i - doser , ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ...







 
Στίς μέρες πού ζούμε έχει κατορθώσει ο σατανάς να μπεί σε μυαλά αθέων "επιστημόνων" καί να θέσει σε κυκλοφορία αδιανόητα φαρμάκια καί φάρμακα για να καταστρέψει την νεολαία...


Δυστυχώς, οι καιροί έχουν αλλάξει. Κάποιοι ειδήμονες λοιπόν και επαγγελματίες της μουσικής επινόησαν μπροστά στο βωμό του χρήματος τα ηλεκτρονικά – ηχητικά «ναρκωτικά», επονομαζόμενα i-doser. 
Τι είναι τα i-doser και γιατί πρέπει γονείς και παιδαγωγοί να βρισκόμαστε σε επιφυλακή;
Ξεκάθαρα, μπορούμε να αναφερόμαστε για το i-doser ως το νέο «ναρκωτικό» του 21ου αιώνα το οποίο όμως, και...
νόμιμο είναι και ευκόλως διαθέσιμο, γιατί πολύ απλά πλασάρεται και κατασκευάζεται μέσω του διαδικτύου. 
Το i-doser κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία και έτσι χρήστες κάθε ηλικίας μπορούν εύκολα να «προμηθευτούν» τη δόση τους από το διαδίκτυο ( καί να κάνουν κεφάλι ), αρκεί να κατεβάσουν τα ειδικά αρχεία από τις δεκάδες ιστοσελίδες-«βαποράκια» που τελευταία, αυξάνονται επικίνδυνα. 
Ο αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Εμμανουήλ Σφακιανάκης σε παλιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Espresso’, ανέφερε: 
«Η “δόση” είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία MP3 και πωλούνται ως αρχεία drg. Με ένα ειδικό πρόγραμμα που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνέτ ο χρήστης μπορεί να τα “κατεβάσει”, να τα ακούσει και να “φτιαχτεί”. 
Ένα απλό download, ένα δωμάτιο χωρίς φως, κλειστά μάτια με μια πετσέτα ή ένα μαντίλι και συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα το iDoser αναλαμβάνει δράση και “ξυπνά” συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όπως όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο ήχος “εκστασιάζει” τον εγκέφαλο. Το ηχητικό ναρκωτικό δρα κατευθείαν στον εγκέφαλο και για αρκετή ώρα ο χρήστης βρίσκεται εκτός εαυτού».
Στην Κομοτηνή το φαινόμενο (για μένα έγκλημα) i-doser έφτασε στα αυτιά μου, από ένα 16χρόνο, ο οποίος μου δήλωσε ότι είχε φοβερό πονοκέφαλο… 
Στην πορεία της συζήτησης μας, μου μίλησε περισσότερο, αναφέροντάς μου, τι έκανε την προηγούμενη μέρα. Έτσι έμαθα τι είναι i-doser! Δοκίμασε, όπως μου δήλωσε κάτι «light» απλά, από περιέργεια. Tο άκουσε από άλλα παιδιά στο σχολείο, που διαδίδουν κατενθουσιασμένα τις επιδράσεις αυτής της τόσο μαγικής αλλά και τόσο εθιστικής μουσικής που τρελαίνει το ανθρώπινο μυαλό. 
«Άρχισα να ακούω αυτό τον ήχο από περιέργεια, στα πρώτα 10 λεπτά δεν πολύ καταλάβαινα τι γινόταν, άκουγα ήχους, ψίθυρους, φωνές, μετά χάθηκα και περίπου στο 25΄, γιατί αυτό κρατάει μισή ώρα, ήρθε η μαμά μου και με ρώτησε τι συμβαίνει, της φώναξα λέει. Αλλά, εγώ δεν είχα ιδέα τι έλεγε». 
Αυτά μου δήλωσε και έπειτα άρχισα να ψάχνω περί τίνος πρόκειται. Πράγματι, εισέρχεσαι σε αυτές τις σελίδες-βαποράκια, πολύ εύκολα. Οι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους αυτά τα μουσικά αρχεία με ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο και μετά να τα ακούσουν κάτω από ειδικές συνθήκες. Σ΄ αυτές τις ιστοσελίδες προσφέρονται διάφορες κατηγορίες οι οποίες εικονίζονται με κάθε λογής ναρκωτικό που κυκλοφορεί στην αγορά, όπου αυτό σημαίνει έχει και την αντίστοιχη διεγερτική ικανότητα. 
Την ίδια στιγμή το you tube ξεχείλισε από βιντεάκια που άλλοι θέλουν να επηρεάσουν και να παρασύρουν κι άλλους, διαφημίζοντας αυτή τη ψύχωση, κι άλλοι προσπαθούν να επιδείξουν τα αποτελέσματα αυτών των ήχων που αντικειμενικά είναι σοκαριστικά.
Πρόκειται, πραγματικά για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο, καθώς οι δράστες για να προσελκύσουν πελάτες, φροντίζουν να δίνουν τις πρώτες “δόσεις” δωρεάν. Έτσι οι χρήστες εθίζονται και αναγκάζονται στη συνέχεια να πληρώνουν διπλά και τριπλά ανάλογα τις προτιμήσεις τους.
Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να αφυπνίσει γονείς και δασκάλους. Οι αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μπροστά στη νομιμότητα αυτού του ηλεκτρικού εγκλήματος και εφιστούν την προσοχή στους γονείς: να ελέγχουν συνέχεια τον υπολογιστή του παιδιού τους, σε ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή και με ποιους έχει έρθει σε επαφή. 
Οτιδήποτε σας φανεί περίεργο ή πέσει στην αντίληψη σας, συζητήστε το με το παιδί σας, μην το αφήσετε να περάσει γιατί ίσως το αύριο, και το μετά, να είναι αργά....
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=88331 ( εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ"  Κομοτηνής )