Η Στάχτη και οι χρήσεις της!



( γράφει, επιμελείται η Αρτάνη)

Τελικά συμπεράσματα, από τα μακροχρόνια «πειράματα» στο εργαστήριο της Μάνας Φύσης

- Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Η Αλισίβα είναι η γνωστή μας στάχτη ή το σταχτόνερο καλύτερα.
Το καλύτερο απορρυπαντικό που επινόησε ποτέ ο άνθρωπος.
Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει σε βάθος.
Κάνει τα πιάτα μας να τρρρρίζουν από καθαριότητα και όχι μόνο τα πιάτα, αλλά όλα τ’ αγγειά. Καθαρίζει τα πάντα. Ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.
Βράστε την στάχτη με νερό, και τρίψτε με αυτό οτιδήποτε θέλετε να καθαρίσετε.
Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Καθαρίζει ακόμα και τις σκουριές, που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα. Απίστευτη καθαριότητα και υγιεινή!!!

Την χρησιμοποιούμε στην παρασκευή μουσταλευριάς, αλλά και στην ζαχαροπλαστική γενικότερα. Η νοστιμότερη και υγιεινότερη μουσταλευριά, εμπεριέχει στην...

Η Αγωγή των Παιδιών από την Σύλληψη έως & την Εφηβεία κατά τους Σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας


10 κακά παραδείγματα που δίνουμε στα παιδιά μας . . .

Αναρωτιέστε ίσως, που έμαθε το παιδί σας αυτές τις λέξεις; Αναρωτιέστε για την κακή του συμπεριφορά; 
Μήπως μιλάει απότομα, φωνάζει, βρίζει, φαίνεται αποστασιοποιημένο από καθημερινές δραστηριότητες της ηλικίας του και προτιμά να παίζει βιντεοπαιχνίδια; 
Μήπως αναρωτιέστε από πού πηγάζουν όλες αυτές οι κακές συμπεριφορές του;

 
Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί για τη δική σας επιρροή και επίδραση στη συμπεριφορά του; 
Τα παιδιά αποτελούν θαυμάσιους μίμους, οι οποίοι μπορούν να μιμηθούν οποιαδήποτε συμπεριφορά εκδηλώνεται μπροστά τους και ειδικότερα όταν γίνεται κατ’ εξακολούθηση. 
Για το λόγο αυτό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση, σχετικά με το τι παραδείγματα τους δίνουμε.

1. Μήπως μαλώνετε εύκολα; 
Θυμώνετε, τσαντίζεστε παρουσία των παιδιών σας; 
Βρίζετε με το παραμικρό; 
Χρησιμοποιείτε βία, προσβολές, απειλές; 
Μην αναρωτιέστε γιατί και ...

Ρίχνει βραστό νερό σε ένα μήλο του εμπορίου- Μόλις δείτε τι συμβαίνει στη φλούδα του θα εξοργιστείτε (vid)

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Πριν φάτε ξανά μήλα, είναι σημαντικό να δείτε αυτό το βίντεο. Γνωρίζετε πως τα περισσότερα μήλα που υπάρχουν στην αγορά είναι ψεκασμένα με καρκινογόνο κερί; Αυτό γίνεται για να διατηρούνται περισσότερο, αλλά πολλοί ενοχλούνται από την ποσότητα του κεριού που χρησιμοποιούν.

Στο βίντεο που ακολουθεί ρίξαμε βραστό νερό σε μερικά αγορασμένα μήλα. Αφού τα αφήσαμε για λίγο, εμφανίστηκε το στρώμα κεριού πάνω τους.
Εάν η σκέψη του να φάτε αυτή την ουσία σας ανακατεύει, υπάρχει ένας εύκολος και απλός τρόπος να το αφαιρέσετε. Για να το καθαρίσετε από το κερί θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, χυμό από λεμόνι, χλιαρό νερό και λίγο λίπος.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς να εξασφαλίσετε πως δεν θα υπάρχει καθόλου κερί ανάμεσα σε σας και τα πεντανόστιμα μήλα σας.
Να θυμάστε να πλένετε πάντα τα λαχανικά σας – ειδικά εάν πρόκειται για τα παιδιά σας…
 - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160408/ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Το «καλό ταξίδι» του Π.Καμμένου στον Γ.Αγγέλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09/4/2016 13:58 Η ανακοίνωση του γραφείου του Κώστα Καραμανλή για την «απώλεια» του Γιάννη Αγγέλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09/4/2016 13:56 Δήλωση Κ.Μητσοτάκη για το θάνατο του Γιάννη Αγγέλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09/4/2016 13:52 Έρευνα: Τα αρχαία ελληνικά επαναπρογραμματίζουν τον εγκέφαλο ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 09/4/2016 13:52 Θεσσαλονίκη: Πήραν με τις πέτρες τους αστυνομικούς - Χαμός και συλλήψεις στο κέντρο της πόλης ΚΟΙΝΩΝΙΑ 09/4/2016 13:51 Γ.Δέδες: Αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων στην Ολυμπία Οδό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09/4/2016 13:46 H Ιρίνα Σάικ ανέβασε φωτογραφία στο Instagram διαφημίζοντας τα κάλλη της (φωτό) CELEBRITIES 09/4/2016 13:44 Ν.Νικολόπουλος: «Ποιες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιτηρούνται από κρατική υπηρεσία;» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09/4/2016 13:44 Αυστρία: Σε κατάσχεση της πατρικής κατοικίας του Χίτλερ προσανατολίζεται η κυβέρνηση ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09/4/2016 13:42 Πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών έξω από το τουρκικό προξενείο - Προβοκάτσια; ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ 09/4/2016 13:39 Συνελήφθησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ 09/4/2016 13:36 Έχουμε ξεφύγει: Φιλόλογος σε Λύκειο έβγαινε με μαθήτρια του ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ 09/4/2016 13:35 Φωτογραφίες τραβηγμένες από την κατάλληλη γωνία (φωτο) ΚΟΙΝΩΝΙΑ 09/4/2016 13:30 Οι Γερμανοί φορτώνουν στην κυβέρνηση τη διαρροή των Wikileaks ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09/4/2016 13:30 Εγκεφαλικό: Ανακάλυψαν γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο – Δείτε ποιο είναι ΥΓΕΙΑ 09/4/2016 13:26 Βίντεο με ελιγμούς από το ρωσικό άρμα μάχης T-14 Armata που καθηλώνουν ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 09/4/2016 13:25 Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 2» για πρώτη φορά στα Χανιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09/4/2016 13:24 Αχαϊα: Θέμα συζήτησης οι τιμές των διοδίων στη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου ΚΟΙΝΩΝΙΑ 09/4/2016 13:21 Πρόκληση από Deutsche Welle: «Η Ειδομένη είναι η πρώτη φαβέλα της Ευρώπης» ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09/4/2016 13:21 Γιαν Φάμπρ: Η ανοιχτή επιστολή του βέλγου καλλιτέχνη ΚΟΙΝΩΝΙΑ 09/4/2016 13:16 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ Ρίχνει βραστό νερό σε ένα μήλο του εμπορίου- Μόλις δείτε τι συμβαίνει στη φλούδα του θα εξοργιστείτε (vid) Συρία: Δύο πράκτορες της ΜΙΤ νεκροί κατά την επίθεση με χημικά εναντίον των Κούρδων (βίντεο) Ρωσία και Ιράν αλλάζουν τον παγκόσμιο ενεργειακό και γεωπολιτικό χάρτη: Ενώνουν την Κασπία με τον Περσικό Κόλπο! Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι: Spetsnaz και Κούρδοι εναντίον al-Nusra και τουρκικών ειδικών δυνάμεων (φωτό, vid) Ο Β.Πούτιν κατέστησε άχρηστο το μεταφραστή γερμανικών - Δείτε τι έκανε (vid) * Δημοφιλέστερα θέματα 24 ωρών. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Έρευνα: Τα αρχαία ελληνικά επαναπρογραμματίζουν τον εγκέφαλο


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Η παρακάτω είδηση είναι αφιερωμένη στους πολέμιους της Eλληνικής γλώσσας. Τη συστηματική διδασκαλία της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένοι καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά. Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock, η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα…το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.
Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων, πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων.
Επιμελητές της έκδοσης ήταν ο Καθηγητής της Ιατρικής Charles Lumsden του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ο Διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας της Επικοινωνίας “Marchal McLuhan” Derrick De Kerckhove.
Tα επιστημονικά αποτελέσματα τα οποία υποστηρίζουν την θεωρία του Havelock είναι τα εξής:
1. Η περιοχή Broca, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο, λόγω του Ελληνικού αλφαβήτου διότι ...

Χρησιμοποιείτε πλαστικά τάπερ; Δείτε τι θα πάθετε

 
 1
 
0
 
0
Google +
1
 
 
Τα πλαστικά υλικά χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινότητα. Πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά κύπελλα, πλαστικά πιάτα και μαχαιροπίρουνα, μεμβράνες για το τύλιγμα των τροφίμων, τάπερ και μπιμπερό είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας.
 
Γνωρίζετε όμως πόσο ασφαλή είναι;
 
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια βρετανική επιδημιολογική έρευνα που συσχετίζει τη διφαινόλη Α (BPA), μια χημική ένωση που μπορεί να «μεταναστεύσει» από πλαστικά μπουκάλια και κονσέρβες στο περιεχόμενό τους, με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και το διαβήτη. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί άλλη μελέτη που έδειχνε ότι η ίδια ουσία «μεταναστεύει» στο ζεστό γάλα από ορισμένα πλαστικά μπιμπερό. Ποιους κινδύνους εγκυμονεί η χρήση των πλαστικών και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε;
 
Διφαινόλη Α: Που βρίσκεται
 
Η διφαινόλη Α είναι μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή των πολυκαρβονικών ενώσεων και των εποξυρητινών. Από πολυκαρβονικές ενώσεις κατασκευάζεται το ελαφρύ, σκληρό και χρωματιστό πλαστικό που χρησιμοποιείται σε πιάτα, ποτήρια, μπιμπερό, μπουκάλια, cd, dvd, ηλεκτρονικό εξοπλισμό (π.χ. ξυπνητήρια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές), αθλητικό εξοπλισμό (π.χ. παπούτσια, ακόντια, προστατευτικά κράνη), εξοπλισμό αυτοκινήτων (π.χ. φώτα, προφυλακτήρες), ιατρικές συσκευές και οδοντιατρικά σφραγίσματα. Οι εποξυρητίνες χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό προστατευτικό επίχρισμα που έχουν οι κονσέρβες, ώστε το μέταλλο να μην έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα, αλλά και σε σταθεροποιητές χρωμάτων και βερνίκια.
 
Η διφαινόλη Α δεν «μένει» στον οργανισμό, καθώς αποβάλλεται με ...

Το τρακτέρ και ο άθεος προπαγανδιστής


Οι ιθύνοντες του κομμουνιστικού καθεστώτος της Σοβιετικής Ένωσης χρησιμοποίησαν ως κύριο μέσο για την διάδοση των αθεϊστικών και υλιστικών πεποιθήσεων,που αποτελούσαν την επίσημη ιδεολογία του κράτους,την αθεϊστική προπαγάνδα.Ξόδεψαν πολλά χρήματα,τύπωσαν εκατομμύρια φυλλάδια αθεϊστικού περιεχομένου και επιστράτευσαν πολλούς ομιλητές για να πετύχουν τον σκοπό τους.Όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.Ο ρωσικός λαός ενστικτωδώς απέκρουε τα φληναφήματα της αθεϊας και έδειχνε παντοιοτρόπως την εμμονή του στη θρησκεία των πατέρων του. Άς φέρουμε ένα παράδειγμα:
  Σε κάποιο ρωσικό χωριό έφεραν για πρώτη φορά ένα τρακτέρ.Ο εκπρόσωπος του κόμματος,εκμεταλλευόμενος την ...περίσταση,κάλεσε όλο το χωριό και εκφώνησε πύρινο λόγο κατά της Θρησκείας ότι δήθεν δεν ευνοεί την πρόοδο του ανθρώπου και εγκωμίασε τα επιτεύγματα του «επιστημονικού υλισμού».Το αποτέλεσμα ήταν,οι χωρικοί να δεχθούν το τρακτέρ με ιδιαίτερη χαρά,αλλά πριν το χρησιμοποιήσουν για την γεωργική εργασία-προς έκπληξη των εκπροσώπων του Κόμματος-εκάλεσαν τον ιερέα να τελέσει...αγιασμό και έστησαν δίπλα από τη θέση του οδηγού ένα Σταυρό..!


Από το βιβλίο του Σόλωνος Νινίκα«Η πνευματική αντίσταση του ρωσικού λαού»
http://proskynitis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_35.html

O Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε' -Η επιχειρηθείσα αλλοίωση της ιστορίας






O Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε'
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΖΗ
ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 Ο  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε'
 Η επιχειρηθείσα αλλοίωση της ιστορίας
1. Ο Σταυρός του Χριστού
Τον Σταυρό του Κυρίου προβάλλει σήμερα η Εκκλησία εις προσκύνησιν για να μας ενισχύσει στην πορεία προς το Πάσχα. Από την εξουθένωση και την καταισχύνη του Σταυρού επήγασε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως. Συντρίβονται τα ανθρώπινα κριτήρια, οι ανθρώπινες εκτιμήσεις και αξιολογήσεις με το Σταυρό του Χριστού. ό,τι φαίνεται σκάνδαλο, μωρία και ανοησία και καταφρόνια αποδεικνύεται δύναμη, σοφία, αγιασμός και δόξα. Το ξύλο της ντροπής και της αισχύνης, πάνω στο οποίο άφηναν την τελευταία τους πνοή οι μεγαλύτεροι λησταί και κακούργοι, μεταβάλλεται σε σύμβολο και όργανο αγιασμού και δόξης. Μ' αυτόν εκφράζουμε οι Χριστιανοί την πίστη μας σημειώνοντάς τον στο στήθος μας, αυτόν δίνουμε σαν φυλακτό στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αυτός κοσμούσε και κοσμεί τα σκήπτρα των βασιλέων και τις μίτρες των αρχιερέων, αυτός θρονιάζεται στις κορυφές των ναών. Είναι το ακαταμάχητο όπλο εναντίον των αντιθέων δυνάμεων, η δόξα των αγίων της Εκκλησίας.
Σε όλα τα τοπικά εθνικά σύμβολα που είχαν διάφοροι αγωνισταί του 1821 ο Σταυρός ή ήταν κυριαρχικά μόνος ή απαραίτητο συμπλήρωμα κάθε σχετικής παραστάσεως. Και στο εθνικό σύμβολο που τελικώς επεκράτησε, στην γαλανόλευκη σημαία μας, επί δεκαετίες «λαμπύριζε στην ψηλή της κορυφή», κατά τον ποιητή, μέχρι που κάποια ατυχής έμπνευση επεχείρησε να τον καταβιβάσει, χωρίς να επικρατήσει όμως η ρύθμιση. Γιατί στις γενιές όλων των Ορθοδόξων το όραμα του θεμελιωτού της Ανατολικής Ελληνικής αυτοκρατορίας, του Μ. Κωνσταντίνου, που είδε στον ουρανό σχηματισμένο τον Τίμιο Σταυρό με την φράση «εν τούτω νίκα», έχει περάσει μέσα στα κύτταρα της εθνικής αυτοσυνειδησίας, έχει συνδεθή με τους μηχανισμούς του εθνικού συναγερμού σε περιόδους πολέμων. Στον Σταυρό και στην Εκκλησία καταφεύγει το Έθνος για να επιβιώσει και να κατατροπώσει τους εχθρούς του, από το Χριστό ζητά βοήθεια για τις νίκες εναντίον των βαρβάρων.«Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και σον φυλάττων διά του Σταυρού σου πολίτευμα».

2. Ο σταυρός του πατριάρχου
Δεν πρόκειται όμως σήμερα να ασχοληθούμε με τη σημασία του Σταυρού στη ζωή της Εκκλησίας και του Έθνους. Αυτό γίνεται πολύ συχνά, διότι και οι σχετικές με το Σταυρό γιορτές είναι πολλές, αλλά και διότι το μυστήριο της σωτηρίας και της αναστάσεως είναι αδιάλυτα δεμένο με το Σταυρό και το Πάθος. επομένως για το Σταυρό του Χριστού γίνεται συχνά λόγος. Το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας δίνει σήμερα μία σπάνια ευκαιρία να ασχοληθούμε, σύντομα βέβαια, με το σταυρό και τη δόξα του εθνομάρτυρος πατριάρχου Γρηγορίου του Ε', του οποίου σήμερα, 10 Απριλίου, τιμά η Εκκλησία τον δι' αγχόνης μαρτυρικό θάνατο. Ήταν και ...

«Το κακό εμφανίζεται οργανωμένο περισσότερο από κάθε άλλη φορά στις μέρες μας»

ΓΕΡΩΝ  ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ 


Γέρων Σωφρόνιος: "Το κακό εμφανίζεται οργανωμένο περισσότερο από κάθε άλλη φορά στις μέρες μας"
…Η σκέψη μου είναι πολύ απλή: Αν ο Χριστός δεν είναι Θεός, τότε εμείς μένουμε στο σκοτάδι και είναι αδύνατο να δικαιώσουμε τον Θεό βλέποντας τα ατελείωτα παθήματα του κόσμου.
Αν όμως πραγματικά ο Χριστός είναι Θεός, όπως εμείς αδίστακτα πιστεύουμε, τότε κανένας δεν μπορεί να μεμφθεί τον Θεό για τα κακά που διαδραματίζονται στον κόσμο.
Χάρη στην εμφάνιση του Χριστού γνωρίζουμε τώρα Ποιος είναι ο Θεός· Τον αγαπούμε και δεν επιρρίπτουμε σε Αυτόν καμία μομφή. Ο Χριστός μας φανέρωσε τον Θεό, ο Οποίος είναι Φως «και σκοτία εν Αυτώ ουκ έστιν ουδεμία».
Ομολογούμε ταυτόχρονα τον Χριστό ως αυθεντικό άνθρωπο. Ο Πατέρας, βλέποντας έναν Τέτοιο Άνθρωπο, του έδωσε θέση στην αιωνιότητα, στα δεξιά Του. Τον απέδειξε τελείως ίσο με ...