Το πως σκεφτόμαστε για τον άλλο διαμορφώνει και την σχέση μας μαζί του!



Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ον κοινωνικό. Από την παιδική ηλικία έως την ενήλικη ζωή και τα γηρατειά, ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να συνυπάρχει με άλλους, να ανταλλάσσει απόψεις, γνώμες, εμπειρίες, να μοιράζεται καταστάσεις, να δίνει και να παίρνει.
Από τα πιο απλά ερεθίσματα ως και τα πλέον κοινωνικά, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται το περιβάλλον με διαπροσωπικούς όρους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις που δημιουργούμε θα πρέπι να είναι ρηχές και αγκιστρωμένες σε τύπους και σχήματα.
Δυστυχώς δεν αναπτύσσουμε βαθιές προσωπικές σχέσεις με τους άλλους. Προτιμούμε να ξέρουμε πολλούς, αλλά λίγο. Προτιμούμε να έχουμε ένα ευρύ κοινωνικό περίγυρο, από το να έχουμε καλούς και πιστούς φίλους. Όχι ότι θα πρέπει να είμαστε αντικοινωνικοί και «κουμπωμένοι» απέναντι σε αγνώστους αλλά να μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή στην αγωνιώδη επιθυμία καινούργιων γνωριμιών. Βεβαία αυτό συμβαίνει, γιατί; Διότι νομίζουμε ότι οι πολλές γνωριμίες, οι καινούργιες γνωριμίες θα μας...

Εκπαιδευτικός – μαθητής : ένα εκπληκτικό ζευγάρι

 

Το δίδυμο εκπαιδευτικός – μαθητής ίσως να είναι το πιο σπουδαίο θεσμικό και ανθρωπιστικό ταυτόχρονα ζευγάρι που έχει δημιουργήσει η κοινωνία. Και να γιατί. Είναι το μοναδικό ζευγάρι που διατηρεί αμείωτη τη λάμψη του στο διάβα των αιώνων, αρκεί να δούμε τη διαρκή ακτινοβολία της σχολικής αίθουσας όταν όλοι οι θεσμοί έρχονται και παρέρχονται και πάντως αλλάζουν το περιεχόμενό τους ανάλογα με τα σημάδια των καιρών. Είναι το μοναδικό ζευγάρι που διαμορφώνεται κυρίως από τις πρωτογενείς και από τις ευγενέστερες ανάγκες του ανθρώπου, αρκεί να σκεφτούμε ότι η σύστασή του εδράζεται στην απορία του ανθρώπου για τον κόσμο και για τον εαυτό του.

Είναι το μοναδικό ζευγάρι που ...

Σοφά λόγια του Γέροντος Παϊσίου.





Με βλάσφημους λογισμούς βασανίζει ο διάβολος συνήθως τους ευαίσθητους ανθρώπους, για να τους θλίβει και να τους φέρνει σε απόγνωση.


Οι βλάσφημοι λογισμοί είναι όπως τα αεροπλάνα που μας ενοχλούν με το θόρυβο τους, χωρίς να το θέλουμε, αλλ' ούτε και μπορούμε να το εμποδίσουμε.


Το βαρύ αντιαεροπορικό είναι η ψαλμωδία, γιατί είναι και προσευχή στον Χριστό αλλά και περιφρόνηση στον διάβολο.


Στην αρχή της πνευματικής ζωής ο αγωνιζόμενος διώχνει τους κακούς λογισμούς με την μελέτη την πνευματική, την αδιάλειπτη προσευχή και την φιλότιμη άσκηση.
Μετά έρχονται πια όλο καλοί λογισμοί. Αργότερα σταματάνε και ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                                                    
                                              ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
                   ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ

 Αριθ. Πρωτ.:  61                                                                     Εν Δελβινακίω τη 24η Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :

« Ως πρόεδρος του «Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνος» (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) και πνευματικός Αρχηγός της «Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνος» (Σ.Φ.Ε.Β.Α.) , παρακολουθώ με πολλή αγωνία τα όσα συμβαίνουν, τελευταία, στην Ελληνική Κοινότητα της Βορείου Ηπείρου. Η Αλβανία, που δεν είχε ούτε έχει πραγματικές φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, αφού μέχρι τώρα δεν πέτυχε να αφελληνίση τους Βορειοηπειρώτες με τις διάφορες δόλιες μεθοδεύσεις της, θέλει τώρα - με πρόσχημα διοικητικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - να εξουθενώση την ελληνόψυχη Χειμάρρα, τους Ελληνοβλάχους και αρκετά Ελληνικά χωριά, στην παραμεθόριο με την Ελλάδα περιοχή.
Συγκεκριμένα, η Χειμάρρα πρόκειται να ...

Η απάτη των υβρύδιων λαχανικών


Γέροντας Ιερώνυμος: Μετά την εξομολόγησιν κλείνει ή πληγή της αμαρτίας, αλλά μένει το σημάδι



Εις τον πνευματικόν να λέτε, είμαι αμαρτωλός, έπεσα, εν γενικές γραμμές… όσο να καταλάβει το είδος της πτώσεως...

Δεν χρειάζεται λεπτομερώς το είδος και ό τρόπος της αμαρτίας διότι ημπορεί -από πειρασμόν- να βλέψωμεν και εκείνον.

Και εκείνος σάρκα φορεί. Λυπηθείτε, προφυλάξετε και τον Ιερέα και ...

Εγώ είμαι Αιώνιος.

Η μετάβαση στην άλλη ζωή γίνεται όπως ανοίγεις μια πόρτα και βρίσκεσαι σε διπλανό χώρο, όπως περνάεις μια γέφυρα και πάεις απέναντι. Κανονικά δεν πρέπει να λέμε "άλλη ζωή".
Μία είναι η ζωή, κι αν ζούμε κατά το θέλημα του Θεού εδώ στη γη, θα μας...

Τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα του Αγίου Όρους




1Σε μια εποχή που η τυπογραφία άνηκε ακόμη στο μακρινό μέλλον, τα χειρόγραφα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για να διασωθούν οι αρχαίες γνώσεις στο διηνεκές… Στο Μεσαίωνα, μια εποχή σκοταδισμού και θρησκευτικού φανατισμού, ορισμένα μοναστήρια λειτούργησαν –σε πείσμα της… κατεστημένης θεοκρατικής αντίληψης– και ως «κιβωτοί γνώσεων» διαφυλάσσοντας τα αρχαία κείμενα με τη μορφή χειρογράφων. Τα χειρόγραφα αυτά αντιγράφονταν από μοναχούς μέσα στο ημίφως των μοναστηριακών εργαστηρίων, στα περίφημα καλλιγραφεία. Τα περισσότερα αρχαιοελληνικά κείμενα που διασώθηκαν ως τις μέρες μας, είναι αποτέλεσμα των ακατάπαυστων αντιγραφών, που γίνονταν σ’ αυτά τα εργαστήρια από ορισμένους γενναίους μοναχούς. Μοναχούς που έβαζαν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους προκειμένου να διαφυλάξουν τις αρχαίες γνώσεις, που για κάποιους φανατικούς χριστιανούς θεωρούνταν «αιρετικές». Κι όμως, αυτές οι «αιρετικές» γνώσεις ήταν εκείνες που οδήγησαν στην αναγέννηση του Δυτικού πολιτισμού…
Ακόμη και στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα, σε μια εποχή που κυριαρχούσε η αγραμματοσύνη, οι αγιορείτες μοναχοί έδιναν έμφαση στο γραπτό λόγο, θεωρώντας ότι συμβάλει στην πνευματική αναβάθμιση των ανθρώπων. Γι’ αυτό και έγραφαν, αντέγραφαν και...

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Σε ένα κοινόβιο της Αιγύπτου ζούσε κάποιος ενάρετος διάκονος. Κάποτε ζήτησε άσυλο εκεί ένας άρχοντας, πολιτικός φυγάς, με την οικογένειά του. Ο διάβολος λοιπόν τα έφερε έτσι πού να πέσει σε αμαρτία ο διάκονος με μια από τις νεαρές φιλοξενούμενες αρχοντοπούλες....
Το κακό δεν άργησε να φανερωθεί και να σκανδαλίσει πολλές συνειδήσεις. Ο φταίχτης όμως μετανόησε ευθύς. Πήγε χωρίς χρονοτριβή σ' ένα γείτονα του ερημίτη και με συντριβή εξομολογήθηκε την αμαρτία του. Ό γέροντας είχε μια κρύπτη στο εσωτερικό της καλύβας του και ό διάκονος το γνώριζε. Τον παρακάλεσε λοιπόν να του την παραχωρήσει. Ήθελε να ταφεί μέσα ζωντανός και να κλαίει μέχρι να...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


του Γιάννη Κ. Αικατερινάρη

 Είδα την αφίσα αυτή στο διαδύκτιο και τρόμαξα, παρότι ξέρω καλά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας! Δείτε λοιπόν πως σε μια αφίσα σε στάση λεωφορείων στο Λονδίνο γράφτηκαν οι μεγάλες αλήθειες για την τραγικότητα της κατάστασής μας!
...Κι ύστερα σου λένε να κάνουμε κι άλλο υπομονή για να μην γίνουμε ...Αργεντινή! Το ότι ακολουθούμε την Βουλγαρία και την Ρουμανία ...δεν ενοχλεί κανένα! Η πολυθρύλητη αλληλεγγύη των λαών ...χάθηκε στο διάβα της...

Εκφράζω όμως ως Ευρωπαίος πολίτης την απορία μου προς τους υποτιθέμενους "συμμάχους" μας... Δεν τους ανησυχούν όλες αυτές οι τραγικές διαπιστώσεις; Κι αν όχι τις ηγεσίες τους τον απλό λαό, αυτούς τους ίδιους των οποίων αναπόφευκτα θα έρθει και η δική τους σειρά δεν τους ενδιαφέρει;
Και δεν συμπεριλαμβάνω βέβαια σε αυτούς εκείνους τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας που τοποθετούν τέτοιου είδους αφίσες και μας συμπαραστέκονται! Οι ενέργειές τους δείχνουν τον δρόμο της αλληλεγγύης ...μόνο που είναι λίγοι

Διαβάστε λοιπόν στη αφίσα:

Ελλάδα 20141. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους! (σημ. Και να ήταν μόνο τόσοι...)
2.Το 30% των επιχειρήσεων έκλεισε
3. ΟΙ μισθοί μειώθηκαν κατά 38%
4. Οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 45% (σημ. Κι εδώ φοβερίζουν τον κόσμο να είναι φιλήσυχος γιατί ...θα χάσουν τις συντάξεις ολοκληρωτικά)
5. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 30%
6. Η παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 42.8%
7. Αύξηση στην ανεργία κατά 190,5%
(...)
και τέλος 2 άνθρωποι την ημέρα αυτοκτονούν!

Η πόρτα του ναού άνοιξε και μαζί της άνοιξαν και οι βρύσες των ματιών του...

σχόλιο Γ.Θ : Μοναδικό και συναρπαστικό. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς.

Ήταν ο άνθρωπος της παρέας. Πειράγματα, αισχρόλογα, αστεϊσμοί και άλλα πολλά ήταν στον ημερήσιο κατάλογο των κατορθωμάτων του. Τα χρόνια περνούσαν και ποτέ του δεν συνδέθηκε με κάποιους ανθρώπους…ποτέ του δεν εμπιστεύτηκε κανέναν. Όλοι τον θέλανε για την παρέα αλλά μέχρις εκεί. Αλλά και ο ίδιος κανέναν δεν έπαιρνε στα σοβαρά, κανέναν δεν αισθανόταν δικό του άνθρωπο, φίλο του, οικείο του.
Κάπου στα 30 του, γνώρισε μία κοπέλα. Την γνώρισε μέσα από μια τυχαία παρέα, διαμέσου γνωστών αγνώστων. Η κοπέλα αυτή είχε κάτι ...

Tο άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής.



Απόγευμα στο αρχονταρίκι της μονής Σιμωνόπετρας, ο αρχοντάρης διηγείται περί του αγίου λειψάνου σε ομάδα προσκυνητών. - Το χέρι είναι άφθαρτο, με όλο του το δέρμα και τους τένοντες. Διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και... ευωδιάζει. Μάλιστα εξαιτίας των θαυμάτων της, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή θεωρείται και δεύτερος κτήτορας της Σιμωνόπετρας.
- Λένε, πάτερ, πως όσοι το ασπάζονται διαπιστώνουν ότι είναι θερμό.
- Ναι, είναι αλήθεια. Όσοι το ασπάζονται με...

Πώς φεύγει η ανασφάλεια, η απελπισία, η κατάθλιψη



428237-8525_1182417613777_1628312489_442587_6853213_n
Όλα τα κακά αισθήματα, η ανασφάλεια, η απελπισία, η απογοήτευση, που πάνε να κυριεύσουν την ψυχή, φεύγουν με την ταπείνωση.
Αυτός που δεν έχει ταπείνωση, ο εγωιστής, δεν θέλει να του κόψεις το θέλημα, να τον θίξεις, να του κάνεις υποδείξεις. Στενοχωρείται, νευριάζει, επαναστατεί, αντιδρά, τον κυριεύει η κατάθλιψη.
Η κατάσταση αυτή θεραπεύεται με τη χάρη. Πρέπει η ψυχή να στραφεί στην αγάπη του Θεού. Η θεραπεία θα γίνει με το ν’ αγαπήσει τον Θεό με λαχτάρα.
Πολλοί άγιοί μας μετέτρεψαν την κατάθλιψη σε χαρά με την αγάπη προς τον Χριστό. Παίρνανε δηλαδή την ψυχική δύναμη, που ήθελε να τη συντρίψει ο διάβολος, και τη δίνανε στον Θεό και τη μεταβάλλανε σε χαρά και αγαλλίαση.
Η προσευχή, η λατρεία του Θεού μεταβάλλει σιγά σιγά την κατάθλιψη και ...

Ηχογράφηση από το κελί του Γέροντα Παϊσίου. Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο, που καταγράφηκε το 1982!



Ηχογράφηση από το κελί του Γέροντα Παϊσίου. Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο, που καταγράφηκε το 1982!

Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο, που καταγράφηκε το 1982!



http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/07/1982.html

«Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΛΕΙ Ν΄ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΑ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ»


...έλαβε από το Θεό το υπερφυσικό χάρισμα να συνομιλεί με τους νεκρούς!
Ο Μακάριος Μάρκος ασκήτεψε στη μονή των σπηλαίων (του Κιέβου) στα χρόνια του ηγουμένου Ιωάννου, τότε που έγινε η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του όσιου Θεοδοσίου από το σπήλαιο στη μεγάλη εκκλησία. από τότε που έλαβε το άγιο αγγελικό σχήμα, δεν έδωσε  ύπνον τοις οφθαλμοίς και τοις βλεφάροις νυσταγμόν και ανάπαυσιν τοις κροτάφοις του , αλλά τις περισσότερες ώρες της νύκτας αγρυπνούσε προσευχόμενος. Ελάχιστο χρόνο διέθετε για σωματική ανάπαυση. Την ημέρα, όταν δεν συνέχιζε την προσευχή χωμένος βαθιά στο σκοτεινό του σπήλαιο, έσκαβε λάκκους για την ταφή των κεκοιμημένων αδελφών.

Ο όσιος Μάρκος ήταν ολιγαρκής και λιτοδίαιτος. Οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια του φρόντιζε να το δώσει αμέσως σε κάποιο φτωχό.  Όχι μόνο τροφή, αλλά και ...

Γιατί προσευχόμαστε στραμμένοι προς Ανατολάς;

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός
 

Α. Ἐπειδὴ ἔχουμε διπλὴ φύσι, προσφέρουμε διπλὴ προσκύνησι

Ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός(1) μᾶς διδάσκει, ὅτι δὲν προσκυνοῦμε πρὸς ἀνατολὰς ἁπλῶς καὶ ὡς ἔτυχε, ἀλλὰ ἐπειδὴ...

Ὁ πόλεμος τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων καί ἄθεων κέντρων κατά τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς!




http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20140410/afisa-pasebe-kyriakh-argia_kanerikh2.jpg?itok=-hpxbWA-
Γράφει: Μ.Σ. ἐκπ/κός
http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/07/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%82.jpgἈνάμεσα  στά συνολικά χτυπήματα πού δέχεται ἡ ταλαίπωρη Ἑλλάδα μας πανταχόθεν,  ἐπανέρχεται πάλι δριμύτερη ἡ κατάργηση τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς. Ἡ ἐπιχείρηση τοῦ Κράτους γιά τήν κατάργηση τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς ἡμέρας ξεκίνησε λίγα χρόνια πρίν, ἀλλά τώρα βγῆκε ξανά δυναμικά ἀπό τό συρτάρι, ὄχι τῆς λήθης, ἀλλά τῆς ἀποφασιστικότερης ἐπιβολῆς! 
Ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων, ἔκρινε ὅτι...

Δές τό πείραμα, δές γιατί παθαίνεις καρκίνο τῶν πνευμόνων καί κόψε τό τσιγάρο! (βίντεο)


(Μετάφραση: Μ.Σ. ἐκπ/κός)


Μετάφραση: Μ.Σ. ἐκπ/κός
Προσοχή! Αὐτό τό βίντεο ἀποτελεῖ μία πειραματική ἐργασία, πού δείχνει τήν διαδικασία ἐξαγωγῆς πίσσας ἀπό τά τσιγάρα. Ἡ διαδικασία ποὐ ἀκολουθεῖ, βασίζεται σέ μέθοδο ἠλεκτρόλυσης καί ἐξάτμισης.
Αὐτή ἡ διαδικασία ἀπελευθερώνει 400 τύπους τοξικῶν χημικῶν οὐσιῶν. Μήν τήν δοκιμάσετε στό σπίτι ἤ σέ κλειστό χῶρο!
Καθένα ἀπό αὐτά τά τσιγάρα περιλαμβάνει 18 γρ. πίσσας.
Χρησιμοποιῶ (ὁ πειραματιστής) 2 κουτιά τσιγάρα μέ 10 πακέτα στό καθένα. Συνολικά χρησιμοποιοῦνται 400 τσιγάρα σέ αὐτό τό πείραμα.
Ἀνάβει τό πρῶτο τσιγάρο...

Μαριζα Κωχ - Παναγιά μου Παναγιά μου (Αρχειακό υλικό)


Mariza Koch - Panaghia mou, Panaghia mou - Nils sings

Κυπριακό: Τέσσερα αδέλφια αντίκρισαν τα οστά του αγνοούμενου αδελφού τους- Το σκηνικό ματώνει την ψυχή


Σε ένα τραπέζι στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) τέσσερα αδέλφια, ο Χάρης, ο Σίμος, η Ελένη και η Ευδοκία, αντίκρισαν χθες τα οστά του αγνοούμενου από τις 30 Ιουλίου 1964 αδελφού τους, Αντώνη Συμεωνίδη, ο οποίος σε ηλικία 18 χρονών είχε απαχθεί στην Λευκωσία από Τούρκους.
Δίπλα στα οστά τα αδέλφια απέθεσαν βασιλικό και γιασεμί από τον κήπο του πατρικού σπιτιού, που βρίσκεται στο χωριό Λιθροδόντας. Εκεί, την Κυριακή θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα γίνει η ταφή.
«Το σκηνικό ματώνει την ψυχή. Η μια αδελφή με τρεμάμενο χέρι...

† Π. ΑΘΑΝ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥΟ Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα



Ο Προφήτης Ηλίας

(Απομαγνητοφωνημένη ομιλία) 
«Ως εδοξάσθης, Ηλία, εν τοις θαυμασίοις σου.και τις όμοιός σοι καυχάσθαι; ο εγείρας νεκρόν εκ θανάτου και εξ άδου εν λόγω Υψίστου. ο καταγαγών βασιλείς εις απώλειαν και δεδοξασμένους από κλίνης αυτών. ο ακούων εν Σινά ελεγμόν και εν Χωρήβ κρίματα εκδικήσεως. ο χρίων βασιλείς εις ανταπόδομα και προφήτας διαδόχους μετ' αυτόν. ο αναληφθείς εν λαίλαπι πυρός εν άρματι ίππων πυρίνων. ο καταγραφείς εν ελεγμοίς εις καιρούς κοπάσαι οργήν προ θυμού, επιστρέψαι καρδίαν πατρός προς υιόν και καταστήσαι φυλάς Ιακώβ. Μακάριοι οι ιδόντες σε και οι εν αγαπήσει κεκοσμημένοι, και γαρ ημείς ζωή ζησόμεθα.»
(Σ. Σειρ.48,11)
Ο προφήτης Ηλίας, ο μέγιστος των Προφητών.
 Για τον προφήτη Ηλία έχουν γραφεί στην Παλαιά Διαθήκη πολλές σελίδες, που όλες είναι μεστές πολλής και βαθειάς θεολογίας. Το Καρμήλιον όρος, πάνω στο οποίο ο Προφήτης προσέφερε κατά θαυμαστό τρόπο τη θυσία του, όταν από τον...

Η στιγμή που σταμάτησε ο χρόνος – 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, όταν οι ορδές του Αττίλα εισέβαλαν στην Κύπρο, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.
Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και διακόσιες χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους.
Επί 40χρόνια η Τουρκία με τη βία των όπλων συνεχίζει να κρατά υπό κατοχή το 40% της Κύπρου.

Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα τους πεσόντες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της βόρειας Κύπρου, διατρανώνοντας για...

Ο Τάκης...

 
Όταν ήμουν στην Έκτη Δημοτικού έγινε κάτι μαγικό....γνώρισα τον Τάκη! Ο Τάκης ήταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, κάποια χρόνια μεγαλύτερος μου. Ήταν η μασκότ της περιοχής με την κακή, κάκιστη έννοια.... Τα παιδιά τον κορόιδευαν...Οι μεγάλοι τον κορόιδευαν, όλοι τον κορόιδευαν και τον περιγελούσαν κι έκαναν πλάκα με τον Τάκη.
Με τον τρόπο που μιλούσε ή προσπαθούσε να μιλήσει, με τις άναρθρες κραυγές του, με τις άτσαλες κινήσεις και τους μανιερισμούς του, με το γέλιο του και το ορθάνοιχτο στόμα του. Κι εκείνος γελούσε ακόμη περισσότερο προκαλώντας ακόμη περισσότερο τις κοροϊδίες και τα πειράγματα.

Ήταν η πρώτη ημέρα στην Έκτη τάξη και θυμάμαι την μαμά του Τάκη, να...

Ήσουν δίπλα μου Χριστέ μου ακόμα και όταν εγώ απουσίαζα



Ήμουν ένοχος,
στο σκοτεινό κελί μιας φυλακής
κι ήρθες και διέλυσες με φως,
κάθε σκοτάδι της ψυχής.

Ήμουν άτιμος,
σε καταγώγια κάθε ενοχής
κι ήρθες κι έδιωξες κάθε μορφή
ουσίας εθιστικής.

Ήμουν άρρωστος,
βαριά, σ’ άσπρο κρεβάτι κλινικής,
κι ήρθες κι...