Όλα αυτά θα γίνουν γιατί εμείς δεν επιλέγουμε ελεύθερα την μετάνοιά μας !

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ
Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος


Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου Κύπρου κ.κ Νεοφύτου από τον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας στο χωριό Κούρδαλι (14.08.2016).

Πηγή βίντεο : Ιερά Μητρόπολη Μόρφου Κύπρου http://www.immorfou.org.cy/
https://shmantikanea.blogspot.gr/2016/10/blog-post_759.html#more

Εν μέσω κρίσης… Που είναι η Ελλάδα μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλαδα εκκλησια
Τῆς Μαρίας Μουρζά


Ἡ κρίση ἡ μεγάλη δὲν εἶναι ποὺ ἀλώσαμε τὴν ψυχή μας. 

Εἶναι ποὺ τὴν παραδώσαμε μόνοι μας…

Διατελοῦμεν ἐν μέσω κρίσης! Ἐκεί πού πρὸς στιγμὴν μένουμε ἐνεοὶ καὶ ἀποσβολωμένοι. Ἐκεί πού κόβουμε ταχύτητα, χαμηλώνουμε τοὺς τόνους καὶ ρωτᾶμε: Γιατί;
Πῶς ἔγινε καὶ φτάσαμε στοῦ γκρεμοῦ τὸ χεῖλος; 
Ποιὸς εὐθύνεται γιὰ τὴ στραβοτημονιά; 
Ποιὸς θὰ χρεωθεῖ τὸ ἀτύχημα; 
Ποιὸς θὰ χρεωθεῖ τὴν ἐθνικὴ συμφορά;
Κοιτᾶς καὶ λές: Ποῦ εἶναι ἡ Ἑλλάδα μας; Ποῦ εἶναι οἱ Ἕλληνες;
Ποῦ μᾶς πούλησαν; Ποιοὶ μᾶς ἀγόρασαν;
Ποιοὶ θὰ δώσουν λόγο γιὰ τὴν ἀγοραπωλησία;
Χιλιάδες ἀπελπισμένες κραυγὲς σὰ σεισμικὲς δονήσεις…
Διατελοῦμε ἐν μέσω κρίσης, βιώνοντας ἕνα σκληρὸ παιχνίδι, πίσω ἀπὸ τὴν πλάτη μας καὶ...

Η διόρθωση του ασεβούς μοναχού


Ένας από τους αδελφούς της ιεράς του Οσίου μονής, ανευλαβής ων και δύσπιστος, εξερνούσεν από την δυσώδη κοιλίαν του του βλάσφημα λόγια κατά του Οσίου, λέγονταάς τον πλανεμένον και κολασμένον, και δεν ήθελε να συνεορτάζη μαζί με τους λοιπούς την ετήσιον εορτήν του Αγίου. Όθεν μια φοράν όπου εώρταζον όλοι οι πατέρες την μνήμην του Οσίου, φεύγοντας αυτός από τον ναόν και από την ιεράν εκείνην ακολουθίαν, επήγεν εις το κελλίον του και εκοιμάτο, και εκεί φαίνεται εις τον ύπνον του ο Άγιος όλος αστραπόμορφος, με πρόσωπον δεδοξασμένον και έκλαμπρον, έχων μαζί του και άλλους δύο από τους πρώτους και ηγιασμένους μαθητάς του, και του λέγει. Δεν σου αρέει αυτή η δόξα ω μιαρέ; Ου δεδόξασται το δεδοξασμένον; Και παρευθύς νεύοντας εις τους μαθητάς του λέγει. βάλλετε κάτω αυτόν τον άπιστον, αυτόν τον βλάσφημον. Και βάνοντές τον εκείνοι κάτω, του εφάνη, ότι...

Αποτέλεσμα εικόνας για μητερα παιδων

Η αντοχή της μητέρας.



-Γέροντα,ὁ Ἅγιος Νεκτάριος σὲ μιὰ ἐπιστολή του πρὸς τὶς μοναχὲς γράφει νὰ μὴν ξεχνοῦν πώς εἶναι γυναῖκες κ νὰ προσπαθοῦν νὰ μιμοῦνται τὶς Ὅσιες κ ὄχι τοὺς Ὁσίους.Γιατὶ τὸ λέει αὐτό;Μήπως γιατὶ οἱ γυναῖκες δὲν ἔχουν ἀντοχή;
-Ποιὲς;Οἱ γυναῖκες δὲν ἔχουν ἀντοχή;Ἐγὼ τὶς ἔχω φοβηθεί τὶς γυναῖκες.Ἔχουν πολλή ἀντοχή.Ἡ γυναίκα μπορεῖ στὸ σῶμα νὰ εἶναι ἀδύναμη,νὰ ἔχει λιγοτερες σωματικὲς δυνάμεις ἀπ'τὸν ἄντρα,ἀλλὰ μὲ τὴν καρδιὰ ποὺ ἔχει,ἄν τὴ δουλεύει, ἔχει τέτοια ἀντοχή ποὺ ξεπερνάει τὴν ἀντρικὴ δύναμη.
Ὁ ἄντρας,ναὶ μὲν ἔχει σωματικὲς δυνάμεις,ἀλλὰ δὲν ἔχει τὴν καρδιὰ ποὺ ἔχει ἡ γυναίκα.Νὰ,πρόσεξα μιὰ γάτα ποὺ ἦρθε στὸ καλύβι μὲ τὰ γατιά της.Ἦταν ἀδύνατη,ἡ κοιλιά της κολλημένη σὰν πλάκα.Μιὰ μέρα ἦρθε ἕνα μεγάλο σκυλὶ ποὺ ἦταν κ κυνηγετικό.Ὁ Κούρδης ὁ γάτος,τὸ ἔβαλε στὰ πόδια.Ἐκείνη σηκώθηκε ἐπάνω,καμπούριασε,ἀγρίεψε,ἦταν ἕτοιμη νὰ ὁρμήσει ἐπάνω στὸ σκυλί.Ἀπόρησα ποῦ βρῆκε τέτοιο θάρρος!Βλέπεις,εἶχε τὰ γατάκια της.
Ἡ μάνα πονάει,κουράζεται,ἀλλὰ δὲν...

Κάθε ἡμέρα, νὰ ἐλέγχετε τὸν ἑαυτό σας.


Κάθε ἡμέρα, τὸ βράδυ, νὰ ἐλέγχετε τὸν ἑαυτό σας. Καὶ νὰ μετανοῆτε γιὰ τὶς ἁμαρτίες σας....

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ


Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ

gerontiko
Στην ίδια Σκήτη της Αγίας Άννας, ο Μοναχός Προκόπιος από την Καλύβα «Εισόδια της Θεοτόκου» είχε μεγάλη επιθυμία να μάθει μουσικά, για να δοξολογεί κι αυτός το Θεό, όπως και οι άλλοι αδελφοί. Επειδή όμως ήταν λίγο παράφωνος αποφεύγανε οι Πατέρες να τον μάθουν μουσικά.
O αδελφός Προκόπιος είχε λάβει ως χάρισμα από το Θεό να λέει ακατάπαυστα την ευχή το «Κύριε Ιησού Χριστέ υιέ του Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλό» και στο αριστερό του χέρι κρατούσε πάντα το κομβοσχοίνι του, το όποιο δεν αποχωριζόταν ποτέ.
Μια μέρα, ήταν πολύ λυπημένος, που δεν μπορούσε να βρει κανένα για να τον μάθει μουσική και συλλογιζόμενος αυτό το πράγμα, από την πολύ του λύπη, είχε σταματήσει να λέει την ευχή.

Ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά του ένας σεβάσμιος, αλλά άγνωστος σ’ αυτόν γέροντας ο οποίος του είπε:
«Αδελφέ Προκόπιε, τι έχεις κι είσαι τόσο λυπημένος; τι σε απασχολεί; Ο Προκόπιος του απάντησε: «τι να έχω γέροντα, να, θέλω κι εγώ να μάθω λίγα μουσικά και δε βρίσκεται κανένας να με μάθει, γιατί μου λένε πως είμαι λίγο φάλτσος». Ο ασπρογένης γέροντας τότε του είπε: «Γι’ αυτό κάθεσαι και στενοχωριέσαι καημένε, εγώ θα...