« Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία »


Απομαγνητοφωνημένο κείμενο ομιλίας του π. Σεραφείμ Μπέλλ το 1997, σε σύναξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διηγείται την αιτία και...


Απομαγνητοφωνημένο κείμενο ομιλίας του π. Σεραφείμ Μπέλλ το 1997, σε σύναξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διηγείται την αιτία και τις συνθήκες της μεταστροφής του στην Ορθοδοξία.
[Ομιλεί ο εισηγητής] … αυτή η ομιλία, πιστεύω πως θ’ αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας. Ο πατήρ Σεραφείμ Μπελλ (Seraphim Bell) αποτελεί μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα περίπτωση για τους περισσότερους από εμάς, που γεννηθήκαμε και...

Πως ο διάβολος μπαίνει στην ζωή μας

Κάποτε ο διάβολος κάλεσε μια παγκόσμια συνέλευση δαιμόνων. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα, είπε: «Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε...
main_1442179872_3421317Κάποτε ο διάβολος κάλεσε μια παγκόσμια συνέλευση δαιμόνων. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα, είπε:
«Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς να πηγαίνουν στην εκκλησία.
Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να διαβάζουν την Αγία Γραφή και να γνωρίζουν την αλήθεια.
Δεν μπορούμε ούτε ακόμα και να τους εμποδίσουμε να έχουν μια ζωντανή στενή σχέση με τον Σωτήρα τους.
Άπαξ και αποκτήσουν αυτήν τη σύνδεση με τον Ιησού, εμείς χάνουμε κάθε δύναμη πάνω τους.
Έτσι, το μόνο που μας μένει είναι να τους κλέψουμε το χρόνο τους. Ας πηγαίνουν στην εκκλησία, δεν πειράζει, ας έχουν εκεί τις συνεστιάσεις τους κι όλα τα υπόλοιπα.
Ας έχουν έργο και δράση. Μόνο να μην έχουν χρόνο να ...

Αυτές είναι οι 3 απόλυτες τροφές για να νιώθετε ξεκούραστοι!

Αυτές είναι οι 3 απόλυτες τροφές για να νιώθετε ξεκούραστοι!

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο; Ξεχνάτε και έχετε έλλειψη προσοχής; Πονάτε; Εδώ σας έχουμε τρεις υπερτροφές για να «ξεκουραστείτε». Για...
spiroulina

 

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο; Ξεχνάτε και έχετε έλλειψη προσοχής; Πονάτε; Εδώ σας έχουμε τρεις υπερτροφές για να «ξεκουραστείτε».
Για να αντιμετωπίσετε την κούραση το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενσωματώσετε στη διατροφή σας αυτές τις τροφές και θα ξαναβρείτε την φόρμα σας!
Μέλι: πρόκειται για την πιο θρεπτική τροφή. Είναι παραγωγός ενέργειας και...

ΚΟΝΙΤΣΑ…Πρώτη Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. «Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού» Κονίτσης



by eparxiakonitsa

konitsis-8Πραγματοποιήθηκε φέτος, ανήμερα της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου 2015), η πρώτη Θεία Λειτουργία στην υπό ανέγερση Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή «Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού», στο Δ.Δ. Καλλιθέας του Δήμου Κονίτσης.
Με έκδηλη τη χαρά αλλά και τη συγκίνησή τους δεκάδες Κάτοικοι της Κονίτσης και των γύρω περιοχών, αλλά και από την πόλη των Ιωαννίνων, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στη Θεία Λατρεία, σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα που παρέπεμπε στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ανέφερε ότι ο Τίμιος Σταυρός υπήρξε σημείο αντιλεγόμενον («᾿Ιουδαίοις μὲν σκάνδαλον, ῞Ελλησι δὲ μωρίαν» Α΄ Κορ. α΄ 23).
Επεσήμανε ότι ο Σταυρός πρέπει να ...