ΚΟΝΙΤΣΑ-Σαν σήμερα η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου!

Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Μετά τον θάνατο του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεκίνησε τη διαδικασία Ο Άγιος Παΐσιος o Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου
 1924 - 12
 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια
 του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του.
 Μετά τον θάνατο του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεκίνησε
 τη διαδικασία αγιοποίησής του  και
κατατάχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το...

Το Ψέμα της Νέας Εποχής και οι Αντίχριστες δυνάμεις


Ἱερὰ Μονὴ Κουτλουμουσίου

Γεννηθήκαμε σέ μιά ἐποχή ἀναμετρήσεων. Μιά ἐποχή πού μοιάζει βέβαια μέ ἄλλες, ὅμως ἔχει τήν δική της ξεχωριστή σφραγίδα, ἀφοῦ ἡ ἱστορία δέν ἐπαναλαμβάνεται.

Ἕνα χαρακτηριστικό τῆς ἐποχῆς αὐτῆς εἶναι ἡ ἐκπληκτική καί ταχύτατη διάχυση τοῦ κακοῦ, ἡ παρουσία του σέ συνεχῶς ἐναλλασσόμενες μορφές. Αὐτός πού μπορεῖ νά δεῖ, θλίβεται βλέποντας νά ἐνεργεῖται σέ ἕνα κόσμο κόσμημα τό μυστήριο τῆς ἀνομίας (Β΄ Θεσ. 2,7).
Εἴμαστε μακριά ἀπό τά χρόνια τῆς σχετικῆς ἀθωότητας, ὅπου ἁπλά ὁ λύκος παραμόνευε νά ξεμοναχιάσει τά πρόβατα. Ὁ λύκος πλέον ἔχει μεταμφιεσθεῖ σέ βοσκό καί παριστάνει ὅτι τά φυλάει. Ἔχει φορέσει τό προσωπεῖο τῆς κυβέρνησης, τοῦ προέδρου, τοῦ παγκόσμιου ὀργανισμοῦ, καί καταχρᾶται τήν συμπυκνωμένη ἐξουσία πού βρίσκεται στά χέρια του. Οἱ φαινομενικά ἰσχυροί παρουσιάζονται στό προσκήνιο σάν σωτῆρες μέ εὐαισθησίες καί φιλότιμοι ἐργάτες τοῦ συλλογικοῦ συμφέροντος, στήν πραγματικότητα ὅμως δέν εἶναι παρά μία καλλωπισμένη βιτρίνα, πού ὑπηρετεῖ τούς σκοπούς μιᾶς παγκόσμιας ἐλίτ. Ἡ τελευταία ἀποτελεῖται ὄχι ἀπό ἁπλῶς “ἄφρονες πλουσίους”—κεφαλαιοκράτες, πού ἀρέσκονται νά ἐπιδεικνύουν τόν πλοῦτο τους, ἀλλά ἀπό τούς οἰκονομικά πανίσχυρους, οἱ ὁποῖοι φροντίζουν νά μένουν στήν ἀφάνεια.
Αὐτή ἡ μικρή ὁμάδα πού ἐξουσιάζει ἀπό τά παρασκήνια, χρωματίζεται ἀπό μεταφυσικές ἀρχές πού ἀνάγονται στόν ἀποκρυφισμό καί τόν γνωστικισμό. Σέ αὐτά βασίζεται καί ἡ φιλοσοφία τῆς “νέας τάξης” πραγμάτων. Τό πνεῦμα τῆς νέας ἐποχῆς χρησιμοποιεῖ τόν ζωδιακό διαχωρισμό τῆς ἱστορίας. Μιλᾶ γιά τό χρονολογικό τέλος τῆς ἐποχῆς τοῦ ἰχθύος καί τήν ἀρχή τῆς ἐποχῆς τοῦ ὑδροχόου. Ὁ ἰχθύς εἶναι σύμβολο τοῦ Χριστοῦ, γι’ αὐτό καί κατ’ αὐτούς ἡ ἔλευση τῆς νέας ἐποχῆς θά σημάνει καί τό τέλος τοῦ Χριστιανισμοῦ. Σκοπίμως παρερμηνεύεται ὁ λόγος τοῦ Χριστοῦ, ὅτι θά εἶναι μαζί μας μέχρι τό τέλος τοῦ αἰῶνος, ἐφόσον μεταφράζουν τόν ἀναφερόμενο αἰῶνα σάν μιά ἱστορική περίοδο πού ἀναγκαστικά θά τελειώσει. Αὐτό φυσικά δέν ἀληθεύει, ἀφοῦ  ὁ Χριστός μέ τόν ὄρο αἰῶνας ἐννοεῖ τό διάστημα τῆς ἱστορίας ἕως τήν Δευτέρα Παρουσία. Σύμφωνα μέ τούς ὀπαδούς τῆς νέας τάξης, ὅπως στήν ἐποχή τοῦ Ἰχθύος ἡ κυρίαρχη φιγούρα τοῦ Χριστοῦ ἔπαιξε καταλυτικό ρόλο στήν πορεία τοῦ ἀνθρώπου, ἔτσι καί στήν ἐποχή τοῦ Ὑδροχόου ἀναμένεται ἕνας ἡγέτης παγκοσμίου ἐμβελείας, ὁ ὁποῖος θά μυήσει τήν ἀνθρωπότητα μέ μαγικό τρόπο σέ πιό προηγμένο ἐπίπεδο συνειδητότητας. Ὁ Χριστός ὑποβιβάζεται σέ μύστη, ἀνάμεσα σέ πολλούς ἄλλους, καί τό περιεχόμενο τῶν Γραφῶν θεωρεῖται τροχοπέδη γιά τήν πνευματική ὠρίμανση τοῦ ἀνθρώπου. Κατά τούς ἰσχυρισμούς τῆς νέας τάξης, ἀπό ἐδῶ καί πέρα οἱ ἄνθρωποι πρέπει νά στραφοῦν πρός τόν νέο Μεσσία, ὁ ὁποῖος θά ἐπωμισθεῖ τήν καθοδήγηση τῆς ἀνθρωπότητας σέ μιά ἐποχή εἰρήνης, ἰσότητας καί ἀνώτερης φώτισης.
Οἱ θέσεις τῶν ἀποκρυφιστῶν αὐτῶν ἐρείδονται σέ μία βασική διαστρέβλωση τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης. Στόν κῆπο τῆς Ἐδέμ, ὁ ὄφις δέν θεωρεῖται ὡς μία δόλια παρουσία πού...

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός.... (Εξαιρετικό)






Τι σημαίνει να είσαι φτωχός.... (Εξαιρετικό)

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μία οικογένεια που ζούσε στο βουνό.
Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο
πατέρας ρώτησε το γιο του:
"Πως σου φάνηκε η εμπειρία;"
"Ωραία" απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
"Και τι έμαθες;" συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε:
- Εμείς έχουμε ένα σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις...
- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που...

Μαγικές εικόνες από την παγωμένη Δρακόλιμνη στην Τύμφη!



Τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν
 τις εικόνες  που  απαθανάτισε
 ο Σωτήρης Σταύρου από την
 παγωμένη Δρακόλιμνη, σε ...

Άγιο Όρος: Νέο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου σε νεογέννητο κοριτσάκι από την Άρτα

Πληθαίνουν καθημερινά οι αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για , σωτήριες επεμβάσεις της  στη ζωή των ανθρώπων, οι οποίοι με πίστη την επικαλούνται, βάζοντας την μπροστάρισα στην επίλυση των όποιων προβλημάτων τους.
Μετά την δημοσιοποίηση του θαύματος με το νεαρό Σκοπιανό, ο οποίος μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου στο  βρήκε την μιλιά του, αρκετοί είναι αυτοί που επικοινωνούν μαζί μας, προκειμένου να αναφέρουν τις δικές τους θαυμαστές διηγήσεις για την σωτήρια παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στη ζωή τους.
Εκατοντάδες πονεμένοι από τα ποικίλα βάσανα της ζωής συνάνθρωποί μας, προσπαθούν να ρυθμίσουν το πρόγραμμά τους, έτσι ώστε να μεταβούν το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, την Ιερά Μονή του Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος, για να προσκυνήσουν τη χάρη της και να λάβουν την ευλογία του σεβάσμιου και πολύ αγαπητού Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου. Το ίδιο συμβαίνει και με το Δοχειαρίτικο γυναικείο μετόχι της Ιεράς Μονής Θεοσκεπάστου στο Σοχό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου ευλαβικώς προσέρχονται κυρίως γυναίκες προσκυνήτριες, οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Άγιο Όρος. Εκεί όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, βρέθηκε ο Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος, τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά αρκετοί πιστοί και να λάβουν την ευλογία του.
Η περίπτωση της Κατερίνας από την Άρτα
Μία από τις πολλές θαυμαστές περιπτώσεις όπως αρχικά αναφέραμε, που αφορούν την άμεση και σωτήρια παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου,έχει σχέση με μια νεαρή μητέρα από την Ήπειρο. Πρόκειται για την 37χρονη Κατερίνα η οποία διαμένει στην πόλη της Άρτας, μητέρα δύο μωρών παιδιών με τηλέφωνο επικοινωνίας το 6976580782.
Η νεαρή μητέρα με την οποία συνομιλήσαμε τηλεφωνικά για πρώτη φορά πριν από δύο ώρες, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας και να δημοσιοποιηθεί το παρακάτω περιστατικό που βίωσε αυτή και η οικογένειά της πριν λίγες ημέρες.
»Γνώριζα για την Παναγία Γοργοϋπήκοο την οποία ευλαβούμαι. Στην Άρτα υπάρχει εικόνα της από την Ιερά Μονή του Δοχειαρίου, την οποία προσκυνώ και ανάβω κεράκι στη χάρη της. Είχα 11 χρόνια να κάνω παιδί. Δεν απελπιζόμουν, έκανα την προσευχή μου και έλεγα Παναγία μου Γοργοϋπήκοε βοήθησέ με να μείνω έγκυος και εάν το παιδί είναι κορίτσι θα το ονομάσω Μαρία στη χάρη σου. Οι προσευχές μου εισακούστηκαν και έμεινα έγκυος στο πρώτο παιδί που ήταν αγόρι και το ονόμασα Γιώργο στον πεθερό μου. Μετά από 19 μήνες και συγκεκριμένα πριν σαράντα ημέρες περίπου, ήρθε στον κόσμο σε μαιευτήριο της Θεσσαλονίκης το δεύτερό μας παιδί που ήταν κορίτσι. Χωρίς να ξεχάσω την υπόσχεσή μου στην Παναγία, άλλα ψάχνοντας να βρω ελαφρυντικά με τον εαυτό μου για να μην τηρήσω το τάμα, αποφάσισα αφού άκουσα και τη γνώμη μιας ηγουμένης να ονομάσω το παιδί Βασιλική στην πεθερά μου. Ενώ όλα κύλησαν ομαλά και φυσιολογικά στον τοκετό του πρώτου μου παιδιού, αυτό δεν συνέβη και με το δεύτερο. Ο τοκετός έγινε με καισαρική, το μωρό πήρε μικρόβιο, διασωληνώθηκε και ήταν έτοιμο να πεθάνει».
Έφυγε και γύρισε το κορίτσι μου.
»Έφυγε και γύρισε το κορίτσι μου, μέχρι και...

Μην Κρινετε - Γεροντα Εφραιμ Αριζονα


ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής

Η γερουσία των Εφεσίων συνεδρίαζε, αλλά ο στοχαστικός Ηράκλειτος απουσίαζε. Κι ενώ έστειλαν να τον ειδοποιήσουν, τον βρήκαν να παίζει με τα παιδιά. «Η γερουσία κι ο βασιλιάς,του είπαν, σε περιμένουν». Κι εκείνος αποκρίθηκε: «Παιδός η βασιλείη»! Που σημαίνει βασιλιάδες είναι τα παιδιά.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση του Χριστού: Οι μαθητές του φιλονικούσαν για το ποιοι θα έπαιρναν τις πρώτες θέσεις, όταν ο Χριστός θα γινόταν βασιλιάς. Ο Χριστός πήρε ένα παιδάκι και βάζοντάς το ανάμεσά τους, τους είπε: «Αν δεν επιστρέψετε στην παιδική απλότητα, δεν θα μπορέσετε να γίνετε πολίτες της βασιλείας του Θεού».

Τα όμορφα αυτά περιστατικά του Ευαγγελίου και του αρχαίου στοχασμού προσανατολίζουν στα Χριστούγεννα, τη γιορτή των παιδιών. Που είναι πρώτα-πρώτα η γιορτή του θεϊκού παιδιού: Του οποίου τις προγραμματικές του δηλώσεις, μια και ο ίδιος ήταν νήπιο, ανέλαβαν τα ουράνια παιδιά, οι άγγελοι. 

Που βέβαια δεν είπαν πολλά, χωρίς να λένε τίποτε, όπως το συνηθίζουν κάποιοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ρήτορες, αλλά με ελάχιστα τα είπαν όλα. Ψάλλοντας απλά με τη χερουβική τους μελωδία το: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».

Που σημαίνει ότι πρωταρχικός σκοπός του ερχομού του θεϊκού παιδιού είναι να γκρεμίσει τους μωροφιλόδοξους τυράννους. Ώστε να δώσει στους ανθρώπους να καταλάβουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ευτυχήσουν είναι αντί για τις μωροφιλοδοξίες να βάλουν πάνω απ’ όλους και όλα τη δόξα του Ύψιστου και...

ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ «ΔΕΝΕΙ» ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΩΡΕΣ Βίντεο: Τα ελληνικά ξεκίνησαν να διδάσκονται ως επίσημη γλώσσα στη Ρωσία!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το πρώτο βίντεο από το ξεκίνημα της διδασκαλίας των ελληνικών ως επίσημης γλώσσα στην ρωσική δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός. Έτσι προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλον τον Ελληνισμό το άκουσμα των ελληνικών στις τάξεις του ρωσικού Δημοτικού σχολείου.
 
Το τελευταίο βήμα έγινε, και έτσι από τις 29 Δεκεμβρίου 2016 τα σχολικά εγχειρίδια της ελληνικής είναι επίσημα στη λίστα των εκπαιδευτικών βιβλίων του συστήματος μέσης εκπαίδευσης της Ρωσίας.
 
Πλέον τα ελληνικά είναι γλώσσα επιλογής σε όλα τα σχολεία της Ρωσίας. Η διδασκαλία τους θα ξεκινήσει επίσημα από την επόμενη σχολική χρονιά.
 
Με τον Ν.1677/2016 το υπουργείο Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβράβευσε τις προσπάθειες της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε η υπουργός Όλγα Βασίλιεβα όπως αναφέρει το pontos-news.gr.
 
 
Ένας από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για την εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ξένης σε όλη τη ρωσική επικράτεια ήταν και ο πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων του Γκελεντζίκ, Αφλατόν Σολάχοφ
 
«Χρειάστηκε ένας χρόνος για να γίνει όλη η δουλειά», είπε λίγες μέρες προτού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υπογραφή του σχετικού διατάγματος.
 
Το εγχείρημα, σύμφωνα με τον ίδιο, στήριξαν τόσο το ρωσικό υπουργείο Παιδείας, όσο και η έδρα της Νεοελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Κουμπάν και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τη Ρωσία και την Ελλάδα.
 
Άλλωστε ο Αφλατόν Σαλάχοφ και το Γκελεντζίκ έχουν ήδη δείξει το δρόμο: Πριν από περίπου ένα χρόνο, με τοπική απόφαση, ξεκίνησε η διδασκαλία ελληνικών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.
 
Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 4ου Σχολείου του Γκελεντζίκ με την καθηγήτρια Ελπίδα Ρωμανίδη
 
Συνοδεία της Νέλλη Μαρφουτένκο, η οποία είναι γραμματέας της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων του Γκελεντζίκ, το pontos-news.gr μπήκε στο 4ο Σχολείο της πόλης και είδε τους μικρούς μαθητές της Δ’ τάξης να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην...

Ινδιάνοι Μάγιας βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί (ΒΙΝΤΕΟ)


MAGIAS
Στην μακρινή Γουατεμάλα, ο μακαριστός πατέρας Ανδρέας υποστήριξε τους Ινδιάνους και άφησε σπουδαία κληρονομιά που συνεχίζει ο πατέρας Τζον Τσάκος.
Πριν λίγο καιρό έγινε μαζική βάπτιση 100.000 νέων ατόμων κι...