14/06/2012|ΔΙΑΤΡΟΦΗ 
Copyright © 2010-2012 Golden Magazine
Αναψυκτικά, χυμοί, παγωτά, σάλτσες, παιδικές τροφές, αρτοπαρασκευάσματα και ένα σωρό άλλα τυποποιημένα τρόφιμα περιέχουν στη σύστασή τους φρουκτόζη από καλαμπόκι. Και λοιπόν; θα αναρωτηθείς. Ε, λοιπόν, τα νέα δεν είναι ευχάριστα.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) υποστηρίζουν ότι η αυξημένη πρόσληψη της εν λόγω ουσίας υπονομεύει τη μάθηση και τη μνήμη. Συγκεκριμένα, η συστηματική κατανάλωση - για τουλάχιστον 6 εβδομάδες - τυποποιημένων γλυκών και αναψυκτικών μπορεί να οδηγήσει σε. «χαζομάρα», δηλαδή να οδηγήσει στην επιβράδυνση σημαντικών λειτουργιών του εγκεφάλου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει αντίδοτο: Όλα τα πλούσια σε ω-3 λιπαρά τρόφιμα*.
Τι κάνει τον εγκέφαλο να. ρετάρει;