Αυτή είναι η αιτία πού η πλειοψηφία των ανθρώπων φτάνουν να είναι ψυχικά άρρωστοι


Ὁ ἄνθρωπος πού δέν πηγαίνει συχνά στην ἐκκλησία, που δέν ἐξομολογείται καί δέν κοινωνεί, δέ γίνεται μέτοχος τῆς θείας χάριτος. Αὐτή εἶναι ἡ αἰτία πού ἡ πλειοψηφία τῶν ἀνθρώπων φτάνουν νά εἶναι ψυχικά ἄρρωστοι».

Ο στάρετς Ιωσήφ θεράπευε διάφορες ασθένειες. Υποστήριζε πώς οι μισοί από τους ασθενείς θεραπεύονταν, ενώ οι άλλοι μισοί έφευγαν αθεράπευτοι.Ο Θεός δεν επέτρεπε να θεραπευτούν, επειδή η θεραπεία τους δε θα ήταν ωφέλιμη για τη σωτηρία τους, αλλά θα προκαλούσε τον πνευματικό τους θάνατο.

Πολλές φορές οι δαιμονισμένοι του προκαλούσαν πολλά προβλήματα. Οι οικείοι του τον προέτρεπαν να μη δέχεται στο σπίτι δαιμονισμένους, επειδή οι δαίμονες εκδικούνταν όλους εκείνους πού έμεναν εκεί. Ο γέροντας τούς απαντούσε: «Ή υπομονή είναι δύσκολο πράγμα, όμως δεν πρέπει να φοβόμαστε τούς δαίμονες!»

Ο κήπος του γέροντα ήταν ποτισμένος με τά δάκρυα των πονεμένων και άρρωστων ανθρώπων πού...

Υπάρχει τελικά αργό σχέδιο εξόντωσης του Έλληνα


Ο μέσος όρος γεννήσεων στην σημερινή Ελλάδα είναι 1 παιδί.Η υπογεννητικότητα είναι ίσως το πιο σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας γιατί κινδυνεύουμε να χαθούμε σαν έθνος.

Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό μέσα στα επόμενα είκοσι με τριάντα χρόνια θα είμαστε περίπου 6.000.000 από τα 10.000.000 που είμαστε σήμερα και ένας στους δύο Έλληνες θα είναι πάνω από 65 ετών.

Πριν από πολλά χρόνια ανοίξαμε την αγκαλιά μας σε ταλαιπωρημένες ψυχές από άλλες χώρες και αυτά τα παιδιά της δεύτερης γενιάς που μεγάλωσαν στην Ελλάδα απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια και δεν ξεχωρίζουν πλέον από έναν Έλληνα με ρίζες βαθιά ελληνικές. Σήμερα δεχόμαστε με την ίδια αγάπη τα σημερινά προσφυγόπουλα που είναι πολύ περισσότερα καθώς η κάθε μάνα έχει δέκα παιδιά,τα οποία θα μεγαλώσουν εδώ και θα αποκτήσουν στο μέλλον την ελληνική ιθαγένεια.Την ίδια στιγμή που κάποια από τα πιο δυνατά ελληνικά μυαλά έχουν φύγει στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή η κάθε ελληνική οικογένεια συνεχίζει να βάζει το δικό της λιθαράκι για να χτιστεί αυτό το νέο πολυεθνικό σύστημα.

Έγιναν επίσημες έρευνες και ρώτησαν τους Έλληνες γιατί δεν κάνουν παιδιά, ή γιατί μένουν στο ένα ή δύο με το ζόρι. Η πιο συνηθισμένη απάντηση ήταν η ...

Το τραγούδι αυτού του εξάχρονου, θα λιώσει την καρδιά σας!

Ο Jurabek Juraev είναι ένα εξάχρονο αγόρι από το Ουζμπεκιστάν. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ένα έμφυτο ταλέντο που έχει ήδη καταπλήξει χιλιάδες και σίγουρα θα συνεχίσει να αγγίζει τις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ακούστε το εκπληκτικό τραγούδι της Whitney Houston, “I Will Always Love You” και να δείτε μόνοι σας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό ...

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ


ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ανέφερε στην πνευματική μας σύναξη ο Δημήτρης Γ., φιλότιμος Ιεροψάλτης από επαρχία της Β.Ελλάδος, ένα συγκλονιστικό γεγονός που βίωσε από τον Άγιο Παϊσιο, ένα βράδυ μέσα στο κελί της Παναγούδας.
Ήταν νέος 21 χρονών (1987) όταν βρισκόταν υπό κατάληψη πνεύματος γενικής φοβίας-κλειστοφοβίας,ανασφάλειας κ.α. με τρομερές κρίσεις πανικού.

Τότε τον συμβούλεψε ο πνευματικός του π.Χρήστος να επισκεφθεί τον Γέροντα Παϊσιο στο Άγιον Όρος , με την ελπίδα να τον βοηθήσει.

Ήταν 24 Ιουνίου το δειλινό όταν έφτασε στην αυλή της Παναγούδας. Η πόρτα από συρματόπλεγμα όμως ήταν κλειστή και επάνω της καρφιτσωμένο ένα χαρτί που έγραφε ο Γερ.Παϊσιος:

«Γράψτε μου τα θέματά σας.Πιο πολύ θα σας βοηθήσω με την προσευχή παρά με τα λόγια.»

Τότε ο Δημήτρης πήρε ένα χαρτάκι και έγραψε απλά

«Θέλω να σας δώ»

Το πέταξε μέσα στην αυλή και κατηφόρισε απογοητευμένος προς το μονοπάτι των Ιβήρων.

Δεν απομακρύνθηκε όμως 20 μέτρα και...

Έφηβος χωρίς χέρια παίζει πιάνο σαν επαγγελματίας

Όταν ο Αλεξέι Ρομανόφ γεννήθηκε, δεν είχε χέρια. Η αναπηρία του θα μπορούσε να τον έχει σταματήσει από το να κάνει πολλά πράγματα στη ζωή, ιδιαίτερα εκείνα τα πράγματα που παραδοσιακά απαιτούν ευκινησία των δακτύλων σας.
Παρ ‘όλα αυτά, ο Ρομανόφ έκανε το αδύνατο: Έγινε ένας μουσικός παίζοντας πιάνο.

Η ικανότητά του θα σας κόψει την ανάσα.

Αυτό ο δεκαπεντάχρονος θαύμα από τη Ρωσία έχει γίνει γνωστός, με την εκτέλεση δύσκολων κομματιών στο πιάνο και την άψογη διεκπεραίωσή τους.
Στο παρακάτω βίντεο, εκτελεί το θέμα από...

Των Τριών Ιεραρχών:Υλικό για τη γιορτή!
Φίλες και φίλοι,αγαπητοί συνάδελφοι,στη σελίδα μας και ...

Δείτε Ποιους Συμβολισμούς Εμπεριέχει Ένας Ορθόδοξος Ιερός Ναός.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑΟς
Ο ορθόδοξος Ιερός ναός είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος κόσμου.
Ο σχεδιασμός ιερού ναού, ασφαλώς, αποτελεί μείζον συνθετικό πρόβλημα για την αρχιτεκτονική τέχνη. Ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης αναρωτιέται για το θείον και, στην ουσία, στοιχειοθετεί και το πρόβλημα της ναοδομίας:
«Πώς παραστήσω το άυλον; Πώς να δείξω το αιδές; Πώς διαλάβω το αμέγεθες, το άποσον, το άποιον, το ασχημάτιστον, το μήτε τόπω, μήτε χρόνω ευρισκόμενον, το εξώτερον παντός πειρασμού, και πάσης οριστικής φαντασίας; Όμως, δίνει την απάντηση οραματιζόμενος έναν νέο τύπο ναού τον οποίο, σε επιστολή που απευθύνει στον επίσκοπο Ικονίου Αμφιλόχιον στα τέλη του 4ου αι. μ.Χ., με ακρίβεια περιγράφει και με σοφία αντιμετωπίζει την κατασκευή του.
Πιστεύεται ότι ο ιερός αυτός ναός, κατά τις αρχές σχεδιασμού του και ορισμένους τύπους κατασκευών του, ιστορικά, αποτελεί το αρχαιότερο υπόδειγμα ορθόδοξης ναοδομίας.Αφότου βεβαίως επεκράτησε στην Ορθόδοξη Ανατολή ο τέλειος σταυροειδής ναός, δηλαδή ο βυζαντινός ρυθμός, παγιώθηκαν σχεδόν όλα τα στοιχεία στον χριστιανικό ναό, όπως για παράδειγμα τα μέρη του ναού, η θέση των διαφόρων αντικειμένων, οι εικονογραφικοί κύκλοι και άλλα..
Εσωτερικά δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές καθότι ο χριστιανικός ναός σε όλους τους ρυθμούς παραμένει ο ίδιος, χωρισμένος, στο ιερό Βήμα, τον κυρίως ναό και το νάρθηκα. Εκείνο που άλλαξε στον βυζαντινό ρυθμό ήταν η εσωτερική διακόσμηση και κυρίως η θαυμάσια βυζαντινή ζωγραφική, η οποία παραμένει και αυτή, όπως η βυζαντινή ναοδομία, αξεπέραστη μέχρι σήμερα.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο στον χριστιανικό ναό. Το κάθε τι έχει μελετηθεί σχολαστικά και έχει τη δική του χρησιμότητα και σημασία. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας όρισαν οι πιστοί μπαίνοντας στο ναό, για να συμμετάσχουν στην λατρεία και την ευχαριστιακή σύναξη, να εγκαταλείπουν προς ώρας τα εγκόσμια και να εισέρχονται στη σφαίρα του υπεραισθητού. Γι’ αυτό τα πάντα μέσα στο ναό έχουν το βαθύτερο συμβολισμό τους, ώστε να δίνονται στους πιστούς σωστικά μηνύματα.
Ο ορθόδοξος ναός είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος κόσμου (ορατού και αοράτου). Είναι κατά τον καθηγητή Γ. Αντουράκη “ένα ορατό σημείο – σύμβολο- εκείνου που δεν μπορούν να δουν τα ανθρώπινα μάτια. Η μυστική σημασία του ναού αποκαλύπτεται μόνο στους μυημένους, στους πιστούς”
Ο τρούλος συμβολίζει τον ουρανό
Τα κανδήλια και οι πολυέλαιοι συμβολίζουν τα άστρα του ουρανίου θόλου.
Το άγιο Βήμα συμβολίζει τον Παράδεισο, την Άνω Ιερουσαλήμ (Αποκ.21:2), μέσα στον οποίο τελείται ακατάπαυτα η ουράνια Θεία Λειτουργία, με λειτουργούς τους αγγέλους
Η αγία Τράπεζα συμβολίζει το Θρόνο του Εσφαγμένου Αρνίου (Αποκ. Αποκ.22:3).
Τα καλύμματα, της αγίας Τραπέζης συμβολίζουν τα ιερά σάβανα και τη σινδόνα, με την οποία τυλίχθηκε το άχραντο Σώμα του Χριστού κατά την θεία ταφή Του
Οι ιερείς συμβολίζουν τους αγίους αγγέλους, τα λειτουργικά πνεύματα του Θεού (Εβρ.1:14),
Τα ιερά τους άμφια έχουν και αυτά το συμβολισμό τους. Η λαμπρότητα και η καθαρότητά τους συμβολίζουν την ιερατική χάρη, που είναι ενδεδυμένοι.
Η γη συμβολίζεται δια του δαπέδου του ναού. Εκεί στέκονται οι πιστοί, οποίοι απαρτίζουν την επί γης στρατευόμενη Εκκλησία και ατενίζουν τον ουρανό (θόλο), τον Παράδεισο (ιερό βήμα) και τους εικονιζόμενος αγίους
Η αγία Τράπεζα στηρίζεται συνήθως σε ...