Γιορτές Σουλίου: Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων


Παρασκευή, 17 Μάιος 2013 11:35
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια και το Δήμο. Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα τελεστούν την Παρασκευή 24  και το Σάββατο 25 Μαΐου στην Παραμυθιά, και την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου.
Παρασκευή 24 Μαΐου - Παραμυθιά:
19:30: Ποδηλατικός αγώνας από μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής.  Εκτός από τα κατά περίπτωση  μετάλλια,  κύπελλα και αναμνηστικά που θα  δοθούν για κάθε κατηγορία, στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια από τα συμμετέχοντα παιδιά του Γυμνασίου, θα δοθεί ως έπαθλο ένα ποδήλατο τύπου Mountain Bike.
Σάββατο 25 Μαΐου - Παραμυθιά:
20:00: Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων  και...

Τα παιδιά που διαβάζουν στην οθόνη «χειρότερα στην ανάγνωση»


Έρευνα στη Βρετανία


Οι μισοί και πλέον μαθητές στη Βρετανία προτιμούν να διαβάζουν στην οθόνη
Οι μισοί και πλέον μαθητές στη Βρετανία προτιμούν να διαβάζουν στην οθόνη  
Λονδίνο
Τα παιδιά προτιμούν να διαβάζουν στην οθόνη παρά στο χαρτί, ωστόσο οι μαθητές που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία τείνουν να έχουν χειρότερες επιδόσεις στην ανάγνωση, δείχνουν τα στοιχεία έρευνας στη Βρετανία.

Η έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Αλφαβητισμού κάλυψε σχεδόν 35.000 παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών. Έδειξε ότι το 52% των παιδιών προτιμά να διαβάζει από κάποια ηλεκτρονική συσκευή, όπως τα e-readers, οι υπολογιστές και τα κινητά, ενώ μόνο το 32% προτιμά τα υλικά βιβλία.

Ωστόσο οι μαθητές που προτιμούν το χαρτί είναι δύο φορές πιθανότερο να έχουν επιδόσεις άνω του μέσου στην ικανότητα ανάγνωσης.

Επιπλέον, μόνο το 12% των μαθητών που προτιμούν διαβάζουν στην οθόνη δηλώνει ότι απολαμβάνει πραγματικά το διάβασμα, συγκριτικά με 51% στα παιδιά που προτιμούν τα βιβλία.

Η έρευνα, πάντως, δεν μπορεί να αποδείξει ότι το διάβασμα στην οθόνη επηρεάζει την ικανότητα ανάγνωσης. Μια άλλη πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματα είναι ότι τα παιδιά που αγαπούν ούτως ή άλλως το διάβασμα τείνουν να δείχνουν προτίμηση στα τυπωμένα κείμενα.

Παρόλα αυτά, το Εθνικό Ίδρυμα Αλφαβητισμού δηλώνει ότι ανησυχεί: Η ανάγνωση στην οθόνη «είναι δυνητικά επιζήμια για την ικανότητα ανάγνωσης» προειδοποιεί με ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει αν η έρευνα έχει υποβληθεί για έλεγχο και δημοσίευση στον επιστημονικό Τύπο.
Newsroom ΔΟΛ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ & ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ Παγκόσμιος θαυμασμός για την ανωτερότητα της Ελληνικής




Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.
Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»
Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»
Ο Γάλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Κάρολος Φωριέλ είπε: «Η Ελληνική έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.»
Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»
Theodore F. Brunner (Ιδρυτής του TLG και διευθυντής του µέχρι το 1997)
«Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατοµµύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής, απαντούµε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων µας και η επαφή µε αυτούς θα ßελτιώσει τον πολιτισµό µας.»
Η τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Έλεν Κέλλερ είχε πει...

ΓΕΛ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-25/3/13-Λόρδος Βύρων (3/3)


ΓΕΛ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-25/3/2013- Γυναίκες Φιλέλληνες (2/3)


ΓΕΛ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 25-3-2013- ΜΑΧΗ ΠΕΤΑ (1/3)


ΓΑΛΛΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...






Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε να πεί την αλήθεια.... 
Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το Γαλλικό κοινοβούλιο της Αρμενικής γενοκτονίας. 
 
Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης  της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ( που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με Γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η "Ιστανμπούλ" ανήκει στην Ευρώπη ( και εδώ οι Τούρκοι έγιναν... Τούρκοι
 )
 
Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς...

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ: ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ...






 20-04-2013, "Πλάνες & ψεύδη γύρω απ'το θέμα των μεταμοσχεύσεων…" π. Κωνστ/νος Στρατηγοπουλος

"...Οἱ μεταμοσχεύσεις ὀργάνων ξεκίνησαν στὶς ἀρχὲς τῆς δεκαετίας τοῦ 60. Εἶχαν ὅμως τότε νὰ ἀντιμετωπίσουν δυὸ σοβαρὰ προβλήματα. 
Ἀφ’ ἑνὸς τὰ ὄργανα ἀπὸ ὄντως νεκροὺς ἦταν ἀκατάλληλα καὶ μὴ λειτουργοῦντα μεταμοσχευόμενα καὶ ἀφ’ ἑτέρου ἡ ἀφαίρεση ἀνθρωπίνων ὀργάνων πρὶν ἀπὸ τὴν διαπίστωση τοῦ θανάτου ἦταν πράξη ποινικὰ κολάσιμη. 

Γιὰ τὴ συνέχιση τῶν μεταμοσχεύσεων ἔπρεπε νὰ...

i - doser , ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ...







 
Στίς μέρες πού ζούμε έχει κατορθώσει ο σατανάς να μπεί σε μυαλά αθέων "επιστημόνων" καί να θέσει σε κυκλοφορία αδιανόητα φαρμάκια καί φάρμακα για να καταστρέψει την νεολαία...


Δυστυχώς, οι καιροί έχουν αλλάξει. Κάποιοι ειδήμονες λοιπόν και επαγγελματίες της μουσικής επινόησαν μπροστά στο βωμό του χρήματος τα ηλεκτρονικά – ηχητικά «ναρκωτικά», επονομαζόμενα i-doser. 
Τι είναι τα i-doser και γιατί πρέπει γονείς και παιδαγωγοί να βρισκόμαστε σε επιφυλακή;
Ξεκάθαρα, μπορούμε να αναφερόμαστε για το i-doser ως το νέο «ναρκωτικό» του 21ου αιώνα το οποίο όμως, και...

ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΓΙΩΝ...








" Στούς τρείς γιούς μου, στήν κόρη μου, στά εγγόνια μου καί στά δισέγγονά μου..." Μιά σπάνια οικογενειακή φωτογραφία τού Αγίου Λουκά Κριμαίας  




"...Είμαι πλέον 79 χρονών. Η καρδιά μου εξασθενεί και οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν και είναι ολοφάνερο ότι πλησιάζει η ώρα της αναχώρησής μου από τούτη τη γη.

Ο Απ. Παύλος άφησε διαθήκη σε όλους τους Χριστιανούς. «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χριστού».

Δεν τολμώ βέβαια να πω προς όλους τους Χριστιανούς, αλλά σε σας, τα παιδιά μου, μπορώ να πω: Μιμηθείτε εμένα, όπως και εγώ τον Απ. Παύλο.
Ήταν σκληρή και δύσκολη η ζωή μου, αλλά ουδέποτε προσευχήθηκα στον Θεό να γίνει εύκολη.
Διότι είναι «στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν και ολίγοι εισιν οι ευρίσκοντες αυτήν» (Ματθ. 7, 14).

Και ακόμη, «διά πολλών θλίψεων δει ημάς εισελθείν εις την βασιλείαν του Θεού» (Πράξ. 14, 22).
Διαβάστε ακόμη την παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου. «Τέκνον, μνήσθητι ότι απέλαβες συ τα αγαθά σου εν τη ζωή σου και Λάζαρος ομοίως τα κακά· νυν δε ώδε παρακαλείται, συ δε οδυνάσαι» (Λουκ. 16,25).

Για περισσότερα από 25 χρόνια η ζωή μου ήταν συνυφασμένη με την εργασία του αγροτικού χειρουργού και καθηγητή της χειρουργικής και μετά ένδεκα χρόνια διώξεων για το όνομα του Χριστού μέσα στις φυλακές και στις σκληρές εξορίες.

Από το 1944 συνδύαζα την επίπονη διακονία του Επισκόπου με...

Λίγο πριν τις εξετάσεις


ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝ...



Ο αείμνηστος πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος,  ηγούμενος τότε, γιά 50 περίπου χρόνια στό ιστορικό μοναστήρι Λογγοβάρδας στήν Πάρο, στό βιβλίο του  " Πόλεμος κατά τής βλασφημίας" σημειώνει κάποια συνταρακτικά περιστατικά τά οποία νομίζουμε ότι αξίζουν γιά μία ευρύτερη δημοσιότητα. 
Γράφει σχετικά.
Κατά τό έτος 1924, είς τήν αρχή τής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθήμενος είς τό κελλίον μου καί μελετών, άκουσα γοερές κραυγές. Σκύβοντας από τό παράθυρό μου, είδα σ τό προαύλιο τής Μονής  ένα νέο φορτωμένο επάνω σ΄ ένα γαϊδουράκι. Τόν βάσταζαν δύο άνθρωποι, οί οποίοι αφού τόν κατέβασαν από τό υποζύγιο, κρατώντας τον από τά χέρια τόν οδήγησαν πρός τόν ιερόν ναόν τής Μονής. Κατέβηκα κι΄ εγώ στήν εκκλησία, γιά νά πληροφορηθώ τί συμβαίνει.
Είδα τό παιδί αυτό, πεσμένο στήν πόρτα τού ναού, εντελώς παραμορφωμένο στό πρόσωπο. Όλο του τό σώμα, χέρια πόδια, στόμα, μύτη, είχαν στρεβλωθεί, σέ μία αλλόκοτη, τερατώδη, καί δαιμονική έκφραση. Είδα ότι ήταν καί τυφλός...

«Τα Μουσεία του Καναδά θα μπορούσαν να διδαχθούν από την Ελλάδα»


Τα ωράρια και τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών Μουσείων εκθειάζει σε άρθρο του ο Άντριου Κοέν, καθηγητής δημοσιογραφίας και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Κάρλτον της Οττάβας, για την εφημερίδα Ottawa Citizen. Τίτλος του κομματιού είναι «Τα Μουσεία του Καναδά θα μπορούσαν να διδαχθούν από την Ελλάδα» και ο έγκριτος ακαδημαϊκός αναφέρεται με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στα ελληνικά μουσεία και ειδικότερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα επισημαίνεται ότι παρά την οικονομική κρίση το συγκεκριμένο μουσείο όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά έχει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, επί δωδεκάωρο, για έξι ημέρες την εβδομάδα, και για 6,5 ώρες την Κυριακή ενώ παρουσιάζει την ιστορία της προϊστορικής Μακεδονίας μέχρι τον Μεγάλο Αλέξανδρο και λίγο πιο μετά.
Επιπλέον τονίζεται πως οι Έλληνες, είναι υπερήφανοι για το...

Φωτοβολίδες περὶ... Ζωῆς

5 Eλληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται ανάμεσα στα 200 καλύτερα του κόσμου


  Όπως προκύπτει από τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013), συνολικά 5 πανεπιστήμια της Ελλάδος φιγουράρουν στη λίστα με τα καλύτερα παγκοσμίως.
  Ειδικότερα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη θέση μεταξύ των άλλων ελληνικών πανεπιστημίων στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών, αφού κατατάσσεται στην 25η θέση.
  Επίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 και σε 10 ειδικότητες.
  Παράλληλα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το...

Πόσο «μετράει» μια μονάδα του κάθε μαθήματος στα γραπτά στις πανελλήνιες εξετάσεις;



 
Η εισαγωγή στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθορίζεται από τους βαθμούς πρόσβασης σε 6 ή 7 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα (και τούς βαθμούς στα ειδικά μαθήματα σε σχολές που τα απαιτούν π.χ ξένες γλώσσες , Σχέδιο, Αρμονία, Αθλήματα κλπ.)
Ο Βαθμός Πρόσβασης (Β.Π) είναι από 1 μέχρι 20 , εκφράζεται με ένα δεκαδικό ψηφίο και προκύπτει από το 70% του γραπτού και το 30% του προσαρμοσμένου προφορικού.Ο προφορικός βαθμός προσαρμόζεται κατά τρόπο που να διαφέρει του γραπτού µόνο κατά δύο(2) μονάδες. Επομένως η μέγιστη συνεισφορά του προφορικού βαθμού στο βαθμό πρόσβασης είναι 30%*2=0,6 βαθμοί. π.χ με γραπτά 10 και προφορικά 20 προκύπτει  Β.Π που  είναι: 70%*10+30%*(10+2)=10,6.  Στη γενική περίπτωση ισχύει:
γ-0,6<=Β.Π=<γ+0,6 όπου γ ο γραπτός βαθμός. Η πιο διαδεδομένη περίπτωση είναι ο προσαρμοσμένος προφορικός να  προκύπτει από τον γραπτό +2 (όπως στο παράδειγμα που αναφέρθηκε) .  Από την παραπάνω ανάλυση προκύπτει ότι...

VIDEO ANIMATION Πώς επιδρά το Διαδίκτυο στον ανθρώπινο εγκέφαλο



Ο σύγχρονος τρόπος ζωής προστάζει την ενασχόλησή μας με το Internet και πλέον μικροί και μεγάλοι πλοηγούμαστε καθημερινά με τις ώρες στο Διαδίκτυο, διαβάζουμε τα νέα της ημέρας, παρακολουθούμε videos, επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας social networks ή συνομιλούμε με τους φίλους μας.
Το Internet είναι αδιαμφισβήτητα εθιστικό, πέρα όμως από την ευχαρίστηση που μας προσφέρει, επιδρά αρνητικά στον εγκέφαλο και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, διαταράσσει τη νευρική...

Ἀπορία (σκέψεις - ἀπορίες γιὰ τὴν ἀποστολὴ τοῦ Ἱερέα)


ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ .....



ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ-ΓΛΑΣΤΡΑ! 

Περνούν ΤΑ Χρόνια ΚΑΙ ΤΑ νεφρά Μας φιλτράρουνε το Αίμα αφαιρώντας 
άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο, που μπαίνει στο σώμα μας. 



ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ πάροδο τα άλατα συσσωρεύονται ΚΑΙ Αυτο απαιτεί θεραπευτική αγωγή Καθαρισμού. 
Πως γίνεται αυτό? 

Είναι πολύ εύκολο. 

Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει.

 Ύστερα ψιλόκοψέ το και...