'ΓΕΡΩΝ ΠAΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ' (ΒΟΥΛΗ) ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΕ´ Λουκά



(Εβραίους ζ´ 26 - η´ 2)


Υψηλές και αποκαλυπτικές οι αλήθειες που καταγράφει ο Απόστολος στην περικοπή την οποία θα ακούσουμε στους ναούς μας.
Μας μιλάει για τον τέλειο Αρχιερέα και για την λατρεία στους ουρανούς.
Πράγματι, δεν υπάρχει άλλος τέλειος και απόλυτος Αρχιερέας από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Η υπεροχή του είναι ασύγκριτη. Είναι αιώνιος και μοναδικός σε σχέση με τους Αρχιερείς της Παλαιάς Διαθήκης. Και αυτό, διότι δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος, αλλά Θεός που έγινε και άνθρωπος. Ο δικός μας πλέον αιώνιος Αρχιερέας είναι ο Θεάνθρωπος Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο οποίος πρόσφερε το αίμα του θυσία, «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας»!
Πόσο συγκινητικά η αποστολική γραφίδα χαράσσει την αιώνια αυτή αλήθεια «τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν Αρχιερεύς, όσιος, άκακος, αμίαντος» δίχως ίχνος αμαρτίας. Γι᾽ αυτό και η μοναδική του θυσία λυτρώνει όσους το επιθυμούν και θέλουν να σωθούν.
Είναι λοιπόν ο Λυτρωτής μας. Αυτός που ...

ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ _ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ !


Η ανάπτυξη της ομιλίας από το 1ο έως το 3ο έτος



Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, όμως οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν πως κάθε παιδί είναι μοναδικό και αναπτύσσεται με τους δικούς του ρυθμούς. Ας δούμε τις δυνατότητες που έχουν τα...

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ...



Συντάχθηκε απο τον/την ypsistos Στις .
DEHTIMOLOGIO
Το ειδικό τιμολόγιο απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και είναι χαμηλότερο κατά 42% σε σχέση με τις χρεώσεις που ισχύουν για τα υπόλοιπα νοικοκυριά. Εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου
3. Η κατανάλωση είναι από 200 kWh (κιλοβατώρες) έως 1.500 ή 1.700 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και ανάλογα με την κατηγορία
των δικαιούχων. Αν το νοικοκυριό κάψει πάνω από αυτά τα όρια τότε η χρέωση γίνεται με τις τιμές του κανονικού οικιακού τιμολογίου. Επίσης στα όρια των 1.500 kWh ή 1.700 kWh δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Οι δικαιούχοι

Οι κατηγορίες των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι:

· Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 παιδιά και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh

Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από ...

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ




. Η οσφυαλγία (πόνος στη μέση) μας ειδοποιεί πως η μέση μας δε λειτουργεί κανονικά.

Πρόκειται για πόνο που εξελίσσεται σταδιακά ή κατά κρίσεις και είναι δυνατό να προσβάλει τον καθένα μας σε κάποια φάση της ενήλικης ζωής.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια μορφή οσφυαλγίας.

Αυτή δεν οφείλεται σε ψύξη, ρεύματα ή καιρικές μεταβολές, όπως πίστευαν παλαιότερα. Αλλά σε ποσοστό έως και 80% οι περισσότερες οσφυαλγίες αποδίδονται στην κακή στάση του σώματος, καθώς και στο γεγονός ότι η σπονδυλική στήλη κάποια στιγμή παύει να λειτουργεί φυσιολογικά.

Η σπονδυλική μας στήλη είναι το κεντρικό σύστημα που στηρίζει ολόκληρο το σώμα. Διαπιστώνουμε πόση δουλειά κάνει η μέση μας μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά.

Σήμερα όλοι είμαστε πιο ευπρόσβλητοι στα προβλήματα της μέσης, εξαιτίας της καθιστικής ζωής, των κακών συνηθειών στάσης του σώματος, του υπερβολικού βάρους, των συνηθειών εργασίας και, γενικά, του συχνού στρες που δεχόμαστε.

Σε κοινωνίες σαν τη δική μας το 60-80% του πληθυσμού υποφέρει από πόνους στη μέση και πιο συχνά άτομα μέσης ηλικίας (30-50 χρόνων).

Οι πόνοι της μέσης (οσφυαλγία-ισχιαλγία) είναι η...

Ζωή χωρίς όρια



Βιβλίο: "Ζωή χωρίς όρια"



Ο Νικ Βουίσιτς, που γεννήθηκε χωρίς άκρα, αφηγείται την προσωπική του ιστορία και τον αγώνα του να ζήσει μια αληθινά χαρούμενη ζωή.
Tα τελευταία χρόνια, ο εκπληκτικός αυτός άνθρωπος έχει γίνει πολύ οικείος σε εκατομμύρια ανθρώπους, τόσο από τις ομιλίες του σε μεγάλα γήπεδα και θέατρα ανά τον κόσμο, όσο και από τα videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τον γνωρίσουμε "από κοντά" και μέσα από τα κείμενά του!
Ο Νικ στις σελίδες του βιβλίου του περιγράφει την προσωπική φιλοσοφία του για τη ζωή. Μιλά για τα προσωπικά σκαμπανεβάσματα στη ζωή του, την σκοτεινή περίοδο της απόγνωσης, όταν θεώρησε ως λύση την αυτοκτονία αλλά και τις μετέπειτα προοπτικές που ανοίχθηκαν μπροστά του.
Εξιστορεί τα ταξίδια του και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις περιοδείες του ανά τον κόσμο, όπου εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν από την εμπνευσμένη αφήγησή του κουράγιο και δύναμη για να ξεπεράσουν τις δικές τους προκλήσεις. Αφηγείται τις παράλληλες ιστορίες ανθρώπων που γνώρισε ο ίδιος με αναπηρίες, αρρώστιες και δυσκολίες που τις πολέμησαν ή τις ξεπέρασαν.
Αυτό το βιβλίο εξιστορεί το "αδύνατο" που τελικά γίνεται δυνατό. Δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο αυτοβελτίωσης. Είναι ένας ύμνος στην ελπίδα από έναν νικητή της ζωής. Και σίγουρα έχει πολλά να πει στην Ελλάδα της απόγνωσης και της κατάθλιψης...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ



15Μια γυναίκα κάποτε επανέλαβε ένα κουτσομπολιό για κάποια γειτόνισσα της.
Σε λίγες μέρες το ήξερε όλη η κοινωνία της περιοχής, κι η «περί ης ο λόγος» πόνεσε και προσβλήθηκε.

Λίγο αργότερα η γυναίκα εκείνη έμαθε ότι η φήμη αυτή ήταν ψεύτικη. Στενοχωρήθηκε πολύ και πήγε σε ένα πνευματικό να την καθοδηγήσει για το πως θα μπορούσε να αποκαταστήσει το κακό που έκανε.

-Κατέβα στην αγορά,αγόρασε ένα κοτόπουλο και σφάξε το της είπε εκείνος. Μετά βγες στο δρόμο, μάδα τα φτερά του και πέτα τα ένα ένα καθώς θα προχωράς.

Αν και η συμβουλή έκανε εντύπωση στη γυναίκα, εν τούτοις την ακολούθησε κατά γράμμα.

Την άλλη μέρα ο πνευματικός της είπε:
-Τώρα πήγαινε να μαζέψεις όλα τα φτερά που ...

Το ποντικάκι...



 

Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο.
Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; αναρωτήθηκε...
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δε φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!
-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!

Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε: Κυρ- Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας.
Αλλά δε βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!
Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε: Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!

Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε: Λυπάμαι πολύ κυρ-ποντικέ μου, αλλά δε μπορώ να κάνω τίποτ' άλλο από το να προσευχηθώ.
Να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ.
Τότε το ποντίκι στράφηκε προς το βόδι και του φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!

Και το βόδι απάντησε: Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχετε, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει είναι ένα τσιμπηματάκι στο δέρμα μου!
 
Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε μόνος του να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη.
Μέσα στη νύχτα όμως, δεν πρόσεξε πως στην παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι...Φοβισμένο το φίδι όμως δάγκωσε τη γυναίκα!

Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλλοίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες...
Έτσι ο αγρότης έσφαξε την κότα για να κάνει μια καλή κοτόσουπα!           

Η γυναίκα όμως πήγαινε απ' το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν.
Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας από ένα 8-ωρο. Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει το γουρούνι.
Τελικά όμως η γυναίκα δε γλύτωσε! Πέθανε!

Στην κηδεία της, ήρθε πάρα πολύς κόσμος, γιατί ήταν καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι.
Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει το βόδι.

Ο κυρ-Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν' έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη...
Είχε προειδοποιήσει αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Χάσαμε την ανθρωπιά μας κι ενισχύσαμε τον ατομισμό μας...
Όταν κάποιος δίπλα μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο...
Είμαστε όλοι συνεπιβάτες σ' αυτό το πλοίο που λέγεται ζωή!
Ο καθένας μας αποτελεί τον κρίκο της ίδιας αλυσίδας!
Είμαστε σαν τις ίνες ενός υφάσματος κι αν ένα μέρος του υφάσματος χαλάσει, το ύφασμα είναι άχρηστο....


...ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ:
Εμείς είμαστε τα ποντικάκια...
Εμείς όμως είμαστε και οι κότες...
Εμείς και τα γουρούνια...
Εμείς και τα βόδια...
ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ...
Είναι αδύνατον να γελάμε, αν δε γελάει ολόκληρη η γειτονιά! --
 

ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ: ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ

ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ: ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ (power-point)
[Kλικ στην εικόνα]



Η ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΕ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΕ – ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ...
Δυστυχώς δεν είναι σκηνή από ταινία, αλλά έναπραγματικό γεγονός που συμβαίνει στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο απόσπασμα που θα δείτε από το τρίτο λεπτό του βίντεο και μετά και προκαλεί πραγματικά εμετό, είναι τραβηγμένο σε εργαστήριο στις ΗΠΑ όπου γίνεται εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο χέρι!
Το βίντεο έχει αναρτηθεί στο διαδύκτιο και έχει προβληθεί από το κανάλι SignofThyComing και ο αυθεντικός του τίτλος είναι «Mark of the Beast», δηλαδή «Το σημάδι του αντίχριστου».
Το χειρότερο δε είναι ότι...

Το πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα στην Αμερική

Αποτελεί πιστό αντίγραφο του αρχαίου Ελληνικού μνημείου τόσο σε διαστάσεις όσο και σε αναπαράσταση. Είναι φτιαγμένο από πωρόλιθο και μάρμαρο και βρίσκεται στη πόλη Marathon στο Centennial Park του Nashville. Μέσα στον Παρθενώνα βρίσκεται φυσικά και το άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ύψους 13 μέτρων. Όλες οι κατασκευές στον Παρθενώνα του Nashville αποτελούν πιστά αντίγραφα , τόσο σε διαστάσεις όσο και σε σχέδια, των αρχαίων ελληνικών δημιουργημάτων. Το όνομα με το οποίο τον αποκαλούν ειναι "NAOS"... 

 Ο Αμερικάνικος Παρθενώνας χτίστηκε το 1897 και...

Μελαμίνη στο πιάτο μας | Κίνδυνος-θάνατος!





Μελαμίνη στο πιάτο μας  Κίνδυνος-θάνατος!

Η χημική ουσία μελαμίνη, που έχει ενοχοποιηθεί για τον θάνατο μωρών στην Κίνα, όταν μόλυνε βρεφικό γάλα, μπορεί επίσης να διαρρέει από τα πιάτα και τα άλλα επιτραπέζια σκεύη στις τροφές, ιδίως όταν αυτές τρώγονται καυτές, σύμφωνα με μια...

Μέλι και κανέλα αποτελούν “φάρμακο” για τις περισσότερες ασθένειες




Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν το
γύρο του κόσμου...

Εκατομμυριούχος έγινε καθαρίστρια για να δώσει το… παράδειγμα!


tromaktiko
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία της Γιου Γιοζχεν, της Κινέζας εκατομυριούχου που δουλεύει εδώ και 15 χρόνια ως…
οδοκαθαρίστρια στην πόλη Wuhan.
«Θέλω να δώσω το παράδειγμα στο γιο και την κόρη μου. Να τους κάνω να καταλάβουν ότι δεν…

Αυτή είναι η νέα Ελλάδα...και εγώ δε θέλω να είμαι κομμάτι της.



Ζω εδω και ενα χρονο στο εξωτερικο και δουλευω σε ενα Ελληνικο σχολειο.
Απο τους 10 καθηγητες, οι 8 ειναι "αριστεροι".
Στις Εθνικες εορτρες βαζουν τα παιδια και τραγουδουν Αγγλικα τραγουδια.
Τα Χριστουγεννα ειπαν τα παιδια ξενα καλαντα...και οταν ειπα....καλα ρε παιδια, ο Χριστος δε γεννηθηκε τα Χριστουγεννα;;;..μου ειπαν, "και αλλοι γεννηθηκαν στις 25δεκεμβριου αλλα.....

Πατέρας Προσέλαβε Ψηφιακούς Δολοφόνους Να Σκοτώσουν Το Γιο Του

 


 
Ένας άνδρας στην Κίνα προσέλαβε εικονικούς «δολοφόνους» για να βρουν τον γιο του στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια που αυτός έπαιζε και να σκοτώσουν το avatar που χρησιμοποιούσε.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας -που ονομάζεται Φενγκ- ανησυχούσε ότι ο 23χρονος άνεργος γιος του δαπανούσε πολύ ώρα, παίζοντας παιχνίδια στο Internet.
Όταν ο 23χρονος συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται συνέχεια στο στόχαστρο άλλων παιχτών, ρώτησε έναν άλλο παίχτη για ποιο λόγο σκοτώνουν συνέχεια εκείνον.
Ο πατέρας φαίνεται πως...

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ


Αγαπητοί συνάδελφοι και όχι μόνο,

Σας ενημερώνω για την ανάρτηση της ιστοσελίδας μας

www.thridimo.mysch.gr

Περιέχει υλικό για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Α/θμια Εκπαίδευση και κάποια πράγματα για την Ιστορία της Ε Δημοτικού.
Σας ευχαριστούμε γιατί η σελίδα λειτουργεί σαν server (εξυπηρετητής) και από τους δικούς σας ιστοχώρους έχουμε αντλήσει το υλικό.
Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όποιον ψάχνει για το θέμα και όχι να υιοθετήσουμε πνευματική ιδιοκτησία που δε μας ανήκει.

υ.γ. Η δημιουργία της Ιστοσελίδας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι είναι ήδη αναρτημένο.

Καλή συνέχεια στον αγώνα σας...

Δεν είσαι μόνος 1/10 - Μέγας Βασίλειος


Οι New York Times επισκέφτηκαν την εκσκαφή Μια νέα Βυζαντινή «Πομπηία» ανατέλλει στην Τουρκία



Ηλιάνα Φωκιανάκη 
Στο Ντεμρέ της Τουρκίας αρχαιολόγοι ξεσκεπάζουν σιγά-σιγά ένα τεράστιο δείγμα βυζαντινών αρχαιοτήτων. Τον 4ο αιώνα μ.Χ. ένας αρχιεπίσκοπος με το όνομα Νικόλαος, μεταμόρφωσε τα Μύρα, τη μεσογειακή πόλη που τώρα ανήκει σε εδάφη τουρκικά, σε μια χριστιανική πρωτεύουσα. Μετά από 800 χρόνια όπου η πόλη ήταν πόλος έλξης χριστιανών, εξαφανίστηκε κάτω από 18 μέτρα λάσπης από τον διπλανό ποταμό Μύρο.

Αλλά τώρα 700 χρόνια αργότερα, η πόλη εμφανίζεται ξανά χάρη στους αρχαιολόγους. Από το 2009, άρχισαν οι αρχαιολόγοι να βγάζουν δείγματα μιας μεγάλης πόλης και πριν λίγους μήνες ολοκληρώθηκε η ανασκαφή, ενός μικρού παρεκκλησιού το οποίο λόγω του ότι ήταν «σφραγισμένο» μέσα στην λάσπη, διατηρήθηκε ανέπαφο. 

Στον ένα τοίχο υπάρχει χαραγμένος ένα σταυρός που δημιουργεί ένα παράθυρο από το οποίο διαπερνά το φως, και μέσα από την πλευρά του τοίχου εμφανίστηκε μια τοιχογραφία, πολύ σπάνια για τα δεδομένα των Τούρκικων ανασκαφών. Η τοιχογραφία είναι δίμετρη απεικονίζει την δέηση και έχει τον Χριστό στην μέση και τον Ιωάννη και την Παναγία από κάθε του πλευρά, να κρατούν και οι δύο επιγραφές με χωρία από την Καινή Διαθήκη. 



Αυτό που υπολογίζουν οι αρχαιολόγοι σύμφωνα με...

Φτιάξε μόνοι σας απορρυπαντικό για το πλυντήριο!




Κάθε χρόνο η χώρα μας παράγει περίπου 4.778.200 τόνους αστικών απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε Έλληνας ρίχνει στο καλάθι ....

" Ή Ντροπή τής Εύρώπης"....Γκύντερ Γκράςς


Σ'αγαπάει μέσα στην αμαρτία σου



Διαβάζοντας το ανεκτίμητης αξίας έργο του Φ. Ντοστογιέφσκυ "Αδελφοί Καραμάζοφ" (εκδ. Γκοβοστή), άρχιζα ν'ανακαλύπτω φοβερά αποσπάσματα. Το παρακάτω απόσπασμα (βρίσκεται στον τόμο Α) είναι τμήμα ομιλίας του στάρετς Ζωσιμά και μιλάει για την άπειρη αγάπη του Θεού. Απολαύστε το...


- Τίποτα μη φοβάσαι, ποτέ μη φοβάσαι και μη θλίβεσαι. Μια και μετανοείς, όλα θα στα συγχωρέσει ο Θεός. Μα κι ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να γίνει στον κόσμο τέτοιο κρίμα που να μην το συγχωρέσει ο Κύριος σε κείνον που μετανοεί αληθινά. Μα κι ούτε το μπορεί ο άνθρωπος να κάνει ένα τόσο μεγάλο αμάρτημα που θα μπορούσε να εξαντλήσει την άπειρη αγάπη του Θεού. Ή μήπως μπορεί να υπάρξει τάχα ένα τόσο μεγάλο αμάρτημα που...

ΗΜΟΥΝ ΑΘΕΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ



 

Ήμουν άθεη
(παρμένο από τη Ρωσία)
Επιστροφή από την άλλη ζωή
Ήμουν άθεη και έβριζα πολύ και φοβερά το Θεό. Ζούσα μέσα στη ντροπή και την πορνεία και ήμουν νεκρή στη γη.
Όμως ο ελεήμων Θεός δεν άφησε να χαθώ, αλλά με οδήγησε στη μετάνοια.Στα1961 αρρώστησα από καρκίνο και ήμουν άρρωστη τρία χρόνια. Δεν έμενα ξαπλωμένη, παρά εργαζόμουνα και έκανα θεραπεία σε γιατρούς, ελπίζοντας να βρω θεραπεία. Τους τελευταίους έξη μήνες είχα τελείως αδυνατίσει, τόσο που ούτε νερό δεν μπορούσα να πιω. Μόλις το έπινα, αμέσως το έκανα εμετό. Τότε με πήγαν στο νοσοκομείο και επειδή ήμουν πολύ ενεργητική κάλεσαν ένα καθηγητή από τη Μόσχα και αποφάσισαν να με χειρουργήσουν.
Μόλις μου άνοιξαν την κοιλιά, αμέσως πέθανα. Η ψυχή μου βγήκε από...