Τον έβγαλε από τα συντρίμια χωρίς να έχει περάσει ποτέ από εκεί!



Το παρακάτω μου το διηγήθηκε ένας καθηγητής πανεπιστημίου που το άκουσε ο ίδιος από τον παθόντα. [Μαρτυρία του Ι.Μ.]
Ένα βράδυ, σε κάποια στροφή, ένα ταξί έπεσε σε μια χαράδρα και έγινε μια μάζα σίδερα. Ο οδηγός ήταν μόνος του στο ταξί εγκλωβισμένος, οπότε βλέπει έναν γέροντα ιερέα να βγάζει τα σίδερα και να τον ελευθερώνει. Δεν είχε πάθει τίποτε.
Ο ταξιτζής τον ρώτησε:
– Πώς με βρήκατε, πού με είδατε;
Του λέει (ο γέροντας του ταξιτζή):
– Περνούσα και σε είδα.
Ενώ δε ο ταξιτζής κοίταζε το ταξί του, αυτός...

ΗΠΑ: Δικαστήριο δικαίωσε ζαχαροπλάστη που δεν ήθελε να φτιάξει «γαμήλια τούρτα» σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων

 ΗΠΑ: Δικαστήριο δικαίωσε ζαχαροπλάστη που δεν ήθελε να φτιάξει «γαμήλια τούρτα» σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε υπέρ ενός αρτοποιού - ζαχαροπλάστη από το Κολοράντο ο οποίος αρνήθηκε να φτιάξει μια «γαμήλια τούρτα» για μια τελετή «γάμου» ατόμων του ίδιου φύλου.
Η υπόθεση - Masterpiece Cakeshop, Ltd v. Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο – εισήχθη στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να αποφανθεί  για το αν το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας του αρτοποιού είναι ήσσονος βαρύτητας από το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση απέναντι στο νόμο του ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Διαφωνίες για παρόμοια θέματα εμφανίστηκαν σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.
Η απόφαση που εξεδόθη αντανακλά την ανανεωμένη δυναμική μεταξύ των συντηρητικών δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου, οι τάξεις του οποίου ενισχύθηκαν πρόσφατα με την προσθήκη του δικαστή Neil Gorsuch.
Ο Jack Phillips, ο ιδιοκτήτης του Cakeshop

Ήταν τρία περίπου χρόνια πριν από την κοίμηση του φέροντα Παίσιου. Μέχρι τότε είχα πάει στην Παναγούδα καμιά δεκαριά φορές.
Μπλεγμένος με ΖΕΝ και διαλογισμό ,και αργότερα βαφτισμένος Πεντηκοστιανός,πήγα στον γέροντα για να ζητήσω βοήθεια.
Ο γέροντας με απεγκλώβησε στέλνοντας με πρώτα να εξομολογηθώ ,και αργότερα να ηρεμήσω από τα αδιέξοδα που ένιωθα να με πνίγουν.
Κάποια από εκείνες τις φορές είχα πάει στον γέροντα με έναν συνάδελφο καθηγητή γυμνασίου.Μας καλωσόρισε: -"Γειά χαρά βρε παλληκάρια,τι σας απασχολεί;"
-"Γέροντα είμαστε καθηγητές,και...

Ταινία αφιερωμένη στην Εικόνα της Παναγίας Φεοντορόφσκαγια (του Θεοδώρου)


Μᾶς ἀφηγεῖται τὴν ἱστορία τῆς οἰκογένειας ἑνὸς ἱερέως, ὁ ὁποῖος κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ὁδηγήθηκε στὴν ἐξορία ἀπὸ τὸ τότε κομουνιστικὸ καθεστὼς λόγω τῆς πίστης του στὸν Χριστό



https://apantaortodoxias.blogspot.com/
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_485.html#more