ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
             ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
                             
                                                                                              Εν Κονίτση τη  5η Φεβρουαρίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :


« Οδυνηρή κατάπληξη εδοκίμασα από την πληροφορία, ότι η Αλβανία πρόκειται να δεχθή εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) πρόσφυγες, για τους οποίους θα χρηματοδοτήται από την Ευρωπαϊκή Ένωση !
Η παραπάνω πληροφορία προέρχεται από λίαν αξιόπιστη πηγή. Προς επιβεβαίωση δε αυτού του γεγονότος, προστίθεται και το ότι εξέχον μέλος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού συνελήφθη για δήθεν κατάχρηση δημοσίου χρήματος και ήδη βρίσκεται στην φυλακή.
  Αλλά η σύλληψη και φυλάκιση του εν λόγω Βορειοηπειρώτη έχει σαν αιτία κυρίως τον εκφοβισμό των Ελλήνων και, στην συνέχεια, την εκδίωξή τους από την πατρογονική τους γη, προκειμένου να εγκαταστήση εκεί, το αλβανικό καθεστώς, τους πρόσφυγες...
  Αν, όμως, συμβή αυτό, η Βόρειος Ήπειρος θα κινδυνεύση τα έσχατα. Γιατί τόσο οι πιέσεις της Αλβανικής Κυβερνήσεως, όσο και οι αλλότριες συνήθειες και ...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (βίντεο)

ilektroniko_fakeloma
Βίντεο – πρόσκληση για την συγκέντρωση που θα γίνει στα Προπύλαια την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και 
ώρα 15.00 εναντίον της κάρτας και του ηλεκτρονικού φακελώματος των Ελλήνων πολιτών.

-  ΔΙΑΔΩΣΤΕ  ΤΟ ! !  -


Μετά το πέρας των ομιλιών θα εξελιχθεί πορεία στην Βουλή των Ελλήνων, (πλατεία Συντάγματος) στην Αθήνα.
Έχουμε γράψει και σε αυτή την ιστοσελίδα πολλά άρθρα για τα… «αγαθά» της ηλεκτρονικής υπερκάρτας και το πόσο επικίνδυνη είναι όχι μόνο για την κατάλυση των στοιχειωδών ελευθερίων του ανθρώπου, αλλά ακόμα και για την εκμηδένιση κάθε ανθρώπινης αξίας καθώς οι άνθρωποι δεν θα υπάρχουν σαν πρόσωπα αλλά μόνο άψυχα διαβολικά νούμερα.
Καιρός να φανεί η δύναμη όσων αντιστέκονται!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Η ελληνικής καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ καθιέρωσε τα ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Η Ελληνικής καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, Πανωραία Παναγιωσούλη, κατάφερε να ...καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.
 
Σύμφωνα με την Πένι Παναγιωσούλη:
 
"Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο.
 
Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι".
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και ...

Γιατί προσπαθούμε, κουραζόμαστε και ζούμε;


 «Η αμοιβή δεν δίδεται εις τον άνθρωπον δια την εργασίαν της αρετής, αλλά δια την ταπείνωσιν αυτού».
Ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο άνθρωπος ασκείται όχι για να αμειφθεί λόγο των πνευματικών κατορθωμάτων των οποίων έπραξε αλλά η αμοιβή του, δηλαδή η έλξης της Χάριτος θα πραγματωθεί λόγο της ταπείνωσης η οποία καλλιεργείται δια της ασκήσεως.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι η ασκητική ζωή που μας προτείνει η Εκκλησία, δεν είναι μία ζωή κανόνων, στερήσεων, «πρέπει», ώστε να είμαστε αρεστοί στον Θεό.
Ο Θεός μας αγαπά ακόμα και στην αμαρτία μας. Η αγάπη του Θεού δεν εκπίπτει. Όμως για να νιώσουμε αυτήν την αγάπη του Θεού στην ζωή μας θα πρέπει εμείς να διαμορφώσουμε την ύπαρξή μας έτσι ώστε η Χάρις να γίνεται αποδεκτή, να βρει χώρο μέσα μας να ενεργήσει ώστε ο Θεός να γίνεται αντιληπτός και «κατανοητός» όχι νοησιαρχικά αλλά βιωματικά.
Η ταπείνωση, δηλαδή η αίσθηση του ανθρώπου ότι είναι χρεώστης απέναντι στον κόσμο και στον Θεό, η παραδοχή του ανθρώπου ότι κάθε προσπάθεια αυτονομίας του θα καταλήξει σε αποτυχία, η αποδοχή της ανεπάρκειας του ανθρώπου για επίτευξη του αγαθού χωρίς την Χάρη είναι το ζητούμενο στην πνευματική ζωή.
Ακόμα όμως και αυτό, δηλαδή η απόκτηση της ταπείνωσης δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός. Καμία αρετή δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός. Καμία αρετή δεν πρέπει να παίρνει την θέση του Χριστού. Αυτό που επιδιώκει ο ταπεινός άνθρωπος δεν είναι να μείνει στην ταπείνωση, αλλά να αποκτήσει σχέση με τον Χριστό. Τον Χριστό ποθεί, τον Χριστό αναζητά. Η ταπείνωση λοιπόν του δείχνει τον δρόμο προς τον Χριστό, του δείχνει τον δρόμο της Αγάπης.

Λέγει ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος: «Αγάπη και ταπείνωσις! Ιερό ζεύγος! Η μία υψώνει και η άλλη συγκρατεί όσους υψώθηκαν και δεν τους αφήνει ποτέ να πέσουν».
Μεγάλος ο λόγος του Αγίου Ιωάννου. Μας φανερώνει το...

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ 24ΩΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ. ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.


Αν δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, στο θέμα της Κάρτας του Πολίτη σαν Έλληνες,  θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις που δεν τις φανταζόμαστε...
Τώρα ΔΕΝ πρέπει να λείψει κανείς ! ! !
Κ.Μ.
http://www.shmantikanea.blogspot.gr/2016/02/blog-post_33.html#more

Πρακτικό μάθημα Προσευχής

εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Για τον "Στύλο Ορθοδοξίας" (Δεκέμβριος 2015, αρ.φ. 173)

Ο κύκλος της Ευχής

Να προσευχόμαστε πάντα με την καθοδήγηση ενός έμπειρου πνευματικού πάνω στο θέμα της νοεράς προσευχής. Αφού πάρουμε την ευχή του και μας κανονίσει εκείνος πως ακριβώς να εργαστούμε, ξεκινάμε την προσπάθεια για την αδιάλειπτη προσευχή. 
    Πρώτα – πρώτα προσευχόμαστε για τον εαυτό μας, που έχει την απόλυτη ανάγκη γιατί είναι ο ανάπηρος, ο τυφλός, και στη συνέχεια για όλους.
    Μερικές φορές έρχονται στην εξομολόγηση κάποιοι και ρωτάνε πως να προσευχηθούν. 
Γιατί ρωτάς πως να προσευχηθείς ; Αν μπορείς, να καθίσεις στον καναπέ σου, να πάρεις το κομποσκοίνι σου, να κλείσεις με το τηλεκοντρόλ την τηλεόραση. Να ανοίξεις με το κομποσκοίνι που είναι το τηλεκοντρόλ της ψυχής, την τηλεόραση που έχεις μέσα σου, και ότι θέλεις να δεις, μπορείς να το απολαύσεις. Τι έργο επιθυμείς να...

Εκπληκτικό Θαύμα του Ταξιάρχη στη Σύμη - Δείτε που πάνε τα μπουκάλια των πιστών!


       
Δοχεία, μπουκάλια και δέματα σταλμένα από τούς ωκεανούς ταξιδεύουν σαν να έχουν πυξίδα στη Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ στη Σύμη. 
 
Φθάνουν πάντοτε, για χάρη όσων με πραγματική πίστη κάνουν το τάμα τους και πάντα παίρνουν απάντηση από το Μοναστήρι…
 
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Πανορμίτης, πέρα από τα αμέτρητα επιβεβαιωμένα Θαύματα που έχει επιτελέσει και επιτελεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιερά αυτή Μονή της Σύμης, πραγματοποιεί και ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα μοναδικό παγκοσμίως Θαύμα, σε όσους πιστούς βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν οι ίδιοι στο Μοναστήρι του.
 
Εκείνος που αδυνατεί την παρούσα στιγμή να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, μπορεί μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι, είτε από εμφιαλωμένο νερό είτε από πορτοκαλάδα να τοποθετήσει Θυμίαμα, ένα χαρτί με τα «Υπέρ Υγείας» και τα «Υπέρ Αναπαύσεως» ονόματα εκείνων που επιθυμεί, ένα χαρτάκι με το Ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνό του. Επίσης, μπορεί να συμπεριλάβει και ένα γράμμα προς το Μοναστήρι, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί και θα ήθελε να γίνει θέμα προσευχής στην Ιερά Μονή. Αφού τοποθετήσει μέσα όλα αυτά τα Αφιερώματα για τον Ταξιάρχη και κλείσει το μπουκαλάκι, μπορεί, είτε από ένα λιμάνι είτε από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στα ανοιχτά να πετάξει το μπουκαλάκι στη θάλασσα, αφού πρώτα προσευχηθεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητήσει να το οδηγήσει ο ίδιος στο Μοναστήρι του στη Σύμη.
 
Ο Πανορμίτης θα το αναλάβει και το μπουκαλάκι με τα Αφιερώματα θα φθάσει τελικά στη Σύμη, στον όρμο της Ιεράς Μονής, ή διαφορετικά θα μπλεχτεί στα δίχτυα των ψαράδων στα ανοιχτά του νησιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τελικός προορισμός του θα είναι να καταλήξει άθικτο στα χέρια των ανθρώπων του Μοναστηριού, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως επιβεβαίωση του Θαύματος, «προς Δόξαν Θεού») θα αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή προς τον πιστό που το έστειλε, ευχαριστώντας τον για τα Αφιερώματα.
 
Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται μέχρι σήμερα Αφιερώματα, που ταξίδεψαν μόνα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου (όπως για παράδειγμα από την Αυστραλία) και από διάφορες εποχές. Τα παλιά τα χρόνια, οι πιστοί μάλιστα, έστελναν με τον τρόπο αυτό τα Αφιερώματά τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια, ακόμα και σε κιβώτια!
 
Το Μοναστήρι βρίσκεται στο Νότιο άκρο του νησιού και είναι χτισμένο στον πανέμορφο όρμο του Πανόρμου, ενώ από τους πρώτους ακόμα Χριστιανικούς αιώνες αποτελούσε ένα από τα Κέντρα τοπικής Ευσέβειας προς τους Αγγέλους. Ο σημερινός Ιερός Ναός του , εντός του Οποίου δεσπόζει, κατέχοντας φυσικές διαστάσεις, η Εφέστια Θαυματουργή Εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ, είναι χτισμένος το 1783, η δε Αγιογράφηση πραγματοποιήθηκε το 1792 από δύο αυτόχθονες Αγιογράφους, τον Ιερομόναχο Νεόφυτο και τον Κυριάκο Καρακωστή. Πάνω από την κεντρική Πύλη της Ιεράς Μονής βρίσκεται το περίφημο Καμπαναριό του Πανορμίτη (Κτίσμα του 1911), που συγγενεύει με Ρωσικά Καμπαναριά. 
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160122 

Πως να ελέγξετε το λογαριασμό Facebook του παιδιού σας



Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Το Facebook αποτελεί μία από τις βασικές online ασχολίες και των Ελλήνων εφήβων αλλά και ένας από τους βασικούς πονοκεφάλους των γονιών τους, οι οποίοι και διαβάζουν διάφορα για το τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε πολλές περιπτώσεις δεν το κατανοούν ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους.
Ανησυχητικό σημάδι είναι ακόμη ότι όλο και μικρότερης ηλικίας παιδιά αρχίζουν να χρησιμοποιούν το Facebook, το οποίο είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει πολλές δυνατότητες για επικοινωνία αλλά ταυτόχρονα κρύβει και αρκετές «παγίδες» και ειδικά τα παιδιά θα πρέπει να είναι αρκετά πιο προσεκτικά ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις.
Τι μπορούν να κάνουν, όμως, οι γονείς προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους και να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των τελευταίων στο Facebook;
Αρκετά περισσότερα από όσα νομίζει κανείς.
Κατ’ αρχήν, γνωρίζετε ότι το Facebook -όπως και άλλες online πλατφόρμες- την εγγραφή σε αυτό σε άτομα που δεν...

Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ (Αντρέας Πάγκαλος) συγκινητικό βίντεο. THE ENDLESS LOVE OF A MOTHER.


Φορολογική δήλωση Βρετανού


Ένας Βρετανός πολίτης έστειλε τη φορολογική του δήλωση
και στο ερώτημα:
"Πόσα άτομα σας επιβαρύνουν;'
συμπλήρωσε την παρακάτω απάντηση:
- 2,1 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες,
- 4,4 εκατομμύρια άνεργοι,
- 900.000 εγκληματίες σε 85 φυλακές,
- 650 ηλίθιοι στο κοινοβούλιο,
- Όλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Εφορία την επέστρεψε λέγοντας ότι...

Μπαμπινιώτης: «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»


Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης. 
«Εγώ θα έλεγα στον κόσμο που μας …ακούει: ‘’τη γλώσσα και τα μάτια σας’’. Θα έλεγα ότι σε ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος, που είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοση μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η γλώσσα μας. 
Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω από όλα η γλώσσα είναι αξία». 
Αναφερόμενος στην ευρέως διαδεδομένη χρήση των «greeklish» (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) μεταξύ των νέων που στέλνουν γραπτά μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα ή συνομιλούν μέσω του Διαδικτύου, ο Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής, και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τόνισε: 

«Τα greeklish είναι ο καλύτερος δρόμος αποξένωσης από την εικόνα της λέξης. Αυτό μπορεί οι νέοι άνθρωποι να το πληρώσουν ακριβά. Έχουμε ελληνικές γραμματοσειρές και...

ΔΕΙΤΕ την ατμόσφαιρα που έφτιαξαν οι Κύπριοι αδερφοί μας και ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΕ! Η ΚΥΠΡΟΣ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)


 
ana

Μπράβο αδέρφια! Είστε Άξιοι θαυμασμού!http://www.makeleio.gr/?p=533861

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Από το βιβλίο: «Π.Μ. ΣΩΤΗΡΧΟΥ
“ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΖΩΗ
ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ”
Β’ ΤΟΜΟΣ
Πώς μπορούμε να ξεριζώσουμε από την καρδιά μας το φριχτό αμάρτημα της οργής και του θυμού;
Μας το λέγει ο Άγιος Κασσιανός ο Ρωμαίος :
 «Η τελεία θεραπεία της ασθενείας της οργής είναι αυτή : να πιστέψουμε ότι ούτε για δίκαιες ούτε για άδικες αφορμές επιτρέπεται να θυμώνουμε. Επειδή όταν η οργή σκοτίση την διάνοια, ούτε διάκρισι ούτε σωστή σκέψι ούτε δικαιοσύνη θα βρεθή μέσα μας. Ούτε και ναός του Αγίου Πνεύματος μπορεί να ...

Άνθρωποι του πνεύματος και ηγέτες δηλώνουν: "Αυτά χρωστάμε στους Έλληνες"


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Κατά καιρούς, πολλοί επιφανείς άνθρωποι των τεχνών και της διανόησης ,έχουν μιλήσει για την αξία του ελληνικού πολιτισμού και για όλα όσα χρωστά ο υπόλοιπος κόσμος σε αυτόν. Ποιητές, συγγραφείς, φιλόσοφοι, ακόμα και πρόεδροι εθνών τόνισαν τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού και του πνεύματος.
Όταν μας ρωτούν για τους προγόνους μας πρέπει να υποδεικνύουμε τους Έλληνες. 
Γιόχαν Σίλερ, Γερμανός ποιητής: Έλληνα όπου και να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω. 
Μπούτρος Γκάλι,γενικός γραμματέας Ο.Η.Ε: Σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από το όραμα της Ελλάδος, για να επικρατήσουν οι έννοιες της Πολιτείας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.
Μπιλ Κλίντον,πρόεδρος Η.Π.Α: Τα πλούσια χαρίσματα του Ελληνικού λαού και του πολιτισμού του
βοήθησαν να γίνει η Αμερική ισχυρή.
Φρ. Ρούσβελτ,πρόεδρος Η.Π.Α: Οι μεγαλειώδεις αγώνες του Ελληνικού λαού γι την ελευθερία συνοδεύονται από τους ύμνους και τις ευχές μας.
Ουίλσων Τσώρτσιλ,πρωθυπουργός της Αγγλίας: Εμείς στην Αγγλία γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για τον οποίο πέθανε ο λόρδος Βύρων είναι ιερός και θα τον συνεχίσουμε.
Παντίτ Νεχρού,πρωθυπουργός Ινδίας: Η Ευρώπη είναι θυγατέρα της Ελλαδος, που δεν πρέπει να ξεχνά.
Γουίλ Ντιράν,Αμερικάνος ιστορικός: Το αλφάβητο προήλθε από...