Διδαχές Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος 1/3


Ανακοίνωση Αγίου Ορους για την κάρτα του πολίτη


Πως μπορώ να φυλάγομαι από τους κακούς λογισμούς …π.Ραφαήλ Νόϊκα


Πάτερ Ραφαήλ, πως μπορώ να φυλάγομαι από τους κακούς λογισμούς που μου έρχονται στον νου;
Ρομφαια 26115_original Δεν μπορείς να φυλάγεσαι! Όλα αυτά που αποκαλούμε εντολές του Θεού, όλα όσα μας φαίνονται φοβερά δύσκολα, δεν είναι απλώς δύσκολα, είναι αδύνατα! Όταν αισθάνεσαι απελπισμένος, όταν φτάνεις στο σημείο να πεις:«Θα μπορέσω άραγε κάποτε  εγώ να πετυχω το τάδε;», η φύση σου ομολογεί ότι το τάδε δεν είναι δικό μας, δεν ανήκει στη βιολογική μας φύση. Όμως, από τον Θεό να μην περιμένετε κάτι λιγότερο από εκείνο που πραγματικά είναι αδύνατο! Ο Θεός μόνο στα αδύνατα εργάζεται, διότι αυτά που μας είναι δυνατά μπορούμε να τα κάνουμε και εμείς. ..Όταν πρόκειται για τις εντολές του Θεού, τότε μόνο το Πνεύμα του Θεού μπορεί να τις εργαστεί μέσα σου.
Θέλεις να προφυλάγεσαι από τους λογισμούς; Ο Θεός θα σε βοηθήσει, αλλά κάνε και συ κάτι, όσες φορές βλέπεις έρχεται ένας κακός λογισμός στον νου σου, πες: «Ω, Θεέ μου, κοίτα τι έχω μέσα μου!»…Προσευχήσου στον Κύριο: «Πώς να μην το ξανακάνω;» Ζήτα από τον Κύριο θωράκιση, για να μην ξαναπέσεις σε αμαρτία. Πάντοτε να συνεργάζεσαι με τον Κύριο.
Ο Θεός γνωρίζοντας ότι δίνει εντολές που...

Τι να κάνω αν το παιδί έχει ξέσπασμα θυμού;



 
Ο θυμός είναι ένα από τα πιο συχνά συναισθήματα στις παιδικές ηλικίες κι όχι μόνο…
Οι γονείς αν παρατηρήσουν κάτι τέτοιο στην συμπεριφορά του παιδιού τους αγχώνονται και στενοχωριούνται καθώς δε ξέρουν τι να κάνουν. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις συμβουλές τους για το πώς πρέπει να το αντιμετωπίζουν.
• Μπορείτε να σωπάσετε μπροστά στο θυμό του παιδιού σας και να...

Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστινός για την αγνότητα της νεότητος



Συγκλονιστικό απόσπασμα ομιλίας του μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Σεβαστιανού για την παρθενία και την καθαρότητα της νεολαίας μας. Χαρακτηριστικά λέει: "Σεις παλεύετε σήμερα και νικάτε, με τα σύγχρονα φόβητρα, που είναι τα θέλγητρα του αμαρτωλού κόσμου"!
 http://youthimdpk.blogspot.gr/2015/03/blog-post_72.html

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ♘ Μαρκόπουλος


Ο παπάς, ο άθεος ναυτικός αδελφός του και η ψυχή της παπαδοπούλας


 Σ’ ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί ζούσε προ ετών ένας ιερέας ευλαβέστατος. Η ψυχούλα του ήταν γεμάτη στοργή για το ποίμνιό του και ειδικά για τους πονεμένους. Έφτασε όμως η μέρα που δοκιμάστηκε κι εκείνος και πόνεσε πολύ.
Η κόρη του, μια εξαιρετική κοπέλα, είχε παντρευτεί πρόσφατα μ’ ένα νοικοκυρεμένο παληκάρι. Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδάκι της.

Κατά τον τοκετό όμως, πέθανε! Πήγε Μάρτυρας να συναντήσει τον Πλάστη της, αφήνοντας πολύ πόνο πίσω της.

Ο ιερέας πατέρας της πόνεσε κι αυτός πολύ στο χωρισμό, αλλά με ακλόνητη Πίστη στο Θεό πρόσφερε δοξολογία στο άγιο όνομά Του. Την αγάπη του δε, για την θυγατέρα του εξέφραζε με θερμές προσευχές για την ψυχή της και με κρυφές ελεημοσύνες.

Ο ιερέας είχε έναν αδελφό καπετάνιο που, απόμαχος πια της θάλασσας, είχε γίνει στεριανός για τα...

Ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος ομοφύλων είναι η εισήγηση στον Άρειο Πάγο


«Δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων» επισημαίνει ο αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Μαχαίρας, ενώ παράλληλα εισηγείται να μην αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου που έκρινε μη νόμιμο (ανυπόστατο)τον γάμο μεταξύ των δυο ομοφυλόφιλων γυναικών που τελέστηκε στην Τήλο το 2008.
 
Σήμερα ήταν να συζητηθεί στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου η αναίρεση που έχει ασκήσει το ομόφυλο ζευγάρι κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά για τυπικούς λόγους αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Νοέμβριο.
 
Ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο αρεοπαγίτης κ. Μαχαίρας κατά την ακροαματική διαδικασία θα υποστηρίξει ότι από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και από την ισχύουσα νομοθεσία δεν είναι  επιτρεπτός ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.
 
Ειδικότερα, ο κ. Μαχαίρας θα αναφέρει πέντε  νομικούς λόγους που δεν μπορεί να είναι νόμιμος (υποστατός) ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ ...

Άγνωστες «χρήσεις» του φούρνου μικροκυμάτων


Τέσσερα πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε

Αυτή η τυχαία ανακάλυψη, που εμφανίσθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '40, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα εκτός από το να ζεσταίνει το φαγητό μας!

Απολυμάνετε τα σφουγγάρια σας

Αν βάλετε το σφουγγάρι των πιάτων στο φούρνο μικροκυμάτων, τότε έχετε καταφέρει να σκοτώσετε το 99,9% των μικροβίων (και περίπου το 99,8% του E. coli και της σαλμονέλας). 

Εμποτίστε τα σφουγγάρια σας με νερό και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα.

Μαλακώστε το μπαγιάτικο ψωμί

Αν το ψωμί που αγοράσατε πριν δύο ημέρες είναι αρκετά σκληρό για να...

Δαίμονες.


Πρώτοι δαίμονες που αντιστέκονται και πολεμούν στην πρακτική άσκηση της αρετής είναι οι δαίμονες εκείνοι που τους έχει ανατεθεί να πειράζουν τους ανθρώπους στη γαστριμαργία και τη φιλαργυρία κι εκείνοι που παρακινούν στη φιλοδοξία.
Οι άλλοι δαίμονες έρχονται πίσω τους και παραλαμβάνουν εκείνους που προσβάλλουν οι πρώτοι. 

Γιατί δεν μπορεί να πέσει κανείς στα χέρια του δαίμονα της πορνείας, αν δεν πέσει πρωτύτερα στη γαστριμαργία. Και δεν μπορεί να τον ταράξει ο θυμός, αν αυτός δεν πολεμά πρώτα για φαγητά, ή χρήματα, ή δόξα. Και δεν μπορεί να περιπέσει κανείς στον δαίμονα της λύπης, αν δεν...

Λόγος Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως




Λόγος εις την Κυριακήν της Σταυροπροσκυνήσεως – Αγίου Λουκά Αρχιεπ. Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.
«Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς. Άρατε τον ζυγόν Μου εφ' υμάς και μάθετε απ' Εμού, ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία, και ευρήσετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς υμών. Ο γαρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστίν» (Ματθ. ΙΑ.28 – 30).
Μεγάλη είναι η αγκαλιά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Ο Κύριος έχει στην αγκαλιά του όλους όσους υποφέρουν στη...

ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟ



Cami kubbesinde "Hazreti İsa ve havari" figürleri

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σίγουρα κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν έβλεπε το δημοσίευμα-ομολογία της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, με την πραγματικά πρωτοφανή και συνάμα εκπληκτική φωτογραφία όπου προβάλλεται ένας Τούρκος ιμάμης να αναγινώσκει περικοπές από το Κοράνι στους μουσουλμάνους υπό…

Διά Χριστόν κλέφτης!

Αγιος Παΐσιος: «Ο πνευματικός άνθρωπος δεν έχει θλίψεις»


agiopoiisi_paisiou
Στην πνευματική ζωή είναι ανάποδα τα πράγματα. Άμα κρατάς εσύ το άσχημο, τότε νιώθεις όμορφα.
Άμα το δίνεις στον άλλον, τότε νιώθεις άσχημα. Όταν δέχεσαι την αδικία και δικαιολογείς τον πλησίον σου, δέχεσαι τον πολυαδικημένο Χριστό στη καρδιά σου.
Τότε ο Χριστός μένει με το ενοικιοστάσιο μέσα σου και σε γεμίζει με ειρήνη και αγαλλίαση. Για δοκιμάστε, βρε παιδιά, να ζήσετε αυτήν τη χαρά! Να μάθετε να χαίρεστε με αυτήν την πνευματική χαρά, όχι με την κοσμική. Πάσχα θα έχετε τότε κάθε μέρα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τη χαρά που νιώθεις, όταν δέχεσαι την αδικία. Μακάρι να με αδικούσαν όλοι οι άνθρωποι! Ειλικρινά σας λέω, τη γλυκύτερη πνευματική χαρά την ένιωσα μέσα στην αδικία. Ξέρετε πόσο χαίρομαι, όταν κάποιος με πει πλανεμένο; «Δόξα Σοι ο Θεός, λέω, από αυτό έχω μισθό, ενώ, αν με πουν άγιο, χρωστάω». Γλυκύτερο πράγμα από την αδικία δεν υπάρχει!
Ένα πρωί στο Καλύβι χτύπησε κάποιος το σιδεράκι στη πόρτα. Κοίταξα από το παράθυρο να ...

Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι απο το Στελιο Παρλιαρο!



 
nhstisimi tourta
Υλικά
Μπισκότο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
50 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
Κρέμα
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
200 γρ. ταχίνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
κακάο για πασπάλισμα
Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 25΄, Αναμονή: 3-4 ώρες
Μπισκότο
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε την λιωμένη...

Όταν έφτασε στον Παράδεισο ρώτησε το Θεό...

Τον βρήκε φοβερή καταιγίδα...

 και πάλευε με τα ορμητικά ρεύματα που πλημμύρισαν τους δρόμους.

Όταν το νερό έφτασε ως τη μέση του, τον πλησίασε μία αυτοσχέδια βάρκα και ο βαρκάρης τον κάλεσε να μπει μέσα.

-Όχι απάντησε εκείνος. Είμαι πιστός. Και ο Θεός δε θα με αφήσει.

Αργότερα, όταν το νερό έφτασε ως...