Οι ήρεμοι γονείς μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά



Το μεγάλωμα των παιδιών γίνεται πιο εύκολο αν χαλαρώσετε λίγο και δεν χάνετε με το παραμικρό την ψυχραιμία σας. 

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: «Βάλτε την ηρεμία στην ζωή σας».Χαλαρώστε και μην είστε μονίμως αγχωμένοι με τα παιδιά». Εσείς, πάλι σίγουρα σκέφτεστε ότι «αυτό είναι εύκολο να το λες όταν είσαι έξω από τον χορό». Και τότε περνάει flashback στο μυαλό σας, τα ουρλιαχτά του στο σούπερ μάρκετ επειδή δεν του πήρατε τα πατατάκια ή το πιάτο με τα φασολάκια που έριξε στο πάτωμα επειδή δεν ήθελε να τα φάει…και πολλά άλλα. Και αμέσως μετά έρχονται οι αμφιβολίες για τις ικανότητες σας.

Αισθάνεστε πιεσμένοι, προσπαθείτε να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε, για το παιδί, το σπίτι, τον/η σύντροφο, την εργασία σας και στο τέλος, νιώθετε ανικανοποίητοι από το αποτέλεσμα και φυσικά εξάντληση. Το μυστικό είναι η ηρεμία και η χαλάρωση.

Αυτός που είναι ήρεμος, μπορεί να δεχτεί λάθη, τόσο τα δικά του όσο και των γύρω του. Γνωρίζει τις αντιφάσεις τις ζωής και ξέρει ότι τα παιδιά είναι ταυτόχρονα γλυκά, τρυφερά πλάσματα για ατελείωτα χάδια και παιχνίδια, αλλά είναι παράλληλα και μικρά, κουραστικά τερατάκια που μπορούν να σε βγάλουν εκτός ορίων με μία μόνο κίνηση, τόσο απλά! Για να μην μπερδέψουμε τις έννοιες, ο ήρεμος γονιός, δεν είναι «στον κόσμο του», δεν κρατά τις αποστάσεις, ούτε είναι αδιάφορος, το αντίθετο, νιώθει υπεύθυνος για το παιδί του. Ηρεμία σημαίνει ότι έχω επίγνωση ότι δεν είμαι το κέντρο του κόσμου, ότι δεν μπορώ να είμαι τέλεια/ος σε όλα και ούτε πρέπει να είμαι. Είναι μια κατάσταση στην οποία μπορείτε να...

στην πόλη σαν τους αρχαίους ερημίτες...


Είπε ο Γέροντας Παΐσιος: «Εάν κάποιος θέλει να αγιάσει και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να πάει σε μοναστήρι ας μετατρέψει το δωμάτιο του σε κελί.


 Εκεί κρυφά από τους ανθρώπους ας κάνει όλα τα πνευματικά του καθήκοντα, δηλ. ακολουθίες, αναγνώσεις, μετάνοιες, κομποσχοίνια κ.λπ.


Ένας, για παράδειγμα, μπορεί να πηγαίνει  στο ναό να κοινωνεί και μετά να γυρίζει στο σπίτι του και...

Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΛΗΣΤΗ.

Αλλά καί οι αμαρτωλοί πού ειλικρινά μετανοούν, αξιώνονται τού θείου ελέους, όπως φαίνεται από την επόμενη διήγηση.


Στα χρόνια τού αυτοκράτορα Μαυρίκιου (582-602), ήταν στη Θράκη ένας αρχιληστής άγριος καί σκληρός, πού οι αρχές δεν μπορούσαν να τόν συλλάβουν. Ό αυτοκράτορας, ακούγοντας γι` αυτόν, τού έστειλε τόν επιστήθιο σταυρό του καί τού μήνυσε να μη φοβάται. Τού συγχωρούσε όλα τά κακουργήματα πού είχε διαπράξει, φτάνει να διορθωνόταν. Ό ληστής κατανύχθηκε. Πήγε στον βασιλιά κι έπεσε στα πόδια του μετανοημένος. Καί ό Μαυρίκιος, όπως είχε υποσχεθεί, τόν συγχώρησε.
'Ύστερ’ από λίγες μέρες ό ληστής αρρώστησε. Επειδή ή κατάστασή του όλο καί χειροτέρευε, τόν έβαλαν στο νοσοκομείο τού Αγίου Σαμψών. Τή νύχτα, στον ύπνο του, είδε ιό φοβερό κριτήριο του Κυρίου. Ξυπνώντας, κατάλαβε ότι πλησίαζε τό τέλος του καί άρχισε να προσεύχεται μέ δάκρυα:




— Φιλάνθρωπε Κύριε, Εσύ πού έσωσες τόν όμοιο μου ληστή, στείλε καί σ’ έμενα τό έλεος Σου. Σου προσφέρω τό επιθανάτιο κλάμα μου. Όπως δέχτηκες εκείνους πού ήρθαν την «ενδεκάτη ώρα», μολονότι τίποτα τό σπουδαίο δεν έπραξαν, δέξου καί τά δικά μου λιγοστά δάκρυα. Βάπτισέ με σ’ αυτά καί καθάρισέ με από τίς αμαρτίες μου. Τίποτε’ άλλο μη μου ζητήσεις, γιατί δεν έχω καιρό- οι δανειστές πλησιάζουν γιά ν’ απαιτήσουν τά χρέη μου. Μην αναζητήσεις μέσα μου κανένα καλό- δεν πρόκειται να βρεις. Νυχτώθηκα πια, καί μέ πρόλαβαν οι ανομίες μου. Αναρίθμητα είναι τά κακουργήματά μου. Όπως δέχτηκες τόν...

Μετά την Παρτιζάν συγκλονίζουν και οι οπαδοί της Λάτσιο: «Η Β.Ήπειρος είναι ελληνική - Τιμή στον ήρωα Κ.Κατσίφα»

Μετά την Παρτιζάν συγκλονίζουν και οι οπαδοί της Λάτσιο: «Η Β.Ήπειρος είναι ελληνική - Τιμή στον ήρωα Κ.Κατσίφα»
Eίναι γνωστή η αγάπη των οπαδών της Λάτσιο απέναντι στην Ελλάδα και φυσικά η δολοφονία του πεσόντα ήρωα Κ.Κατσίφα από τις αλβανικέ ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, δεν τους άφησε ασυγκίνητους.
Έτσι η αναμέτρηση της Λάτσιο απέναντι στην Μίλαν η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη και για την ιστορία ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (1-1) είχε μια μεγάλη έκπληξη
Οι φίλοι των «λατσιάλι», γνωστοί για τα φιλοελληνικά αισθήματα τους, ανάρτησαν πανό στην μνήμη του Βορειοηπειρώτη, Κώστα Κατσίφα, ο οποίος έπεσε πριν από περίπου 30 ημέρες στα σύνορα από Αλβανικά πυρά.
Παράλληλα, οι φίλοι του συλλόγου της Ρώμης οι οποίοι είναι γνωστοί και για τα πατριωτικά τους ερεθίσματα, ύψωσαν και πολλές ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας πως η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφού γενικώς οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες προσπαθούν να αποθρησκοποιήσουν και να αποεθνικοποιήσουν τις ομάδες τους
Στο παρελθόν η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γείτονας χώρας, έχει τιμωρήσει την έδρα της Λάτσιο, για εθνικιστικά συνθήματα των «λατσιάλι»
Πάντως στην υπόθεση του Κ.Κατσίφα και η Παρτιζάν Βελιγραδίου έδωσε πολιτικό χαρακτήρα υπέρ της ελληνικότητας της Βορείου Ηπείρου και οι οπαδοί της απέδωσαν τιμές στον πεσόντα ήρωα.
Πανό για τον ομογενή Κώστα Κατσίφα που δολοφονήθκε από πυρά Αλβανών αστυνομικών ανέβασαν οι οπαδοί της Παρτιζάν κατά την διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Κουκαρίτσκι.
Το πανό έγραφε: «Κωνσταντίνος Κατσίφας Ελλάς ή θάνατος»
Για άλλη μια φορά οι Σέρβοι έδειξαν που πρόσκεινται: Θεωρούν τους Έλληνες ως πνευματικούς αδελφούς λόγω Ορθοδοξίας και ποτέ δεν ξέχασαν την διάσωση του σερβικού Στρατού από την Ελλάδα κατά την υποχώρησή του σε ελληνικά εδάφη μετά την κατάληψη της Σερβίας από την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία στον Α' ΠΠ.
https://www.pronews.gr/athlitismos/diethnes-podosfairo/730443_meta-tin-partizan-sygklonizoyn-kai-oi-opadoi-tis-latsio-i

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ





Στο σπάνιο αυτό ηχητικό ντοκουμέντο, ομιλεί και ψάλλει ο άγιος γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης για τον οποίο είχε πει ο Άγιος Πορφύριος ότι είναι ο κρυφός Άγιος των Αθηνών.


Πρόκειται για ένα σπάνιο βίντεο όπου ο άγιος γέροντας Ευμένιος μιλάει για την ταπείνωση και τις άλλες αρετές, το πως θέλει ο Θεός να ζούμε, να αγαπούμε τους ανθρώπους και να μην βλέπουμε τα ελαττώματα των άλλων αλλα μόνο τα δικά μας.

Άλλοτε διδάσκει σαν σύγχρονος πατέρας της Εκκλησίας και άλλοτε ρωτάει τον συνομιλητή του σαν μικρό παιδί.
Η αγία ψυχή του ακτινοβολεί και μεταδίδει την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος σε κάθε καλοπροαίρετο ακροατή.



Η ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΜΕΣΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ





Το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο είναι πνευματική ιδιοκτησία του Καθηγητή Μιχαήλ Χατζηγεωργίου, ο οποίος και συνομιλεί με τον γέροντα τη δεκαετία του 1980.

http://oimos-athina.blogspot.com/2016/04/blog-post_92.html

«Σείεται» η Λάρισα: «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς - Ή ταν ή επί τας» φωνάζουν οι μαθητές για την Μακεδονία

«Σείεται» η Λάρισα: «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς - Ή ταν ή επί τας» φωνάζουν οι μαθητές για την Μακεδονία
Πρωτοφανείς στιγμές έζησε η Λάρισα με εκατοντάδες μαθητές να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα για την Μακεδονία. Παράλληλα επεκτείνονται σε όλη τη χώρα οι καταλήψεις για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας με ημερομηνία "ορόσημο" την 29η Νοεμβρίου όπου σχεδιάζεται πανελλήνιος μαθητικός ξεσηκωμός.
Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει «καμπάνια» με μηνύματα sms και events στο Facebook, με την οποία οι μαθητές ανακοίνωσαν πως θα προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την προσεχή Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου καθώς και στην πραγματοποίηση πορείας. 
Στο δρόμο βγήκαν οι μαθητές της Λάρισας τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να εκφράσουν με δυναμισμό και παλμό την αντίρρησή τους ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών για το θέμα της Μακεδονίας.
Οι μαθητές της Λάρισας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο κέντρο της πόλης και φώναξαν συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας και της μοναδικότητας της Μακεδονίας.
Παράλληλα, ζήτησαν την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής και της Σκοπιανής κυβέρνησης.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του onlarissa.gr από την συγκέντρωση των μαθητών.
Oι μαθητές φώναζαν συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς» και «ή ταν ή επί τας», ενώ έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο. 
Πύργος: Μεγάλη μαθητική πορεία για τη Μακεδονία
Σε μια μεγάλη πορεία για τη Μακεδονία, συμμετείχαν το πρωί της Δευτέρας μαθητές από πολλά γυμνάσια και λύκεια της πόλης του Πύργου.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από...

«Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ!...»



Αυτό το συγκλονιστικό γεγονός εκτυλίχτηκε στα νερά του Σαρωνικού, στα τέλη του 20ου αιώνα. Το αφηγήθηκε μια απ' τις πιό εκλεκτές μαθήτριες του Οσίου Πορφυρίου, η οποία επρόκειτο να γίνει Μοναχή.

Σ' ένα από τα παραθαλάσσια προάστεια της Αττικής, θα γίνονταν κολυμβητικοί αγώνες γυναικών. Θα έπαιρνε μέρος και μια εξαιρετική κοπέλα, η Άννα, η οποία ήταν πρωταθλήτρια στην κολύμβηση, συγγενής και φίλη της μαθήτριας του Οσίου. 

Στους αγώνες θα συμμετείχε επίσης και μία άλλη φίλη της Άννας, η οποία είχε και εκείνη μεγάλη επίδοση σ' αυτό το άθλημα. 

Πρέπει να τονιστεί, ότι η Άννα, εκτός από την εξαιρετική της επίδοση στην κολύμβηση, είχε μιά πολύ καλλιεργημένη ψυχή. Ήταν θεοσεβής, ευγενής, γενναιόψυχη. 

Όλοι την αγαπούσαν!
Την ημέρα των αγώνων πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο καθορισμένο μέρος. Μεταξύ αυτών και οι γονείς των δύο κοριτσιών. 

Όταν οι αγώνες ξεκίνησαν και οι αθλήτριες ξανοίχτηκαν βαθιά στη θάλασσα, προπορευόταν αισθητά η Άννα. Από πίσω της κολυμπούσε η φίλη της. Ξαφνικά, η Άννα με την άκρη του ματιού της βλέπει την...

Ο Μ.Σαλβίνι επαναφέρει τους όρους «πατέρας» & «μητέρα»: «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν γονείς»

Ο Μ.Σαλβίνι επαναφέρει τους όρους «πατέρας» & «μητέρα»: «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν γονείς»
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει τον πόλεμο κατά της παράνοιας και υπέρ της κοινής λογικής και αγνοώντας την απίθανη αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής της χώρας διαγράφει τους όρους «Γονέας 1» και «Γονέας 2» στις ηλεκτρονικές ταυτότητες για τα παιδιά, αντικαθιστώντας τους με τους όρους που έχουν δημιουργηθεί από την ίδια την Φύση «Πατέρας» και «Μητέρα».
«Προχωράμε μπροστά» παρά την αντίθεση της ιταλικής αρχής που είναι αντίθετη με την αλλαγή, διεμήνυσε ο επικεφαλής της Λέγκας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σύμφωνα με το ANSA. 
«Δεν υπάρχει κανένας εγγυητής ιδιωτικότητας που να ...