Ο Β.Πούτιν μετατρέπει την Κριμαία σε αρχαίο ελληνικό «πάρκο» για να τιμήσει τον Ελληνισμό της Ταυρίδας (εικόνες)



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και ο πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ κατά την επίσκεψή τους στην Κριμαία για να παρακολουθήσουν την μεγάλη διακλαδική άσκηση «KAVKAZ-2016» με δέος  βλέποντας τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς της χερσονήσου που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα ανακοίνωσαν την προβολή του αρχαίου ελληνικού παρελθόντος της Ταυρίδας με την ίδρυση μουσείων εξ'ολοκλήρου αφιερωμέων στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
 
Ο Β.Πούτιν έμεινε κυριολεκτικά έκπληκτος από την επίσκεψή του στην περιοχή όπου ευρίσκονται οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί και τα πρόσφατα ευρήματα , τα οποία ήθελε να δει προσωπικά και δικαιώθηκε για την επιλογή του αυτή.
 
Αύριο είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Κριμαία καθώς ως ανήκουσα στην ρωσική επικράτεια για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στις ρωσικές βουλευτικές εκλογές.
 
«Θα οργανώσουμε ένα πρόγραμμα. Θα μπει στην κατηγορία των μουσείων και ...

Γιατί ο Θεός επιτρέπει οι «ελέω Θεού» άρχοντές μας να είναι συχνά ΑΝΑΞΙΟΙ;

TOY EN ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ


Και αν είναι «ελέω Θεού», και «τεταγμένοι από τον Θεό» κατά την Αγία Γραφή, πώς γίνεται να είναι συχνά ανάξιοι; Ο άγιος Αναστάσιος ο Σιναϊτης, μας εξηγεί…
Ερώτησις: Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες τού κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό2.
Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας η βασιλεύς ή Επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;
Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας»
Είναι λοιπόν φανερό ότι οι μεν άρχοντες και οι βασιλείς που είναι άξιοι αυτής της τιμής προχειρίζονται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό. 3
Οι άλλοι πάλι που είναι ανάξιοι προχειρίζονται κατά παραχώρησιν η και βούλησιν τού Θεού σε ανάξιο λαό εξ αιτίας αυτής ακριβώς της αναξιότητός των. 
Και άκουσε σχετικά μερικές διηγήσεις.
Όταν είχε γίνει βασιλεύς ο Φωκάς ο τύραννος 4 και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο5 τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολι, άγιος άνθρωπος, που ...

Οι Ευρωπαίοι εκδιώκουν τον Χριστό ! ! !

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΘΕΟ ;
Της Αλ. Λεώνη


Πρόσφατα διαβάσαμε 
«Δανία: Τεράστια εθνική καμπάνια κατά του Χριστού - Χιλιάδες αποχωρήσεις από την Εκκλησία. …… στην Δανία οι αυτοαποκαλούμενοι αθεϊστές, οργάνωσαν διαφημιστική καμπάνια (πού τα βρήκαν τα λεφτά; άραγε), προκειμένου να πείσουν τους χριστιανούς να εγκαταλείψουν την θρησκεία τους. ….. 
Το αποτέλεσμα: σε διάστημα μόλις τριών μηνών, περίπου 10.000 πιστοί εγκατέλειψαν την Εκκλησία της Δανίας».
Παρόμοιες καμπάνιες συνέβησαν στην Αγγλία και την Νορβηγία. Αλλά και στην Ολλανδία οι Ναοί μετατράπηκαν σε καφετέριες και άλλα καταστήματα. 
Σε αρκετά σημεία της Ευρώπης παρατηρούνται αφίσες με ερωτήματα «Γιατί να πιστεύετε σε έναν Θεό;», «Γιατί η πίστη πρέπει να κοστίζει;». Η παγκοσμιοποίηση μεθοδικά «ξηλώνει» τον Χριστιανισμό από την Ευρώπη. Τα όργανα της Παγκοσμιοποίησης εργάζονται για την εξαφάνιση ή την υποταγή  των χριστιανών -που θα απομείνουν- στην Πανθρησκεία που ετοιμάζεται  
Και όμως αν η Ευρώπη έφτασε εδώ που είναι, αυτό το...

Σου δίνω ευλογία να μαλώνεις με όλον τον κόσμο, εκτός από τον-την σύζυγό σου


d729ab78a99ef8048cb30cd9bf321455
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


– Έγραψες Γερόντισσα, ευχές στον Δημήτρη που παντρεύεται;
-Έγραψα, Γέροντα.

– Φέρε την κάρτα να συμπληρώσω κι εγώ: «Ο Χριστός και ή Παναγία μαζί σας. Σου δίνω ευλογία, Δημήτρη, να μαλώνεις με όλον τον κόσμο, εκτός από την Μαρία! Το ίδιο και στην Μαρία!».
Για να δω, θα καταλάβουν τι εννοώ;
Με ρώτησε κάποιος: «Γέροντα, τι ενώνει περισσότερο τον άνδρα με την γυναίκα;».
«Ή ευγνωμοσύνη», του λέω. Ό ένας αγαπάει τον άλλον γι’ αυτό που του χαρίζει. Ή γυναίκα δίνει στον άνδρα την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση, την υπακοή. Ό άνδρας δίνει στην γυναίκα την σιγουριά ότι μπορεί να την προστατέψει. Ή γυναίκα είναι ή αρχόντισσα του σπιτιού, αλλά και ή μεγάλη υπηρέτρια• ό άνδρας είναι ό κυβερνήτης του σπιτιού, αλλά και ό χαμάλης.
Μεταξύ τους τα ανδρόγυνα πρέπει να...

Η Συγχώρηση (Συγκλονιστική Αληθινή Ιστορία)







 

Πριν πολλά χρόνια και μετά την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού και του αδελφοκτόνου πολέμου, σε κάποιο χωριό, έγινε ένας φόνος, για πολιτικούς μάλλον λόγους και εξαιτίας του μεγάλου φανατισμού, που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Κατηγορήθηκε, λοιπόν κάποιος χωριανός, ο Πέτρος και με τις μαρτυρίες πέντε συγχωριανών του δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση. Ο κατηγορούμενος όμως ισχυρίζετο συνεχώς ότι ήτο αθώος… Κλείσθηκε σε αγροτικές φυλακές, αλλά μέρα-νύχτα διαλαλούσε και μονολογούσε ότι ήτο αθώος.

Σ’ αυτές τις φυλακές πήγαινε μια φορά το μήνα ένας ευλαβέστατος ιερεύς και λειτουργούσε στο εκκλησάκι που υπήρχε και κατόπιν εδέχετο για εξομολόγηση όσους εκ των φυλακισμένων το επιθυμούσαν.

Ύστερα από 5-6 μήνες, πήγε και ο εν λόγω χωριανός στον ευλαβή εκείνον ιερέα και εξομολόγο, και ενώπιον του Αγίου Θεού και μπροστά στο πετραχήλι του Πνευματικού, βεβαίωνε με όρκους ότι ήταν αθώος.

Από τότε που εξομολογήθηκε μέσα στις φυλακές ο Πέτρος Γ., άλλαξε τελείως διαγωγή και έγινε ο άνθρωπος της προσευχής και της μελέτης του Ευαγγελίου, που του δώρισε εκείνος ο καλός ιερεύς. Μέσα σ’ έναν χρόνο αλλοιώθηκε τόσο πολύ, που όλοι οι συγκρατούμενοί του και βαρυποινίτες άρχισαν να τον σέβονται και να του φέρονται φιλικά. Και με την Χάρι και τον φωτισμό του Θεού γρήγορα -πείσθηκε ο ευλαβής ιερεύς για την αθωότητα του, ώστε του επέτρεπε να κοινωνά κάθε φορά που λειτουργούσε στις φυλακές.

Ο ιερεύς προσπάθησε κάτι να κάμει μέσω κάποιων δικηγόρων, αλλά οι μάρτυρες ήσαν απολύτως κατηγορηματικοί, γιατί ήσαν δήθεν παρόντες στον φόνο.

Παρά ταύτα ο εξομολόγος πίστευε ότι όντως ήτο αθώος και θύμα σκευωρίας.

Ο Πέτρος Γ. όχι μόνο προσηύχετο με το Όνομα του Ιησού Χριστού, που το έμαθε από το βιβλίο «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού», αλλά μελετούσε το Ευαγγέλιο και κοινωνούσε των αχράντων Μυστηρίων, σκορπώντας σε όλους τους συγκρατουμένους του πολλή καλοσύνη. Συγχωρούσε δε με όλη του την καρδιά και τους κατηγόρους του και αυτόν ακόμα τον άγνωστο φονιά.

- Δεν φταίνε, οι καημένοι, έλεγε. Φταίει το πολιτικό και ιδεολογικό πάθος, φταίει και ο διάβολος που τους σκοτείνιασε το μυαλό κι έτσι κρύψανε την αλήθεια. Θεέ μου, συγχώρεσε τους… και από μένα να’ ναι συγχωρεμένοι… και χάρισε τους πλούτη και αγαθά πολλά, αλλά χάρισε τους προπαντός και ιδιαιτέρως φωτισμό και υγεία.

Έτσι πέρασαν 19 χρόνια. Κατόπιν, λόγω της καλής και αρίστης διαγωγής και επειδή έκανε και στις τότε αγροτικές φυλακές, όπου εμειώνετο η ποινή, αποφυλακίσθηκε. Ήτο πλέον 50 ετών.

Στο χωριό όμως δεν έγινε δεκτός, επειδή τον πίστευαν όλοι για φονιά και κυρίως οι συγγενείς του φονευμένου. Έτσι, μετακόμισε σε μια γειτονική πόλη και έκαμε τον εργάτη, τον οικοδόμο και κυρίως τον μαραγκό, δουλειά που την έμαθε στην φυλακή.

Η ζωή του όμως εξακολουθούσε να είναι ζωή ενός αληθινού χριστιανού, με την ακριβή συμμετοχή στα Μυστήρια, με την σωστή τήρηση των ευαγγελικών εντολών και ιδιαιτέρως με την προσευχή. Η προσευχή ήταν το οξυγόνο της ζωής του. Η Ευχή και το Ευαγγέλιο ήσαν γι’ αυτόν «άρτος ζωής» και «ύδωρ ζων».

Μία κοπέλα 42 ετών, θεολόγος σε κάποιο Γυμνάσιο της περιοχής, πληροφορήθηκε από τον Πνευματικό των φυλακών, που ήτο και δικός της Πνευματικός, τα πάντα για τον Πέτρο Γ. και ιδιαιτέρως για το πόσο ήτο αφοσιωμένος στον Χριστό και στην Εκκλησία Του. Πήγε, τον βρήκε και...

Τά 10 περίεργα







1. Δέν εἶναι περίεργο πῶς ἓνα ποσό τῶν 20 Εὐρώ σᾶς φαίνεται πολύ μεγάλο, ὃταν τό δίνετε στήν ἐκκλησία, ἀλλά εἶναι μικρό ὃταν πηγαίνετε γιά ψώνια;
 2. Δέν εἶναι περίεργο πού 2 ὧρες σᾶς φαίνονται πολλές, ὃταν εἶστε στήν ἐκκλησία, ἐνῶ σᾶς φαίνονται λίγες, ὃταν παρακολουθεῖτε μιά καλή ταινία;
 3. Δέν εἶναι περίεργο τό ὃτι δέν βρίσκετε λόγια νά πεῖτε ὃταν προσεύχεστε, ἀλλά δέν ἒχετε κανένα πρόβλημα ὃταν σκέφτεστε γιά ποιό πράγμα θά μιλήσετε μέ ἓναν φίλο;
 4. Δέν εἶναι περίεργο τό πόσο «δύσκολο» καί «βαρετό» εἶναι νά διαβαστεῖ ἓνα κεφάλαιο τῆς Ἁγίας Γραφῆς, ἐνῶ πόσο εὒκολα διαβάζονται 100 σελίδες ἑνός δημοφιλοῦς μυθιστορήματος;
 5. Δέν εἶναι περίεργο τό ὃτι ὁ καθένας θέλει εἰσιτήρια γιά μπροστινές θέσεις σέ συναυλίες καί ἀγῶνες, ἀλλά προτιμᾶ νά κάθεται στά τελευταῖα καθίσματα τῆς ἐκκλησίας;
 6. Δέν εἶναι περίεργο τό ὃτι πρέπει νά ξέρετε γιά μιά ἐκδήλωση τῆς ἐκκλησίας 2-3 ἑβδομάδες πρίν ἀπό τήν ἡμέρα πού θά πραγματοποιηθεῖ, ὣστε νά μπορέσετε νά τήν βάλετε στόν προγραμματισμό σας, ἀλλά μπορεῖτε γιά ἂλλα γεγονότα νά ἀποφασίσετε καί τήν τελευταία στιγμή;
 7. Δέν εἶναι περίεργο τό πόσο δύσκολο εἶναι νά μάθετε κάτι πού...

Κρίση πανικού: Βήμα-βήμα τι να κάνετε αν σας συμβεί

Shot of a fearful young woman feeling trapped by the crowd
Μια κρίση πανικού είναι μια απότομη κατάσταση με έντονα ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα. Αυτά τα συμπτώματα πανικού μπορεί να είναι τρομακτικά και πολλές φορές να συμβαίνουν ξαφνικά, χωρίς σαφή προειδοποίηση και αιτία.
Μια κρίση πανικού συνήθως διαρκεί από 5 έως 20 λεπτά, και παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε σαν να έχετε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, δεν είναι επικίνδυνη και δεν προκαλεί σωματικές βλάβες. Είναι πολύ σπάνιο να χρειαστεί να εισαχθείτε σε νοσοκομείο, αν έχετε μια κρίση πανικού.
Μπορεί να αισθανθείτε μια συντριπτική αίσθηση φόβου και να νιώθετε σαν να είστε αποκομμένοι από τον κόσμο γύρω σας. Μαζί με τα ψυχολογικά συμπτώματα, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε και σωματικά συμπτώματα από την κρίση πανικού, όπως:
Αίσθηση ταχυπαλμίας
Εφίδρωση
Σπασμοί
Δύσπνοια (ή υπεραερισμός)
Αίσθημα πνιγμού
Πόνος στο στήθος
Τάση προς έμετο
Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αυτοβοήθειας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τη θεραπεία των συμπτωμάτων της διαταραχής πανικού στον εαυτό σας. Μερικές από αυτές τις τεχνικές είναι οι ακόλουθες:
Μείνε εκεί που είσαι: Εάν είναι δυνατόν, μείνετε εκεί που είστε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού. Η συνολική κρίση θα μπορούσε να διαρκέσει έως και μία ώρα, οπότε ίσως χρειαστεί να παρκάρετε κάπου στην άκρη αν σας συμβεί την ώρα που οδηγείτε.
Εστιάστε την προσοχή σας: Αν έχετε μια κρίση πανικού, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι οι τρομακτικές σκέψεις και τα ακραία συναισθήματα φόβου είναι απλά περαστικά. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε κάτι που είναι μη-απειλητικό και ορατό, όπως το πέρασμα του χρόνου στο ρολόι.
Αργή βαθιά αναπνοή: Ενώ έχετε μια κρίση πανικού, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Το αίσθημα πανικού και το άγχος μπορεί να επιδεινωθούν εάν αναπνέετε πολύ γρήγορα. Δοκιμάστε να αναπνέετε αργά και βαθιά, μετρώντας μέχρι το 3 σε κάθε εισπνοή και εκπνοή.
Προκαλέστε φόβο σας: Όταν έχετε μια κρίση πανικού, προσπαθήστε να εντοπίσετε τι είναι αυτό που σας κάνει να φοβάστε και “σταθείτε απέναντί του”. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό υπενθυμίζοντας συνεχώς στον εαυτό σας ότι αυτό που φοβάστε δεν είναι πραγματικό και ότι θα περάσει σε λίγα λεπτά.
Δημιουργική απεικόνιση: Πολλά πράγματα μπορούν να περάσουν από το μυαλό σας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού.
Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι σκέφτονται την απόλυτη καταστροφή, ή τον θάνατο. Αντί να συνεχίσετε τις αρνητικές σκέψεις, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε θετικές εικόνες. Σκεφτείτε ένα μέρος ή μια κατάσταση που σας κάνει να αισθάνεστε γαλήνια, χαλαρά και άνετα. Μόλις έχετε αυτήν την εικόνα στο μυαλό σας, προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτό.
Θα σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή σας από αυτό που σας συμβαίνει και μπορεί επίσης να συμβάλλει στην μείωση των συμπτωμάτων σας εκείνη τη στιγμή. Η δημιουργική απεικόνιση είναι μια τεχνική που απαιτεί εξάσκηση, αλλά σταδιακά θα παρατηρήσετε θετικές αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεστε για τον εαυτό σας και τους άλλους.
Μην “αντιστέκεστε” μια κρίση πανικού: Το να πιστέψετε ότι μπορείτε να “βγείτε” από μια κρίση πανικού “με το έτσι θέλω” μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αντ” αυτού, κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, ηρεμήστε τον εαυτό σας αποδεχόμενοι ότι σας συμβαίνει και ότι είναι κάτι πολύ περαστικό που δεν σας απειλεί και απλά θα περάσει σε λίγο.
iatropedia.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/09/ 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: ΠΕΝΤΑΘΛΟ 2016 - ΑΓΩΝΕΣ RAFTING 10 KAI11 ΣΕΠΤ. 2016


Πανηγυρικοί εορτασμοί για το Γεννέθλιο της Θεοτόκου στην θαυματουργή Παναγία Σαιντανάγια 08/09/2016


14291913_1274423472591826_3890561318442230880_n 
Πανηγυρικοί εορτασμοί στην Παναγία τη Σαιντανάγια στη Συρία για το Γεννέθλιο της Θεοτόκου. Πλήθος κόσμου εκπρόσωποι κρατικών και τοπικών φορέων εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι  ακολούθησαν την λιτάνευση της εικόνας στα σοκάκια της ομώνυμης πόλης σε...