένης αρετής, που ασκήτευε στον Πορφυρίτη και του λέει:
– Γιατί έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτόν σου, ότι είσαι ευλαβής, και κάθεσαι σε τέτοιο φοβερό τόπο; Θέλεις να δεις μία γυναίκα, που είναι ευλαβέστερη από σένα; Πήγαινε στο γυναικείο μοναστήρι των Ταβεννησιωτών και εκεί θα συναντήσεις κάποια, που έχει στέμμα στο κεφάλι της· αυτή είναι πολύ καλύτερη από σένα.
Διότι ουδέποτε απομάκρυνε την καρδιά της από τον Θεό, αν και αγωνίζεται μέσα σε τόσο πλήθος που την κοροϊδεύει· συ όμως ενώ κάθεσαι εδώ περιπλανιέσαι, με τη σκέψη σου, στις πόλεις.

Και αυτός, που ποτέ δεν βγήκε από την σκήτη του, πήγε μέχρι εκείνο το μοναστήρι και παρακαλεί να του επιτρέψουν να μπει στο γυναικείο μοναστήρι. Του επέτρεψαν να μπει, επειδή ήταν ξακουστός και γέρων.

Αφού μπήκε ζήτησε να δει όλες τις μοναχές. Εκείνη όμως δεν εμφανιζόταν. Στο τέλος λέει προς αυτές:
– Να μου τις φέρετε όλες, διότι λείπει άλλη μία.

Του απαντούν:
– Έχουμε ακόμη μίαν σαλή, μέσα στο μαγειρείο – έτσι με την λέξη σαλή ονομάζουν αυτές, που πάσχουν από δαιμόνιο.

– Να μου την φέρετε και εκείνη· αφήστε να την δω.

Πήγαν να την φωνάξουν αυτή όμως δεν υπάκουσε, διότι ίσως να αντιλήφθηκε την υπόθεση ή και να το πληροφορήθηκε με αποκάλυψη Θεού. Την σύρουν (τότε) βιαίως και της λένε:
– Ο άγιος Πιτηρούμ θέλει να σε δει. Διότι ήταν ονομαστός ο Άγιος.

Μόλις λοιπόν ήλθε αυτή πρόσεξε ο άγιος Πιτηρούμ το κουρέλι, που είχε στο μέτωπό της, και αφού έπεσε στα πόδια της, της λέει:

– Ευλόγησέ με.

Και εκείνη ομοίως έπεσε στα πόδια του λέγοντας προς αυτόν:
– Συ να με ευλογήσεις, Κύριε.

Οι άλλες τα έχασαν και...

Κεφαλή ο ανήρ



Κάποτε επισκέφτηκε τον Γέροντα ένα ζευγάρι μνηστευμένων, πνευματικών του τέκνων, προκειμένου να τους επιλύσει μια διαφορά την οποία είχαν: ποιος θα υπακούει στον άλλο μετά το γάμο.

Ο νέος επέμενε ότι η γυναίκα πρέπει να υπακούει σε όλα στον άνδρα, η νέα όμως δεν συμφωνούσε με την άποψη αυτή.

Ο Γέροντας, αφού τους άκουσε προσεκτικά, απευθυνόμενος στη νέα της είπε:

– Άκουσε, παιδί μου. Είναι φυσικό σ΄ένα ζευγάρι να υπάρχουν για κάποια θέματα διαφορετικές απόψεις.

Αυτό είναι και ενδεχόμενο και λογικό. Και τον εαυτό μας, αν τον κόψουμε στη μέση, δεν ταιριάζει το ένα κομμάτι με το άλλο. Πολύ περισσότερο, αυτό συμβαίνει μεταξύ δυο ανθρώπων.

Όταν, λοιπόν, μέσα σ΄ένα ζευγάρι υπάρχει διαφορετική άποψη σε κάποιο θέμα και ο καθένας επιμένει να γίνει το δικό του, τότε, όπως καταλαβαίνεις, θα επέλθει διάσπαση.

Πρέπει να συνεπώς, κάποιος από τους δυο να υποχωρήσει. Άκουσε τώρα γιατί σε συμφέρει να υποχωρήσεις εσύ:

Εάν η άποψη του συζύγου σου είναι σωστή, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καλό για όλη την οικογένεια.

Εάν πάλι η άποψη του συζύγου σου δεν είναι σωστή, τότε θ΄αναγκαστεί να πει: » Τι ήθελα και επέμενα και δεν...

Η κατανάλωση μηλόξυδου πριν πάτε για ύπνο, θα σας αλλάξει τη ζωή ριζικά!

Η κατανάλωση μηλόξυδου πριν πάτε για ύπνο, θα σας αλλάξει τη ζωή ριζικά!

Έχετε διαβάσει πιθανώς πολλά για τα ατελείωτα οφέλη που προσφέρει το μηλόξυδο. Ωστόσο, σίγουρα δεν τα ξέρετε όλα για αυτό. Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς, τα οφέλη που έχει για εσάς μια γουλιά μηλόξυδου, πριν πάτε για ύπνο!!
1. Απώλεια βάρους
Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται στενά με την παχυσαρκία. Ένα παχύσαρκο άτομο είναι ένα άτομο, το οποίο συνήθως αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο.
Το μηλόξυδο αποτρέπει τη συσσώρευση του λίπους. Επίσης, έχει βρεθεί οτι μειώνει την όρεξη. Αυτό το επιτυγχάνει χάρη σε ένα συστατικό που ονομάζεται πηκτίνη, το οποίο κάνει τον εγκέφαλό σας να αισθάνεται περισσότερο ικανοποιημένος. Έτσι, αν συνήθως την ώρα του κρεβατιού νιώθετε πεινασμένοι, αυτό μπορεί να είναι ένας πραγματικός σωτήρας!
Αν σηκωθείτε από το κρεβάτι, γιατί λαχταρήσατε μια σοκολάτα ή ένα σνακ, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο με ένα φλιτζάνι νερό και πιείτε αντ ‘αυτού. Το αίσθημα της πείνα σας θα εξαφανιστεί!
2. Διώχνει τον λόξυγκα!
Η πικρή γεύση του μηλόξυδου διεγείρει υπερβολικά τα νεύρα στο λαιμό που προκαλούν λόξυγγα. Έτσι, αυτό τα κάνει να »ξεχνούν΄»την ανάγκη για λόξυγκα. Οπότε την επόμενη φορά που θα έχετε λόξυγκα δεν έχετε παρά να πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού οργανικό μηλόξυδο και να το καταπιείτε.
3. Αντιμετωπίζει το πονόλαιμο
Τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τον πονόλαιμο, δεν ...

Γιατί θέλεις να πετύχεις κάτι ξεχωριστό;



σχόλιο Γ.Θ : Συγκλονιστικό και τόσο μα τόσο αληθινό...


Πάντα μας κατατρώγει η εμμονή ότι είμαστε ξεχωριστοί, ότι διαφέρουμε από τους άλλους. Είμαστε πιο έξυπνοι, πιο όμορφοι, πιο καλοί. Και συνάμα είμαστε οι πιο αδικημένοι, οι πιο παρεξηγημένοι.
Δεν μας δόθηκε όμως ποτέ η ευκαιρία να δείξουμε τα προσόντα μας, τα ταλέντα μας, την ευφυΐα μας.

Γιατί όμως θέλουμε να νιώθουμε ξεχωριστοί; Διότι μας αρέσει να μεγαλοπιανόμαστε.
Από μικροί μας καλλιεργείται αυτή η τάση. "Κάνε κάτι σπουδαίο για να ξεχωρίσεις", μας λέγανε.
Δεν μας καλλιεργείται το: κάνε κάτι σπουδαίο για να προσφέρεις στον κόσμο, στο σύνολο. Όχι. Κάνε κάτι σπουδαίο για να ξεχωρίσεις από το σύνολο. Π.χ. σχεδόν όλοι οι γονείς θέλουνε τα παιδιά τους να γίνουνε γιατροί. Όχι όμως για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, αλλά για να «ανέβουνε επίδπεδο»· κυρίως κοινωνικό και οικονομικό.

Όμως ας μην ρίχνουμε την ευθύνη στους άλλους.

Μας αρέσει η ιδέα να είμαστε ξεχωριστοί, σπουδαίοι, κάτι παραπάνω από τους άλλους. Μας αρέσει γιατί πάσχουμε από τον εγωισμό μας. Γι’αυτό και η κάθε μας ημέρα γίνεται μία πάλη με τους άλλους, με το σύνολο. Κάθε μας ημέρα –δυστυχώς- γίνεται μία άρρωστη αναζήτηση αυτού του “κάτι” που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε.

Δεν ψάχνουμε τρόπους για να προσφέρουμε στην ανθρωπότητα, στους άλλους.Ψάχνουμε τρόπους για να αφήσουμε την ανθρωπότητα πίσω μας. Να κατακτήσουμε τους άλλους, να αποδείξουμε ότι δεν ανήκουμε στην ανθρωπότητα αλλά σε κάτι ανώτερο, μεγαλύτερο.

Μας έχει γίνει ανάγκη λοιπόν το να ξεχωρίσουμε. Και γι’αυτό δεν έχουμε ειρήνη μέσα μας.
«Πρέπει να γίνεις ξεχωριστός», γι’αυτό κάνε εκείνο, το άλλο. Ντύσου με αυτά τα ρούχα, κάνε διαφορετικά το μαλλιά σου, πάνε εκεί διακοπές, σπούδασε αυτό, αγόρασε εκείνο κτλ.
Σε αυτά αναλωνόμαστε καθημερινά. Ασχολούμαστε και κάνουμε πράγματα όχι επειδή μας αρέσουν αλλά επειδή θα μας κάνουν να ξεχωρίζουμε.
Ακόμα και μέσα στην Εκκλησία το βλέπεις αυτό. Οι ιερείς θα κάνουν μία εξεζητημένη στολή. Γιατί; Προς δόξαν Θεού; Μακάρι. Πολλές φορές όμως γίνεται μόνο και μόνο για να ξεχωρίζουν.
Οι πιστοί θα βρούνε πνευματικό πατέρα κάποιον «μεγάλο γέροντα» από το Άγιον Όρος ή από κάποιο μοναστήρι όχι γιατί έτσι τα έφερε ο Θεός αλλά διότι οι ίδιοι το επεδίωξαν για να ξεχωρίζουν, για να λένε, «εγώ έχω τον τάδε γέροντα, πνευματικό πατέρα»!
Κάνουμε πολλά λοιπόν για να ξεχωρίζουμε από τους άλλους.
Εφευρίσκουμε τρόπους για να βγούμε από το σύνολο.
Εφευρίσκουμε τρόπους ώστε να βγούμε από την Εκκλησία.

Αναπαυόμαστε στο να ανήκουμε σε μία εκλεκτή κάστα ιερέων, πιστών, ανθρώπων που ξεχωρίζουν από τους "κοινούς θνητούς", από το σύνολο των πιστών.Αρεσκόμαστε στο να νιώθουμε ότι έχουμε άλλο “επίπεδο”: κοινωνικό, μορφωτικό, πνευματικό.

Τα παραλέω; ίσως.

Το σίγουρο είναι ότι το να προσπαθούμε πάση θυσία να ξεχωρίσουμε από τους άλλους φανερώνει το πόσο κομπλεξικοί είμαστε. Φανερώνει το πόσο μας κατατρώγει το σαράκι του "εγώ" μας.

Το να θέλεις να ξεχωρίσεις από τους άλλους αποδεικνύει τελικά ότι σε έχει καταβάλει ένα αίσθημα κατωτερότητας. Το να προσπαθείς λοιπόν να πετύχεις κάτι σπουδαίο για να ξεχωρίσεις και όχι για να βοηθήσεις τους άλλους δείχνει το πόσο μόνος σου είσαι, το πόσο μικρός είσαι.

Όταν θα πάψουμε να θεωρούμε ότι αξίζουμε το να είμαστε ξεχωριστοί, τότε ίσως καταλάβουμε το πόσο ξεχωριστοί είμαστε για τον κόσμο και για τον Θεό.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, ιδιαίτερος, διαφορετικός. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μας αρέσει η διαφορετικότητά μας. Θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί κατα έναν τρόπο όπου θα αναγνωριστούμε επίσημ! Θέλουμε να ξεχωρίζουμε από τους πολλούς ώστε να δοξαζόμαστε από τους πολλούς. Θέλουμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο ώστε το όνομά μας να ακουστεί στα πέρατα της γης.

Και όμως όλα αυτά πηγάζουν από την ματαιοδοξία μας. Τα κριτήριά μας είναι εμπαθή, διεστραμμένα και μικρόψυχα.

Γι’αυτό και νομίζω ότι τελικά, ξεχωρίζουν αυτοί που ζούνε ως ανύπαρκτοι· όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή...


αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
http://imverias.blogspot.gr
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/01/blog-post_108.html#more

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.



Στη μνήμη του Ιερού Νικοδήμου, του μεγάλου αυτού Πατρός της Εκκλησίας, παραθέτουμε τα κυριότερα έργα του, μαζί με παραπομπές στο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να τα "κατεβάσετε" στον υπολογιστή σας για ανάγνωση ή εκτύπωση...
Κυριότερες πηγές είναι η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κρήτης "Ανέμη" και οι  "Δημόσιες Βιβλιοθήκες".

Οι προρρήσεις του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή γα τα αποκαλυπτικά χρόνια που ζούμε

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας Αμφιλόχιος Τσούκος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή, έχει καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2014 συγκλονιστικές προρρήσεις του Γέροντα Αμφιλοχίου που συνάδουν με αυτά τα αποκαλυπτικά που ζούμε ήδη…

– «Ξέρεις γιατί φύγανε οι Έλληνες Χριστιανοί από την Μικρά Ασία»;

– «Επέτρεψε ο ΘΕΟΣ να φύγουνε, για να μην βρεθούνε εκεί την ημέρα ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ»!

«Πολύ τον έθλιβε όταν αντίκριζε τα βουνά της Μικράς Ασίας και ήξερε ότι οι επτά (7) Λυχνίες της Αποκαλύψεως ήτανε σβησμένες: η Έφεσος, η Σμύρνη, η Πέργαμος, τα Θυάτειρα, οι Σάρδεις, η Φιλαδέλφεια, η Λαοδίκεια και ότι η μόνη αναμμένη Λυχνία ήτανε η Λυχνία της Αποκαλύψεως (στην Πάτμο)».

Έλεγε: «Να σας αξιώσει ο ΘΕΟΣ να πάρετε το ΦΩΣ από την αναμμένη Λυχνία της Αποκαλύψεως (στην Πάτμο) να το μεταφέρετε για να ανάψετε τις σβησμένες Λυχνίες του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ στη Μικρά Ασία».

– Έχουμε ένα ανεξόφλητο χρέος πρώτα προς τους κρυπτοχριστιανούς απέναντι, οι οποίοι περιμένουν μέχρι τώρα κάτι από εμάς, και δεύτερο στον τουρκικό λαό (ο οποίος στο σύνολο του ή μάλλον περίπου κατά το 50% είναι Έλληνες εξισλαμισθέντες).

– Μέσα στις φλέβες τους τρέχει αίμα Ελληνικό και Χριστιανικό.

– Ιεραποστολές να γίνουν από ...

Να Προσευχεστε Για Τους Απιστους Συγγενεις Γιατι Οι Ψυχες Επικοινωνουν Μυστικα



Πονάτε και προσεύχεστε για τους συγγενείς σας που βαδίζουν στο δρόμο της απώλειας


Η θλίψη σας και η προσευχή σας γι’ αυτούς είναι ευάρεστη στο Θεό.
Αν δεν έχει σβηστεί καθετί καλό από τις ψυχές τους, αν υπάρχει ακόμα μέσα τους κάτι, που να επιτρέπει και στην προσευχή σας να καρποφορήσει και στη χάρη του Θεού να ενεργήσει, τότε θα συνέλθουν, θα μετανοήσουν, θα δουν το φως του Κυρίου και...

300.000 φτάνουν ετησίως οι αμβλώσεις στην Ελλάδα

300.000 φτάνουν ετησίως οι αμβλώσεις στην Ελλάδα
300.000 φτάνουν ετησίως οι αμβλώσεις στην Ελλάδα
Ελλάδα SOS
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με την μη αναστρέψιμη;; μείωση του πληθυσμού της Πατρίδας μας. Το 2018, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφηκαν στην Χώρα μας 33.857 περισσότεροι θάνατοι από τον αριθμό των γεννήσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις το 2018 ανήλθαν σε 86.440 (44.525 αγόρια και 41.915 κορίτσια) καταγράφοντας μείωση 2,4% σε σχέση με το 2017, που ήταν 88.553 (45.686 αγόρια και 42.867 κορίτσια). Οι θάνατοι, κατά το 2018, ανήλθαν σε 120.297 (61.387 άνδρες και 58.910 γυναίκες). Οι γάμοι ανήλθαν σε 47.428 παρουσιάζοντας μείωση 5,4% σε σχέση με το 2017, κατά το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί 50.138. Παράλληλα, όπως επισημαίνει πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων (1 Οκτ.), για τα επόμενα 30 χρόνια προδιαγράφεται για την Χώρα μας ζοφερό μέλλον, καθώς τα παιδιά και οι έφηβοι δεν θα ξεπερνούν το 12% του πληθυσμού. Η μέση ηλικία θα αγγίζει τα 50 έτη και οι οικονομικά ενεργοί πολίτες θα είναι στην καλύτερη περίπτωση περί τα 3.7 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας το 2050 ο πληθυσμός της χώρας μας δεν θα ξεπερνά –με τις αισιόδοξες προβλέψεις- τα 10 εκατομμύρια, ή –με βάση το κακό σενάριο- τα 8,3 εκατομμύρια. Ο πληθυσμός των παιδιών ηλικίας 3 έως 17 ετών θα μειωθεί από 1,6 εκατομμύριο που είναι σήμερα σε 1-1,4 εκατομμύριο, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών θα αποτελούν το 1/3 του πληθυσμού, ενώ το 2020 1 στα 7 παιδιά που θα γεννώνται στην Ελλάδα θα έχουν ένα τουλάχιστον αλλοδαπό γονέα.
Δεύτερη πιο γερασμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, καθώς για κάθε τρία άτομα σε παραγωγική ηλικία, το 2018 αντιστοιχούσε ένας ηλικιωμένος άνω των 65 ετών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία. Σε παγκόσμια κατάταξη γήρανσης η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση με το 20,4% των κατοίκων να είναι ηλικίας άνω των 65 ετών και να εμφανίζει αύξηση 189% σε σχέση με το 1960. Στους σημαίνοντες συναγερμό προστέθηκε πρόσφατα και το think tank διαΝΕΟσις, το οποίο παρουσίασε μία εξαιρετικά ανησυχητική μελέτη σχετικά με την εξέλιξη του δημογραφικού στη χώρα. Βάσει των σεναρίων που εξετάζει η ομάδα επιστημόνων από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό...

Συγκλονιστικό θαύμα σε βάπτιση πρώην παπικής



Υπάρχει μια συγκλονιστική μαρτυρία από έναν Αγιορείτη, τον πατέρα Συμεών, πού κατάγεται από το Περού.

Όταν ήταν μικρός, ή μητέρα του στο Περού του έλεγε:
-Εσύ, όταν θα μεγαλώσεις, θα φορέσεις μαύρα. Δεν ξέρω τι θα είναι αυτά τα μαύρα. Θα ζήσης σ' ένα μέρος, πού δεν θα είναι νησί, και μόνο με βάρκα θα πηγαίνεις εκεί.
Μεγάλωσε, σπούδασε και γύρισε όλον τον κόσμο. Πήγε και στο Παρίσι, εκεί γνώρισε έναν' Ορθόδοξο μοναχό, και ελκύστηκε στην Ορθοδοξία, γιατί ήταν παπικός.
Ταξίδεψε στο Άγιον Όρος κι εκεί ο Θεός έκαμε το θαύμα του! Βαπτίσθηκε, έγινε μοναχός με το όνομα Συμεών και αργότερα ιερεύς.
Ύστερα από αρκετά χρόνια, πήγε στην πατρίδα του, στο Πε­ρού, όπου κατήχησε και βάπτισε την μητέρα του σε μια λίμνη. Τρεις φορές την έπιασε, την βούτηξε μέσα στο νερό και την σή­κωσε. Μετά την τρίτη ανάδυση, σηκώθηκε ή μητέρα του ψηλά και φορούσε έναν ωραιότατο λευκό χιτώνα, έμεινε για μια στιγμή ακί­νητη... κι ύστερα έπεσε κάτω και λιποθύμησε.
Τα αδέλφια του, όρμισαν να τον λυντσάρουν γιατί νόμισαν ότι τη μάνα τους την έπνιξε ο αδελφός τους, ο καλόγερος. Μόλις όμως πλησίασαν κοντά, άρχισε να σηκώνεται ή γυναίκα και είπε τα εξής:
-Μετά την τρίτη κατάδυση και ανάδυση, όταν σηκώθηκα, άστρα­ψε όλος ο τόπος και γέμισε όλος από φως, μια υπέρλαμπρη φωτο­χυσία. Αυτό το φως με έντυσε με ενδύματα ολόχαρα, ολοφώτεινα, ολόλαμπρα. Αυτό το φως μπήκε και μέσα μου, με πλημμύρισε ολό­κληρη, με ...

Οι πονεμένες παρακλήσεις μιας μάνας στην Μάνα Παναγία – Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ Νεόφυτος


Το χάρισμα της ευχής-Άγ. Αμφιλόχιος


-Παιδιά μου..έλεγε ο γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής...
Θα παρακαλέσω τον Κύριο να σας δώσει το χάρισμα της ευχής.
Δεν έχω άλλο δώρο πιο πολύτιμο, να σας δώσω.
Ο Χριστός να κατοικήσει στις καρδιές σας.
Να γίνετε θρόνοι Κυρίου, δια της ευχής...

Δια της ευχής θα κερδίσετε το παν.
Καθαρίζεται ο άνθρωπος, λαμπρύνεται, αγιάζεται...

Θα προσευχηθώ να ζείτε και να αναπνέετε τον καθαρό αυτόν αέρα της
 προσευχής του Ιησού Χριστού.
Οι καρδιές σας να γίνουν θυμιατήρια και να...

Στον απόηχο μιας αφίσας που έζησε λίγες ώρες μόνο


Δρ Γεώργιος Καλλιντέρης: Στον απόηχο μιας αφίσας που έζησε λίγες ώρες μόνο

Γεώργιος Καλλιντέρης, Δρ Φυσικής, υπερπολύτεκνος πατέρας 9 παιδιών
 Κατηγορία: Επικαιρότητα
 Ιανουαρίου 19,2020-4:00 PM
  


Πέρασαν λίγες μέρες από την ανάρτηση και το κατέβασμα μιας αφίσας. Πρόκειται, όπως καταλαβαίνετε, για τη γνωστή πλέον αφίσα υπέρ των αγέννητων παιδιών. Μου προκάλεσε το ενδιαφέρον να διαβάσω πολλά άρθρα γι’ αυτό το θέμα, άλλα υπέρ και άλλα κατά των απόψεών της. Σαν καταστάλαγμα όλων αυτών θα ήθελα, χωρίς πάθος και χωρίς να θέλω να κάνω το δάσκαλο, να θέσω μερικά ερωτήματα, πιστεύοντας ότι έτσι θα συμβάλλω θετικά, έστω και κατ΄ ελάχιστον, στον προβληματισμό γύρω από το θέμα που ανέκυψε.
Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να απευθυνθώ στον Υπουργό Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.
Κύριε Υπουργέ, δεν νομίζετε ότι βιαστήκατε να πάρετε απόφαση για το κατέβασμα μιας αφίσας, η οποία αναφερόταν με μεγάλη διακριτικότητα και με επιστημονικά επιχειρήματα σε ένα θέμα που καίει πραγματικά την Ελλάδα;
Θεωρείτε ότι είναι δημοκρατικό να μην ακούγεται άλλη άποψη; Όταν συζητάτε στη Βουλή, έχετε όλοι την ίδια άποψη; Δεν ανέχεται να ακούσει ο ένας τη γνώμη του άλλου; Δεν σας εκφράζει η άποψη του Βολταίρου ότι «διαφωνώ μ’ αυτό που λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»;
Αν διαβάσετε την σχετική ιατρική βιβλιογραφία για το ίδιο θέμα, θα διαπιστώσετε ότι η ζωή ξεκινάει από τη σύλληψη του εμβρύου. Δεν πρέπει λοιπόν να έχουν αυτή την ενημέρωση οι γυναίκες πριν καταφύγουν στην έκτρωση; Εξάλλου και σεις ο ίδιος το αναφέρετε στην απόφασή σας για το κατέβασμα της επίμαχης αφίσας ότι οι γυναίκες αυτές «… έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους»;
Δεν σας τρομάζει κ. Υπουργέ το ότι στην Ελλάδα με επίσημα στοιχεία της Eurostat 1 γίνονται περί τις 300.000 με 350.000 εκτρώσεις το χρόνο, εκ των οποίων 40.000 από κορίτσια κάτω των 18 ετών, δηλαδή κάθε 1,5 με 2 λεπτά θανατώνεται ένα ελληνόπουλο;
Δεν σας τρομάζει ότι η Ελλάδα ερημώνει και το μεγαλύτερό της πρόβλημα είναι το Δημογραφικό; Ζω σε ένα μικρό Δήμο με 42 χωριά και μόνον ένα απ΄ αυτά έχει Δημοτικό σχολείο.
Και ένα τελευταίο, μιας και σπουδάσατε στην Αμερική. Δεν σας έπεσε στην αντίληψη η αφίσα του πλανητάρχη κ. Ρήγκαν με την έξυπνη φράση «Παρατηρώ ότι όσοι είναι υπέρ των αμβλώσεων έχουν ήδη γεννηθεί»; Στην Αμερική λοιπόν επιτρέπεται να αναρτώνται αφίσες κατά των εκτρώσεων, ενώ στην Ελλάδα, στη χώρα της Δημοκρατίας, όχι;
Κατά δεύτερο λόγο θα ήθελα να απευθύνω μερικά ερωτήματα σε κάποιους δημοσιογράφους που μίλησαν για σκοταδισμό, μεσαίωνα, φασισμό κλπ. θεωρώντας εξωφρενικό την ανάρτηση της αφίσας.Δεν νομίζετε πως όταν κάποιος εκφράζει την αντίθεσή του σε κάποιο θέμα με τις λέξεις σκοταδισμός, μεσαίωνας κλπ ότι δεν έχει επιχειρήματα ;
Η ενημέρωση που γίνεται από άλλους συλλογικούς φορείς είναι καταδικαστέα και είναι σκοταδισμός; Αυτό το θεωρείτε Δημοκρατία;
Δεν συμφωνείτε ότι όποιος υποστηρίζει τις εκτρώσεις, μας πάει πολύ πιο πίσω από τον μεσαίωνα, στην εποχή του Καιάδα;
Δεν νομίζετε ότι οι δημοσιογράφοι με τον τρόπο τους πρέπει να αφήνουν να ακούγονται όλες οι απόψεις και να προβληματίζουν τους πολίτες; Μήπως ζούμε στην εποχή για την οποία αναφέρει ο Μέγας Αντώνιος: «Έρχεται καιρός που οι άνθρωποι θα παραλογίζονται. Και αν δουν κάποιον να μη παραλογίζεται, θα ξεσηκωθούν εναντίον του, λέγοντας: "Εσύ είσαι παράλογος". Και αυτό θα συμβεί, γιατί δεν θα είναι όμοιός τους»;
Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψω να συγχαρώ τους δημοσιογράφους που υποστήριξαν ως ορθή την κίνηση σε σχέση με την αφίσα, αψηφώντας όλα τα εμπόδια, που κάποιοι άλλοι θέλησαν να βάλουν.
Στη συνέχεια θα ήθελα να αναφερθώ χωρίς ίχνος κατακρίσεως και στις γυναίκες που καταφεύγουν ή θα θελήσουν να καταφύγουν στην έκτρωση, αρχικά με τα ερωτήματα της αφίσας που κάποιοι προσπάθησαν να αναιρέσουν 2 :
«Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του;
Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα;
Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί;
Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο»;
Ακόμη:
Όταν φεύγει κάποια γυναίκα από το χειρουργείο που έκανε έκτρωση φεύγει χαρούμενη ή λυπημένη και προβληματισμένη;
Γνωρίζεις ότι το 25% των γυναικών που καταφεύγει στην έκτρωση επισκέπτεται τον ψυχίατρο, το 44% εμφανίζει νευρικές διαταραχές και πολλές από αυτές χάνουν τη δυνατότητα της μητρότητας;
Θεωρείς ότι έχεις το δικαίωμα στην έκτρωση. Το δικαίωμα του εμβρύου στη ζωή ποιος θα το εξασφαλίσει; Δες το video «σιωπηλή κραυγή» του Δρ. Bernard N. Nathanson και τότε πιστεύω ότι θα προβληματιστείς περισσότερο.
Το 22% των γυναικών με επίσημα στοιχεία καταφεύγουν στην έκτρωση. Θέλεις να είσαι στο 22% ή στο 78% που δεν ακολούθησαν αυτή την πορεία;
Τέλος, θέλω να απευθυνθώ στο Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» και σε όλα τα σωματεία και συλλόγους που είναι συνοδοιπόροι στον αγώνα της ζωής και να τους συγχαρώ για τον αγώνα ύψιστης σημασίας που κάνουν, τόσο από πνευματικής όσο και από εθνικής πλευράς. Οι δυσκολίες μη σας πτοούν, ίσα-ίσα πρέπει να σας ανεβάζουν το φρόνημα και να σας θυμίζουν τα λόγια του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Ποιες καρυδιές πολεμάνε με πέτρες, εκείνες που έχουν καρύδια ή εκείνες που δεν έχουν; Εκείνες που έχουν.». Να γνωρίζετε ακόμη ότι υπάρχουν πολλοί σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, «οἵτινες οὐκ ἔκλιναν γόνυ τῷ Βάαλ» και σας συμπαρίστανται.
Εύχομαι η σπίθα που άναψε η αφίσα, η οποία δεν έζησε περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο, να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάνηψη ολόκληρου του Ελληνισμού και να εισακουστεί περίτρανα η «σιωπηλή κραυγή» του αγέννητου παιδιού:
« Αφήστε με να ζήσω!»

---------------------------

Τίποτα δεν μπορεί να προφυλάξει τόσο την ψυχή από την είσοδο του πονηρού δαίμονα όσο η νοερά προσευχή


Ἐλπίζω νὰ προοδεύσετε σὲ ἀρετές. Κι αὐτὸ θὰ συμβεῖ ἂν ζήσετε μὲ προσοχὴ καὶ δὲν ἀμελεῖτε τὴν προσευχὴ τοῦ Ἰησοῦ. Γιατὶ εἶναι τὸ κεφάλαιο καὶ ἡ ἀρχὴ ὅλων τῶν ἀρετῶν.
Τίποτα δὲν μπορεῖ νὰ προφυλάξει τόσο τὴν ψυχὴ ἀπὸ τὴν εἴσοδο τοῦ πονηροῦ δαίμονα ὅσο ἡ νοερὰ προσευχὴ τοῦ Ἰησοῦ καὶ ἡ θερμὴ ἱκεσία.
Ἂν ἀρχίσεις νὰ φροντίζεις μὲ ἐπιμέλεια ν᾿ ἀποκτήσεις ταπείνωση πρόσεξε, γιατὶ ὁ φθονερὸς δαίμονας δὲ θὰ τὸ ἀνεχτεῖ καὶ εἴτε θὰ ἐγείρει ἐναντίον σου πειρασμοὺς γιὰ νὰ δοκιμάσει τὴν ταπείνωση καὶ τὴ σταθερότητά σου εἴτε θὰ ξεσηκώσει ἐναντίον σου τοὺς ὑποκριτὲς καὶ τοὺς ἀμελεῖς…
Πρέπει μὲ ὅλη σου τὴν καρδιὰ νὰ ὁμολογήσεις ὅτι σου ἀξίζει νὰ ὑποφέρεις πολὺ περισσότερα. Φρόντισε νὰ ἔχεις καλὴ διάθεση καὶ ζεστὴ ἀγάπη πρὸς τοὺς ἀδελφούς. Ἡ καρδιά, τὰ μάτια καὶ τὸ πρόσωπό σου πρέπει νὰ...