Φιλέλληνας από το Βέλγιο – Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική – ΒΙΝΤΕΟ



Φιλέλληνας από το Βέλγιο – Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική.Και αν εσείς σιωπήσετε θα το φωνάξουν και ...

Συγκινητικό μήνυμα των σκλαβωμένων Βορειοηπειρωτών στους Μακεδόνες: «Θάρρος, αδέρφια μας»


Όταν ο μεγάλος ιεράρχης του Γένους και στυλοβάτης του Μακεδονικού Αγώνα, Γερμανός Καραβαγγέλης, δώρισε στον Παύλο Μελά μια εικόνα της Ανάστασης του Χριστού, κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ήταν αυτή του η κίνηση. Κι όταν επίσης στέκονταν θαρραλέος εμπρός στο σκήνωμα του δολοφονηθέντα από τους κομιτατζήδες, Μητροπολίτη Κορυτσάς Φωτίου Καλπίδη, πάλι θάρρος έδινε στο λαό της πονεμένης Ηπείρου μας.

Αδέρφια μας, βαδίστε επάνω στα αχνάρια που άφησε ο Παύλος Μελάς και γεμίστε την ψυχή σας με ζήλο και παλμό. Το όνομά σας το όρισαν οι Δωριείς και οι Αργεάδες συνεχίζοντας τη δυναστεία του Φιλίππου στα πέρατα της οικουμένης. Όσο κι αν θέλουν να διαστρεβλώνουν την ιστορική αντικειμενικότητα, άλλο τόσο θα φάσκουν και θα αντιφάσκουν οι αναλώσιμοι ταγοί της σημερινής Ελλάδας. Ο Έλληνας στέκει πάντοτε ορθός, αγωνιζόμενος μέχρις εσχάτων ακόμη και για το φυσικά ακατόρθωτο.

Οι Βορειοηπειρώτες ξέρουμε τι πάει να πει να σου αλλάζουν το όνομα. Από Ηπειρώτες μας πρόσθεσαν το «Βόρειοι», έπειτα μας αφαίρεσαν δια της βίας οτιδήποτε το ελληνικό και μας αποκαλούν ακόμη και σήμερα «Μειονοτικούς».

Τη μοίρα σας την έχετε στα χέρια σας, παλέψτε μαζί της, μη μεμψιμοιρείτε, ακόμη κι αν σας αποκαλούν φασίστες. Είναι τόσο ρευστοί αυτοί οι όροι, που μπορεί την επόμενη μέρα να τους δοθεί άλλη σημασία. Να ξέρετε όμως πως εκείνο που δεν πρέπει να αλλάξει, είναι το ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. Εκείνο είναι βαρύτιμο, βαστά εντός του το χαρακτήρα και την ακεραιότητα των κεκτημένων σας.

Η αγάπη μας για το έθνος είναι άδολη, είναι αληθινή, είναι η κινητήριος δύναμη για την πρόοδο που όλοι επιθυμούμε. Ακόμη κι αν κάνουμε λάθη, πάντα γυρνάμε με λεβεντιά προς...

Από το Άγιο Όρος ίσαμε την Αριζόνα, κάποιοι απόψε δε θα κοιμηθούν


σχόλιο Σημεία Καιρών : Συγκλονιστικό κείμενο που σε κάνει να συγκινηθείς και να δακρύσεις… Τίποτα δεν έχει τελειώσει όμως… Ο αγώνας συνεχίζεται… δεν σταματάει… Το άδικο δεν έχει ευλογία και ο Θεός με μακροθυμία, ακούει τις προσευχές και τις φωνές εκατομμυρίων Ελλήνων… 
Θα κοιμάσαι βαριά το βράδυ απόψε, παιδάκι μου, γλυκό μου παιδάκι.

Θα ‘χεις κουραστεί απ’ τη μέρα: σχολείο, λίγο διάβασμα, κολυμβητήριο κι ατέλειωτο το πήγαιν’ έλα μέσα στο αμάξι της μαμάς, στην κίνηση των δρόμων.

Θα ‘χεις ξεχάσει μες στον ύπνο σου την Κυριακή που πέρασες παρέα μ’ άλλους πολλούς, φορώντας πρώτη σου φορά στους ώμους μια σημαία που σου αγόρασε ο μπαμπάς απ’ τη γωνία, γιατί ήθελες κι εσύ μία.

Θα ‘χεις ξεχάσει πόσο σ’ έτσουζαν τα μάτια σου και έβηχες – χωρίς να ξέρεις γιατί βήχεις.
Έβηχες πολύ, εσύ κι οι άλλοι, οι πολλοί.

Ένα κορίτσι σου είπε να μην ανησυχείς, πέντε λεπτά κρατάει μόνο, θα περάσει.

Πέρασε, αλήθεια, μα θυμάσαι πόση αγωνία είχανε τα μάτια της μαμάς ώσπου να φτάσετε στο σπίτι.

Από την Κυριακή σταμάτησες να παίζεις στο ίντερνετ εκείνα τα παιχνίδια με τους καλούς και δυνατούς που πάντοτε νικάνε τους κακούς.

Γιατί μπερδεύτηκες κι εσύ, κι...

Όχι αυστηροί κριτές όταν όλοι είμαστε τόσο αμαρτωλοί...



Το να κατακρίνει κανείς είναι χειρότερο απ’ όλα. Γιατί, εκείνους που νομίζουμε εμείς ότι κατακρίνουμε, αυτοί ελαφρώνονται από το βάρος, ενώ εμείς φορτωνόμαστε αντί αυτών το βάρος, και βρισκόμαστε να κατακρίνουμε τον εαυτό μας.
Με όλη λοιπόν την προθυμία μας, ας αποφύγουμε το να κατακρίνουμε άλλους. Γιατί είναι άξιο μεγάλου χλευασμού, ενώ υποφέρουμε από αθεράπευτη αρρώστια κι’ έχουμε δυσκολοθεράπευτες πληγές και είμαστε υπόχρεοι μύριων χρεών, να περιεργαζόμαστε και να εξετάζουμε τα ξένα πταίσματα.
Δεν είναι δηλαδή καλό να κατακρίνουμε τον πόρνο, εάν στη συνέχεια σωφρονίσει. Καλό είναι να αποφεύγουμε την πράξη, όχι να κατηγορούμε εκείνον που την έκανε. Γιατί εκείνος που είπε, «Δεν θα φονεύσεις» (Έξ. 20,15), είπε και «Δεν θα κατακρί¬νεις» (Λουκ. 6,37).Εάν κατακρίνεις, μαζί με αυτόν κατακρίνεσαι κι’ συ με αυτά με τα οποία κατακρίνεις αυτόν. Γιατί δεν είναι δικό μας έργο το να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε κάποιον, αλλά του μόνου Θεού και μεγάλου κριτή, ο οποίος γνωρίζει τις καρδιές μας και τα κρυφά πάθη της φύσεως. Γιατί λέει· «Ποιός θα καυχηθεί ότι έχει αγνή την καρδιά του; ή ποιός έχει την παρρησία να πει, είμαι καθαρός από αμαρτίες;» (Παρμ. 20,9).
Ας μη κατακρίνουμε λοιπόν με απερισκεψία και αβασάνιστα εκείνους που πέφτουν σε πταίσματα, κι’ αν ακόμα φτάσουν στα χειρότερα κακά της κακίας, κι’ αν ακόμα γίνουν έρημοι της αρετής και απομακρυνθούν ακόμα μακρύτερα, κι’ αν εξαφανίσουν όλη, φαινομενικά, τη φυσική κάλλιστη κατάστασή τους.
Γιατί είναι φυσικό, αφού κάποτε ξυπνήσουν από αυτή την κατάσταση, να αναβλέψουν προς τον Θεό, και ...

Έρευνα: Πώς η κατάχρηση των σόσιαλ μίντια επηρεάζει την ψυχική υγεία των εφήβων

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
social_mΤα κορίτσια στην εφηβεία έχουν διπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τα συνομήλικα αγόρια να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης εξαιτίας της χρήσης του Facebook και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτό σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές αποδίδουν τη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα στο ότι τα κορίτσια πέφτουν πιο εύκολα θύματα online σεξουαλικής παρενόχλησης, διαταραχών ύπνου, χαμηλής αυτοεκτίμησης και αρνητικής εικόνας για το σώμα και την εξωτερική εμφάνισή τους.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η μελέτη σε σχεδόν 11.000 εφήβους ηλικίας 14 ετών, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ιβόν Κέλι του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Υγείας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό EClinical Medicine, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τη βρετανική «Γκάρντιαν».Η έρευνα βρήκε ότι τη μεγαλύτερη χρήση (και κατάχρηση) μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τα κορίτσια, με τα δύο πέμπτα να αφιερώνουν πάνω από τρεις ώρες online χρόνο καθημερινά, έναντι μόνο ενός πέμπτου των 14χρονων αγοριών που κάνουν κάτι ανάλογο. Ενώ ένα στα δέκα αγόρια (10%) δεν χρησιμοποιεί καθόλου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόνο το 4% των κοριτσιών απέχουν τελείως.Όσο αυξάνει η χρήση του Facebook και των άλλων social media, τόσο αυξάνει και ο κίνδυνος κατάθλιψης. Όμως ακόμη και η μικρότερη χρήση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Το 12% των «ελαφριών» χρηστών και το 38% των «βαριών» (πάνω από πέντε ώρες τη μέρα) έχουνσημάδια σοβαρής κατάθλιψης.
Ενώ μόνο το 5,4% των κοριτσιών και το 2,7% των αγοριών ανέφεραν κάποια εμπειρία online σεξουαλικής παρενόχλησης, μεταξύ των εφήβων με κατάθλιψη τέτοια εμπειρία ανέφερε το 36% των κοριτσιών, ποσοστό διπλάσιο των αγοριών (18%). Μεταξύ όσων εφήβων δήλωσαν θύμα κυβερνοεκφοβισμού που...

Ἡ ὁρμὴ ποὺ δὲν ἀναχαιτίζεται!


Ἦταν τὴν Κυριακή, θυμᾶσαι; Στὶς 20 τοῦ Γενάρη 2019, λίγο μετὰ τὶς 12 τὸ μεσημέρι, ὅταν ἀπὸ κάθε δρόμο καὶ στενό τῆς πρωτεύουσας ἔβλεπες ἀνθρώπους κάθε ἡλικίας νὰ ξεπροβάλλουν καὶ μὲ ἀποφασιστικότητα νὰ πορεύονται ὅλοι γιὰ ἕναν καὶ μοναδικὸ σκοπό. Τὴν Μακεδονία μας! Τὴν Μία καὶ Ἑλληνική!
Μέσα σ’αὐτὴ τὴ γαλανόλευκη παλίρροια ποὺ κατέκλυε τὸ κέντρο, βρέθηκα κι ἐγώ, μὴν μπορώντας νὰ κρύψω καὶ νὰ συγκρατήσω ἄλλο τὴν ὀργὴ καὶ τὴν ἀγανάκτησή μου γιὰ τὴν παραχάραξη καὶ τὴ διαστρέβλωση τῆς ἀλήθειας καὶ τῆς ἱστορίας τῆς πατρίδας μου. Μίας ἱστορίας ποὺ ἀλλιῶς τὴν διδαχθήκαμε πρὶν μερικὰ χρόνια στὰ σχολεῖα μας. Μίας ἱστορίας ποὺ ἀλλιῶς τὴ γνωρίσαμε μέσα ἀπὸ τοὺς μεγάλους μας συγγραφεῖς καὶ λογοτέχνες. Μίας ἱστορίας ποὺ ἔφθασε ὡς...

ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΖΩΣΙΜΑ


Πλήθος μαθητών διαδήλωσε για την Μακεδονία στη Λάρισα - Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Πορεία διαμαρτυρίας έκανε μεγάλο πλήθος μαθητών τις πρώτες μεσημεριανές , διαδηλώνοντας υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η πορεία ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία της πόλης, συνέχισε προς την Μεγάλου Αλεξάνδρου και βρίσκεται αυτή τη στιγμή έξω από το Δημαρχείο, όπου οι μαθητές συνεχίζουν να φωνάζουν συνθήματα.
Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:
Πηγή: onlarissa.gr /Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Μαρίνος Τζώτζης

Η Οσία Ξένη η δια Χριστόν Σαλή [24-1]


Σύντομος βίος της Οσίας:
Η Οσία Ξένη (Γκριγκόριεβνα) καταγόταν από πολύ εύπορη οικογένεια της ανώτερης ρωσικής κοινωνίας. Σε ηλικία 26 ετών, μετά το θάνατο του συζύγου της (συνταγματάρχη του τσαρικού στρατού και πρωτοψάλτη της βασιλικής αυλής), μοίρασε σε πτωχούς τη μεγάλη της περιουσία. Μετά από οκταετή πνευματική προετοιμασία σε ερημητήριο, έζησε την υπόλοιπη ζωή της σε μεγάλη φτώχεια και ταπείνωση, ως ασκήτρια, στους δρόμους της Αγ. Πετρούπολης στο ρωσικό βορρά. Ήταν εντελώς ακτήμων, χωρίς σπίτι ή υλικά υπάρχοντα παρά μόνο τα λίγα ρούχα που φορούσε (κόκκινη φούστα και το σακάκι του συζύγου της), ίδια χειμώνα-καλοκαίρι, παρά το δριμύτατο ψύχος. Το φαγητό της προερχόταν από την ελεημοσύνη των συμπολιτών της. Την ημέρα περιπλανιόταν στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης εμπαιζόμενη και κακομεταχειριζόμενη από πολλούς. Το βράδυ αποσυρόταν στους αγρούς και εκεί γονατιστή προσευχόταν ως το πρωί.
Ο αυστηρός ασκητικός αγώνας και η ταπείνωσή της είλκυσαν τη Χάρη του Θεού που την προίκισε με προορατικό, διορατικό και θαυματουργικό χάρισμα. Για να αποφύγει τον ανθρώπινο έπαινο και για να κρύψει τον πνευματικό της αγώνα έζησε μέσα στον κόσμο ως «δια Χριστόν σαλή», κάνοντας δηλαδή περίεργα και ανόητα πράγματα που αποφεύγουν οι συνετοί. Παριστάνοντας την τρελή έκρυβε τα πνευματικά της χαρίσματα και προκαλούσε έτσι τη χλεύη και την αποστροφή των άλλων, ασκούμενη στην ταπείνωση. Αλλά όσο ταπεινωνόταν, τόσο περισσότερο την εξύψωνε ο Θεός. Έτσι, σιγά-σιγά οι συμπολίτες της αναγνώρισαν τα θαυμαστά σημεία που...

Η συγκινητική συνέντευξη του Θέμου: «...Για πρώτη φορά γονάτισα σε εκκλησία και ζήτησα να σωθεί το άτομο αυτό και να πάρει εμένα»

Σε μία συγκινητική συνέντευξη που έδωσε πριν από τρία χρόνια στον Γιώργο Τράγκα, ο Θέμος Αναστασιάδης μίλησε για τον θάνατο και τη φιλία. Κάποια στιγμή εκεί που μιλά λύγισε: «Όταν αρρώστησε αγαπημένο του πρόσωπο…»
Στενοχωριέσαι όταν χαλούν οι φιλίες σου;
«Δεν προλαβαίνω. Έχω δύο-τρεις φίλους από παλιά, εκτός δημοσιογραφίας, με τους οποίους προσπαθούμε να είμαστε πάντα φίλοι και να αδιαφορούμε για τους καιρούς που περνούν, οι οποίοι καιροί επηρεάζουν βαριά τους ανθρώπους και καμία φορά -μέσα στην κρίση τώρα- έχουν χαλάσει οικογένειες.
Δηλαδή, υπάρχουν οικογένειες που περιμένουν τα παιδιά και ο γιος να ζουν από τη σύνταξη του παππού, το οποίο θεωρώ ότι είναι η τελευταία ξεφτίλα, και γι’ αυτό όλοι μαζί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Κατάλαβες; Δηλαδή, πιο κάτω δεν πάει».
Φοβάσαι για τα παιδιά σου;
«Όπως όλοι οι Έλληνες σήμερα, φοβόμαστε για τα παιδιά μας γιατί δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία και κυρίως το γεγονός ότι η Ελλάδα περιθωριοποιείται. Για πολλά χρόνια, το όνειρο του μέσου Έλληνα ήταν να τα δώσει όλα για το παιδί του και να μπορέσει το παιδί του να σπουδάσει στο εξωτερικό… Τώρα αυτό το όνειρο του μέσου Έλληνα το κατέστρεψαν γιατί του πήραν τη δυνατότητα να σπουδάσει το παιδί του -είτε εδώ είτε έξω- και, επίσης, έχασε την περηφάνια του να πει ότι ήρθε μετά το παιδί μου και βρήκε δουλειά εδώ κι εκεί, και τον ανάγκασαν να σέρνεται και να γλείφεται, γελοία κομματόσκυλα οιασδήποτε αποχρώσεως. Υπό αυτήν την έννοια, δηλαδή, θεωρώ ότι έχω αγωνία για τα παιδιά, αλλά έχω και μια βαθιά πίστη στο DNA του Έλληνα, το οποίο το θεωρώ διαφορετικό από τους άλλους, είμαι λίγο του “This is Sparta” από τους “300”. Νομίζω ότι στο τέλος θα κερδίσει το DNA του Έλληνα, θα κερδίσει και τους μέσα και τους έξω εχθρούς».
Τελευταία φορά πότε έκλαψες;
«Μία φορά που υπήρχε ένα πρόβλημα υγείας σε ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο, τότε μόνο. Δόξα τω Θεώ ξεπεράστηκε. Αλλά τότε τελείωσε ο κόσμος. Εκεί ήταν η ώρα που…». Το πρόσωπό του συσπάται. Βουρκώνει. Η ανάμνηση πονάει. Παύση. Προσπαθεί να ανασυνταχθεί για να ...

Δείτε τι λέει Ρώσος επιστήμονας για τη Μακεδονία και τι υποστηρίζει για τους Έλληνες!

Ο κορυφαίος Ρώσος επιστήμονας Nikolaj P. Grincer μιλά για τη Μακεδονία και εξηγεί γιατί ενάντια στη θέληση πολλών, ήταν, είναι και θα είναι ελληνική.
Σε ένα δεύτερο κομμάτι, όπως αναφέρει το voicenews, υποστηρίζει πως...

"Ελα Και Εσυ Μαζι Μας"-Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη

Mετά το συλλαλητήριο της Κυριακής η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή καλεί σε νέα συγκένρωση στο σύνταγμα όλους τους Έλληνες για να πουν ΟΧΙ στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ΚΑΝΕΝΑΣ μας να μην πάει στη δουλειά του. Τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην παρουσιαστούμε στην υπηρεσία μας, η ελληνική σημαία να αναρτηθεί σε κάθε σπίτι μεσίστια και οι καμπάνες των εκκλησιών μας να χτυπάνε πένθιμα.
Το χρωστάμε, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, σε αυτούς που άφησαν την οικογένειά τους και θυσιάστηκαν στη Μακεδονία για να μείνει ελληνική, πριν εκατό περίπου χρόνια», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι προγραμματισμένη στις 19:00, στην πλατεία Συντάγματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου, η Βουλή των Ελλήνων συνέρχεται για να συζητήσει και να αποφασίσει την κύρωση ή μη της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Συνταγματικά, κάθε απόφασή της, είναι έωλη, καθώς είναι αδύνατον (με οποιαδήποτε πλειοψηφία) να παραχωρηθεί Όνομα, Εθνικότητα, Γλώσσα και Πολιτισμός, σε αλλόφυλους.
Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε μία ύστατη προσπάθεια για την αποτροπή της κύρωσης της επαίσχυντης Συμφωνίας, η οποία θα ...

Ἅγιος Γρηγόριος Νύσσης - Λόγος εἰς τήν Προσευχήν


«…Ἡ προσευχὴ εἶναι φύλακας τῆς σωφροσύνης, χαλιναγωγεῖ τὸν θυμό, καταστέλλει τὴν ὑπερηφάνεια, καθαρίζει ἀπὸ τὴ μνησικακία, διώχνει τὸ φθόνο, καταργεῖ τὴν ἀδικία, ἐπανορθώνει τὴν ἀσέβεια.
Ἡ προσευχὴ εἶναι δύναμη τῶν σωμάτων, φέρνει χαρὰ στὸ σπίτι, χορηγεῖ εὐνομία στὴν πόλη, παρέχει ἰσχὺ στὴν ἐξουσία, δίνει νίκη κατὰ τὴν διάρκεια τοῦ πολέμου, ἐξασφαλίζει τὴν εἰρήνη, ξαναενώνει τοὺς χωρισμένους, διατηρεῖ στὴ θέση τους ἑνωμένους. Ἡ προσευχὴ εἶναι τὸ ἐπισφράγισμα τῆς παρθενίας, ἡ πιστότητα τοῦ γάμου, ὅπλο στοὺς ὁδοιπόρους, φύλακας ὅσων κοιμοῦνται, θάρρος τῶν ξύπνιων, στοὺς γεωργοὺς φέρνει τὴν εὐφορία, στοὺς ναυτιλόμενους χαρίζει τὴ σωτηρία. Ἡ προσευχὴ γίνεται συνήγορος τῶν δικαζομένων, ἐλευθερία τῶν φυλακισμένων, παρηγοριὰ τῶν λυπημένων, χαρὰ γιὰ τοὺς χαρούμενους, παρηγοριὰ στοὺς πενθοῦντες, δόξα γι᾿ αὐτοὺς ποὺ ἔρχονται σὲ γάμο, γιορτὴ στὰ γενέθλια, σάβανο σ᾿ αὐτοὺς ποὺ πεθαίνουν.
Ἡ προσευχὴ εἶναι συνομιλία μὲ τὸν Θεό, θεωρία τῶν ἀοράτων, πληροφόρηση γιὰ ὅσα ἐπιθυμοῦμε, ὁμοτιμία μὲ τοὺς ἀγγέλους, προκοπὴ στὰ καλὰ ἔργα, ἀποτροπὴ ἀπὸ τὰ κακά, διόρθωση γιὰ κείνους ποὺ ἁμαρτάνουν, ἀπόλαυση τῶν παρόντων ἀγαθῶν, ὑπόσταση τῶν ἀγαθῶν τοῦ μέλλοντος.
Ἡ προσευχὴ μετέβαλε γιὰ τὸν Ἰωνᾶ σὲ σπίτι τὸ κῆτος, ἐπανέφερε στὴ ζωὴ τὸν Ἐζεκία ἀπὸ αὐτὲς τὶς πύλες τοῦ θανάτου. Γιὰ χάρη τῶν τριῶν νέων μετέστρεψε τὴ φλόγα τῆς καμίνου σὲ δροσερὴ αὔρα καὶ...

Το ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών που δε μεταδόθηκε

Λόγω των επεισοδίων και των χημικών που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις δε διαβάστηκαν ούτε η τελευταία ομιλία του συλλαλητηρίου ούτε το ψήφισμα αυτού.
Παρακάτω ακολουθούν τα κείμενα αυτά:
Αδέρφια Ελληνίδες και Έλληνες,
Εμείς, ο ελληνικός λαός, ο κυρίαρχος και το αφεντικό της χώρας, θα αφήσουμε ή θα εμποδίσουμε την ολοκλήρωση της εθνοκτόνου Συμφωνίας των Πρεσπών;
Η “Ελληνική” “Βουλή των προθύμων” έχει ήδη αποφασίσει, έχει μαγειρέψει και ετοιμάζεται με μία πράξη της, την κύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”,
να διαπράξει δύο μεγάλα εγκλήματα:• 1ον: Ετοιμάζεται να παραχαράξει και να προδώσει τη βούληση του ελληνικού λαού, πλαστογραφώντας την. Ετοιμάζεται, να ακυρώσει de facto τη Δημοκρατία, με ό, τι αυτό σημαίνει για όλα τα θέματα που τυραννούν τον ελληνικό λαό. Από την Οικονομία, ως την Εθνική Άμυνα του.• 2ον: Ετοιμάζεται να παραδώσει σε αλλόφυλους, τα απαράδοτα. Αυτά που δεν παραδίδονται ούτε και μετά από πολεμική ήττα: Την ελληνικότητά της Μακεδονίας, μαζί με την ένδοξη ιστορία της και τη μελλοντική αμφισβήτηση τήςεδαφικής της κυριαρχίας.
Και όλα αυτά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τρέχουσες γεωπολιτικές επιδιώξεις των “προστατών” μας, συνεταίρων και συμμάχων που, στο όνομα της Ειρήνης, οργανώνουν πόλεμο!
Θα επιτρέψουμε αυτό το διπλό εθνικό έγκλημα;
Ή θα κάνουμε πράξη αυτό που αποφασίσαμε στα μεγάλα συλλαλητήρια;
Είμαστε ή δεν είμαστε, εμείς, ο κυρίαρχος λαός, το αφεντικό της χώρας;
Το ερώτημα απευθύνεται στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
Όσοι λέμε ΟΧΙ και είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μην ...

«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και που εκπροσωπώ το μπλε και το άσπρο της χώρας μου και αυτή τη σημαία».

Συγκίνησε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Tύπου: Περήφανος που είμαι Έλληνας (vid)
Tα είχε όλα η συνέντευξη Tύπου που έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους δημοσιογράφους, μετά την πανηγυρική του πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.
Ερωτηθείς για το πώς πέρασε το βράδυ μετά την ιστορική νίκη απέναντι στο είδωλό του, Ρότζερ Φέντερερ αποκάλυψε:
«Ήταν μία δύσκολη διαδικασία να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ. Είχα κι ένα πόνο στο δάκτυλο και γενικά σ' όλο μου το σώμα και είχα πολλή ένταση. Ήταν πολύ δύσκολο, όμως χθες το βράδυ κοιμήθηκα καλά. Δέχθηκα τόσα πολλά μηνύματα από Έλληνες celebrities που ούτε καν ήξερα ότι παρακολουθούσαν τένις. Όπως είπα και πριν, φαίνεται ότι αυτό που κάνω εδώ έχει μεγάλη επιρροή πίσω στην πατρίδα».
Κι όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να τους αποκαλύψει τους celebrities που του έστειλαν μηνύματα απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν τους ξέρετε. Είναι Έλληνες celebrities κι όχι παγκοσμίως γνωστοί».
«Είπες ότι ο στόχος σου είναι ο ημιτελικός. Γιατί όχι ο τελικός;», ήταν η επόμενη ερώτηση, με τον Τσιτσιπά να απαντά: «Μα αυτό είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσεις. Είμαι ικανοποιημένος που πέτυχα το στόχο μου, αλλά αυτή είναι η αρχή για να προχωρήσεις πιο πέρα... Αυτό ήταν το μίνιμουμ».
Έπειτα ένας δημοσιογράφος τού έδωσε συγχαρητήρια στα ελληνικά, ενώ τον ρώτησε για το αν τα μακριά μαλλιά του μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα, με τον τενίστα να απαντά, με χιούμορ: «Γι' αυτό θα προσλάβω την επόμενη εβδομάδα κομμωτή. Επειδή έχω μακρύ μαλλί γι' αυτό φοράω κορδέλα. Είναι το σήμα κατατεθέν μου και θα το κρατήσω».
Για το πόσο κοντά βρέθηκε στο να μετακομίσει στην Αυστραλία, εξομολογήθηκε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν ποτέ κοντά σε κάτι τέτοιο. Ίσως για τους Αυστραλούς να γινόταν κάτι τέτοιο αλλά όχι, δεν ήμουν ποτέ κοντά» και συμπλήρωσε με ταπεινότητα: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και που εκπροσωπώ το μπλε και το άσπρο της χώρας μου και αυτή τη σημαία».
Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να ξεπεράσει και το εμπόδιο που λέγεται Ναδάλ σημείωσε: «Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα στον τελικό στο Τορόντο. Τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου ότι την επόμενη φορά που θα έχω την ευκαιρία πρέπει να τα πάω καλύτερα. Είχα πει τότε ότι μπορώ να τον κερδίσω, επειδή τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό με τον τρόπο που βγήκε, αλλά νιώθω ότι πράγματι μπορώ να το κάνω», ήταν τα λόγια του και συνέχισε: «Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ».
https://www.newsbomb.gr/sports/spor/story/952584/


 

Συγκλονιστική παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία…! «Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»


Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είχε αξιοπρέπεια, ήταν γεμάτο από νέους, φοιτητές, νεαρά ζευγάρια με τα παιδιά τους, που ήρθαν στο Σύνταγμα κρατώντας την Ελληνική σημαία.

Αυτή η εικόνα όλους μας χαροποίησε γιατί είδαμε έναν ωραίο λαό να προσέρχεται ειρηνικά.

Αυτό που ζήσαμε με τα δακρυγόνα ξεγύμνωσε τους ανθρώπους.

Έδειξε ότι ο λαός είναι αγνός και ότι υπάρχουν και οι κακοήθεις, οι οποίοι όμως με τον τρόπο τους, δε διαλύουν μόνο το συλλαλητήριο αλλά το διαφημίζουν και δείχνουν και την αυθεντικότητα του λαού εναντίον του οποίου έριξαν τα χημικά.

Ηταν συλλαλητήριο με ΠΑΛΜΟ

Το υπέροχο είναι, ότι αυτή η διαδήλωση έτυχε μικρότερης προετοιμασίας από την προηγούμενη και όμως ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ήταν εκεί και είχε μεγαλύτερη απήχηση ασχέτως από όλα όσα είπε η αστυνομία.

Ήταν συλλαλητήριο με παλμό και ο λαός ήταν εκεί. Αυτό είχε σημασία. Ότι ο λαός ήταν εκεί, τονίζει ο Ιεράρχης.

Είναι γεγονός ότι απέκλεισαν τον κόσμο από το να...

Συγκλονιστική παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία…! «Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»

syl02

*Επικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία μας! Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου δώσανε ένα ακόμα συγκλονιστικό παρών και ένωσαν τις φωνές τους για τη Μακεδονία.

Κόσμος απλός κάθε ηλικίας, οικογενειάρχες άνθρωποι με τα παιδιά τους, νέοι και νέες, μοναχοί και μοναχές, παπάδες, μητροπολίτες, άνθρωποι της Τέχνης και των γραμμάτων και όλο το υγιές κομμάτι του Ελληνισμού βρέθηκε στο κάλεσμα για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Φώναξαν δυνατά και μέσα από την ψυχή τους ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας. Κάποιοι βέβαια (όπως και κάθε φορά) μίλησαν για εθνικιστικά και ακραία στοιχεία, αλλά ο κόσμος πλέον βλέπει και ξέρει και δεν τους παίρνει στα σοβαρά. 
Οι Έλληνες ξυπνάνε και αφυπνίζονται και συνεχίζουν.. Όπως εξάλλου πάντα έκαναν,να αγωνίζονται για τα δίκαια της ένδοξης ιστορίας τους και...

Ποιοι 60.000 στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία; Δείτε βίντεο από drone που καταγράφουν τη λαοθάλασσα!


Συγκλονιστικά εναέρια πλάνα από drone στο Συλλαλητήριο

 

Η χώρα που έχει στάση μετρό «Ελλάδα», πλατεία «Αθήνα» και 600 δρόμους με ελληνικά ονόματα Το «ανοιχτό» μουσείο με τη μακέτα της Ακρόπολης και άλλα αρχαία αντίγραφα, 12.562 χλμ μακριά μας


Η ομορφιά της Ελλάδας δεν γνωρίζει σύνορα. Μια φράση που από πολλούς θα θεωρηθεί τόσο κλισέ, αλλά ενέχει μέσα της τόση αλήθεια. Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και επιβεβαιώνει την οικουμενικότητά του.
Η ακτινοβολία της Ελλάδας φαίνεται ότι μάγεψε και τη Χιλή με την «καρδιά» της χώρας μας να χτυπάει στο Σαντιάγο και συγκεκριμένα στο σταθμό του μετρό που έχει πάρει το όνομα «Grecia». Ο αφιερωμένος στην Ελλάδα σταθμός φιλοξενεί από το 2009 την πρώτη του συλλογή από αντίγραφα ελληνικών αρχαιοτήτων που δώρισε το υπουργείο Πολιτισμού για την επέτειο των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της Χιλής.
Το εγχείρημα να φέρει το Σαντιάγο την τέχνη στο κέντρο της πόλης των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, που χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά για τις μετακινήσεις τους, ήταν πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Χιλής στην Ελλάδα και της ελληνικής πρεσβείας στη Χιλή, με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης. Έτσι επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο ότι παρά τη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα και τη Χιλή οι δύο χώρες διατηρούν ισχυρούς δεσμούς, που θεμελιώνονται σε κοινές αξίες και αρχές.
Οι 22.000 επιβάτες που περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο σταθμό του μετρό έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να θαυμάσουν ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα του ελληνικού πολιτισμού: δεκαέξι εκμαγεία, 50 κιλών το καθένα, της δυτικής Ζωοφόρου του Παρθενώνα και μία μακέτα της Ακρόπολης. Τα πρωτότυπα τα συναντάει κανείς σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα και στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Η πρώτη δωρεά έγινε το 2009 και η δεύτερη έγινε το 2014 και αποτέλεσε μέρος της μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Ένα μέτρο από την Ελλάδα». Στη δεύτερη δωρεά περιλαμβάνονται μία προτομή του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών και θεατρικές μάσκες.
«Ο σκοπός αυτής της δεύτερης φάσης είναι η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού μαζικά, η δημιουργία μιας πλατφόρμας πολιτιστικής και τουριστικής προώθησης της Ελλάδας και ο εκπαιδευτικός -πολιτιστικός χαρακτήρας για τους Χιλιανούς, με τη μορφή του σταθμού "ανοιχτού μουσείου"» είχε δηλώσει ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Χιλής στην Αθήνα Μαρτίν Δονόσο.
Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας Metro Arte, Χαβιέρ Πίντο είχε επισημάνει ότι...