ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ -ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ


Πως να σηκώνουμε την συκοφαντία. Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου




Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου

Σας συκοφάντησαν. Δεν είστε ένοχος. Οφείλετε, ωστόσο, να υπομείνετε τη συκοφαντία μεγαλόψυχα. Και Η υπομονή σας αυτή θα είναι ο κανόνας, το θεραπευτικό επιτίμιο, για παράπτωμα που διαπράξατε και για το οποίο είστε ένοχος. Μέσα στη συκοφαντία, επομένως, είναι κρυμμένο το έλεος του Θεού…

Μολονότι δεν είναι εύκολο, πρέπει οπωσδήποτε να συμφιλιωθείτε με τους συκοφάντες σας. Με μίσος στην καρδιά, δεν μπορεί να σωθεί κανείς. Γι΄αυτό οφείλουμε να αντιδρούμε με αυταπάρνηση στα εμπαθή αισθήματα μας. Έτσι εξαφανίζονται και οι θλίψεις. Η εμπάθεια, βλέπετε, είναι που γεννάει τη θλίψη.

Γνωρίζω πόσο δύσκολα υποφέρεται ή συκοφαντία. Είναι λάσπη -μα λάσπη ιαματική. Υπομονή! Αργά ή γρήγορα θα λήξει ή δοκιμασία. Ο Γιατρός των ψυχών θα αφαιρέσει το τσουχτερό κατάπλασμα…

19 Μαίου.Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.Βίντεο



Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν...

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ



(Ιωάν. Θ΄ 1-38)


  Όταν ο άνθρωπος θελήσει να ρίξει μια ματιά στον εαυτό του, θα διαπιστώσει με θλίψη ότι, εκτός από τις αρετές και τα χαρίσματα, διαθέτει μεγάλα πάθη και μεγάλες αδυναμίες. Και τέτοιο φοβερό πάθος, το πάθος του φθόνου αποκαλύπτεται με την ευαγγελική περικοπή του τυφλού, στα πρόσωπα των Φαρισαίων.
Όχι ότι δεν γνώριζαν τον «ποτέ τυφλόν» (δηλ. τον πρώην τυφλό), όχι ότι δεν έβλεπαν και δεν διαπίστωναν με τα ίδια τους τα μάτια το καταπληκτικό θαύμα του Κυρίου Ιησού, όχι ότι είχαν ανάγκη την μαρτυρία των γονέων του…

Αὐτό δέν πουλιέται.




Μια παλιά ιστορία λέγει:
     Κάποτε ο διάβολος το έριξε στο εμπόριο. Άνοιξε ένα μεγάλο κατάστημα, ένα σούπερ - μάρκετ, όπως θα λέγαμε σήμερα. Και κάθε μέρα διαφήμιζε και πουλούσε τα προϊόντα του.
     Ανάμεσα στα εμπορεύματά του, υπήρχε και ένα εργαλείο με πολύ παράξενο και προκλητικό σχήμα. Επάνω στο εργαλείο αυτό ο διάβολος είχε βάλει μία πινακίδα που έλεγε:

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ. Πολλοί από τους πελάτες του ενδιαφέρθηκαν να το αγοράσουν, το παράξενο αυτό εργαλείο. Αλλά ο διάβολος έμεινε άκαμπτος και ανυποχώρητος.
     Μην κάνετε κουβέντα! έλεγε. Ότι άλλο θέλετε, μπορώ να το πουλήσω. Αυτό όχι! Αυτό είναι ...

Ο κατ'εξοχήν Γιατρός…δεν συμφώνησε μαζί σας!


Ο μακαριστός αρχιμ. Ευσέβιος Γιαννακάκης, όταν διακονούσε ως εφημέριος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, έζησε συγκλονιστικά θαύματα θεραπείας ασθενών από τη μετάληψη των αχράντων Μυστηρίων:
Ένας βαριά άρρωστος, ο κ. Γεώργιος Φ., βρισκόταν για είκοσι μέρες σε κατάσταση αφασίας μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο καθηγητής κ. Γούτας τον παρακολουθούσε συστηματικά, γιατί παρουσίαζε ψηλό πυρετό που έφτανε τους 40°!Τότε και ο γιατρός του μίλησε καθαρά για...

Το λιγότερο κακό (μοναχός Μωυσής, αγιορείτης)



alopsis

ΑΝ-ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τις τελευταίες ημέρες από διάφορους πολιτικούς ακούστηκαν λέξεις λησμονημένες.
Απορεί κανείς αν η επανεύρεσή τους είναι γνήσια ή χρησιμοποιούνται προς κατανάλωση και εκμετάλλευση. Μιλώ για λέξεις όπως πατρίδα, πατριωτισμός, Θεός, θρησκεία, οικογένεια, παράδοση και λοιπά σχετικά. Επιτρέπεται να αποδυναμώνονται ιδέες και ιερά νοήματα;
Η ελληνική παιδεία κατάντησε άγονη και στείρα γνώση. Ο Χριστός εξήλθε από τα σχολεία ως φανατικός, ακραίος και ανελεύθερος. Η γλώσσα μας κατακρεουργήθηκε βάναυσα. Μία φοβερή ψυχοπαθολογία βάλθηκε να θανατώσει την εγχώρια λαλιά. Ντρέπονται μερικοί που είναι Έλληνες;


Παράδοση σημαίνει ότι παραλαμβάνεις ό,τι το αληθινό και ζωντανό και το...

Ο απελευθερωτικός στρατός της Ελλάδος






Η δύναμη του Ψαλτηρίου απέναντι στην κρίση που ταλανίζει τον ευλογημένο τόπο…
Στη σύσταση ενός ιδιότυπου χριστιανικού στρατού ταχείας κρούσης και προσβολής του εχθρού με την καθοδήγηση γνωστού γέροντα ασκητή έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια με άκρα μυστικότητα ορθόδοξοι χριστιανοί σ’ όλη την Ελλάδα. Απώτερος στόχος τους είναι να θωρακίσουν την ευλογημένη αυτή χώρα και να αμυνθούν στον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγουν εναντίον της με την χρήση αθόρυβων όπλων, αλλότριες δυνάμεις συνεργαζόμενες, όπως έχει διαπιστωθεί με μια κάστα νέων δοσίλογων της πατρίδας μας. Δοσίλογοι που λειτουργούν ως τυφλά όργανα συγκεκριμένων λεσχών και κέντρων του μυστηρίου της ανομίας. Αναλαμβάνουν να εκπληρώνουν και να εφαρμόζουν τις εντολές τους ξεπουλώντας ιερά και όσια της φυλής μας και βγάζοντας στο σφυρί ανεκτίμητους θησαυρούς μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν εφήμερες θέσεις εξουσίας.
Σύμφωνα μάλιστα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες στις τρεις πρώτες σκληρές μάχες που έδωσαν μέχρι τώρα οι ορθόδοξοι αυτοί μαχητές στέφθηκαν νικητές. Κατατρόπωσαν τον εχθρό εξαναγκάζοντάς τον σε άτακτη υποχώρηση!
Μπορεί λοιπόν ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας, 89 χρονος σήμερα Χέρνι Κίσσιγκερ να καυχιέται με δηλώσεις του που φέρεται να έχει κάνει ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν νέα οπλικά...

Αχαϊα: Έμαθαν στην κηδεία του το μεγάλο του μυστικό




Τo μεγάλο μυστικό του Αμπετ Χασμάν, στο οποίο ουδέποτε αναφερόταν δημοσίως, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της εκφώνησης του επικηδείου, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
Στα 57 του χρόνια, ο εκλιπών αντιδήμαρχος είχε αποφασίσει να βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος, κάτι που έγινε. "Δεν το έλεγε πουθενά. Ομως μια μέρα με πλησίασε και με παρακάλεσε να τον βαπτίσω. Επέλεξε το όνομα Αλέξανδρος, όπως θα βαπτιζόταν λίγο αργότερα και ο γιος του.
Τον βάπτισα στο παρεκκλήσι της Επισκοπής" είπε ο Σεβασμιώτατος. Ανέφερε ένα ακόμη παράδειγμα για τον Ιορδανό στην καταγωγή Αμπετ Αλέξανδρο Χασμάν. Που δείχνει τη μεγαλοψυχία του. Δείτε το βίντεο... 

ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ


      

     Γιὰ τοὺς μαθητὲς τῶν Σχολείων τῆς Χώρας μας.
v Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱέ τοῦ Θεοῦ, ἡ σοφία,  ἡ πηγή καί ὁ χορηγός τῆς γνώσεως, ὁ Πάνσοφος Δημιουργός τοῦ σύμπαντος καί τοῦ ἀνθρώπου, Ἐσύ πού ἔδωσες σοφία στούς ἀγραμμάτους ἁλιεῖς καί τούς ἀνέδειξες μαθητές Σου καί Ἀποστόλους καί κήρυκες τοῦ Εὐαγγελίου Σου στήν οἰκουμένη, Ἐσύ πού ἔδωσες στούς μάρτυρες καί τούς Ἁγίους Σου φώτιση ὅταν Σέ ὁμολογοῦσαν, Ἐσύ πού κατευθύνεις ὀρθά τή διάνοια τῶν ἀνθρώπων πρός τό συμφέρον τους, ρίξε, Σέ παρακαλοῦμε, τό εὐσπλαγχνικό Σου βλέμμα στούς μαθητές τῶν Σχολείων.
v Ἀπομάκρυνε κάθε δυσκολία, ἄγνοια, ραθυμία καί ἀπόγνωση. Φώτισε τό νοῦ τους ὥστε νά γνωρίζει ὁ καθένας τήν ὀρθότητα αὐτῶν πού σκέφτεται καί γράφει.
v Ἰδιαίτερα, σέ παρακαλοῦμε, ἀνάδειξε, Κύριε, ὅλους τους ὑποψηφίους..

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών





Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.

Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.

Συμβουλή

Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα
Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να ...

Είναι στη φύση μας να μοιραζόμαστε; [video]



Άραγε ο άνθρωπος τα θέλει όλα δικά του ή είναι στη φύση του να μοιράζεται πράγματα; Για να το μάθουν, έβαλαν 2 παιδάκια σε ένα δωμάτιο κάθε φορά και τους έδωσαν μόνο...
1 σάντουιτς. Άραγε το παιδάκι που έχει το σάντουιτς θα το μοιραστεί με το άλλο ή θα το φάει όλο μόνο του;

Τα παιδιά στο βίντεο συμμετέχουν σε ένα πείραμα που θέλει να αποδείξει αν είναι στη φύση μας να μοιραζόμαστε τα υπάρχοντά μας.

Έχουν πει στα παιδιά ότι απλά τα μάζεψαν για να κάνουν μία φωτογράφιση αλλά ο φωτογράφος έχει αργήσει να έρθει.

Η κυρία στο βίντεο τους λέει ότι θα φύγει και αυτή για λίγο για να πάει να φωνάξει τον φωτογράφο. Επίσης τα ενημερώνει ότι μπροστά τους θα βρίσκεται ένα τόστ με μερέντα το οποίο μπορούν να το φάνε καθώς θα περιμένουν.

Τι γίνετε όμως όταν το ένα από τα δύο παιδιά συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει κολατσιό στο πιάτο του;

Δείτε και θα καταλάβετε:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gCrKvDCiHCQ

Μήπως τελικά οἱ Ἕλληνες γελάσουν τελευταῖοι;



Μία ἐντελῶς διαφορετική ἐκδοχή 
γιά τήν χρεοκοπία τῆς Ἑλλάδας. Διαβάστε τό προσεκτικά. Ἴσως τά πράγματα 
δέν εἶναι τόσο μουντά ὅπως
 τά περιγράφουν τά καθεστωτικά ΜΜΕ
Μία διαφορετική ἐκδοχή ἐνδεχόμενης
 χρεοκοπίας τῆς Ἑλλάδας καί
 ἐξόδου ἀπό τό εὐρώ παρουσιάζουν
σέ σημερινό τους δημοσίευμα οἱ
Financial Times, ἡ ὁποία ἴσως
ἀποδειχθεῖ σωτήρια γιά τή χώρα καί
καταστροφική γιά τή Γερμανία.Τό
δημοσίευμα, τό ὁποῖο ὑπογράφεται
 ἀπό τόν Arvind Subramanian,
ἀναφέρει χαρακτηριστικά ὅτι «κοινή
 ἐκτίμηση» στήν Εὐρώπη, εἶναι ὅτι
μία χρεοκοπία «θά εἶναι καταστροφική γιά τήν Ἑλλάδα καί ἡ συνεπακόλουθη μετάδοση
τῆς κρίσης θά εἶναι ζημιογόνος γιά τήν Εὐρώπη». Τό ἀποτέλεσμα εἶναι ἡ συζήτηση νά
περιστρέφεται μόνο στό ποιός θά πρέπει νά εἶναι ὁ χειρισμός γιά τά ὑπερχρεωμένα
 κράτη ἀλλά καί γιά τούς μεγάλους χρηματοδότες τῆς Ε.Ε. Ο Subramanian παραθέτει
 ὅμως μία τελείως διαφορετική ἄποψη. Ἡ Ἑλλάδα θά μποροῦσε νά ἀποδειχθεῖ
«πολύ πιό ἐπικίνδυνη ἐκτός εὐρωζώνης γιά τό σύστημα στό ὁποῖο πραγματικά ποτέ
δέν ἄνηκε», ἐπειδή «μπορεῖ νά ἀποτελέσει παράδειγμα ἐπιτυχοῦς ἀνάκαμψης. 
Καί ἐξηγεῖ, ὅτι ὑπάρχει ἕνα σενάριο τό ὁποῖο παραγνωρίζεται βάσει τοῦ ὁποίου ἡ
χρεοκοπία δέν καταλήγει σέ καταστροφή γιά τήν Ἑλλάδα. «Σέ αὐτήν τήν περίπτωση»,
 ἀναφέρει ὁ Subramanian «ἡ πραγματική καί πιό ὑπαρξιακή ἀπειλή γιά τήν εὐρωζώνη
 εἶναι πολύ διαφορετική. Σέ αὐτό τό σενάριο ἐκεῖνοι πού γελοῦν τελευταῖοι εἶναι οἱ....

Πυραυλική καταιγίδα στο Αιγαίο από AM39 Exocet και S-300 PMU-1 (βίντεο)


Σε μείζονες και συνεχείς επιχειρησιακές ασκήσεις και δοκιμές προχωρούν οι Ελληνικές
 Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά την χτεσινή ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ, 
πληροφορίες του defencenet.gr  αναφέρουν ότι επίκειται δοκιμή του βλήματος AM39 Exocet
 Block 2 από μαχητικό αεροσκάφος M-2000EGM και βέβαια ετοιμάζεται η προαναγγελθείσα
 βολή δοκιμής των S-300 PMU-1 που θα σημάνει μετά από 12 χρόνια την ένταξη τους στο
 ελληνικό σύστημα αεράμυνας.
Μόνο τυχαία φυσικά δεν είναι όλα αυτά αφού πρόκειται για διαδοχικής αποστολής μηνυμάτων ετοιμότητας
 της Ελλάδας έναντι οποιασδήποτε απειλής.  

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η ΠΑ θα δοκιμάσει την απόδοση του συγκεκριμένου 

πυραύλου σχεδόν 12 χρόνια από τότε που παραδόθηκαν. Η εκτόξευση του βλήματος θα 
πραγματοποιηθεί από αεροσκάφος της 332Μ, ενώ σημειώνεται ότι η ΠΑ διαθέτει συνολικά
 39 βλήματα AM39 Exocet Block 2 
Το AM39 Exocet Block 2 είναι ένα υποηχητικό βλήμα, αυτόνομης κατεύθυνσης, με δυνατότητα πτήσης
σε πολύ χαμηλό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. Το βλήμα έχει μήκος 4,69 μέτρα , μέγιστη 

διάμετρο 34,8 εκατ., άνοιγμα πτερυγίων 1,135 μέτρα και το συνολικό του βάρος ανέρχεται στα 670 κιλά



Το AM39 Exocet Block 2 διαχωρίζεται σε τέσσερα διαφορετικά τμήματα:Το τμήμα
κατεύθυνσης, την κεφαλή μάχης, τον προωθητικό κινητήρα και τον κινητήρα πορείας,
τους μηχανισμούς πηδαλίων.

Το τμήμα κατεύθυνσης του AM39 Exocet Block 2 περιλαμβάνει τον αισθητήρα του βλήματος ένα ψηφιακό
 μονοπαλμικό ραντάρ εγκλωβισμού, το οποίο εκπέμπει στην Χ μπάντα συχνοτήτων, ένα ραδιουψόμετρο,
 δύο γυροσκόπια (οριζόντιο και κάθετο) και τους απαραίτητους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς για την
 παραγωγή εντολών προς τα πηδάλια.
Το βλήμα, μέχρι την ενεργοποίηση του ραντάρ του, κινείται αδρανειακά προς το στόχο βάσει των

 στοιχείων που έχει λάβει  από το αεροσκάφος. Το ραντάρ, με την ενεργοποίηση του, λειτουργεί σε 
 διαμόρφωση έρευνας σε έναν προκαθορισμένο από τον χείριστη τομέα. Μετά τον εντοπισμό του στόχου, μεταπίπτει σε διαμόρφωση εγκλωβισμού και παρέχει στοιχεία για την κατεύθυνση του βλήματος.
Ο AM39 Exocet Block 2  είναι εφοδιασμένος, με μία κεφαλή μάχης, συνολικού βάρους 165 κιλών η οποία διαθέτει δύο πυροσωλήνες, έναν προσεγγίσεως και έναν προσκρούσεως
Η ταχύτητα πτήσης είναι 0,93 mach και η ακτίνα κυμαίνεται από 65 χλμ. έως 70 χλμ., αναλόγως του ύψους άφεσης και της ταχύτητας του αεροσκάφους.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42018&Itemid=139

Αστρολογία, Αποκρυφισμός και σύγχρονη ειδωλολατρία


Συνέντευξη του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη στον δημοσιογράφο Θεόδωρο Δούκα
Πριν από λίγο καιρό βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αρσενίου, στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πατέρα Αρσένιο, ειδικό σε θέματα αιρέσεων, σχετικά με την αστρολογία. Μια εποικοδομητική συζήτηση που μας αφορά όλους.
Πάτερ Αρσένιε, τα τελευταία χρόνια η αστρολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων. Ποια είναι η γνώμη σας;
Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μπει στη ζωή μας και σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα και η ευθύνη των μέσων ενημερώσεως σ’ αυτό είναι μεγάλη. Κυριολεκτικά το κοινό κατακλύζεται από μηνύματα που διαφημίζουν την αστρολογία.
Είπατε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μπει η αστρολογία στη ζωή μας και ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Τί εννοείτε;...

π.Γερόντιος ο αγιορείτης ο δια Χριστόν σαλός




΄
Ο π. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ
Ο μοναχός Γερόντιος, κατά κόσμον Γεώργιος Μούτσος, γεννήθηκε το 1908 στον Πύργο της Ηλίας από πλούσια οικογένεια. Ο πατέρας του είχε δύο φούρνους μέσα στην πόλη του Πύργου. 
--------------------

Απόκρισις περί αναξίων αρχόντων.[1]




TOY EN ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

Ερώτησις: Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες του κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό[2]. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας ή βασιλεύς ή επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;

Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας»[3].


Είναι λοιπόν φανερό ότι οι μεν άρχοντες και οι βασιλείς πού είναι άξιοι αυτής της τιμής προχειρίζονται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό. Οι άλλοι πάλι πού είναι ανάξιοι προχειρίζονται κατά παραχώρησιν ή και βούλησιν του Θεού σε ανάξιο λαό εξ αιτίας αυτής ακριβώς της αναξιότητός των. Και άκουσε σχετικά μερικές διηγήσεις.

Όταν είχε γίνει βασιλεύς ό Φωκάς ο τύραννος[4] και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο[5] τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολη άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, σαν να δικαζόταν με τον Θεό και έλεγε με απλότητα: «Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;» Καί τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, του ήλθε φωνή εκ Θεού πού έλεγε: «Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο».

Υπήρχε και κάποια άλλη πόλις στην περιοχή της Θηβαΐδος πού...

Η ευχή της μάνας!





Η ευχή των γονέων είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά.

Για αυτό φροντίζουν να έχουν την ευχή των γονέων. Δεν είδες ο Ιακώβ, μέχρι πού έφθασε, για να πάρη την ευλογία του πατέρα του; Και προβιά φόρεσε!

 Ειδικά η ευχή της μάνας είναι μεγάλο πράγμα! Κάποιος έλεγε: «Κάθε λόγος της μητέρας μου είναι και μια λίρα χρυσή».

 Να, και πριν από καιρό πόση εντύπωση μου έκανε κάποιος από το Γιοχάνεσμπουργκ! Ήρθε στο Καλύβι το φθινόπωρο. «Γέροντα, η μάνα μου αδιαθέτησε, μου λέει, και ήρθα να την δω». Τρεις μήνες δεν πέρασαν, τα Χριστούγεννα ξαναήρθε. «Πώς πάλι εδώ;», τον ρωτάω. «Έμαθα, μου λέει, πως πάλι αδιαθέτησε η μάνα μου και ήρθα να φιλήσω το χέρι της, γιατί...

Αυτονομιακός αγώνας Βορείου Ηπείρου


                                             
                                  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

                              
Ἀριθ. Πρωτ. 29                                                                    Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 13ῃ Μαΐου 2012


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


             «Τὸ Βορειοηπειρωτικὸ  ζῇ». Αὐτὸ εἶναι τὸ συμπέρασμα ποὺ προέκυψε ἀπὸ τὴν πολυπληθῆ συγκέντρωση, ἡ ὁποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στὸ ἡρωϊκὸ Δελβινάκι γιὰ νὰ τιμηθῇ ὁ Αὐτονομιακὸς Ἀγώνας τῆς Βορείου Ἠπείρου καὶ τὸ «Πρωτόκολλο τῆς Κερκύρας» τὸ 1914. Ἡ κατανυκτικὴ ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία, τὸ ἱερὸ μνημόσυνο ὑπὲρ τῶν πεσόντων καὶ τῶν ἀγωνισθέντων σ’ ἐκεῖνο τὸν ἀγώνα, ἡ ἐμπεριστατωμένη ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. ΑΝΔΡΕΟΥ, ἡ εἰρηνικὴ πορεία μέχρι τὸ Ἡρῷον τῆς κωμοπόλεως, τὸ τρισάγιο καὶ ὁ Ἐθνικὸς Ὕμνος, ἀνέβασαν στὰ ὕψη τὸ ἐθνικὸ φρόνημα τοῦ λαοῦ. Στὸ τέλος, ἐγκρίθηκε, διὰ βοῆς, τὸ ἀκόλουθο
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
« Ζητᾶμε :

ΟΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ


Οι μακρύνοντες εαυτούς από τον Θεό,απολούνται(Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος)



 Ενόμισαν οι μάταιοι σαρκικοί άνθρωποι ότι μακριά από τον Θεό, από τα καλά ήθη και τις αρετές, μόνο με τις εξωτερικές επιδείξεις, με τις ανωφελείς τελετές στις οποίες γίνεται κακή σπατάλη εκατομμυρίων, και με κούφια λόγια, πως θα ανώρθωναν το έθνος, αλλά πλανήθηκαν.

  Δεν μελέτησαν, δεν άκουσαν ότι·

Διαμαρτυρία γιά τίς σχολικές ἐπισκέψεις σέ ἰουδαϊκές συναγωγές



 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ
-ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΟΛΩΝ
ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Λέγομαι Μ.Σ. καί εἶμαι ἐκπαιδευτικός σέ Γυμνάσιο τῆς Δυτικῆς Θεσσαλονίκης ( τά στοιχεῖα μου θά τεθοῦν στή διάθεση ὅποιου παραλήπτη αὐτοῦ τοῦ μηνύματός μου ἐπιθυμήσει ).
Σήμερα 10-5-2012, τό Σχολεῖο μου πραγματοποίησε «ἐκπαιδευτική» ἐπίσκεψη τῆς Α’ Τάξης στά πλαίσια τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν, στήν Ἰουδαϊκή Συναγωγή τῆς Θεσσαλονίκης καί θά ἐπακολουθήσει τήν ἐπόμενη βδομάδα ἐπίσκεψη καί τῆς Β’ Τάξεως.
Αὐτές οἱ ἐπισκέψεις ξεκίνησαν νά πραγματοποιοῦνται τά τελευταῖα χρόνια ἀπό τά Δημοτικά, ἀλλά ἀκόμη καί ἀπό τήν Θεολογική Σχολή τοῦ Α.Π.Θ.
Τό Ὑπουργεῖο Παιδείας καί μέ εὐθύνη τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτούτου τά τελευταῖα χρόνια, μετατρέπει ὡς γνωστόν τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν ἀπό Ὀρθόδοξο Χριστιανικό, σέ θρησκειολογικό, προβάλλοντας...

Αυτοκτονία: Ο γέροντας Πορφύριος διηγείται περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας νέας




Τί κάνει ἡ ἀγάπη καὶ ἡ πρόνοια τοῦ Θεοῦ



Τὰ χρόνια μετὰ τὸν πόλεμο ἦταν πολὺ δύσκολα κι οἱ ἄνθρωποι ἀγωνίζονταν γιὰ νὰ ζήσουν. Ἐγώ, ὅπως σᾶς εἶπα, τὴν ἐποχὴ ἐκείνη ἤμουν στὴν Πολυκλινική. Πολλὰ περιστατικὰ θυμᾶμαι ἀπ᾿ τὰ χρόνια ἐκεῖνα. Ἀκοῦστε ἕνα ἀπ᾿ αὐτά.

Ἡ ῎Εφη ἦταν δεκαοκτὼ χρονῶν κι ἔμενε τὸ καλοκαίρι μὲ τοὺς γονεῖς της καὶ τὸν ἀδελφὸ της στὸ Μπογιάτι. Εἶχαν περιβόλι μὲ κηπευτικὰ καὶ τὰ πουλοῦσαν. Ἕνα βράδυ ἡ μητέρα τῆς ῎Εφης...

Η συγκλονιστική προσευχή μιας μάνας.....







" Κάνε μου την τιμή γιέ μου να σταθείς ανδρείος για το Χριστό, να Τον ομολογήσεις άφοβα και χωρίς δισταγμό! 


Ελπίζω μέσα στην καρδιά μου ότι σύντομα θα ανθίσει επάνω σου το στεφάνι του μαρτυρίου..


Προς τιμή μου και προς σωτηρία πολλών. Μη φοβηθείς τις απειλές ή τα ξίφη ή τους πόνους ή τις πληγές ή την πυρά. 


Τίποτα να μη σε χωρίσει από το Χριστό, αλλά να κοιτάξεις προς τον ουρανό. 

Η καρδιά της μάνας........






Η καρδιά της μάνας


Ένα παιδί, μοναχοπαίδι αγόρι,
αγάπησε μιας μάγισσας την κόρη.
-Δεν αγαπώ εγώ, του λέει, παιδία,
μ’ αν θέλεις να σου δώσω το φιλί μου,
της μανας σου να φέρης την καρδιά
να ρίξω να την φάη το σκυλί μου

Τρέχει ο νειός, την μάνα του σκοτώνει
και την καρδιά τραβά και ξεριζώνει
και τρέχει να την πάη μα σκοντάφτει
και πέφτει ο νειός κατάχαμα με δαύτη.

Κυλάει ο γυιός και η καρδιά κυλάει
και την ακούει να κλαίη και να μιλάη.
Μιλάει η μάνα στο παιδί και λέει:
-Εχτύπησες, αγόρι μου;…και κλαίει!

Αγγελος Βλάχος
http://ahdoni.blogspot.com/2011/01/blog-post_8705.html

ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ -ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...- 19-5-2012 ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ζητώ συγνώμη-Γιάννης Μηλιώκας




Μουσική, Στίχοι: Γιάννης Μηλιώκας

Ένα τραγούδι θα σας πω σαν το νερό
γι όσους πολέμησαν κι αντέχουνε ακόμη
θα πρεπε να το είχα γράψει από καιρό
γι αυτό και πρώτα ταπεινά ζητώ συγνώμη

Σε ένα ιατρείο μικρό της γειτονιάς
πήγα να βγάλω κάτι ακτινογραφίες
κι είδα ανθρώπους μιας παλιότερης γενειάς
που περιμέναν του γιατρού τις οδηγίες

Είχε ησυχία λες και μπήκα σε ιερό
κι είχανε όλοι του πατέρα μου τα χρόνια
ο γέρος μου έχει πια πεθάνει από καιρό
μα είχε προλάβει να χαρεί τρία εγγόνια

Με τρόπο έριξα μια γρήγορη ματιά
τέτοιο κατάντημα δεν είχα δει ποτέ μου
κι όλα αυτά τα ξεχασμένα γηρατειά
θα είναι σκέφτηκα ανάπηροι πολέμου

Ο ένας είχε το ένα πόδι του λειψό
άλλος το χέρι του δεμένο και πονούσε
ο τρίτος φόραγε κολάρο στο λαιμό
κι ένας άλλος την κυρά του κουβαλούσε

Ο νους μου πήγε στον πατέρα μου ξανά
τότε που μου έλεγε τα βράδια ιστορίες
σαν να είναι τώρα τον θυμάμαι να πονά
και να μιλάει για νεκρούς και τραυματίες

Κι όλοι αυτοί για την δική μου λευτεριά
έζησαν χρόνια κατοχής και τυραννίας
ήταν κορίτσια και αμούστακα παιδιά
και πολεμούσαν στα βουνά της Αλβανίας

Μου είχαν χαρίσει μια ελεύθερη ζωή
κι ότι κι αν ήμουν σε εκείνους το χρωστούσα
κι ήτανε μες τα γηρατειά τους τόσο απλοί
ούτε παράσημα φορούσαν ούτε λούσα

Πρόσωπα τίμια χωρίς εγωισμό
κι αν μες το πόλεμο τα πάντα είχαν χάσει
με ένα χαμόγελο και λίγο σεβασμό
όλα όσα τράβηξαν θα τα είχανε ξεχάσει

Ένιωσα ξάφνου μια τεράστια ντροπή
έσκυψα κάτω και είχα χάσει την μιλιά μου
μου ήρθανε δάκρυα και κρατήθηκα πολύ
και ευτυχώς που είχα μαζί μου τα γυαλιά μου

Ένα τραγούδι θα σας πω σαν το νερό
γι όσους πολέμησαν και πολεμούν ακόμη
θα πρεπε να το είχα γράψει από καιρό
γι αυτό και πάλι ταπεινά ζητώ συγνώμη