Πέντε συμβουλές για υγιή καρδιά

Πέντε συμβουλές για υγιή καρδιά
\Κάθε χρόνο, 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα από καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD), συμπεριλαμβανομένων των οξέων εμφραγμάτων του μυοκαρδίου και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Μέχρι το 2030 ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει στα 23 εκατομμύρια.
Μπορούμε όμως να το αλλάξουμε!
Κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε όλοι να ζούμε περισσότερο και να είμαστε πιο υγιείς.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι η ευκαιρία να δώσεις μια υπόσχεση …μια υπόσχεση για να μαγειρέψεις και να τραφείς πιο υγιεινά, να κάνεις περισσότερη άσκηση και να ενθαρρύνεις τα παιδιά σου να είναι πιο ενεργά. Να πεις όχι στο κάπνισμα και να βοηθήσεις τους αγαπημένους σου να το σταματήσουν.
Μια απλή υπόσχεση …για την καρδιά σου και για όλες τις καρδιές.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας ενεργά όπως κάθε χρόνο στην καμπάνια του World Heart Day, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία προτείνει:
1) Να γυμνάζεσαι περισσότερο
Τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα, 5 φορές την εβδομάδα.
Παιχνίδι, περπάτημα, οικιακή εργασία, χορό, ανέβασμα σκάλας, μόνος, με φίλους ή και την οικογένεια.
Κατέβασε μια εφαρμογή άσκησης ή χρησιμοποίησε ένα βηματόμετρο για να παρακολουθείς την πρόοδό σου.
2) Να μετρήσεις την πίεσή σου
Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας από...

Όταν ένας νέος ροκάς ανακαλύπτει ότι ο παπάς τελικά δεν είναι εξωγήινος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες
 Πριν χρόνια, όταν χειροτονήθηκα, είχα στην Αθήνα μια συζήτηση με ένα παλικάρι ροκά-μεταλά που είχε αναζητήσεις. Ήταν μια φοβερή κουβέντα που δεν κάνεις ούτε καν στα πιο τρελά σου όνειρα με ανθρώπους «της Εκκλησίας», ξέρετε τους ανθρώπους των τύπων «απ’έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα».

  Φτάσαμε στο θέμα της μουσικής και η κουβέντα πήρε φωτιά όπως καταλαβαίνετε. Όταν λοιπόν του είπα ότι έπαιζα πιάνο από μικρός, και είχα πολλά ακούσματα από λαϊκά μέχρι ροκ άρχισε να γουρλώνει τα μάτια του. Ενώ λοιπόν η κουβέντα ξεκίνησε με Μανώλη Χιώτη , Χατζηδάκη, Yanni και Σπανουδάκη φτάσαμε στους Scorpions, κλπ. Το παλικάρι τα είδε όλα στην κυριολεξία και αναφώνησε «Τι λες ρε πάτερ! Σοβαρά μιλάς;;;;;»
  Του υπενθύμισα λοιπόν ότι και ...

Τον Προφήτη επιστρατεύει ο Αρκάς για να ασκήσει κριτική στους πολιτικούς και τη στάση τους απέναντι στους πολίτες.


«Καυτηριάζοντας» με μοναδικό τρόπο την πολιτική κατάσταση της χώρας, ο Προφήτης επισημαίνει:
Στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook, ο Αρκάς δημοσιεύει και ...

Αδύναμο σήμα WiFi στο σπίτι; Μάθε τι κάνεις λάθος και πώς μπορείς να το διορθώσεις!

Αδύναμο σήμα WiFi στο σπίτι; Μάθε τι κάνεις λάθος και πώς μπορείς να το διορθώσεις!

Είναι από τις περιπτώσεις που έχει συμβεί σε όλους μας. Ο καιρός είναι καλός και αποφασίζεις να βγεις στο μπαλκόνι με το laptop ή το tablet, προκειμένου να δεις το νέο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς ή απλά να «σερφάρεις» στο Διαδίκτυο.
Και η σύνδεση… σέρνεται. Ή είσαι στην κρεβατοκάμαρα και ο browser «αρνείται» να ανοίξει τη σελίδα για να δεις τα αποτελέσματα του Champions League. Είναι η στιγμή που αρχίζεις τις… κατάρες στον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σου, αλλά όταν πας να κάνεις reset το router, μήπως και η σύνδεση συνέλθει, ακούς φωνές από τη σύζυγό σου, την κόρη σου ή/και το γιο σου, οι οποίοι άπαντες είναι, επίσης, συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και ιδίως στο YouTube.
2
Πριν αρχίσεις να καλείς την υποστήριξη πελατών έτοιμος για καβγά, είναι καλύτερο να ελέγξεις μήπως το πρόβλημα είναι διαφορετικό από αυτό που νομίζεις και χρειάζονται διαφορετικές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, όσο καλή και αν είναι η σύνδεση ADSL που έχεις, αν θέλουν ταυτόχρονα τέσσερα άτομα να βλέπουν streaming από το YouTube ή το Cosmote TV Go σε full HD ανάλυση, πολύ απλά δεν γίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να αναβαθμίσεις τη σύνδεσή σου (π.χ. σε κάποιο από τα προγράμματα του Cosmote Fiber) προκειμένου η ταχύτητα λήψης δεδομένων (download) να μπορεί να φθάνει έως τα 50, 100 ή ακόμα και τα 200 Mbps. Μία επιπλέον λύση είναι η αλλαγή του router με ένα μοντέλο που ...

Άγιος Πορφύριος για την Ελλάδα: «Θα έρθει ένα παλικάρι και θα φέρει όλη τη νεολαία κοντά στον Χριστό»

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος πορφυριος ελλαδα

-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ-

-Μια φορά επισκέφτηκα τον Άγιο Πορφύριο και μιλήσαμε για την Ελλάδα και τους πολιτικούς της. Τότε μου είπε το εξής, που μου έκανε μεγάλη εντύπωση: «Θα έρθει μετά από χρόνια ένα παλικάρι που θα είναι πάρα πολύ πιστό στον Θεό και θα μας κυβερνήσει. Θα έρθει ένα παλικάρι και θα φέρει όλη τη νεολαία κοντά στον Χριστό».
*****
-Κάποτε πήγα για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, στο Έσσεξ της Αγγλίας, και συνάντησα τον Γέροντα Σωφρόνιο (Σαχάρωφ). Κάποια στιγμή του είπα:
-Γέροντα, ο Πνευματικός μου είναι ο π. Πορφύριος.
-Ωωω…! Τι μου λες παιδί μου…! Θα πας και θα του βάλεις μία μετάνοια για σένα και μία για μένα και θα του πεις: «Από τον παππούλη, τον Σωφρόνιο, μαζί με πολλές, πολλές ευχές!»
Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα και μίλησα στον Άγιο σχετικά με τον π. Σωφρόνιο, μου είπε αυθόρμητα, σαν να μονολογούσε: «Μωρέ, εγώ κάθε ημέρα τον εβλέπω. Αφού κάθε ημέρα είμαστε μαζί…»
*****
-Μία άλλη φορά πήγα με μία σύγχρονη ιεραπόστολο, την Ελληνοαμερικανίδα Σταυρούλα (Σταυρίτσα) Ζαχαρίου.
Εκείνη του μίλησε για την ζωή της. Καταγότανε από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας και ήταν ξαδέρφη του αγιογράφου και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου. Έζησε αρκετά χρόνια στην Αμερική με πλούτη και ανέσεις. Από αγάπη προς τον συνάνθρωπο πήγε στην Αφρική, όπου επιδόθηκε με πολύ ζήλο στο ιεραποστολικό έργο, ιδιαίτερα στην Κένυα. Ο Άγιος μας αποκάλυψε ότι εξομολογούσε τον Κόντογλου, όταν ήταν ακόμη στην Πολυκλινική. Κάποια στιγμή είπε στην Σταυρίτσα:
-Πρόσεξε όμως εκεί στην Αφρική, δεν θα έχεις σχέσεις με τους παπικούς και τους προτεστάντες.
-Εεε… να, καμιά φορά, άμα κάνουνε καμία συγκέντρωση και με καλούνε, πηγαίνω.
-Όχι, όχι, δεν θα έχεις καμία, καμία σχέση με αυτούς. Να μην ξαναπάεις…, της τόνισε έντονα…
https://simeiakairwn.wordpress.com/2018/09/23 

Όχι,δεν με χαλάς. Είσαι κατά βάθος πολύ καλός άνθρωπος....


ΖΟΥΣΕ πριν πολλά χρόνια ένας περιβόητος κακούργος και ληστής που φοβόντουσαν οι άνθρωποι ακόμη και να τον αντικρίσουν. 
Κάποτε πήρε το θάρρος ένας ρακένδυτος Καλόγηρος να φθάσει εις την έπαυλή του και να του ζητήσει να κοιμηθεί εκεί. 

-Μα τι λες καλόγερε; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ και θέλεις να μπεις και στο σπιτικό μου κιόλας; Θα σε σφάξω το δίχως άλλο! 

-Όχι,δεν με χαλάς. Είσαι κατά βάθος πολύ καλός άνθρωπος. Πιστεύω στην καλή ψυχή που κρύβεις μέσα σου. Δεν θα μου κάμεις κακό! 

Με το πες και πες ,τελικά κατάφερε εκείνη την νυχτιά να κοιμηθεί ο Μοναχός εις το αρχοντικό του. 

Την άλλη ημέρα όμως αποξυπνώντας δεν μπόρεσε να ...

ΕΊΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;

εικόνα.png

Κάθε λεπτό κάποιος φεύγει απο αυτόν τον κόσμο. Η ηλικία δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Είμαστε όλοι στην γραμμή της φωτογραφίας χωρίς τις περισσότερες φορές να το συνειδητοποιούμε. Ποτέ ...