Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ.flv


Εθισµός στο διαδίκτυο – οδηγίες στους γονείς



Θέµα:  Εθισµός στο διαδίκτυο – οδηγίες στους γονείς
Οµιλία της Αλεξάνδρας Καππάτου
Ψυχολόγου - Παιδοψυχολόγου
Το διαδίκτυο είναι η επανάσταση της εποχής µας, είναι το εργαλείο που µας ανοίγει τις πύλες
στη γνώση, στην ενηµέρωση, στην επιστήµη, στη ψυχαγωγία και µας οδηγεί σε κάθε γωνιά
του πλανήτη. Είναι απαραίτητο σε κάθε επιστήµονα, επαγγελµατία ακόµη και µαθητή.
Η πλοήγηση στο διαδίκτυο έχει φανατικούς οπαδούς  µεταξύ των παιδιών  µας.  Ολοένα
περισσότερα σπιτικά διαθέτουν πια ηλεκτρονικό υπολογιστή και αρκετά έχουν σύνδεση µε το
διαδίκτυο.  Σύµφωνα  µε την Πανευρωπαϊκή έρευνα του Ευρωβαρόµετρου    σχετικά    την
ενηµέρωση των γονιών των χωρών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους κινδύνους που
εγκυµονεί το διαδίκτυο οι έλληνες γονείς είναι τελευταίοι.
Αρκετοί γονείς δεν γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν όταν διαπιστώνουν ότι,...

Μοιρολόι Ηπειρώτικο (28η Οκτωβρίου 1940 - Τιμής Ένεκεν)


Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ 1940-41 (7/8)


Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ 1940-41 (4/8)


Πώς ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ανακαλύπτει την αλήθεια της Αγίας Γραφής



 
Το περιστατικό εδημοσιεύθη εις το τεύχος Ιουλίου 1970 του περιοδικού Avionics News (Αεροπορικά νέα), μηνιαίας εκδόσεως της Aircraft Electronics Association Inc., ε οποία εδρεύει εις Σαρασότα της Φλόριδας. ΗΠΑ (Sarasota, Florida).
Γνωρίζατε, ότι το διαστημικό πρόγραμμα ασχολείται εις το να αποδείξει, ότι αυτό το οποίον έχει αποκληθεί «μύθος» εις την Αγία Γραφή είναι αληθές;
Ό κ. Harold Hill (Χάρολτ Χίλλ), Πρόεδρος της Curtis Engine Company (Εταιρία Κούρτις Έντζιν), εκ Βαλτιμόρης (Πολιτεία Μαίρυλαντ, Η.Π.Α.) και Σύμβουλος εις το διαστημικό πρόγραμμα διηγείται τα ακόλουθα:
«Νομίζω, ότι ένα από τα πλέον εκπληκτικά πράγματα, τα οποία μας παρέχει σήμερον ο Θεός, συνέβη τελευταίως εις τους αστροναύτες μας και τους διαστημικούς επιστήμονας εις το Green Beld Md (Γκρήιν Μπέλτ, της Πολιτείας Μαί-ρυλαντ). Αστροναύτες και επιστήμονες προσεπάθουν να...

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ 1940-41 (3/8)


Ένα μήλο την ημέρα την «κακή» χοληστερόλη κάνει πέρα





Η κατανάλωση ενός μήλου καθημερινά ρίχνει το επίπεδο της οξειδωμένης «κακής» χοληστερόλης (LDL) και απομακρύνει την επίσκεψη σε καρδιολόγο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, που έγινε σε μια ομάδα υγιών ατόμων 40 έως 60 ετών, έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ένα μήλο κάθε ημέρα επί ένα μήνα, εμφάνιζαν μείωση έως 40% της οξειδωμένης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνης, δηλαδή της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης, η οποία ...

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ 1940-41 (2/8)


Οδηγοί των αρχαιολογικών μουσείων


ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ !
Κρατήστε το, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό θησαυρό!
Όλοι οι οδηγοί των αρχαιολογικών μουσείων της Ελλάδας....
για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα!


  


Το Μουσείο Ακροπόλεως

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
Ο Μαραθών και το Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Δήλος
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Ελευσίνα: Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο

Φωτεινά υποδείγματα αρετής



Η Ιωσηφίνα γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1980, ημέρα που η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του οσίου Νικολάου Πλανά, του οποίου πολύ αγαπούσε να διαβάζει τον βίο.
Κατά την βάπτισή της πήρε το όνομα του μνήστορος Ιωσήφ.
Από την ηλικία των 3 1/2 ετών άρχισαν να εκδηλώνονται τα συμπτώματα της ασθενείας «Μυοδυστροφία»: έπεφτε πολύ εύκολα κάτω, δεν μπορούσε να ανέβει σκάλες, ένα πετραδάκι που βρίσκονταν κάτω από τα πόδια της ήταν ικανό να την ρίξει κάτω.
Κι όμως, ποτέ δεν έκλαιγε όταν έπεφτε, παρόλο που κάθε φορά σχεδόν που έπεφτε...

Περιοδικό «Forbes»: Πάτμος, η πιο ελκυστική περιοχή της Ευρώπης



Ακολουθούν γαλλική Προβηγκία - Τοσκάνη, στο «τοπ-10» του αμερικανικού περιοδικού
 
Την Πάτμο θεωρεί το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» ως το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης, πρώτο στην κατάταξη των «Δέκα πιο όμορφων και ελκυστικών περιοχών της Ευρώπης για να ζεις».
 
Δεύτερη είναι η...

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ 1940-41 (1/8)


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Πόσο επίκαιρα!!!


  
Φωτογραφία για Ο Αριστοτέλης για τη βαριά φορολόγηση.















«.Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ' ετέρου για να είναι απασχολημένοι...

Η λαιμαργία ως τρόπος ζωής.



 

Η λαιμαργία ως τρόπος ζωής

  

Η ρωμαϊκή παρακμή είναι έντονα απεικονισμένη σε αρχαίες φιλολογικές πηγές και σε παραστάσεις αγγείων, τοιχογραφιών και ψηφιδωτών. Το γλέντι ήταν ένα σημαντικό μέρος της ρωμαϊκής κοινωνίας, σε τέτοιο βαθμό που γράφτηκαν σάτιρες, χλευάζοντας την ελαφρότητα αυτών των υποθέσεων. Ο Αύγουστος (R. 27 π.Χ.-14 μ.Χ) προσπάθησε να ελέγξει τις δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις λαιμαργίας με την επιβολή αυστηρής νομοθεσίας κατά των μενού ή κατά των  υπερβολικών δαπανών για τέτοια γεγονότα. Αλλά μόνο οι νόμοι δεν θα μπορούσαν να καταπνίξουν την επιθυμία για λιχουδιές και εξωφρενικές διατροφικές συνήθειες, ειδικά μεταξύ της ελίτ της ρωμαϊκής κοινωνίας. Οι ίδιοι οι άνθρωποι που θέσπισαν αυτούς τους νόμους έπρεπε πρώτοι να τους παραβούν!
Ο πιο γνωστός ρωμαίος συγγραφέας για την κουζίνα ήταν ο Apicius, ο οποίος...

ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ



 
15Τις ημέρες εκείνες έτυχε να συναντήσω στο ναό έναν εκπληκτικό, νεαρό άνδρα. Πλησίασε τον αδερφό μου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και του απεκάλυψε την ασυνήθιστη ιστορία της μεταστροφής του στο Χριστό. Στεναχωριόταν πολύ από τις ατελείωτες μετακινήσεις και συζητήσεις που γίνονταν τη στιγμή που οι ιερείς μεταλάμβαναν στο ιερό και ετοιμάζονταν για την έξοδο στην Ωραία Πύλη με το Άγιο Ποτήριο, για να κοινωνήσουν οι πιστοί.

Γιατί όλοι αρχίζουν να πηγαινοέρχονται αυτή την ιδιαίτερη, γεμάτη αδημονία, στιγμή, όταν ο Κύριος βρίσκεται στην Αγία Τράπεζα; ρώτησε τον αδελφό μου. Θέλω να σας διηγηθώ την ιστορία μου.

Ζούσα όπως η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων της εποχής μας, μακριά από το Θεό, μέσα στη διαφθορά, διάγοντας έκλυτη ζωή με οινοποσία και άλλες αμαρτίες. Όσο κι αν με νουθετούσε και με ικέτευε η μητέρα μου, πιστή γυναίκα, ν' αφήσω την αμαρτωλή ζωή, εγώ ...

"Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν…", Ήχος Βαρύς

 
alt
Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου*
Σε μια εποχή που όλοι μιλούμε για την οικονομική κρίση, είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως σκέφτεται η Εκκλησία. Μια Εκκλησία η οποία έχει 2000 χρόνια αγιοπνευματικής ζωής και εμπειρίας κι όχι μερικές δεκαετίες ζωής όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δε καλύτερος τρόπος για να αντιληφθούμε πώς σκέφτεται η Εκκλησία, είναι ν’ ακούμε με προσοχή τους ψαλμούς και τις ευχές των ακολουθιών και να επεξεργαζόμαστε τα νοήματα τους.
Σε κάθε Εσπερινό ακούμε τους ψάλτες να ψάλλουν έναν από τους αρχαιοτέρους και γνωστότερους ύμνους της Εκκλησίας μας, σε ήχο βαρύ, για να αποκτούν οι στίχοι βαρύτερο νόημα και βαρύτερη σημασία. Ο διαχρονικός και επίκαιρος ύμνος στον οποίο αναφερόμαστε δεν είναι άλλος από ένα στίχο του 33ου ψαλμού του βασιλέα Δαυίδ που λέει: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού».
Κατ’ αρχάς, βλέπομε ότι δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στην ιστορία του κόσμου οι πλούσιοι...

Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης όπως τις διηγείται ο δήμιός του






...Βρισκόταν ακόμη στον άμβωνα όταν Τούρκος υπαστυνόμος, συνοδευόμενος από ένοπλο στρατιώτη, ανοίγει με τρομερό πάταγο την πύλη τής εκκλησίας. Στή θέα τους οι πρόσφυγες τρομάζουν, οί γυναίκες σταυροκοπιούνται, τα παιδιά ξεσπούν σε κλάματα. Άλλ' οί άνδρες συσπειρώνονται γύρω από τον Μητροπολίτη θέλουν να τον προστατεύσουν με τα στήθη τους. Για μία ακόμη φορά ό Χρυσόστομος κατορθώνει να μεταβάλει τους λαγούς - τους πανικόβλητους πρόσφυγες - σε λιοντάρια. Αυτή τη φορά όμως ή θυσία τους είναι άσκοπη- και μ'ένα βλέμμα ιούς συγκρατεί".

Ό υπαστυνόμος, με περιφρονητικό υφός, φωνάζει στο Χρυσόστομο:

- Παπά...