Aλβανικό «μπλόκο» σε 160 Ελληνες ως «personae non gratae» για να μην παραστούν στο Μνημόσυνο Κ.Κατσίφα


Aλβανικό «μπλόκο» σε 160 Ελληνες ως «personae non gratae» για να μην παραστούν στο Μνημόσυνο Κ.Κατσίφα 
Οι αλβανικές αρχές «μπλοκάρουν» την μετάβαση συγγενών, αλλά και δημοσιογράφων στο χωριό Βουλιαράτες, όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών της Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Στα σύνορα, οι αλβανικές αρχές κατέβαζαν τους πολίτες που επέβαιναν στα ΚΤΕΛ και τους ζητούσαν να αποδείξουν το που πηγαίνουν, απαγορεύοντας σε όσους είχαν προορισμό τους Βουλιαράτες να φτάσουν εκεί.
Κατεβάζουν τους Έλληνες και τους ρωτάνε πού πηγαίνουν και αν μπορούν να το αποδείξουν. Τους προειδοποιούν ότι μπορούν να μεταβούν οπουδήποτε, εκτός από τους Βουλιαράτες. Παράλληλα, τους ανακοινώνουν ότι θα ...

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (ΤΑΙΝΙΑ)


«Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος»: Δείτε βίντεο με τους Έλληνες να ζητούν αυτονομία στο μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα

 «Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος»: Δείτε βίντεο με τους Έλληνες να ζητούν αυτονομία στο μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα
Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός δολοφονημένος από τα πυρά των Αλβανών αστυνομικών. Σήμερα έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες μνημόσυνο στη μνήμη του.
Τραγικές φιγούρες η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του, ενώ δεν σταμάτησαν να φωνάζουν το σύνθημα «Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος».
Η μητέρα και η αδελφή του  Κωνσταντίνου Κατσίφα  έξαλλες από την τρομοκρατία του αλβανικού καθεστώτος που προσπάθησε  να εμποδίσει  τη θρησκευτική τελετή του σαρανταημέρου μνημόσυνου  από τη δολοφονία  Βορειοηπειρώτη, απευθύνονται στο πλήθος.
Η αδελφή του Κατσίφα, με γενναίο σθένος ψυχής και ...

«ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΤΙ ΤΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ»




Κάποτε ένας γέροντας μοναχός κατέβαινε από το βουνό με τον υποτακτικό του στην πόλη. Όπως κατέβαιναν λοιπόν, αριστερά του δρόμου βρίσκονταν ένα ψόφιο ζώο, και καλοκαίρι όπως ήταν βρωμούσε. Μπροστά τους όμως πήγαινε ένας ψηλός, ο οποίος πέρασε χωρίς να πιάσει τη μύτη του από τη βρώμα, εφ’ όσον αυτοί, αν δεν πιάναν την μύτη τους, δεν μπορούσαν να περάσουν.

Τους έκανε εντύπωση επειδή αυτός δεν έπιασε τη μύτη του, δεν είπαν τίποτα όμως μεταξύ των. Προχωρούν πιο κάτω και βρίσκουν ένα σκύλο ψόφιο, το ίδιο αυτός ο ψηλός, δεν έπιασε την μύτη του, αυτοί οι δύο ξαναπιάσανε τη μύτη τους.

Προχωρούν, φτάνουν προς την πόλη, πάντοτε ο ψηλός προπορεύετο. Από την πόλη όμως ερχόταν μια κοπέλα, ωραία ντυμένη, ωραία όπως εμείς νομίζουμε.

Όταν πλησίαζε αυτή, αυτός πιάνει την μύτη του, του μικρού υποτακτικού του φάνηκε περίεργο, και ρωτάει τον γέροντα. Γέροντα είδες τίποτα ; λέει, κάτι είδα. Τί είναι αυτό ; περάσαμε από το ζώο το ψόφιο, δεν έπιασε τη μύτη του και από τον σκύλο τον ψόφιο, τώρα που έρχεται η κοπέλα αυτή από εκεί, τόσο ωραία κλπ. πιάνει τη μύτη του, τί συμβαίνει ; του λέει, τρέξε να τον φτάσουμε. Πλησιάζουν λοιπόν και...

Άγιος Παΐσιος: «Στη Γαλλία χιλιάδες έγιναν Μουσουλμάνοι… και οι Γάλλοι δεν θα βρουν ανάπαυση»



«Στη Γαλλία, παρόλο που είναι κράτος προοδευμένο – δεν είναι υπανάπτυκτο- «τελευταία» ογδόντα χιλιάδες έγιναν Μουσουλμάνοι. Γιατί; Γιατί έχουν κάνει την αμαρτία μόδα. Βλέπεις όμως, ελέγχονται και θέλησαν να αναπαύσουν τη συνείδησή τους. Και όπως οι Αρχαίοι Έλληνες, για να δικαιολογούν τα πάθη τους, είχαν βρεις τους δώδεκα θεούς, έτσι και αυτοί έψαξαν να βρουν μια θρησκεία που να δικαιολογεί τα πάθη τους, για να τους αναπαύσει σε αυτό το θέμα. Ο Μουσουλμανισμός κατά κάποιον τρόπο τους εξυπηρετεί.

Επιτρέπει να πάρουν όσες γυναίκες θέλουν, υπόσχεται στην άλλη ζωή ένα βουνό πιλάφι, μια λίμνη γιαούρτι και ένα ποτάμι μέλι! Και όσες αμαρτίες και να έχουν, άμα τους λούσουν με ζεστό νερό, όταν πεθάνουν, καθαρίζονται! Πάνε στον Αλλάχ καθαροί! Τι άλλο θέλουν; Όλα βολικά! Αλλά οι Γάλλοι δε θα βρουν ανάπαυση. Πάνε να αναπαυθούν, αλλά δε θα αναπαυθούν, γιατί τα πάθη δε δικαιολογούνται.

Οτιδήποτε και αν κάνουν οι άνθρωποι, και αναίσθητοι να είναι, πάλι ανάπαυση δε βρίσκουν, πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά εσωτερικά βασανίζονται, είναι αγριεμένοι. Γι’ αυτό ζητούν ψυχαγωγίες, τρέχουν στα νταούλια, μεθούν, βλέπουν… τηλεόραση.

Χαζεύουν δηλαδή, για να ξεχνιούνται, γιατί ελέγχονται. Και όταν κοιμούνται λες ότι ησυχάζουν; Υπάρχει συνείδηση βλέπεις. Η πρώτη Αγία Γραφή που έδωσε ο Θεός στους Πρωτόπλαστους είναι η συνείδηση, και...

Ο Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος (5 Δεκεμβρίου)


Στη θέση της και πάλι η Ελληνική Σημαία στην Κρανιά (φωτό)

Στη θέση της και πάλι η Ελληνική Σημαία στην Κρανιά (φωτό)
Με το  πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι της Κρανιάς Βόρειου Ηπείρου μάζεψαν τα κομμάτια της σπασμένης μαρμάρινης πλακέτας του μνημείου του Θύμιου Λιώλη και τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη θέση της.
«Σε κάθε χτύπημα έτσι θα μαζεύουμε τα κομμάτια μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια μας.
Δεν πρέπει να μας πτοεί τίποτα και ούτε να φοβόμαστε να αντιδράσουμε. Διεκδικούμε μόνο ότι μας ανήκει, όσα είναι κατοχυρωμένα απ’ τις Διεθνείς συμβάσεις. Το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε!» σημειώνουν χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους στα social media. H OMONOIA με σχετική της ανακοίνωση  για αυτό που συνέβη χθες το απόγευμα στο εν λόγω χωριό κάνει λόγο για  βαριά ανθελληνική πρόκληση ενώ χαρακτηρίζει ως «ηθικούς αυτουργούς» ρατσιστικές εκπομπές των ΜΜΕ   στη γείτονα χώρα .
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:
Βαριά ανθελληνική πρόκληση η πράξη βεβήλωσης της αναμνηστικής πλάκας του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά. Οι ρατσιστικές εκπομπές των ΜΜΕ ηθικοί αυτουργοί.
Είναι από κάθε άποψη καταδικαστέα η πράξη «άγνωστων» που χθες το νωρίς το απόγευμα (Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018) κινούμενοι από ανθελληνικά και ρατσιστικά κίνητρα στην κεντρική πλατεία της Κρανιάς, αφαίρεσαν βίαια και...

«Σβήνει» η Ελλάδα: Μειώνονται οι γεννήσεις – Γερνάει ο πληθυσμός

«Σβήνει» η Ελλάδα: Μειώνονται οι γεννήσεις – Γερνάει ο πληθυσμός
Απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις για τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού
Οι συνθήκες για δημιουργία οικογένειας στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι, ενώ λόγω της κρίσης χιλιάδες νέα παιδιά μεταναστεύουν στο εξωτερικό.
Η ελληνική κοινωνία μετατρέπεται σε κοινωνία γερόντων ενώ προκαλεί προβληματισμό το γεγονός πως οι μετανάστες στην Ελλάδα γεννούν πολύ περισσότερα παιδιά από τους Έλληνες.
Για να διατηρηθεί ένα έθνος πληθυσμιακά θα πρέπει ο δείκτης γεννήσεων να είναι 2,1. Στην Ελλάδα δυστυχώς είναι 1,3 και εάν αφαιρεθεί το 0,2 που είναι παιδιά μεταναστών, απομένει 1,1, που καταδεικνύει πορεία εξαφάνισης.
Επίσης, η σύγκριση των γεννήσεων και των θανάτων της πρόσφατης πενταετίας είναι αποκαρδιωτική.

Αποκαλυπτική έρευνα της Washington Post

Ένα από τα πολύ σοβαρά αποτελέσματα της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα και η αύξηση του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα, καθώς όλο και λιγότεροι άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να δημιουργήσουν οικογένεια, ενώ νέοι έχουν μεταναστεύσει.
Με αυτό το ιδιαίτερο θέμα καταπιάνεται η εφημερίδα Washington Post, σε άρθρο της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πού πήγαν όλα τα παιδιά;».
Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η εφημερίδα βρέθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων όπου...

Σταμάτα Γέροντα,όλα αυτά που μου λες δεν είναι παραμύθι!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος πορφύριος

 Μια μέρα ήταν ξαπλωμένος μέσα στην παράγκα και ένας ηλεκτρολόγος έφτιαχνε ηλεκτρικά σ' αυτήν .Εξω περίμενε πολύς κόσμος να πάρει την ευχή του και τις συμβουλές του .Σε μια στιγμή ρωτά ο ηλεκτρολόγος τον γέροντα:
- Καλά γέροντα τι θέλει όλος αυτός ο κόσμος που περιμένει απ' έξω από ένα γέροντα σαν και σένα;
- 'Ε να,έρχεται ένας ένας εδώ και τους λέω ένα παραμύθι και φεύγουν .
- Μα καλά τόσο βλάκες είναι όλοι αυτοί που...

Μέ τή σιωπή, τήν ἀνοχή καί τήν προσευχή ὠφελοῦμε τόν ἄλλον μυστικά

π. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ
Όσιος Πορφύριος
Όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να μην αγαπούν τον Θεό, στενοχωρούμαστε. Με τη στενοχώρια δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Ούτε και με τις υποδείξεις.
Ούτε αυτό είναι σωστό. Υπάρχει ένα μυστικό· αν το καταλάβουμε, θα βοηθήσομε.
Το μυστικό είναι η προσευχή μας, η αφοσίωσή μας στον Θεό, ώστε να ενεργήσει η χάρις Του. Εμείς, με την αγάπη μας, με τη λαχτάρα μας στην αγάπη του Θεού, θα προσελκύσουμε την χάρη, ώστε να περιλούσει τους άλλους, που είναι πλησίον μας, να τους ξυπνήσει, να τους διεγείρει προς το θείο έρωτα.
Ή, μάλλον, ο Θεός θα στείλει την αγάπη Του να τους ξυπνήσει όλους. Ό,τι εμείς δεν μπορούμε, θα το κάνει η χάρις Του. Με τις προσευχές μας θα κάνομε όλους άξιους της αγάπης του Θεού.
Να γνωρίζετε και το άλλο. Οι ψυχές οι πεπονημένες, οι ταλαιπωρημένες, που ταλαιπωρούνται από τα πάθη τους, αυτές κερδίζουν πολύ την αγάπη και την χάρι του Θεού.Κάτι τέτοιοι γίνονται άγιοι και πολλές φορές εμείς τους κατηγορούμε. Θυμηθείτε τον Απόστολο Παύλο, τι λέγει: «Ου δε επλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν η χάρις».
Όταν το θυμάστε αυτό, θα αισθάνεσθε ότι αυτοί είναι πιο άξιοι κι από σας κι από μένα. Τους βλέπουμε αδύνατους, αλλά όταν ανοίξουν στον Θεό, γίνονται πλέον όλο αγάπη κι όλο θείο έρωτα.
Ενώ είχανε συνηθίσει αλλιώς, τη δύναμη της ψυχής τους τη δίδουν μετά όλη στον Χριστό και γίνονται φωτιά από αγάπη Χριστού. Έτσι λειτουργεί το θαύμα του Θεού μέσα σε τέτοιες ψυχές, που λέμε «πεταμένες».
Να μην αποθαρρυνόμαστε, ούτε να βιαζόμαστε, ούτε να κρίνομε από πράγματα επιφανειακά κι εξωτερικά. Αν, για παράδειγμα, βλέπετε μια γυναίκα γυμνή ή άσεμνα ντυμένη, να μη μένετε στο εξωτερικό, αλλά μπαίνετε στο βάθος, στη ψυχή της.
Ίσως είναι πολύ καλή ψυχή κι έχει υπαρξιακές αναζητήσεις, που τις εκδηλώνει με την έξαλλη εμφάνιση. Έχει μέσα της δυναμισμό, έχει τη δύναμη της προβολής, θέλει να ελκύσει τα βλέμματα των άλλων. Από άγνοια, όμως, έχει διαστρέψει τα πράγματα. Σκεφθείτε αυτή να γνωρίσει τον Χριστό. Θα πιστέψει, κι όλη αυτή την ορμή θα την στρέψει στον Χριστό. Θα κάνει το παν, για να ελκύσει την χάρι του Θεού. Θα γίνει αγία.
Είναι ένα είδος προβολής του εαυτού μας να επιμένουμε να γίνουν οι άλλοι καλοί. Στην πραγματικότητα, θέλομε εμείς να γίνομε καλοί κι επειδή δεν μπορούμε, το απαιτούμε απ’ τους άλλους κι επιμένομε σ’ αυτό. Κι ενώ όλα διορθώνονται με την προσευχή, εμείς πολλές φορές στενοχωρούμεθα κι αγανακτούμε και κατακρίνουμε.
Πολλές φορές με την αγωνία μας και τους φόβους μας και την άσχημη ψυχική μας κατάσταση, χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, κάνουμε κακό στον άλλον, έστω κι αν τον αγαπάμε πάρα πολύ, όπως, παραδείγματος χάριν, η μάνα το παιδί της.
Η μάνα μεταδίδει στο παιδί όλο το άγχος της για τη ζωή του, για την υγεία του, για την πρόοδό του, έστω κι αν δεν...