Από την απάτη των Christmas στην εορτή των Χριστουγέννων

"Το τοπίο θυμίζει έντονα αυτό της Αμερικής μετά το μεγάλο οικονομικό κραχ του 1929. Η μουδιασμένη τότε και απελπισμένη κοινωνία δεχόταν ασμένως την προ τριών ετών (1926) ανακάλυψη της Coca Cola ως παυσίπονο στα δεινά της.
 
Αναφέρομαι στον Santa Claus (τον ψευδεπίγραφο Άη Βασίλη), ο οποίος προβλήθηκε – κυρίως στα παιδιά, το καλύτερο αγοραστικό κοινό – ως η ελπίδα μέσα στις δυσκολίες, ως το αμυδρό φως μέσα στο σκοτάδι της οικονομικής κατάρρευσης με τα υλικά δωράκια που έφερνε μέσα από τις καμινάδες.
 
Εμπόριο με ισχυρές δόσεις καπήλευσης της θρησκείας: το καλύτερο όπιο για το λαό.
 
Περνώντας τα χρόνια, η χαζοχαρούμενη φυσιογνωμία του Santa επιβλήθηκε ως...

Οι καλύτερες συμβουλές μαγειρικής που – μάλλον – δεν γνωρίζετε!


Όλοι οι μεγάλοι σεφ έχουν τα μυστικά τους. Και αυτό, μάλλον, ισχύει και για εσάς. Όσα χρόνια και να έχετε περάσει μέσα στην κουζίνα, όσο και να έχετε αφιερωθεί στο να ξεθάψετε κάθε απίθανη συνταγή, πάντα κάτι θα λείπει από το μικρό σκονισμένο τεφτέρι.
Συγκεντρώσαμε μικρά μυστικά που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα σας προκειμένου να στεφτείτε πλέον και επίσημα βασίλισσα της κουζίνας!
Τραγανές τηγανιτές πατάτες
Αφού καθαρίσετε και κόψετε σε κομμάτια τις πατάτες, βυθίστε τις σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για μία περίπου ώρα. Αφού τις σουρώσετε, ρίξτε λίγο αλατάκι και είναι έτοιμες για τραγανό τηγάνισμα!

Φρέσκα λαχανικά

Συχνά τα λαχανικά μαραίνονται γρήγορα, ακόμα και...

Πομάκος πρότυπο για τους συνομηλίκους του!



Από το εξωτερικό στον ελληνικό στρατό!
«Οι παππούδες μου πέθαναν για την Ελλάδα»
Παρόλη τη λυσσαλέα προπαγάνδα των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας, συνέχεια παρουσιάζονται νέες περιπτώσεις αδελφών Πομάκων, που μας συγκινούν. Πρόσφατα μάθαμε ότι νεαρός Πομάκος που η οικογένειά του ζει για δεκαετίες στο εξωτερικό (Γαλλία) παράτησε τα πάντα και ήρθε να καταταγεί στον ελληνικό στρατό, ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει!
Ο νεαρός Πομάκος που γεννήθηκε στη...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ: ΕΓΙΝΑ ΑΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Πάνω από 500 χημικές ουσίες βρίσκονται σε κάθε σπίτι -Πώς να κάνετε τον χώρο σας πιο οικολογικό Πηγή: Πάνω από 500 χημικές ουσίες βρίσκονται σε κάθε σπίτι -Πώς να κάνετε τον χώρο σας πιο οικολογικό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/133239#ixzz2mQro7YG0


Ένα «χημικό εργαστήριο» βρίσκεται καλά κρυμμένο μέσα στα ντουλάπια των ελληνικών νοικοκυριών καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, πάνω από πεντακόσιες χημικές ουσίες βρίσκονται μέσα σε διάφορα καθαριστικά, απορρυπαντικά και καλλυντικά και επιβαρύνουν την ανθρώπινη υγεία, το πορτοφόλι των καταναλωτών αλλά και το περιβάλλον, όπου καταλήγουν αφού χρησιμοποιηθούν.
Με αφορμή τις γνωματεύσεις των επιστημόνων, η Ενωση Καταναλωτών Βόλο συνέταξε έναν πλούσιο οδηγό με απλές οικολογικές συμβουλές για τον καθαρισμό του σπιτιού, τη δημιουργία φυσικών αποσμητικών χώρου, την απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα και τη δημιουργία εντομοκτόνων.
  • Οσον αφορά τον καθαρισμό του σπιτιού, συνιστάται η χρήση της σόδας για τη δημιουργία ενός...

Που μπορείτε να κατεβάστε δωρεάν 1840 βιβλία!



Στη σελίδα αυτή θα βρείτε σημειώσεις και συγγράμματα για μαθήματα τα οποία σχετίζονται με τα μαθηματικά, αλλά και όχι μόνο…Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη αυτή περιέχει όπως θα δείτε υλικό το οποίο σχετίζεται με τα υπολογιστικά μαθήματα, τις γλώσσες προγραμματισμού αλλά και την μαθηματική φυσική ενώ προστίθενται συνεχώς βιβλία και από άλλους επιστημονικούς κλάδους.Τα βιβλία που θα βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα βρίσκονται ως επί το πλείστον σε μορφή pdf ή σε on-line μορφή (σελίδες html). Παρόλο που αρκετά βιβλία κυκλοφορούν σε μορφή postcript, έχουν μετατραπεί όλα σε pdf, για λόγους συμβατότητας. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια στο να κατηγοριοποιηθούν αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ίσως βέβαια να έχετε κάποιες
ενστάσεις όσον αφορά την κατηγοριοποίηση και ο λόγος είναι ότι...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ "ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΟ


 






Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο θέμα της ελεύθερης συμβίωσης ομοφύλων και την γενικότερη κρίση και απειλή την οποία αντιμετωπίζει στην εποχή μας η αξία και ο θεσμός της οικογένειας.

Η απάντηση της Εκκλησίας της Ελλάδος έρχεται μέσα από τη νέο εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου "Προς το Λαό" που δημοσιεύθηκε σήμερα. Σε αυτήν οι Ιεράρχες ασχολούνται διεξοδικά με τα θέματα των θεσμών της οικογένειας και του γάμου και αφού δίνουν την σαφή τοποθέτηση της Εκκλησίας σε αυτά,

εκφράζει έντονη ανησυχία γιατί "το βασικό κύτταρο της οικογένειας διαλύεται" και νέες μορφές "οικόγενειας" που προπαγανδίζονται συμβάλλουν, κινδυνεύουν να δώσουν το τελειωτικό κτύπημα στην οικογένεια και το γάμο.

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο όπου η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι "η αύξηση των διαζυγίων, αξιοπρόσεκτη στις μέρες μας, αποκαλύπτει την επιπολαιότητα των σημερινών ανθρώπων και τη ρηχότητα των αισθημάτων σε σχέση με τους παλαιοτέρους, οι οποίοι, ασφαλώς δεν ήταν τέλειοι, όμως οι γάμοι τους διαρκούσαν μια ζωή." 

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής: 

Αριθμ Πρωτ. 5225
Διεκπ. 2370
Αθήνα 12 Δεκεμβρίου 2013

Εγκύκλιος 2945

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας συνήλθε τον παρελθόντα Οκτώβριο εν μέσω και πάλι ποικίλων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, σε μία καμπή κρίσιμων ανακατατάξεων. 
Ως κοινωνία, καλούμαστε να υπερβούμε σύνθετα προσκόμματα και σοβαρές παθογένειες και στρεβλώσεις. Ως Εκκλησία, καταθέτουμε την κοινή μας αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και αναλογιζόμαστε τις ευθύνες μας και τις δυνατότητες εκπληρώσεως της αποστολής μας σε στιγμές φθοράς και ευτελισμού του ανθρωπίνου προσώπου, υποτιμήσεως του ιερού χαρακτήρα του και απαξιώσεως ουσιωδών πνευματικών αξόνων του κοινού μας βίου.

Καί ενώ η κοινωνία νοσεί βαθύτατα, το βασικό της κύτταρο, η οικογένεια, αργά αλλά σταθερά, αλλοιώνεται και διαλύεται. 
Δεν γίνεται όμως να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο θεσμός της οικογένειας αποτελεί διαχρονικά το πιο εγγυημένο και ασφαλέστερο κοινωνικό πλαίσιο για την ορθή διαπαιδαγώγηση και την αγωγή των νέων μελών της κοινωνίας μας. Η οικογένεια διαπλάθει τις παιδικές ψυχές «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» και προετοιμάζει τα ενεργά μέλη της κοινωνίας, τους ανθρώπους όλων των επαγγελμάτων, τους κάθε είδους ηγέτες ενός τόπου.

Αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση ότι...
Το μυστικό του Αγίου ΠορφυρίουPDFΕκτύπωσηE-mail
Ανδρέα Χριστοφόρου
altΠρωί της εικοστής εβδόμης Νοεμβρίου και κατά τις 11:00 δέχομαι το πιο ευχάριστο τηλεφώνημα από τον πιο ευχάριστο Επίσκοπο, αδελφό και φίλο, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ Νεόφυτο: «Ταις αυτού Αγίαις  Πρεσβείαις ελέησον και σώσον ημάς, είπε και συμπλήρωσε: Αδελφέ, σήμερα έγινε η αγιοκατάταξη του Αγίου πια Πατρός ημών Πορφυρίου του Διορατικού»!
Χτες πρωί με ξαναπήρε ο Πανιερώτατος και μου είπε: «Σε εντέλλομαι ως Επίσκοπος της Εκκλησίας, όπως ήδη είπα και σε άλλους, να γράψεις κάτι για τον άγιο Πορφύριο».
Να πω σήμερα, ότι δεν...

Τελευταία επιθυμία ενός αγγέλου


Η 16χρονη Ολίβια Γουάιζ, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα λίγες μέρες πριν πεθάνει.  Η νεαρή είχε ταλέντο στο τραγούδι και λίγο πριν πεθάνει ηχογράφησε το «Roar» της Κέιτι Πέρι.
Το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου, αφού το έχουν δει περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι.
H Oλίβια δυστυχώς πέθανε πριν από λίγες μέρες από καρκίνο στον εγκέφαλο. Έφυγε ήσυχα στο σπίτι της με την οικογένειά της δίπλα της.

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ»

Η ανύψωση αυτή ξεκινούσε, κατά τον Γέροντα, από εργασία βάθους. Μια μέρα, που σκέψεις πικρίας με κατέκλυζαν για κάποιους ανθρώπους, μου με κατέκριναν αδίκως, ο Γέροντας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιθετική μου, όπως είπε, στάση.

Του αντέτεινα, ότι ούτε είπα, ούτε έκανα ο,τιδήποτε εναντίον των επικριτών μου, αλλά μόνο σκεπτόμουν αρνητικά, χωρίς να εξωτερικεύομαι και γι’ αυτό χωρίς να θίγω κανέναν. Τότε ο Γέροντας μου φανέρωσε ακόμη ένα μυστικό του πνευματικού αγώνος, λέγοντάς μου:

«Για οποιαδήποτε άδικη κατηγορία εις βάρος σου να μην αγανακτείς, ούτε από μέσα σου. Είναι κακό. Το κακό αρχίζει από τις κακές σκέψεις. Όταν πικραίνεσαι και αγανακτείς, έστω μόνο με...

Ενα τραγούδι για την Ελλάδα!.!.!.!.wmv


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΖΑΜΙΟΥ...!!!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ...!! ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ "ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ" ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ 

ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΕΛΟ...!!!
Φωνάζοντας "είμαι απόγονος του Κολοκοτρώνη" ένας 52χρονος εισέβαλε με το αυτοκίνητο του σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού διαμαρτυρόμενος για την δημοπράτηση έργου αποκατάστασης τζαμιού η οποία διεξαγόταν εντός του κτιρίου.
Το περιστατικό συνέβη στις 10.25 το πρωί 
Έξω από το κτίριο, στην οδό Τζιραίων 8-10,βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης, στον αρχαιολογικό χώρο της ρωμαϊκής αγοράς. Κανείς από τους διαδηλωτές δεν...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΠΑΠΙΣΜΟΣ, Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης


                      
ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Δελβινάκιον τήν 14 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
    Αναφορικά με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σε Μ.Μ.Ε., ιστολόγια και ιστοχώρους, που συσχετίζουν Ορθοδόξους Επισκόπους με τον πολιτικό χώρο της «Χρυσής Αυγής» (εξ’ αφορμής δηλώσεων του αρχηγού της κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :

«Τα δημοσιευθέντα περί ″καταβολής ενοικίων των γραφείων‶ του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, είναι τουλάχιστον φαιδρά. Γιατί αφ’ ενός μέν το εν λόγῳ πολιτικό κόμμα ΔΕΝ διατηρεί γραφεία σε καμία πόλη ή χωριό της Μητροπόλεώς μας, και αφ’ ετέρου τά οἰκονομικά της Μητροπόλεώς μας είναι τέτοια που μόλις επαρκοῦν για την συντήρηση του φιλανθρωπικού της έργου και των ευαγών Ιδρυμάτων που διατηρεί. Και τα διατηρεί αποκλειστικά με τις εισφορές των συνεργατών της και τίς δωρεές απλών χριστιανών, χωρίς να ...

Η κυβέρνηση της Συρίας διαπραγματεύεται με τους τρομοκράτες για την απελευθέρωση των μοναχών της Μααλούλα


Το πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press» επικαλούμενο πηγές της αντιπολίτευσης στη Συρία, ανέφερε ότι η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ένοπλες ομάδες ώστε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση μιας ομάδας μοναχών γυναικών από τη Μααλούλα που οι ομάδες κατέχουν.
Το πρακτορείο ανέφερε ότι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, απαίτησαν οι ομάδες αυτές την απελευθέρωση εκατοντάδων κρατουμένων ισλαμιστών προκειμένου να ελευθερώσουν τις 12 μοναχές που κρατούνται από την Αλ Κάιντα.
 
Εκπρόσωπος των ανταρτών, με το όνομα Αμπού Νιντάλ, δήλωσε ότι...

Γιατί να τρώμε ένα μήλο την ημέρα

Το μήλο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα φρούτα του
 χειμώνα, ωστόσο μπορείτε να
 το βρείτε τους περισσότερους
 μήνες του χρόνου. Από την
 αρχαιότητα οι συνειρμοί που
 έχουν γίνει είναι αμέτρητοι. 
Ξεκινώντας από το τους
 πρωτόπλαστους οι οποίοι - 
παρά τη θεϊκή εντολή - το
 έφαγαν για να αποκτήσουν
 γνώση, συνεχίζονται μέχρι 
και τις μέρες μας όπου γίνονται
 μελέτες για να εξακριβωθεί η
 θρεπτική του αξία και να 
επιβεβαιώσουν τη γνωστή ρήση «ένα μήλο την ημέρα»..
Γιατί να φάτε ένα μήλο την ημέρα;
- Αποτελεί μία καλή και θρεπτική λύση για σνακ, ενώ με την προσθήκη λίγης
 μαύρης ζάχαρης και κανέλας μετατρέπεται σε ένα διαιτητικό γλύκισμα!
- Βοηθά στην μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης και...

Μια μητέρα που την έλεγαν αγάπη


ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ Μ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ 12-12-94


15 Δεκεμβρίου - Ο Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας


Το δώρο του σουλτάνου στην Αγ. Άννα



Η Αγία Άννα  θεωρείται η προστάτης των παιδιών και της μητρότητος.
 Πολλές είναι οι αφηγήσεις των μοναχών της Σκήτης για ζευγάρια που είχαν χάσει κάθε ελπίδα τεκνοποίησης και έγιναν γονείς με τη βοήθεια της Αγίας Άννης, όταν με ευλάβεια και πίστη κατέφυγαν σ’ αυτήν και ζήτησαν τη βοήθειά της.
 Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω αφήγηση:
 Ο Σουλτάνος της Λήμνου δεν μπορούσε ν’ αποκτήσει παιδί και για το λόγο αυτό ήταν πολύ στεναχωρημένος. Άκουσε από τους κατοίκους του νησιού, που επισκέπτοντο το Άγιον Όρος και...

Η άλλη, η «δική μας» Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας

Aπό το  ΕΘΝΟΣ
ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ



      «Καλώς ήρτετε»: με αυτή τη φράση στα χείλη και με χαρούμενα πρόσωπα μας υποδέχονται σε μια Ελλάδα που η καρδιά της χτυπά έξω από τα δικά της όρια. Η Ελληνόφωνη Καλαβρία σαν τραγούδι φερμένο μέσα από τους αιώνες, ταξιδεμένο στις θάλασσες της Μεσογείου επιβιώνει χάρη στους κατοίκους της. Το μαγευτικό οδοιπορικό στα πιο απομονωμένα και φτωχικά σπλάχνα της Ιταλίας, όπου οι άνθρωποι μιλούν μια αρχαία δωρική γλώσσα, τα γκρεκάνικα, και σύσσωμοι καρδιοχτυπούν για να μη σβήσει η Μεγάλη Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό
Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας
     Από μακριά διακρίνουμε τα τραχιά βουνά του Ασπρομόντε ποτισμένα με ιστορία και μνήμες από μια Ελλάδα που στοίχειωσε σθεναρά στα δύσβατα μονοπάτια των Ελληνόφωνων χωριών της Καλαβρίας.
      Και φυσικά η θάλασσα, με το γνωστό Stretto της Μεσσήνας, το στενό υδάτινο πέρασμα που...