Έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας στη Χίο - Με μαντινάδες κατά των Τούρκων ο Μητροπολίτης (βίντεο))


Έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας στη Χίο - Με μαντινάδες κατά των Τούρκων ο Μητροπολίτης (βίντεο))
Σήμερα  το απόγευμα στις 16:30 έγινε η έπαρση της γιγαντιαίας Ελληνικής Σημαίας (150 τμ) στο λιμάνι της Χίου παραμονή της επετείου της 11ης Νοεμβρίου όπου γιορτάζεται η απελευθέρωση της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό.

Και φέτος δεκάδες Χιωτών παρακολούθησαν την εντυπωσιακή έπαρση της σημαίας των 150 τ.μ. που αγοράστηκε με δαπάνες της Μητρόπολης Χίου.
Άγημα της 96 Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής υπό τα εμβατήρια της στρατιωτικής μουσικής της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ», απέδωσε τιμές σκορπώντας ...

Επιτέλους αντίδραση: Γέμισαν ελληνικές Σημαίες το σχολείο που απέβαλε τον μαθητή που την ύψωσε στην 28η Οκτωβρίου


Επιτέλους αντίδραση: Γέμισαν ελληνικές Σημαίες το σχολείο που απέβαλε τον μαθητή που την ύψωσε στην 28η Οκτωβρίου
Επιτέλους και μια αντίδραση από την κοινωνία καθώς διαστάσεις έχει λάβει το περιστατικό στο Λύκειο του Γαζίου, όπου ένας μαθητής απεβλήθη από το σχολείο επειδή το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, ύψωσε σε στύλο την ελληνική σημαία, κάτι που δεν είχε γίνει από το Λύκειο τα τελευταία 4 χρόνια και έτσι σήμερα μαθητές του Λυκείου, σε...

ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ;;;; π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ


Όσο πιο άδειος είσαι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνεις και τόσο πιο πολύ μιλάς

Μια φορά κι έναν καιρό ένα δάσκαλος περπατούσε με τον μαθητή του στο δάσος. Καθώς περπατούσαν, ανάμεσα στους
φυσικούς ήχους της ζούγκλας, άρχισε να ακούγεται και ένας διαφορετικός, αφύσικος ήχος.
Τότε, ο δάσκαλος σταματάει απότομα, γυρνάει προς την πλευρά του μαθητή του και τον ρωτάει «Μπορείς να διακρίνεις τι είναι αυτός ο ήχος;»
Ο μαθητής κοντοστάθηκε και...

Μία πνευματική ἐμπειρία σέ ἕνα σουβλατζίδικο



Τό Πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ. Μία πνευματική ἐμπειρία σέ ἕνα σουβλατζίδικο


Ανεξίτηλα εντυπωμένη θα  μείνει στην ψυχή μου μία χαριτωμένη και θαυμαστή διήγηση που μου είχε αναφέρει μετά απορίας και δέους ένα νέο και υπερβολικά απλό παιδί ο Κώστας (αγνός πατριώτης τότε, πιστεύω και τώρα, έχω αρκετό χρόνο να τον δώ), πριν καιρό.
Βασανίστηκα αρκετά εδώ και πολλά χρόνια αν θα έπρεπε να την δημοσιεύσω αφού αποτελεί αφ’ενός πολύ προσωπική εμπειρία Χάριτος αλλά και φοβούμενος μήπως κάποιοι παρεξηγήσουν και χλευάσουν το αναφερόμενο γεγονός. Τελικά όμως αποσιωπώντας το επώνυμο του Κώστα τολμώ να  αναφέρω ότι έζησε αυτός ο νέος και ο καθένας ας πεί ότι θέλει.

Ένα απόγευμα, εντός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ενώ είχα αποτελέψει το Απόδειπνο ήρθε ο Κώστας για να με χαιρετίσει. Μόλις είχε τελειώσει την δουλειά από ένα κατάστημα κοντά στην Εκκλησία που δούλευε.
-  Πάτερ καλησπέρα, συγνώμη που σας κουράζω αλλά ...

To συγκλονιστικό γράμμα μιας κρατούμενης στον πνευματικό της - «Βρήκα τον Θεό»


To συγκλονιστικό γράμμα μιας κρατούμενης στον πνευματικό της - «Βρήκα τον Θεό»
Συγκλονίζει το γράμμα μιας κρατούμενης προς τον πνευματικός της και δηλώνει πως βρήκε τον Θεό!
Η Μ.Α. -έγκλειστη μέχρι πρότινος στις γυναικείες Φυλακές του Ελεώνα- λίγο προτού μεταφερθεί στο δικαστήριο, άφησε ένα συγκλονιστικό γράμμα στον πνευματικό της π. Γεώργιο Μπάμπο (άμισθος ιερέας), ο οποίος στάθηκε δίπλα της σαν αληθινός πατέρας.
Η ελπίδα στον Θεό λυτρώνει αυτούς που έπεσαν στην αμαρτία, ανορθώνει τους πληγωμένους, λύνει τα δεσμά των αιχμαλωτισμένων. Ρίχνει βάλσαμο παρηγοριάς στα τραύματα της καρδιάς που πενθεί» αναφέρει ο Αγιος Νεκτάριος. Αυτό ακριβώς το βάλσαμο ανακάλυψε και η Μ.Α., μια βασανισμένη νεαρή γυναίκα, η οποία μέχρι πρότινος υπήρξε τρόφιμος των γυναικείων φυλακών στον Ελεώνα Θηβών.
Η παραμονή της στο σωφρονιστικό ίδρυμα είχε αποτέλεσμα να ανακαλύψει την αγάπη του Θεού προς τα πλάσματά Του μέσα από τη γνωριμία της με τον άμισθο ιερέα των φυλακών π. Γεώργιο Μπάμπο.
Στο έργο του π. Γεωργίου έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές, καθώς αθόρυβα και ταπεινά έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην ανακούφιση των έγκλειστων γυναικών. Μέσα σε αυτά τα επίγεια κολαστήρια συναντά καθημερινά γυναίκες που για διάφορους λόγους έχασαν τον προσανατολισμό τους. Και είναι εκεί, με σκοπό να τις ανακουφίσει, να τους μεταφέρει την ελπίδα του Χριστού, να γιατρέψει τις ανοιχτές πληγές σε όσες το επιθυμούν, σε όσες μετανοούν με ειλικρίνεια, καθώς γνωρίζει πως η λύτρωση έρχεται μέσω της ψυχικής κάθαρσης, που παραπέμπει στη μετάνοια.
Η Μ.Α. αποφάσισε να γονατίσει με παρρησία κάτω από το πετραχήλι του παπα-Γιώργη παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Σε αυτό «ακούμπησε» όλους τους καημούς και τα κρίματά της, αλλά και...