Ο γιατρός του δρόμου!! Τα βράδια ντύνεται άστεγος και βοηθάει όσους έχουν ανάγκη εδώ και 20 χρόνια!

 
Ονομάζεται Jim Withers και έχει αφιερώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη θεραπεία των αστέγων της πόλης. Οι κάτοικοι του Πίτσμπουργκ τον αποκαλούν «γιατρό του δρόμου» γιατί τη νύχτα κυκλοφορεί σαν άστεγος παρέχοντας ιατρική φροντίδα σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
Η ασυνήθιστη αυτή πρακτική ξεκίνησε το 1992 σε συνεργασία με τον Mike Sallows, έναν πρώην άστεγο άντρα. Οι δυο τους κυκλοφορούσαν τη νύχτα με σακίδια ιατρικής. Ο Withers μάλιστα εκτιμά πως...

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ TEL AVIV Επίδειξη κβαντικής αιώρησης (Vid)



Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο επίδειξης αιώρησης με τη χρήση κβαντικών υπεραγωγών οι οποίοι είναι "κλειδωμένοι" μέσα σε μαγνητικό πεδίο. Από το πανεπιστήμιο του Tel-Aviv
http://www.defencenet.gr

Η πιο υγιεινή επιλογή το κρέας κουνελιού

Πιο θρεπτικό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα είδη κρέατος

Το κρέας του κουνελιού είναι ένα από τα πιο τρυφερά και εύγευστα κρέατα που υπάρχουν και αποτελεί την πιο θρεπτική επιλογή σε σύγκριση το κρέας άλλων ζώων. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το FAO, το κουνέλι θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση στο επισιτιστικό πρόβλημα των αναπτυσσόμενων χωρών, μιας και υπάρχουν ράτσες που μπορούν να προσαρμοστούν στις κλιματικές συνθήκες κάθε χώρας, χωρίς ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε τροφές, υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αφού μέχρι και...

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης: Ἀπαλλαγή κανένας Ἅγιος δέν ἐζήτησε ἀπό τόν Θεό, αλλά υπομονή!




Εγώ σας έχω πει ότι κάποτε με πλησίασε μια Γερόντισσα εκεί και λέει:

-Θέλω να εξομολογηθώ.


-Μα εγώ δεν εξομολογώ τους καλογήρους, θα εξομολογήσω καλογριές;-Όχι, θέλω να πω τον λογισμό μου, λέει.-Ε, πες τον λογισμό σου.

Αφού είπε κι εκείνη τα βάσανά της -γιατί πάντα βάσανα θα σου πει, δεν θα σου πει χαρές- λέει: «Είδα σαν ένα όραμα, ότι πάνω σ’ ένα βουναλάκι καθόντουσαν οι Πατριάρχαι Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ. Και λέω: -Οι Πατριάρχαι είσαστε; -Ναι, λένε, Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ.
-Νά ‘ρθω κι εγώ εκεί; ....

«Πες τίποτε άλλο στο θεό. Κάνε προσευχή. Δεν κατάλαβες ότι αυτό ήταν πειρασμός και δεν μπόρεσες ν’ αντισταθείς;»



Φωτογραφία: Μη λες όλη την ώρα : «Θεέ μου είμαι αμαρτωλός»!

Τον Οκτώβριο του 1990 βρέθηκα, λόγω διαφόρων προβλημάτων, σε μια όχι καλή πνευματική κατάσταση και δοκίμασα αφόρητους πειρασμούς.
Μη έχοντας ούτε τη δύναμη να προσευχηθώ- ήταν ένα πολύ παράδοξο πράγμα- περιορίστηκα για κάμποσες ημέρες, αντί άλλης προσευχής, να λέω: «Θεέ μου, είμαι αμαρτωλός, δεν έχω τρόπο να μιλήσω μαζί σου». Και θυμόμουν το Γέροντα, ο οποίος πολλές φορές μου είχε πει: «Ξέρεις, Νίκο, πόσο μεγάλη δωρεά είναι το ότι μας έδωσε ο Θεός το δικαίωμα να του μιλούμε κάθε ώρα και κάθε στιγμή και σε οποιαδήποτε θέση και αν βρισκόμαστε, κι εκείνος να μας ακούει; Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχουμε. Γι’ αυτό πρέπει να αγαπήσουμε το Θεό».
Ευρισκόμενος ,λοιπόν, σ’ εκείνη την πνευματική κατάπτωση που σας είπα, πήγα με τρεις φίλους μου να συναντήσω το Γέροντα Πορφύριο. Μπήκαν πρώτα οι άλλοι και τελευταίος μπήκα εγώ.
Μόλις μπήκα μέσα, μου λέει: «Κάθισε , αμαρτωλέ». Μόλις μου το είπε αυτό, κατάλαβα ότι όλο αυτό τον καιρό παρακολουθούσε την κατάσταση στην οποία είχα περιέλθει .
Κι όπως ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του ασθενής, με τις πολυπληθείς ασθένειες που είχε, βρήκε τη δύναμη, σηκώθηκε και σαν θυμωμένος μου είπε: «Πες, Νίκο, τίποτε άλλο, παρά όλη την ώρα λες: είμαι αμαρτωλός, είμαι αμαρτωλός». Και συνέχισε το ίδιο σαν θυμωμένος: «Πες τίποτε άλλο στο θεό. Κάνε προσευχή. Δεν κατάλαβες ότι αυτό ήταν πειρασμός και δεν μπόρεσες ν’ αντισταθείς;»
Βγάνοντας έξω, ο ένας από τους τρεις φίλους , μαζί με τους οποίους είχα πάει εκείνη την ημέρα στο Γέροντα και στον οποίο αφηγήθηκα τι μου είχε πει ο Γέροντας Πορφύριος, μου είπε ότι εκείνου του είχε διορθώσει και μια λέξη στην προσευχή που έκαμνε. Του είπε: «Γιάννη, αυτή τη λέξη να μη τη λες έτσι, αλλά να τη λες έτσι». [ Ι 160]




«ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ
Ανθολόγιο Συμβουλών»
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
ΜΗΛΕΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μη λες όλη την ώρα : «Θεέ μου είμαι αμαρτωλός»!
Τον Οκτώβριο του 1990 βρέθηκα, λόγω διαφόρων προβλημάτων, σε μια όχι καλή πνευματική κατάσταση και δοκίμασα αφόρητους πειρασμούς.
Μη έχοντας ούτε τη δύναμη να προσευχηθώ- ήταν ένα πολύ παράδοξο πράγμα- περιορίστηκα για κάμποσες ημέρες, αντί άλλης προσευχής, να λέω: «Θεέ μου, είμαι αμαρτωλός, δεν έχω τρόπο να μιλήσω μαζί σου». Και θυμόμουν το Γέροντα, ο οποίος πολλές φορές μου είχε πει: «Ξέρεις, Νίκο, πόσο μεγάλη δωρεά είναι το ότι μας έδωσε ο Θεός το δικαίωμα να του μιλούμε κάθε ώρα και κάθε στιγμή και σε οποιαδήποτε θέση και αν βρισκόμαστε, κι εκείνος να μας ακούει; Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχουμε. Γι’ αυτό πρέπει να αγαπήσουμε το Θεό».
Ευρισκόμενος ,λοιπόν, σ’ εκείνη την πνευματική κατάπτωση που σας είπα, πήγα με τρεις φίλους μου να συναντήσω το Γέροντα Πορφύριο. Μπήκαν πρώτα οι άλλοι και...

ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ


Ποιοι είναι οι πραγματικοί ¨άστεγοι¨ και τι θα γίνουν στο τέλος;


Προαύλιο της Ι. Μ των ΙΒΗΡΩΝ.

Το απομεσήμερο γιορτινής ημέρας βρήκα την ευκαιρία να ξεκουραστώ. Εκεί μέσα στα πρώτα λεπτά του χαλαρού ύπνου κτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη ακούστηκε ταραγμένη η 
φωνή του φίλου μου Γιάννη.

¨Αν φίλε μου μπεις τώρα στο διαδίκτυο θα διαβάσεις αυτό που διάβασα εγώ και μου ήρθε κρύος ιδρώτας¨ Η κυβέρνηση θα νοικιάζει καταλύματα σε αστέγους λόγω των πλειστηριασμών!

Μέχρι να καταλάβω τι εννοούσε;

Στο μυαλό μου ήρθε ένα περιστατικό που έζησα στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Ιβήρων στο Αγιώνυμο Όρος, το οποίο και ανέφερα στον φίλο μου για να τον καθησυχάσω..

¨ Μάιος του 2008, βρέθηκα καταϊδρωμένος από την οδοιπορία για προσκύνημα στην Ι. Μ Ιβήρων. Η θύρα στο παρεκκλήσιο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΗΣ ήταν κλειστή και περίμενα να έρθει ο Προσμονάριος.

Η ώρα περνούσε και...

Οκλαχόμα: Σατανιστές διεκδικούν την τοποθέτηση αγάλματος του Σατανά έξω από το Καπιτώλιο




Μια ομάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως σατανιστές και φέρουν τον τίτλο «ο Ναός του Σατανά» ξόδεψε χιλιάδες δολάρια για να κατασκευάσει άγαλμα του Σατανά, ύψους περίπου 3 μέτρων και σήμερα προσπαθεί να το τοποθετήσει μπροστά από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα, όπου σημειωτέον υπάρχει μνημείο με τις δέκα εντολές. .

Στόχος της ομάδας «Ναός του Σατανά» είναι να...

Δέκα βασικές συμβουλές για την συμπεριφορά μας μέσα στην Εκκλησία


1. Ο Ναός είναι τόπος Ιερός. «Ως φοβερός ο τόπος ούτος! ουκ εστι τούτο, αλλ’ ή οίκος ΘΕΟΥ και αύτη η πύλη του ουρανού» (Γένεσις, κεφ. κη΄, 10).
2. Ο Ιερός Ναός είναι χώρος λατρείας και προσευχής. Πριν μπεις μέσα σκέψου που πρόκειται να μπεις και τι πρόκειται να κάνεις. «Είσελθε εις τον οίκόν μου και στήθι μετά φόβου· ο γαρ τόπος ούτος άγιός εστι».
3. Μπαίνουμε μέσα «ευπρεπώς ενδεδυμένοι» με σιωπήν, και με… ευλάβειαν προσκυνούμεν τας αγίας εικόνας.
4. Καθόμαστε σε στάση ευλαβείας κα...

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Tου Σταύρου Καρκαλέτση *

Ένα από τα πλέον άγνωστα τμήματα των εκτός Ελλάδας Ελλήνων, είναι αυτό που κατοικεί στη FYROM, στα σημερινά Σκόπια. Θα τολμούσα να ισχυριστώ πως δεν πρόκειται απλώς για ''άγνωστο'' αλλά και ''ανεπιθύμητο'' για τον μικροαθηναικό ενδοτισμό κομμάτι του Ελληνισμού. Το πολιτικό αδιέξοδο στις σχέσεις των Σκοπίων με την Ελλάδα, η επιθετική σκοπιανή ιδεολογία του ''μακεδονισμού'', και η παραδοσιακή έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και από την ακαδημαϊκή κοινότητα, συνέβαλαν στην άγνοια της ιστορίας τους αλλά και της σύγχρονης παρουσίας τους. Υπάρχει όμως Ελληνισμός στα Σκόπια, την ώρα που κάποιοι στην Αθήνα ετοιμάζονται για τις νέες εκπτώσεις με τίτλο ''Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας''.

Κατά το 19ο αιώνα, ο ελληνικός αυτός πληθυσμός κατοικούσε κατά ...

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές!!




Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να …….
αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους…

Ἡ μάχη τῆς Κονίτσης: ἕνα ἄγνωστο Ἔπος


Ἀφιέρωμα στὴν μάχη τῆς Κονίτσης ποὺ πραγματοποιήθηκε ἀπὸ 25 Δεκεμβρίου 1947 ἕως 6 Ἰανουαρίου 1948 καὶ ἀποτέλεσε ἕνα ἠρωϊκὸ Ἔπος γιὰ τὴν Ἑλλάδα.
Ἡ ἐπέτειος θὰ πραγματοποιηθεῖ τὴν Κυριακὴ 12 Ἰανουαρίου 2014 στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου Κονίτσης ὑπὸ τὴν αἰγίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης. Θὰ παρευρεθοῦν τοπικὲς ἑνώσεις Ἀποστράτων Στρατοῦ καὶ Χωροφυλακῆς καὶ Πολεμιστῶν τῆς Ἠπείρου. Χρέος ὄλων νὰ δώσουμε τὸ παρόν!
http://youthimdpk.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html#more

Έκφραση Μοναχικής Εμπειρίας - επιστολές του Γέροντα Ιωσήφ [επιστολη 6]