«Ένα συγκλονιστικό γράμμα για ένα ιδιαίτερο παιδί. Ένα μάθημα ζωής για όλους μας!»

«Ένα συγκλονιστικό γράμμα για ένα ιδιαίτερο παιδί. Ένα μάθημα ζωής για όλους μας!»
Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος, δεν προσευχόμουν να γεννήσω ένα όμορφο μωρό. Αυτό ίσως το ονειρευόμουν, αλλά το μόνο πράγμα που με απασχολούσε ήταν να γεννήσω ένα υγιές παιδί. Έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί το μωράκι μου να είχε αυτισμό, σπαστικότητανοητική στέρηση. Έτρεμα, γιατί έχω ζήσει από κοντά τον πόνο της μάνας που κλαίει μερόνυχτα για τον ρατσισμό που δέχεται το παιδάκι της. Οικογένειες διαλύονται γιατί δεν αντέχουν το βάρος...

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



 
ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 2Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Την έντονη συζήτηση και πολλούς διαξιφισμούς προκάλεσε πρόσφατα στην Τουρκία η αναφορά του Ιησού Χριστού στο Κοράνιο. Συγκεκριμένα σε μια πρόσφατη διάσκεψη που έγινε στην Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου «Ondokuz Mayıs» της Σαμψούντας, το θέμα του Ιησού Χριστού του Κορανίου «άναψε» κυριολεκτικά φωτιές  αποκαλύπτοντας τις μεγάλες αντιφάσεις του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων στο ζήτημα των προφητών.
Το πρόβλημα που εμφανίστηκε από το ακροατήριο της συνδιάσκεψης χωρίς να...

Γιαγιά να με περιμένεις!


 
Prostrations edited
«Στις εφηβικές μου αναμνήσεις συνυπάρχουν τα πάρτι, η ρόκ μουσική και η γιαγιά μου. Για εκείνην, η ρόκ μουσική δεν ήταν παρά ένας κακότεχνος θόρυβος. Πάντως σεβόταν περισσότερο την νεανική μας σύγχυση, από όσο εμείς την νηφάλια σοφία της. Ήξερε που πηγαίναμε, αλλά ποτέ δεν έμπαινε στον πειρασμό να αντιπαρατεθεί προς ό,τι θεωρούσε φυσικό για την ηλικία μας. Σηκωνόταν, μας φιλούσε, ευχόταν να περάσουμε καλά, κι ύστερα προσέθετε να έχουμε τον Χριστό στην καρδιά μας εκεί που θα είμαστε, και ας κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μετά μας σταύρωνε, ευχόταν να είναι η Παναγιά μαζί μας, και συμπλήρωνε διστακτικά, σαν να μην ήταν σίγουρη αν έπρεπε ἠ όχι να το ξεστομίσει, να μην αργήσουμε, γιατί θα προσευχόταν για μας όσο λείπαμε και δεν άντεχε να ξενυχτάει…

Τελειόφοιτος της Ιατρικής, αφελώς πεπεισμένος για την παντοδυναμία της επιστήμης, βρέθηκα στην Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ. Έμεινα μόνο λίγες μέρες στο μοναστήρι αλλά ...

Χαρούπι: η καταπληκτική, παρεξηγημένη τροφή .




Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τα χαρούπια, λίγοι εκτιμούμε όμως την καταπληκτική αυτή τροφή. Το χαρούπι (ή αλλιώς ξυλοκέρατο, στα αρχαία κεράτιον), είναι ο καρπός της χαρουπιάς  (Ceratonia siliqua), που  είναι ένα αειθαλές, αυτοφυές  δέντρο που ευδοκιμεί στις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο  και σε όλη τη Μέση Ανατολή.
 
Το χαρούπι μοιάζει με τους καρπούς της φασολιάς. Όταν ωριμάζει ξεραίνεται και γίνεται σοκολατί. Παρόλο που σήμερα η λευκή ζάχαρη έχει κυριαρχήσει στην παρασκευή γλυκών, μέχρι και  πριν από μερικούς αιώνες  ένα από τα σημαντικότερα γλυκαντικά τροφίμων στον κόσμο ήταν η υγιεινή «σοκολάτα», που φύεται στα δέντρα αυτά. Αυτή η «σοκολάτα» υποτίθεται ότι τάισε  τον...

Eίσαι ηγετική προσωπικότητα ή όχι; Πώς θα το καταλάβεις



Για τους ασχολούμενους με τα μυστικά της σκέψης, τα πράγματα έως πρότινος έμοιαζαν μάλλον...

απλά: αφού το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για την αναλυτική και λογική σκέψη και το δεξιό ημισφαίριο για την δημιουργικότητα, τη φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση, όποιο από τα δύο επικρατεί, καθορίζει και πως σκεφτόμαστε - και κατ’ επέκτασιν μας κάνει αναλυτικούς και λογικούς ή καλλιτεχνικούς και διαισθητικούς αντιστοίχως.

Με βάση αυτή την απλή θεωρία είχαν εκδοθεί βιβλία, βίντεο και προγράμματα αυτοβοήθειας, που υπόσχονταν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε προς «ποια μεριά» σκεφτόμαστε και αναλόγως με το πόσο μας άρεσε ή όχι να λάβουμε κάποια μέτρα για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Ωστόσο, ένας διακεκριμένος και πολυβραβευμένος ψυχολόγος και...

Tο χάραγμα του θηρίου θα σας δώσει "υπερδυνάμεις"! (vid)

ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


 



Εδώ είμαστε! Όλοι γνωρίζουμε ότι έρχεται αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε οτι θα μας δώσει και υπερδυνάμεις!
Το τσιπαρισμα του ανθρώπου γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό...σύμφωνα με την προπαγάνδα το τσιπάκι με το χάραγμα θα σας δώσει "υπερδυνάμεις"!!.
Πολύ ενδιαφέρον βίντεο εδώ από μια γυναίκα που είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της «τεχνολογίας θηρίο" έχει εργαστεί για .....

Τα ανοιχτά παιδικά φέρετρα ξεσκέπασαν τους εγκληματίες πολέμου. Κηδείες Χριστιανών μαθητών



Vanessa Nehko, 7χρονη νεκρή μαθήτρια.
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία των μικρών μαθητών του Ελληνορθόδοξου σχολείου Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στην χριστιανική συνοικία της Κάασσα όπως επιβεβαιώνουν το AP ,το ΑRΜΕΝPRESS κ.α ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στο σχολείο φοιτούσαν εκτός από ελληνορθόδοξος μαθητές και παιδιά άλλων χριστιανικών ομολογιών όπως αρμένιοι και καθολικοί. Τα λευκά μινιατουρίστικα φέρετρα περιφέρονταν ανοικτά στους δρόμους. Συχνές ήταν οι στάσεις της πομπής σαν το πλήθος να ήθελε να καθυστερήσει τον αποχωρισμό. Αυτά τα φέρετρα δεν θα κλείσουν ποτέ. Ξέσκεπα αυτά τα παιδικά πρόσωπα θα...

Οδηγίες για καθημερινή ενασχόληση


 
tumblr_mttxl9WHiJ1sx2u7ro1_500
1.’Οταν  σηκώνεσαι από τον ύπνο η πρώτη σου σκέψη πρέπει να στραφεί στο Θεό, ο  πρώτος σου λόγος πρέπει να’ ναι προσευχή στο Θεό – τον Πατέρα και  Δημιουργό σου.
2.Να μετανοείς και να δοξολογείς το Θεό που δεν επέτρεψε ν’ απωλεστείς από τις αδυναμίες σου.
3. Βάλε αρχή να κάνεις  ό,τι είναι άριστο. Κανένας δε θα ολοκληρώσει την πορεία προς τον ουρανό,  εκτός από κείνον που ξεκινάει την ημέρα του καλά.
4. Να ξεκινάς την  ημέρα σου σαν σεραφείμ στην προσευχή, σαν χερουβίμ στις πράξεις και σαν  άγγελος στη συμπεριφορά σου.
5. Μην περνάς τον καιρό σου αργός.
6. Σε όλες τις πράξεις, τα λόγια και τις σκέψεις σου ο νούς σου νά’ ναι στο Θεό.
7. Ο λόγος σου νά’ ναι ήρεμος, ταπεινός, σοβαρός κι ωφέλιμος. Η σιωπή θα σε βοηθήσει να λές μόνο τ’ απαραίτητα λόγια, με διάκριση. «Λόγος σαθρός εκ του στόματος υμών μή εκπορευέσθω» (Εφεσ. δ’29).
8. Μη γελάς με  θόρυβο, αλλά μόνο να χαμογελάς. Κι αυτό όχι συχνά.
9. Να αποφεύγεις την  αντιλογία και τη φιλονικία.
10. Ν’ αγαπάς πάντα την ταπείνωση και  ν’αποφεύγεις...

Στη Βόρεια Κορέα εκτέλεσαν 80 άτομα επειδή είχαν την Βίβλο στο σπίτι τους


Σε 80 απαγχονισμούς ατόμων αποφάσισε να προχωρήσει το καθεστώς στη βόρεια Κορέα. Κάποιοι κατέληξαν στην αγχόνη επειδή διαπιστώθηκε ότι είδαν ταινία από τη νότια Κορέα και άλλοι επειδή είχαν στη κατοχή τους τη Βίβλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τζούνγκανγκ της νότιας Κορέας, στις 3 Νοεμβρίου σε επτά διαφορετικές πόλεις της βόρειας Κορέας, απαγχονίστηκαν δημόσια 80 άτομα!


Μεταξύ των αδικημάτων ήταν η κατοχή της Βίβλου, η διάδοση πορνογραφικού υλικού αλλά και η παρακολούθηση ταινιών της νότιας Κορέας.

Στην περιοχή Γουονσάν, σύμφωνα με το koolnews.gr ο απαγχονισμός έγινε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και οι κατηγορούμενοι του καθεστώτος φορούσαν λευκή κουκούλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο γήπεδο βρίσκονταν 10.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Τέλος, αυτή είναι η πρώτη δημόσια μαζική εκτέλεση που πραγματοποιείται στη χώρα από όταν ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ Η ελληνική γλώσσα θα αναγεννήσει την ανθρωπότητα

«Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος» (Ιω 1:1). Ο λόγος είναι αυτός που διακρίνει τον άνθρωπο μεταξύ των έμβιων οργανισμών. Είναι το χάρισμα που μας παραχωρήθηκε για να επικοινωνούμε και να διατυπώνουμε υψηλές έννοιες και νοήματα, απόρροια της διανόησής μας, της λογικής μας. Λογικός άνθρωπος είναι ο έχων ορθό λόγο και κρίση.
«Το να μην ενεργείς σύμφωνα με τη λογική, το να μην ενεργείς σύμφωνα με τον ορθό λόγο, είναι αντίθετο προς τη φύση του Θεού», Εμμανουήλ Β΄ Παλαιολόγος προς Πέρση συνομιλητή του (1391 μ.Χ.). Όντας πλάσματα καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού δεν μπορεί άλλο παρά η ορθή λογική μας να συμβαδίζει με το Θείο θέλημα. Θα ήταν παράλειψη να μην υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική λέξη «Λόγος» έχει νόημα διττό: είναι ταυτόχρονα η «αιτία» και η εκφραζόμενη συνοχή λέξεων, απόρροια της λογικής μας. Ο λόγος (αιτία) των λόγων μας πρέπει να είναι προς Δόξα Του. Πρέπει να Τον ευαρεστεί.
«Εάν οι θεοί μιλούν, τότε σίγουρα χρησιμοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων», Κικέρων (θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους ρήτορες και συγγραφείς στη λατινική γλώσσα).
Κάνοντας τα παιδιά να αγνοήσουν -και να μισήσουν πολλές φορές- τα αρχαία Ελληνικά τα στρέφουμε ενάντια στη Λογική που στηρίζεται η ευημερία μια πολιτισμένης και...

Μάθε πως να συγχωρείς


 
συγχώρεση+2 (1)10 πρακτικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να μάθουμε να συγχωρούμε τους άλλους.
1. Σκεφτείτε ότι στο κάτω-κάτω της γραφής δε ζημιωθήκατε και τόσο σοβαρά.
2. Λογαριάστε όλα τα καλά που σας έχουν γίνει ακόμα κι από το πρόσωπο που σας έβλαψε.
3. Απαριθμήστε τα ελέη και...

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ(ΤΑΙΝΙΑ)


Οι οκτώ μακαρισμοί του σπιτιού


 
thumiato_168
Ένας εφημέριος ενός χωριού συνιστούσε στους πιστούς να λένε τους οκτώ αυτούς μακαρισμούς που συνέταξε ο ίδιος.
1. Μακάριο το σπίτι εκείνο όπου προσεύχονται, εκεί είναι η κατοικία του Κυρίου.
2. Μακάριο το σπίτι που δεν το αφήνουν για να...


Αν είστε 20 ετών στον πλανήτη Γη, την ηλικία σας, θα είναι σχεδόν το μισό στον πλανήτη Αρη, ενώ το σώμα και το βάρος σας θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η διαφορά της βαρύτητας και της περιστροφής γύρω από τον Ηλιο σε κάθε πλανήτη του Ηλιακού μας συστήματος.

Ενα εντυπωσιακό διαδικτυακό εργαλείο, λαμβάνει υπόψιν τις μετρήσεις βαρύτητας και... το χρόνο που κάνει το κάθε ουράνιο σώμα για μία πλήρη περιστροφή και παρουσιάζει την ηλικία αλλά και το βάρος του χρήστη σε κάθε πλανήτη, αλλά ακόμα και στον ίδιο τον Ηλιο ή και σε λευκούς νάνους μακριά από το Ηλιακό μας σύστημα.

Δείτε το βάρος σας σε άλλους πλανήτες εδώ
Δείτε την ηλικία σας σε άλλους πλανήτες εδώ

iefimerida.gr


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/10/blog-post_1301.html#ixzz2ja3p4235

Ενας άθεος πηγαίνει στην κόλαση και ξαναγυρίζει. (ΒΙΝΤΕΟ).

Προσευχήσου στο Θεό


balanthsberoia

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ To ΣτΕ απέρριψε την προσπάθεια αποκαθήλωσης των εικόνων στα δικαστήρια

"Να'χετε σταυρό στο μέτωπο να σας γνωρίζουν" έλεγε ο Πατροκοσμάς όταν γυρνούσε όλη την Ελλάδα για να κρατήσει ζωντανή την Πίστη και την Εθνική συνείδηση στους υπόδουλους Ελληνες. Βλέπετε ο Άγιος γνώριζε ότι με τη λογική οι άνθρωπο δεν αντέχουν τα βάσανα. Η λογική δεν σου ψιθυρίζει "κάνε υπομονή", αντίθετα σου λέει "παραδώσου και όλα θα πάνε καλά, αρκεί να γίνεις σαν και αυτούς". Για να υπερβείς ανυπέρβλητα εμπόδια μόνο με την Πίστη μπορείς να τα καταφέρεις, γιατί η πίστη είναι "παράλογη", πίστη είχε και ο Λεωνίδας όταν έπεσε "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" στις Θερμοπύλες.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ξέρει ότι πριν...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΙΝΟΥΣΗΣ'ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ'(Α)


ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ

15Έρχονται δύσκολοι καιροί, απ’ όλες τις μεριές θα μας χτυπάνε. Καί θα αντέξουν μόνο αυτοί, που μάθανε νωρίς να αγαπάνε. Θέτω, ένα δικό μου προσωπικό δίλημμα. Η στάση μου στην σημερινή πραγματικότητα, ως Έλληνα και Χριστιανού ορθόδοξου, ποιά πρέπει να ‘ναι;Η προσευχή η το μαχαίρι; Μέσα μου, δυό πρόσωπα παλεύουν. Το ένα, μου ζητάει να πολεμήσω, όλους αυτούς που χρόνια τώρα καταστρέφουν, ότι και όσους αγαπάω. Το άλλο μου ζητάει να τους αγαπήσω, ακόμα κι αν με σταυρώνουν. Η ευτυχής, «δυστυχία» του Χριστιανού, είναι ότι...

"ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ" Bipartisan Policy Center: "Η Τουρκία θα διαμελιστεί στους επόμενους 18 μήνες"

Αμερικανική "δεξαμενή" σκέψης προβλέπει την διάλυση της Τουρκίας μέσα στους επόμενους 18 μήνες!
Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει το αμερικανικό, «Bipartisan Policy Center» που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.Τα γεγονότα που  θα συμβούν την επόμενη περίοδο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, θα κάνουν τις διαδηλώσεις της Κωνσταντινούπολης να φαντάζουν με "παιδική χαρά" και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση με σοβαρές συνέπειες στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας.
Τους επόμενους μήνες η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με...

Πατάτες: 10 νόστιμοι τρόποι για να τις απολαύσετε


Η γεύση της πατάτας είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει καρυκεύματα, αλμυρά τυριά, μπέικον και πικάντικες σάλτσες, μετατρέποντας όλα αυτά τα συνοδευτικά, από απλούς «ενισχυτές γεύσης» σε εύγευστους πρωταγωνιστές. Οι τρόποι λοιπόν, να μαγειρέψει κάποιος μια πατάτα είναι τόσοι όσοι και τα άστρα του ουρανού…

Δεν είναι βέβαια, όλοι οι τρόποι επιτυχημένοι και δεν είναι όλοι οι
τρόποι άξιοι επαναλήψεως. Όλοι όμως, έχουμε ένα αγαπημένο πιάτο με πατάτα. Ακόμα και αν είναι απλά η δικαιολογία για να φάμε περισσότερο… μπέικον.

1. Ο πιο άχαρος ομολογουμένως τρόπος να μαγειρέψει κανείς μια πατάτα είναι να τη βράσει. Οι βραστές πατάτες, είτε στον ατμό, είτε στο νερό, μάλλον ανακαλύφθηκαν ως το ενδιάμεσο στάδιο για τον πουρέ. «Στολίστε» τη με λίγο χοντρό αλάτι, φρέσκο πιπέρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και δεντρολίβανο ή άνηθο και σίγουρα, θα τη λατρέψετε.


2. Οι περισσότερες σούπες είναι αναμφίβολα, ένα νόστιμο και σχετικά εύκολο και γρήγορο γεύμα, ιδανικό για τον χειμώνα. Η πατατόσουπα βέβαια, δεν είναι η πιο νόστιμη σούπα από όλες, μιας και η γεύση της είναι κάπως επίπεδη και άτονη. Αν προσθέσετε όμως, λίγο μπέικον, τριμμένο τυρί και μερικά μπαχαρικά θα την κάνετε αγνώριστη.

3. Η πατατοσαλάτα ήρθε στο φως, πιθανότατα όταν κάποιος βαρέθηκε να τρώει βραστές πατάτες και πριν αυτές εξελιχθούν σε πουρέ, διανθίστηκαν με μαγιονέζα, άνηθο και κάππαρη. Και ευτυχώς για τους ουρανίσκους μας, αποδείχθηκε πολύ σοφή κίνηση…

4. Επίσης και εκτός από την κατσαρόλα ή τον ατμομάγειρα, υπάρχει και ο φούρνος, που καταφέρνει θαύματα στην περίπτωση της πατάτας. Οι ψητές πατάτες τυλιγμένες στο αλουμινόχαρτο, ψημένες με τη φλούδα τους, περιχυμένες με μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο, λίγο χοντρό αλάτι και ίσως, μερικά κομματάκια μπέικον και γραβιέρα, θα σας κάνουν να τις αγαπήσετε παράφορα.


5. Αν είστε από τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, τότε σίγουρα θα αγαπάτε τις...