Κυριακή Β’ Λουκά: Η εντολή του Χριστού για την αγάπη

 



Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος Bloom

Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.

Πολλές φορὲς ὁ Χριστὸς μᾶς μιλάει στὸ Εὐαγγέλιο Του γιὰ τὴν νέα ἐντολὴ ποὺ μᾶς ἔδωσε. Τί καινούργιο ὑπάρχει σὲ τούτη τὴν ἐντολὴ τῆς ἀγάπης; Εἶναι ἡ ἁγνότητα καὶ ἡ σπουδαιότητα της. Δὲν εἶναι καινούργιο ὅτι οἱ ἄνθρωποι ἀγαποῦν ὁ ἕνας τὸν ἄλλον· οἱ ἄνθρωποι πάντοτε ἀγαποῦσαν κάποιους ἄλλους ἀνθρώπους. Αὐτὸ ποὺ εἶναι καινούργιο σ’ αὐτή τὴν ἐντολὴ εἶναι ν’ ἀποκτήσουμε μιὰ καρδιὰ μὲ τὸν Οὐράνιο Πατέρα μας, νὰ συμμετέχουμε στὴν ἀγάπη ΤουΑὐτὸ σημαίνει νὰ ἀγαπᾶμε μὲ τὸν ἴδιο τρόπο ποὺ ἀγαπᾶ κι’ Ἐκεῖνος, – ποὺ δὲν ξεχωρίζει τὸ καλὸ ἀπὸ τὸ κακό, ποὺ δὲν ξεχωρίζει ἐκείνους ποὺ εἶναι εὐγνώμονες καὶ ἐκείνους ποὺ εἶναι ἀχάριστοι, νὰ μὴν ἀναφέρω ἐκείνους ποὺ ἴσως γοητεύουν κάποιον. Ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ εἶναι ἀπέραντη καὶ βαθιὰ καὶ ἀγκαλιάζει τὰ πάντα· αὐτὸ ποὺ διαφέρει σ’ αὐτή τὴν ἀγάπη εἶναι μιὰ ἐσωτερικὴ ποιότητα: ὁ Θεός μπορεῖ νὰ χαίρεται καὶ μπορεῖ νὰ πληρώσει τὸ τίμημα τῆς ἀγάπης Του ἐπάνω στὸν Σταυρό.

Καὶ καλούμαστε νὰ κάνουμε τὸ ἴδιο· καλούμαστε νὰ ἀγαπᾶμε χωρὶς διάκριση – οἱ ἄνθρωποι ποὺ δὲν ζοῦν σύμφωνα μὲ τὸ Εὐαγγέλιο θὰ ἔλεγαν ὅτι φερόμαστε ἀδιάκριτα, ἀνόητα, τρελά – καλούμαστε νὰ ἀγαπήσουμε ὁλόψυχα ἐκείνους ποὺ ἔχουν δίκιο καὶ ἐκείνους ποὺ ἔχουν ἄδικο. Ἡ διαφορὰ ἔγκειται στὸ γεγονὸς ὅτι ἴσως χαιρόμαστε μὲ τοὺς πρώτους καὶ πληγώνεται ἡ καρδιά μας μὲ τοὺς δεύτερους, ἀλλὰ ἡ ἀγάπη μας δὲν πρέπει νὰ παραπαίει. Ὅλοι γνωρίζουμε πὼς...

Με τη σιωπή, την ανοχή και την προσευχή ωφελούμε τον άλλον μυστικά (Άγιος Πορφύριος )



 Όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να μην αγαπούν τον Θεό, στενοχωρούμαστε. Με τη στενοχώρια δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Ούτε και με τις υποδείξεις.

Ούτε αυτό είναι σωστό. Υπάρχει ένα μυστικό· αν το καταλάβουμε, θα βοηθήσομε.
Το μυστικό είναι η προσευχή μας, η αφοσίωσή μας στον Θεό, ώστε να ενεργήσει η χάρις Του. Εμείς, με την αγάπη μας, με τη λαχτάρα μας στην αγάπη του Θεού, θα προσελκύσουμε την χάρη, ώστε να...

Ο Μάικ Τάισον Δίνει Τα Ρέστα Του Για Την Αρχαία Ελλάδα - «Θαυμάζω Τον Μέγα Αλέξανδρο Και Τον Αχιλλέα»!

 







 


 Ο δυναμικός Μάικ Τάισον λατρεύει την Αρχαία Ελλάδα και το δηλώνει...

Μάλιστα, σε πρόσφατη ανάρτησή του, γνωστοποίησε τον απεριόριστο θαυμασμό του στον Αχιλλέα και τον Μέγα Αλέξανδρο.


«Σε όλη την ζωή μου ήμουν στρατιώτης πολέμου. Έκανα μελέτη πάνω στους μεγάλους κατακτητές από τον Καρλομάγνο μέχρι τον Αχιλλέα και από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τον Ναπολέοντα. Τα έχω διαβάσει όλα. Είμαι γνώστης της τέχνης του πολέμου. Πλέον μαθαίνω την τέχνη της ταπεινότητας».


Δείτε την πρόσφατη ανάρτηση του Tyson:

https://www.ksipnistere.com/2020/10/blog-post_90.html


Η Αλήθεια Για Τα Τσιγάρα. Το Μεγάλο Μυστικό Που Δεν Θέλουν Να Ξέρετε

 



 Δεν είναι κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό ότι το να καπνίζετε τσιγάρα είναι κακό για εσάς. Είναι γνωστό για δεκαετίες ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, Χ.Α.Π, πρόωρο γήρας, και μια ποικιλία άλλων προβλημάτων. Όμως υπάρχει ένα μυστικό που το φυλάνε όσο πιο καλά μπορούν:

Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν πάνω από 600 συστατικά και 4000 χημικά που περιέχονται σε ένα τσιγάρο. Εκτός από την πίσσα και την νικοτίνη, τα τσιγάρα μπορούν να περιέχουν φορμαλδεΰδη, αμμωνία, DDT, αρσενικό, βουτάνιο, προπανόνη, ακόμα και κάδμιο.

Το κάπνισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες οδηγεί σε...

Ἡ βραδινὴ προσευχὴ ὕστερα ἀπὸ κουραστικὴ μέρα









 Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος

"Τὸ βράδυ, κατάκοπος καθὼς εἶμαι ἀπὸ τὸ μόχθο τῆς ἡμέρας, δὲν ἔχω ὄρεξη γιὰ προσευχή. Ἄλλωστε, γιὰ τί νὰ προσευχηθῶ;…"
Μὰ πῶς εἶναι δυνατό! Νὰ μὴν ἔχει κανεὶς διάθεση ἐπικοινωνίας μὲ τὸν Κύριο, ἔστω καὶ ἐξουθενωμένος σωματικά; Μήπως οἱ ὁποιεσδήποτε διασκεδάσεις ξεκουράζουν τὸν ἄνθρωπο; Ὄχι, αὐτὲς τὸν καταπονοῦν περισσότερο, ἐνῶ ἡ προσευχὴ ἕλκει τὴ θεία χάρη, ποὺ ἀναπαύει σῶμα καὶ ψυχή.

Δὲν προσεύχεστε, λοιπόν… Ἢ εἶστε θυμωμένοι μὲ τὸ Θεὸ ἢ πιστεύετε ὅτι δὲν Τὸν ἔχετε ἀνάγκη.

"Γιὰ τί νὰ προσευχηθῶ;"
Ἀναρωτιέστε. Νιώθετε αὐτάρκεια καὶ αὐτοϊκανοποίηση. Εἶστε χορτάτοι! Καὶ δὲν θέλετε νὰ ζητᾶτε…

Κάθε βράδυ, ὅσο κουρασμένοι κι ἂν εἶστε, μὴν παραλείπετε νὰ καταφεύγετε σ’ Ἐκεῖνον. Νὰ προσεύχεστε γονατιστοὶ ἢ καθισμένοι. Καὶ ὅταν μπορεῖτε, νὰ σηκώνεστε ὄρθιοι. Δὲν ἔχει τόση σημασία ἢ στάση, φτάνει νὰ προσεύχεστε. Νὰ εὐχαριστεῖτε τὸν Κύριο γιὰ...

Το πείραμα του Στάλιν με την κότα: έτσι κυβερνώνται οι ανόητοι άνθρωποι





 Ο Στάλιν ,ζήτησε να του φέρουν μία κότα, την πήρε στην αγκαλιά του και πιέζοντας την σφιχτά με το ένα χέρι, με το άλλο άρχισε να την ξεπουπουλιζει.


Η κότα φώναζε από πόνο και προσπαθούσε να δραπετεύσει με κάθε τρόπο χωρίς επιτυχία, η λαβή ήταν πολύ δυνατή για εκείνη.
Ο Στάλιν κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα φτερά, χωρίς μεγάλα προβλήματα και αφού τελείωσε είπε στους συνεργάτες του:
""Τώρα κοιτάξτε τι θα συμβεί.""(Ιερός λόχος)
Έβαλε την κότα στο έδαφος και απομακρύνθηκε από αυτήν, πήγε και πήρε λίγο σιτάρι, ενώ οι συνεργάτες του παρακολουθουσαν με έκπληξη καθώς, παρά τούς πόνους και την αιμορραγία, η κότα έτρεξε προς...

Καργκέζε: το Ελληνικό χωριό στην Κορσική όπου οι κάτοικοι νιώθουν πρώτα Έλληνες και μετά Γάλλοι

 




Δημοσιεύθηκε: 01/10/20
  το ελληνικό χωριό Καργκέζε στην Κορσική  

Tο κουβάρι της ιστορίας του ελληνικού χωριού Cargese (Καργκέζε) της Κορσικής ξετύλιξε στo παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές», ο πατέρας Αθανάσιος Αρμάος.

Σύμφωνα με τον πατέρα Αθανάσιο Αρμάο, που επισκέπτεται το χωριό Cargese ανελλιπώς 58 χρόνια τώρα και λειτουργεί στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, «η ιστορία των Μανιατών της Κορσικής άρχισε το 1675 όταν περίπου 800 Μανιάτες έφτασαν στην Κορσική μετά από τρεις μήνες ταλαιπωρίας στο γαλλικό πλοίο «Ο Σωτήρας».

Ο λόγος που εγκατέλειψαν τη Μάνη και συγκεκριμένα το Οίτυλο, ήταν το γεγονός ότι ήθελαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τη μια, αλλά και μια «βεντέτα» που είχε ξεσπάσει μεταξύ της οικογενείας των Γιατράδων και της οικογενείας των Στεφανόπουλων. Οι Στεφανόπουλοι ήταν εκείνοι που πήραν την απόφαση να μεταναστεύσουν στην Κορσική που βρισκόταν τότε υπό την κυριαρχία της Γένοβας».

το ελληνικό χωριό Καργκέζε στην Κορσική

Όπως διηγήθηκε ο πατέρας Αθανάσιος Αρμάος, «αρχικά οι Μανιάτες εγκαταστάθηκαν στην Paomia της Κορσικής, ένα βουνό που...

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ

 Το περιστατικό αυτό συνέβη στη Ρωσία πριν την Οκτωβριανή επανάσταση.






Υπήρχε ένας ιερέας που είχε πρόβλημα αλκοολισμού. 
Συχνά πήγαινε στην εκκλησία μεθυσμένος και σκανδάλιζε τους πιστούς. Οι ενορίτες έστειλαν μια αντιπροσωπεία στον επίσκοπο και τον παρακάλεσαν να επέμβη. Ο επίσκοπος συμφώνησε και επέπληξε τον αλκοολικό ιερέα. Δυστυχώς όμως, ο καημένος δεν μπορούσε να ελέγξει το πάθος του. Έτσι ο επίσκοπος του είπε τελικά: "Κοίτα πάτερ, αφού δεν μπορείς να κόψεις το ποτό, πρέπει να πάψεις να είσαι ιερέας. Από αυτή τη στιγμή δεν έχεις πλέον εξουσία να τελείς τα μυστήρια". 'Ετσι ο επίσκοπος καθαίρεσε τον αλκοολικό ιερέα. Εκείνος, νιώθοντας τύψεις για τον αλκοολισμό του, δέχθηκε ταπεινά την απόφαση του επισκόπου και έφυγε.
 
Το βράδυ, καθώς ο επίσκοπος προσευχόταν μόνος στο δωμάτιό του, είδε ένα παράξενο όραμα. Χιλιάδες θυμωμένοι άνθρωποι σε ένα ανοιχτό χωράφι απειλούσαν να του κάνουν κακό. Όταν επανήλθε σε φυσιολογική κατάσταση ήταν σοκαρισμένος και...

2 συνταγές που δεν κουράζομαι να μαγειρεύω και που η οικογένειά μου λατρεύει! # 333

Γιατί δεν φοβάμαι τον θάνατο. (Anthony Bloom)

 

Πως ο Θεός επιτρέπει να βασανίζεται ένας άνθρωπος;

 



«Αν εμένα δίωξαν, θα διώξουν και σας· αν φύλαξαν τον λόγο μου, θα φυλάξουν και τον δικό σας»



 










Μα πως είναι δυνατόν ο Θεός να επιτρέπει να βασανίζεται τόσο ένας δικός Του άνθρωπος; Να μην έχει δουλειά, να τον κοροϊδεύουν οι εργοδότες, να αρρωσταίνει, να γκρεμίζεται το σπίτι του, να θλίβεται τόσο πολύ!

«Όλοι όσοι θέλουν να ζουν ευσεβώς, θα διωχθούν» (Β΄ Τιμ. 3/γ: 12) είπε ο απόστολος Παύλος. Αυτό το «όλοι», δεν είναι τυχαίο.

 

Ακόμα και ο Ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, διώχθηκε: «Καταφρονημένος και απορριμμένος από τους ανθρώπους· άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθένειας· και σαν άνθρωπος από τον οποίο κάποιος αποστρέφει το πρόσωπο, καταφρονήθηκε, και τον θεωρήσαμε σαν ένα τίποτα» (Ησαίας 53/νγ: 3).

Και το ίδιο είπε ότι θα συνέβαινε στους ακολούθους Του: «Να θυμάστε τον λόγο, που εγώ σας είπαΔεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον κύριό του. Αν εμένα δίωξαν, θα διώξουν και σας· αν φύλαξαν τον λόγο μου, θα φυλάξουν και τον δικό σας» (Ιωάννης 15/ιε: 20).

Και όχι μόνο από διωγμούς θα έπασχαν οι πιστοί, αλλά από ...

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ;;; ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΗΓΟΥΝ ΠΟΤΕ!




 Αχρείαστες ας είναι αυτές οι πληροφορίες, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει η τύχη και ο καιρός συντάξαμε την «απόλυτη λίστα» τροφίμων που κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει συλλέξει αν χρειαστεί να επιβιώσει για καιρό χωρίς να έχει πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα.


Άσπρο Ρύζι

Δεν είναι όλα τα ρύζια ίδια. Θα νομίζατε πως το καστανό και το λευκό ρύζι διαρκούν το ίδιο, αλλά αυτό είναι λάθος. Λόγω των ελαίων που υπάρχουν στο καστανό ρύζι, μπορεί να διαρκέσει το πολύ 6 μήνες, ενώ το λευκό ρύζι, μπορεί να κρατήσει ακόμα και για 30 χρόνια. Πράγμα που το κάνει εκπληκτικό αν σκεφτείς πως αυτό το καταναλώνουμε. Για να διαρκέσει τόσο, θα πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένα και σε μέρος σκοτεινό και με χαμηλή θερμοκρασία.


Μέλι

Το πιο παλιό βάζο μέλι που έχει βρεθεί, είναι 5500 χρόνων. Ποιος μπορούσε να φανταστεί πως διαρκεί τόσο το μέλι. Τα λουλούδια και οι μέλισσες πάνε μαζί για να δημιουργήσουν αυτή την φανταστική τροφή. Είναι υψηλά οξειδωτικό, με πολύ χαμηλή υγρασία κάτι που δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον που δεν...

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις στους ανθρώπους, είναι να τους φοβίσεις.

 





O Hermann Wilhelm Göring στην δίκη της Νυρεμβέργης , ερωτήθηκε:

”Πως καταφέρατε τον γερμανικό λαό να το αποδεχθεί όλο αυτό;”
Απάντησε:
"Ήταν εύκολο και δεν έχει να κάνει με τον ναζισμό, αλλά με την... ανθρώπινη φύση.
Μπορείτε να το κάνετε σε ένα σοσιαλιστικό, ναζιστικό, κουμμουνιστικό καθεστώς, σε μια μοναρχία, ή και...

Αγ. Παϊσιος: Μια αληθινή ιστορία με τον Γιώργο

 

Δωρεάν βιβλίο του γερ. Παϊσίου σε ηλεκτρονική μορφή






 Για εκείνους που θα ήθελαν να διαβάσουν τα βιβλία του π. Παϊσίου αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν έστω και λίγα χρήματα τους προτείνουμε να...

Παιδί μου, πρόσεχε την φαντασίαν, από την φαντασίαν ξεκινούν όλα τα αμαρτήματα…

 




Παιδί μου, πρόσεχε την φαντασίαν, από την φαντασίαν ξεκινούν όλα τα αμαρτήματα, είναι η ρίζα της αμαρτίας, δια τούτο πρόσεχε. Μόλις έλθη η φαντασία προσώπου ή πράξεως, κάτι που είδες ή άκουσες, αμέσως δίωκε αυτήν από τον νουν σου με οργήν και με την ευχήν, σύντομα την ευχήν και έντονα, και αμέσως νοερώς με πόνον να παρακαλής την Παναγίαν μας να σε βοηθήση και ελπίζω εις τον Θεόν να τύχης της νίκης.

Υπερηφανεύθης και δια τούτο σου εσήκωσε πόλεμον ο διάβολος. Τώρα ταπεινώσου, εξευτέλιζε τον εαυτόν σου, μέσα σου ύβριζέ τον και ...

Όταν ανέβεις ψηλά, έχεις ανάγκη να ασφαλιστείς, για να μην πέσεις…


 «Όσο είσαι σπουδαίος, τόσο να είσαι ταπεινόφρων. Όταν ανέβεις ψηλά, έχεις ανάγκη να ασφαλιστείς, για να μην πέσεις…


Γιατί υψηλοφρονείς, αφού είσαι άνθρωπος συγγενής με τη γη, ομοούσιος με τη στάχτη και στη φύση και στην εκλογή των πραγμάτων;
Σήμερα είσαι πλούσιος, αύριο φτωχός, σήμερα υγιής, αύριο άρρωστος, σήμερα χαρούμενος, αύριο...