Αργά βαδίζει ο Χριστός…




 arga badizi

Ο Χριστός βαδίζει αργά μέσα στην ιστορία.Αργά σαν το βαθύ ποτάμι που κάποιο παιδί θα το νόμιζε ακίνητο, αλλά που ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να του φτιάξει φράγμα. Αργά σαν το σιτάρι που το σπέρνεις το φθινόπωρο και το χειμώνα νομίζεις ότι είναι νεκρό. Ακόμα δεν ήρθε η άνοιξη για τον σπόρο του Χριστού.

Ο δρόμος Του είναι δύσκολος, γι΄αυτό βαδίζει αργά. Πορεύεται μέσα από λακκούβες αίματος μέσα από το σκοτάδι των αμαρτιών, και μέσα από τα αγκάθια των ληστών. Είναι στενός ο δρόμος Του και πολλοί οι πεσμένοι αμαρτωλοί βρίσκονται στον γκρεμό και στις δυο πλευρές του δρόμου Του. Εκείνος πρέπει να σκύβει στις δυο πλευρές, να τους σηκώνει και να τους τραβά πίσω Του και να περπατά προς τα εμπρός. Γι΄αυτό βαδίζει αργά.

Βαδίζει αργά γιατί το πλήρωμά Του είναι μακριά. Το πλήρωμά Του επεκτείνεται στα πέρατα της ιστορίας και η θέση Του είναι στα έσχατα…

(από την εισαγωγή του π. Αλεξάνδρου Σμέμαν)



Αργά βαδίζει ο Χριστός… Προσέχει που θα σταθεί το άγιο πόδι Του, γιατί δεν θέλει να σταθεί στο αίμα. Επιλέγει στενά σοκάκια στη γη, στενόχωρα, γιατί δεν...

Δείτε τι πρέπει να κάνετε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα αν βυθιστεί το αυτοκίνητο σας σε νερό (βίντεο)

Πολλοί άνθρωποι και στη χώρα μας, χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητό τους πέφτει στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται μέσα σε αυτό. Δείτε τι πρέπει να κάνετε, μέσα σε 30 δευτερόλεπτα για να σώσετε τη ζωή σας, αν σας συμβεί ποτέ τέτοιο ατύχημα…
Ενα βίντεο, πραγματικά συγκλονιστικό, με ειδικούς να...

Απλά μαθηματικά…

  

ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ…
-Δεν υπαρχει Θεος…
-Γραψε λοιπον,Θεος μηδεν…0
-Και συνεπως ο κοσμος εγινε απο την ανυπαρκτη τυχη…
-Δημιουργος Θεος δηλαδη μηδεν…0

-Για τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,τι λες φιλε;
-Δεν πιστευω πως υπαρχει…
-Γραψε και γι αυτον μηδεν…0
-Για τους μεγαλους φιλοσοφους,τη φιλοσοφια γενικα,που οδηγει στην παραδοχη του Θεου,τι λες;
-Τιποτα…ανθρωπινα κατασκευασματα.
-Γραψε κι εδω μηδεν…0
-Για τα εκατομμυρια Αγιων και μαρτυρων; τι λες;
-Δεν μ ενδιαφερουν…σιγα…
-Δηλαδη,κι εδω μηδεν…0
-Για τα δισεκατομμυρια πιστων ανα τους αιωνες; τι λες;
-Σου ειπα,δεν πιστευω!
-Γραψε κι εδω μηδεν…0
-Για τις συμβουλες του Πατερα και της Μαννας σου,που ξερουν περισσοτερα και σ αγαπουν; τι λες;
-Δεν περναει πλεον η σοφια τους,σε μενα…
-Τιποτα για σημερα…γραψε κι εδω μηδεν….0
-Για την ηθικη; τι λες;
-Μου στερει την ελευθερια,την εχω διαγραψει,την εχω μηδενισει πλεον.
-ΗΘΙΚΗ…γραψε κι εδω μηδεν…0
-Για την αμαρτια την αχαριστια,τον πνευματικο πολεμο; τι λες;
-Αυτα,δεν τα σκεπτομαι…καν!!!
-Γραψε και γι αυτα μηδεν…0
-Για την ελπιδα,την αθανασια της ψυχης,την αιωνια ζωη; τι λες;
-Ε…αυτα πια ειναι…παραμυθια!!!
-Σημειωσε κι εδω μηδεν…0
-Για την Αγια Γραφη,το βιβλιο που διαβαζεται σε 1450 γλωσσες,που ειναι εκτος...

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΤΖΑΚΣΟΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ


«Πρώτη φορά βλέπω και αγγέλους να κλέβουν».



Ερώτηση: Πάτερ, τα μνημόσυνα ωφελούν μόνο τους νεκρούς, ή ωφελούν και τους ζωντανούς;

Άκουσε κόρη μου, την εποχή του κομμουνισμού στη Ρωσία η εκκλησία του Θεού ήταν υπό διωγμό, κανένας δε μπορούσε από φόβο να πάει στην εκκλησία να βαπτισθεί ή να παντρευτεί χριστιανικά.

Σε ένα ανθρακωρυχείο της Ρωσίας δούλευαν εβδομήντα εργάτες και έβγαζαν κάρβουνο. Ένας από τους εργάτες ήταν κρυπτοχριστιανός και μαζί με τη γυναίκα του, που ήταν ευσεβής Χριστιανή, πήγαιναν σε
μια εκκλησία, που ήταν σε ένα κρυφό υπόγειο και εκεί εκκλησιάζονταν.

Μια μέρα έγινε έκρηξης και τινάχθηκε το...

Ο όρκος στον Διάβολο


Πρωτ. Γεώργιος Δορμπαράκης
Γονατιστός ὁ Γέροντας καί μέ τό κεφάλι τελείως γερμένο ὥστε νά ἀκουμπᾶ στό ἔδαφος τρανταζόταν ἀπό τούς λυγμούς. Πύρινα τά δάκρυά του χύνονταν στόχῶμα τοῦ κελιοῦ του ἔχοντας σχηματίσει ἤδη μιά μικρή λίμνη ἀπό λάσπη. Μά δέν τολμοῦσε νά ὑψώσει τό κεφάλι καί νά ἀντικρύσει τήν γλυκιά μορφή τῆς ῾Υπεραγίας Θεοτόκου πού δέσποζε στό εἰκονοστάσι του κρατώντας τόν μικρό Χριστό.

῾Κύριε ᾽Ιησοῦ Χριστέ, ἐλέησόν με. ῾Υπεραγία Θεοτόκε, σῶσόν με᾽, ψέλλιζαν διαρκῶς τά χείλη του. ῾Βοήθα με, Παναγιά μου. Δέν ἀντέχω ἄλλο τόν πειρασμό. Νιώθω τόσο...

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΑ «ΒΟΔΙΑ» (Δίδαγμα)



Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης:
Ένα ζευγάρι ανέβηκαν κάποιο απόγευμα στο Μοναστήρι και μπήκαν στο κελί του Γέροντα.

Σε μια στιγμή, ο τελευταίος γύρισε και απευθύνθηκε στη γυναίκα:
-Τι κάνει ετούτος εδώ; Είπε κι έδειξε τον σύζυγο.
-Καλά είναι, Γέροντα.
-Καλά, ε; Ναι, αλλά εκείνα τα βόδια που έχει ζεμένα τον πάνε όπου θέλουνε.

Ποια βόδια, Γέροντα; Ρώτησε ο άνδρας.
-Δεν κατάλαβες; Καλά, άστο. Θα στο πω άλλη φορά.

Και την επόμενη φορά που...

Η Ελλάδα έχει τον 6ο πιο γερασμένο πληθυσμό στον κόσμο - Οι Έλληνες χάνονται

Η Ελλάδα έχει τον 6ο πιο γερασμένο πληθυσμό στον κόσμο - Οι Έλληνες χάνονται
Μια εθνική καταστροφή διαδραματίζεται στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει τάση αυτή να σταματήσει καθώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για την εξέλιξη του δημογραφικού στη χώρα μας και ο ελληνικός πληθυσμός είναι πλέον ο έκτος γηραιότερος του πλανήτη!
 Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχαν οι ειδικοί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα. 
«Ο πληθυσμός γερνάει ταχύτερα από τις προβλέψεις» τόνισε η Αλεξάνδρα Τραγάκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. 
Το φαινόμενο είναι πολυπαραγοντικό και εδράζεται τόσο στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, όσο και στον έλεγχο της γονιμότητας αλλά και στο μοντέλο του «λίγα παιδιά και πιο αργά» που ακολουθούν πολλά ζευγάρια στις σύγχρονες κοινωνίες. 
Όμως, ουσιαστικό πρόβλημα αποτελεί η απουσία πολιτικής για την αύξηση του πληθυσμού. 
Η ύφεση επιδείνωσε ένα πρόβλημα που δεν είναι σημερινό
Την ίδια ώρα, οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι λάθος να ...

Ταπεινός είναι αυτός που χαίρεται όταν τον περιφρονούν

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΠΕΙΝΟΣ


Από το Ευεργετινό
Κάποιος Κωνσταντίνος, άνθρωπος πάρα πολύ ευλαβής, κατοικούσε στην πόλη Αγκώνα της Ιταλίας και υπηρετούσε στο ναό του αγίου πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Κάποτε που τελείωσε το λάδι και επειδή δεν είχε με τι να ανάψει τα κανδήλια, τα γέμισε με νερό, έβαλε το συνηθισμένο φυτίλι στο καθένα απ’ αυτά και τα άναψε σαν να είχαν λάδι.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ενώ έκανε τέτοια θαύματα, ακούστε τι ταπείνωση είχε. Επειδή η φήμη του είχε διαδοθεί σε όλες τις γύρω περιοχές από πολλά θαύματα που έκανε μέσω αυτού ο Άγιος Θεός, πήγαιναν πολλοί για να τον δουν και να πάρουν κάτι από τη Χάρη που είχε η παρουσία του.

Κάποια φορά πήγε και ένας γεωργός από μέρος μακρινό για να τον δει. Έτυχε ο Άγιος να είναι ανεβασμένος πάνω σ’ ένα σκαμνί ξύλινο και να ετοιμάζει τα κανδήλια για να τα ανάψει. Ήταν μάλιστα πολύ κοντός στο ανάστημα, με αδύνατο σώμα και άσχημο πρόσωπο. Ο γεωργός λοιπόν ζητούσε επίμονα να του δείξουν ποιός είναι ο ευλαβέστατος άνθρωπος Κωνσταντίνος.

Οι παρευρισκόμενοι του έδειξαν τον άνθρωπο εκείνον που ήταν πάνω στο σκαμνί. Ο γεωργός τότε, επειδή έκρινε την αγιότητα του ανθρώπου από την κατασκευή του σώματος, μόλις τον είδε τόσο κοντό και αδύνατο, σκέφθηκε μήπως δεν είναι αυτός για τον οποίο είχε ακούσει ότι ...

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΝΗΣΟΣ ΒΟΡΔΩΝΕΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙA ΚΑΙ… ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είχαμε γράψει και σε παλαιοτέρα άρθρα μας για την χαμένη  εντεκάτη Πριγκηπόννησο που είναι γνωστή από την ιστορία με την ονομασία Βόρδωνες. Το νησί αυτό ήταν γνωστό από ένα μοναστήρι όπου είχε ταφεί ο γνωστός Άγιος της Ορθοδοξίας, Μέγας Φώτιος. Λέγεται ότι χάθηκε από την επιφάνεια της θάλασσας γύρω στο 1010 μ Χ μετά από ένα σεισμό της περιοχής.
Πάνω στο νησάκι αυτό υπήρχε μεγάλο μοναστήρι που φιλοξενούσε αρκετούς μοναχούς καθώς και προσκυνητές από την γύρω περιοχή. Το μοναστήρι αυτό άκμασε από τον όγδοο μέχρι στις αρχές του εντέκατου αιώνα. Το 1010 ένας μεγάλος σεισμός έπληξε το νησάκι το οποίο το βύθισε μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα το μοναστήρι και τα κτίσματα του να βυθιστούν κάτω από τα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά.
Να σημειωθεί ότι οι πρώτες έρευνες των Τούρκων άρχισαν από σεισμολογικό ενδιαφέρων καθώς η περιοχή βρίσκεται στο μεγάλο ρήγμα που προκάλεσε τον μεγάλο φονικό σεισμό του 1999, με χιλιάδες νεκρούς. Οι έρευνες αυτές οδήγησαν στην ιστορική ανακάλυψη με...

Ο Άγ. Αρσένιος σώζει τον πατέρα του Αγ. Παϊσίου και το χωριό από τους Τούρκους

Επίσης διηγήθηκε ο ίδιος [ο Πρόδρομος Εζνεπίδης, πατέρας του Αγίου Παϊσίου και πρόεδρος του χωριού] ότι μια άλλη φορά είχαν πάει πολλοί Τούρκοι (Τσέτες), για να πατήσουν τα Φάρασα. Στο χωριό οι άνδρες έλειπαν, άλλοι στα μακρινά κτήματα και άλλοι στα ταξίδια.
Αναγκάστηκε τότε να μαζέψη τα μικρά παιδιά, μόνο για να δείξουν στόχο γύρω από το Κάστρο ότι είναι πολλοί, και μετά τα έδιωξε, για να κρυφθούν.
Μερικοί γέροι που ήταν, και αυτοί σκόρπισαν, και τελικά έμεινε μόνος του με την απόφαση να σκοτωθή καλύτερα παρά να δη του Τούρκους στο χωριό. Είχαν τελειώσει όμως οι σφαίρες του και μετά τον έπιασαν ζωντανό οι Τούρκοι.
Αφού τον έδεσαν γερά, τον πήγαν στο...