Πόλη Γκρέσια: Μια μικρή Ελλάδα στα βάθη της ηπειρωτικής χώρας της Κόστα Ρίκα

Η πόλη Γκρέσια (σ.σ. Grecia) είναι μια μικρή Ελλάδα στα βάθη της ηπειρωτικής χώρας της Κόστα Ρίκα, η οποία ιδρύθηκε το 1825 από τον Χοσέ Ραφαέλ Καλέγκος Αλβάρο.
Είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού στην επαρχία της Αλαχουέλα με πληθυσμό περίπου 15.457 κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 999 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, στους πρόποδες της Κεντρικής Cordillera και στο ανατολικό άκρο της Κοιλάδας Valle Central., 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ.
Στην είσοδό της υπάρχει μια επιγραφή που γράφει «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα», ενώ

Να μη μισήσεις τον αμαρτωλό......


Να μη μισήσεις τον αμαρτωλό, διότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Και αν παρακινείσαι εναντίον του από ζήλο Θεού, να κλάψεις για τον αμαρτωλό και να μην τον μισήσεις, αλλά να μισήσεις τις αμαρτίες του. Να προσευχηθείς για αυτόν, για να μοιάσεις με το Χριστό ο οποίος δεν αγανακτούσε εναντίον των αμαρτωλών αλλά προσηύχετο δι’ αυτούς.

Γιατί λοιπόν να μισήσουμε και να αποστραφούμε εκείνον που εξηπατήθη και γελάστηκε από τον κοινόν μας εχθρόν; Αν μισείς τον αμαρτωλό επειδή κατά τη γνώμη σου δεν είναι δίκαιος, δείχνεις με αυτό τον τρόπο ότι και συ είσαι αμαρτωλός, επειδή δεν έχεις αγάπη. Εκείνος που έχει αποστερηθεί την αγάπη έχει χάσει και το Θεό διότι ο Θεός είναι κυρίως αγάπη.

Μη μισείς λοιπόν και μην καταδιώκεις τον αμαρτωλό αλλά με την συμπάθεια σου προς αυτόν γίνε κήρυξ της αγαθότητος του Θεού, ο Οποίος αν και είσαι ανάξιος, σε κυβερνά και δεν σε παραπετά, ούτε σε αποστρέφεται λόγω των πολλών και μεγάλων σου αμαρτημάτων. Μιμήσου λοιπόν και συ, όσο μπορείς, την ευσπλαχνία Του και την αγαθότητά Του και γίνε οικτίρμων προς τον αδελφόν σου για να κερδίσεις από τον Θεόν την μέγιστη συμπάθειά Του με τη μικρή δική σου συμπάθεια.

Αββάς Ίσαάκ

Θα εκπλαγειτε με το τι μπορεί να κάνει το σφουγγάρι πιάτων

Συνήθως το σφουγγάρι χρησιμοποιείται για το πλύσιμο και το τρίψιμο των βρόμικων πιάτων… Το σφουγγάρι κουζίνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φυτρώσετε σπόρους, να χαλαρώσετε την ταπετσαρία, αφαιρέσετε τις διαρροές πετρελαίου, να αποψύξετε το ψυγείο σας, και πολλά άλλα.

1. Χαλαρώστε την ταπετσαρία:
Για να χαλαρώσετε την ταπετσαρία αν...

Πώς να κλείσεις την…. πόρτα στα μυρμήγκια! – 2 τρόποι που σίγουρα δεν έχεις ξανακούσει

πως-να-κλείσεις-την-πόρτα-στα-μυρμήγκιαΔιώξε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες με τον πιο απλό τρόπo.
Τα μυρμήγκια κάνουν πάρτι στο… σπίτι σου; Υπάρχουν λύσεις να τους δείξεις την έξοδο, και μάλιστα πολύ απλές!
Αρχικά βρες την πηγή του κακού!
Αν υπάρχει μια τρύπα από...

Υπόμνημα πέντε Μητροπολιτών κατά των αποφάσεων του «Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών»

5 mitropolites.pseΥπόμνημα κατέθεσαν στην Ιερά Σύνοδο πέντε Μητροπολίτες κατά των αποφάσεων του Π.Σ.Ε. στο Πουσάν. Οι Μητροπολίτες Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Γλυφάδας Παύλος, Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς και Γόρτυνος Ιερεμίας χαρακτηρίζουν “απαραδέκτους εκκλησιολογικάς θέσεις τας διατυπωθείσας υπό της 10ης Γενικής Συνελεύσεως του Π.Σ.Ε., εκθέτομεν συνοπτικώς εν τοις εφεξής, υπό το πρίσμα της ορθοδόξου εκκλησιολογίας”. 
Ξιφουλκούν επίσης κατά των Μητροπολιτών Μεσσηνίας, Δημητριάδος και Προύσης για τις κατά καιρούς θέσεις τους.
Ακολουθεί ολόκληρο το υπόμνημα:
Προς την
Ιεράν Σύνοδον
της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ιωάννου Γενναδίου 14
115 21 ΑΘΗΝΑΙ
Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι άγιοι Συνοδικοί,
Οι υπογραφόμενοι συνεπίσκοποι υμών εν τη αυτοκεφάλω Εκκλησία της Ελλάδος μετά τα διαδραματισθέντα, τον παρελθόντα μήνα Νοέμβριον σ.ε. 2013, εις το Πουσάν (Busan) της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας, εις το πλαίσιον εργασίας του λεγομένου «Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών» (Π.Σ.Ε.) και του κατ’ αυτό θεολογικού διαλόγου μετά των ποικίλης φύσεως προτεσταντικών ομολογιών και των Μονοφυσιτών – Μονοθελητών, προαγόμεθα βαθυσεβάστως, να καταθέσωμεν τη Σεπτή Ανωτάτη ημών Εκκλησιαστική Αρχή την διαμαρτυρίαν μας διά...

Ο Ελληνας πήρε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας


Η φωτογραφία που χάρισε στο Νίκο Φωκά το βραβείοΗ φωτογραφία που χάρισε στο Νίκο Φωκά το βραβείο

Χρειάστηκαν 3.000 κλικ για να «αιχμαλωτίσει» το τέλειο πέταγμα ενός πουλιού!     

Χρειάστηκαν 3.000 κλικ και πολλές ώρες για να «αιχμαλωτίσει» το τέλειο πέταγμα ενός πουλιού που του χάρισε το πρώτο βραβείο φωτογραφίας σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

Ο λόγος για τον 35χρονο Νίκο Φωκά ο οποίος είναι ο μεγάλος νικητής του Handbook of the Birds of the World (HBW)-World Bird Photo Contest, του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας πουλιών, που διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά οι εκδόσεις Lynx Edicions.

Η φωτογραφία, που χάρισε τη νίκη στον Έλληνα φωτογράφο, απεικονίζει ένα στακτοπετροχελίδονο (αλλιώς ωχροσταχτάρα ή Apus pallidus ή Pallid Swift), ένα ...

Άγχος και πνευματική ζωή.


Αγχος και πνευματική ζωηΗ βασιλεία του Θεού έχει πόρτα χαμηλή.

Για να μπεις πρέπει ή να είσαι παιδί ή να σκύψεις. (Άγιος Αυγουστίνος)

Ένα ψυχωφελές απόσπασμα για την καθημερινή μας ζωή θα διαβάσουμε αγαπητοί αναγνώστες, από την ομιλία του πατρός Αντωνίου Στυλιανάκη στην επιστημονική διημερίδα «Ο Ορθόδοξος Χριστιανός στην εποχή του άγχους» του τομέως Επιστημόνων του παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο;
Ναι, όταν προσπαθεί να συνδυάσει τα κοσμικά με τα πνευματικά! Ας ακούσουμε τι λέει ο γέροντας Παΐσιος:
«Όσο μπορείτε στις δουλειές σας καρδιά να μη δίνετε. Χέρια, μυαλό να δίνετε. Καρδιά να μη δίνετε σε χαμένα, σε άχρηστα πράγματα. Γιατί μετά πώς θα σκιρτήσει η καρδιά για το Χριστό; Όταν η καρδιά είναι στο Χριστό τότε αγιάζονται και οι δουλειές, υπάρχει και η εσωτερική ψυχική ξεκούραση συνέχεια και νιώθει κανείς την πραγματική χαρά. Να αξιοποιείτε την καρδιά σας, να μην τη σπαταλάτε.» (Γέροντος Παϊσίου Λόγοι Α΄ σ.191)
Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να...

Η αμαρτία είναι σαν ένα φυτό

Η αμαρτία είναι σαν ένα φυτό, που όταν είναι φρεσκοφυτεμένο στη γη, εύκολα ξεριζώνεται. Όταν όμως με τον καιρό αποκτήσει ρίζες, δεν είναι πλέον εύκολο να ξεριζωθεί....

Είκοσι Πρακτικές Συμβουλές για Ταπείνωση

sumvoules1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο;
Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.
2. Σε αδίκησαν;
Ξέχασέ το.
3. Σε περιφρόνησαν;
Να χαίρεσαι.
4. Σε κατηγορούν;
Μην αντιλέγεις.
5. Σε κοροϊδεύουν;
Μην απαντάς.
6. Σε βρίζουν;
Σιωπή και προσευχή.
7. Σου αφαιρούν το λόγο; Σε διακόπτουν;
Μη λυπάσαι.
8. Σε κακολογούν;
Μην αντιμάχεσαι.
9. Σου μεταδίδουν...

Παιδί-θαύμα



Παιδί-θαύμα ζωγραφίζει μαγικά!11 (5) 
Σε μια ηλικία που τα περισσότερα παιδιά απλά σχεδιάζουν, αυτός ο 11χρονος μαγεύει με τη ζωγραφική του!Πρόκειται για το παιδί-θαύμα Dušan...