Τα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την Κόνιτσα ως αλβανικό έδαφος!


Τα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την Κόνιτσα ως αλβανικό έδαφος!

- Κάνουν έκκληση σε αλβανούς επιχειρηματίες να αγοράσουν "ιστορικά" κτήρια στην Κόνιτσα!

- Ρίχνουν κι άλλο λάδι στην φωτιά εθνικισμού…

Τα αλβανικά ΜΜΕ, συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και ενισχύουν την ανθελληνική τους καμπάνια. 
Αυτή τη φορά, ήταν το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel σε εκπομπή της Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου, που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Sokol Βalla και Ilir Ikonomi. 
Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη σε μια...


Ο ΠΑΣΧΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ

Με αφορμή την μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας (22 Δεκεμβρίου) δεν μπορεί να μην μνημονεύσουμε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ήτοι το διήγημά του για την Αγία "Η Φαρμακολύτρια" (1900).



Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ 

Τὴν νύκτα ἐκείνην εἶχον ἀναβῆ καὶ πάλιν εἰς τὸ βουνὸν διὰ νὰ συναντήσω τὴν ἐξαδέλφην Μαχούλαν. Τὴν ἀλήθειαν νὰ εἴπω, δὲν ἤξευρα μετὰ βεβαιότητος ὅτι ἔμελλον νὰ τὴν συναντήσω, ἀλλ᾽ ἠλαυνόμην ἀπὸ τὸ πάθος, ἔφερα τὰ βήματά μου εἰς προσκύνησιν, καὶ ᾐσθανόμην τὴν ἀνάγκην ν᾽ ἀναζωπυρήσω ἀρχαίας ἀναμνήσεις.
Ἦτον ἡ τελευταία φορὰ ὁποὺ θὰ ἔβλεπα εἰς τὰ ἐρημικὰ ἐκεῖνα μέρη τὴν ἐξαδέλφην μου Μαχούλαν. Τὴν πρώτην φοράν, πρὸ ἐτῶν εἴκοσι, τὴν εἶχα συναντήσει εἰς τὸ βάθος δρυμῶνος, πλησίον ἀρχαίου παμμεγέθους σηκοῦ ἢ τεμένους ἐκ γιγαντιαίων μαρμάρων, τὸ ὁποῖον πιθανὸν νὰ ἦτο ναὸς τῶν θεῶν, τῆς πρὸ τοῦ Προμηθέως ἐποχῆς. Σύρριζα εἰς τὸ παράδοξον ἐκεῖνο κτίριον, τὸ προβάλλον ὡς πρόσωπον Σφιγγὸς τὴν πρόσοψίν του τὴν γριφώδη, ἦτο ἓν μεταγενέστερον πενιχρὸν παρεκκλήσιον, τιμώμενον ἐπ᾽ ὀνόματι τῆς Ἁγίας Μάρτυρος Ἀναστασίας. Ἐκεῖ εἶχα συναντήσει πρὸ εἴκοσιν ἐτῶν τὴν ἐξαδέλφην μου Μαχούλαν.
Περὶ τὰ τέλη τοῦ φθινοπώρου εἶχεν ὑπάγει ὁμοῦ μὲ ...ἕνα παπάν, διὰ νὰ λειτουργήσῃ τὸν ναΐσκον. Εἶτα ἀφοῦ ἀπέλυσεν ἡ λειτουργία, ὁ παπὰς ἔπιε τὸν καφὲν καὶ τὴν ρακήν του, ἔξωθεν ἀκριβῶς τῆς θύρας τοῦ ναΐσκου, εἰς τὸ ὕπαιθρον, πλησίον τῆς φωτιᾶς τῆς ἀναμμένης διὰ τὴν ὑπηρεσίαν τοῦ θυμιατηρίου, καὶ διὰ τὸ ζέον, ἀπεχαιρέτισε τὴν γυναῖκα καὶ ἀπῆλθεν. Ἡ ἐξαδέλφη μου Μαχούλα ἔμεινε, μαζὶ μὲ τὴν μικρὰν ἑπταετῆ παιδίσκην της, καὶ μὲ δύο ἄλλας γυναῖκας, γειτόνισσές της, αἱ ὁποῖαι τὴν εἶχον συνοδεύσει εἰς τὴν ἐκδρομήν. Αὗται περιήρχοντο εἰς τοὺς λοφίσκους καὶ εἰς τὰ ρεύματα, εἰς τὰ πέριξ τοῦ ναοῦ, συλλέγουσαι ἀγριολάχανα καὶ μανιτάρια. Ἡ ἐξαδέλφη μου Μαχούλα, ἰδοὺ τί ἔκαμεν.
Αὕτη ἤναψεν ἑπτὰ κηρία εἰς τὰ δύο μανουάλια τοῦ ναΐσκου, ἐμπρὸς εἰς τὰς εἰκόνας τοῦ Χριστοῦ, τῆς Παναγίας, τοῦ Προδρόμου, καὶ τῆς Ἁγίας Ἀναστασίας. Ἐφαίνετο, ὅτι ἤθελε μετὰ τὴν ἀναχώρησιν τοῦ παπᾶ, νὰ τελέσῃ αὐτὴ νέαν λειτουργίαν, πλέον μυστηριώδη. Ἀφοῦ ἤναψε τὰ ἑπτὰ κηρία, ἔβγαλεν ἀπὸ τὸ παμμέγιστον καλάθιόν της μακρότατον, ὑπὲρ τὰς ἑκατὸν ὀργυιάς, λεπτὸν σχοινίον, ὁλοκίτρινον, εὐωδιάζον, κηρόπλαστον. Ἦτο γιγαντιαῖον φιτίλιον βαμβακερόν, τὸ ὁποῖον εἶχε κλώσει ὅλον μὲ τὰς χεῖράς της, καὶ μὲ τὰς χεῖράς της τὸ εἶχε περιβάλει μὲ μελικήριον πρόσφατον.
Τοῦτο λοιπὸν τὸ τεράστιον κηρίον τὸ ἔδεσεν ἀπὸ τὴν κρικέλλαν τῆς παλαιᾶς σαρακωμένης θύρας τοῦ ναοῦ, εἶτα ἤρχισε νὰ τὸ ἑλκύῃ, καὶ νὰ τὸ ἐκτυλίσσῃ κατ᾽ ὀλίγον ἀπὸ ...

ΚΑΝΕ ΘΕΕ ΜΟΥ....


ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ




 Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως
Εβραίους ια΄ 9-10, 32-40

            Τις μεγάλες Βιβλικές μορφές της Παλαιάς Διαθήκης μας προβάλλει το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής πριν από τα Χριστούγεννα. Παρελαύνουν μπροστά μας οι μεγάλοι Πατριάρχες, οι Βασιλείς του Ισραήλ και τα προφητικά αναστήματα. Οι εκλεκτές αυτές μορφές ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχε να παρουσιάσει η εποχή τους. Και η παρουσίαση αυτή γίνεται διότι οι άνθρωποι αυτοί, παρά τα όσα υπέστησαν, επέδειξαν θαυμαστή πίστη και μεγάλο ηρωισμό. Και ομολογουμένως, ο πρώτος απ᾽ όλους που έγινε παράδειγμα μοναδικής πίστεως σ᾽ όλες τις γενεές, δεν είναι άλλος από τον Πατριάρχη Αβραάμ. Επιβάλλεται να μελετηθεί από κάθε πιστό η προσωπικότητα αυτή που άφησε τη γη του και τη συγγένειά του και πορεύτηκε στο άγνωστο, ακριβώς διότι τα στήθη του φλογίζονταν από την πίστη του Θεού.
            Σε κάθε σταθμό της ζωής του, αποδείκνυε αυτή τη πραγματικότητα. «Πίστει παρώκησεν Αβραάμ εις την γην της επαγγελίας ως αλλοτρίαν». Και χάρη στην πίστη του αυτή ο Αβραάμ έμεινε ως ξένος στη γη που του υποσχέθηκε ο Θεός και ...

Σταμάτης Σπανουδάκης :«Πάντα στην Ελλάδα οι μονάδες έκαναν την διαφορά»


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΣΤΟ "ΗΓΓΙΚΕΝ"
Σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη  που μας παρεχώρησε ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης τον οποίο κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας έκανε : 
- Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η κρίση που βιώνουμε πρωτίστως είναι πνευματική.Σε ποιον βαθμό θεωρείτε πως σε αυτήν συνετέλλεσε η αλλαγή στον τρόπο ζωής και επιβίωσης των Ελλήνων με την συγκέντρωση του πληθυσμού στις πόλεις και την αποκοπή από την αυτάρκεια της αγροτικής ζωής;
Μακάρι να το καταλαβαίναμε όλοι. Οι περισσότεροι όμως...

"Αυτονομία για την Βόρειο Ήπειρο" - Η ρευστότητα στα Βαλκάνια επιστρέφει


Εξελίξεις οι οποίες υπερβαίνουν ακόμα και την ίδια την βούληση των ελληνικών κυβερνήσεων σε ότι αφορά την διεκδίκηση της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου συμβαίνουν αυτή την στιγμή στα Βαλκάνια.
Αυτή την στιγμή επίσημα η Σερβία ζητεί την αυτονόμηση της Μητρόβιτσα, αλλά και των Σέρβων της Βοσνίας. Οι Αλβανοί με ρελάνς ζητούν την αυτονόμηση του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, στα τεχνητά σύνορα με το Κόσοβο, αλλά και αυτονομία των Αλβανών του Τέτοβο στα Σκόπια.
Ισχυρές πλέον είναι και οι ελληνικές φωνές στην Βόρειο Ήπειρο που...

Ο γ. Παΐσιος περιέγραψε το 1996 τα γεγονότα του 2012 – Συγκλονιστικό !


Ο γ. Παΐσιος περιέγραψε το 1996 τα γεγονότα του 2012 – Συγκλονιστικό !
paisiosΔιαβάσαμε και ανατριχιάσαμε με όσα αποσπάσματα σας μεταφέρουμε παρακάτω, του αγιορείτη ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου από το βιβλίο του «Σκεύος εκλογής» (σελ. 421), που κυκλοφόρησε το 1996 και αναφέρεται στο Γέροντα Παΐσιο.
Διαβάζοντας σήμερα και πάλι κάποιος τα κείμενα, που θα αναφέρω, νομίζει ότι διαβάζει τον σημερινό Τύπο του 2012. Και όμως γράφτηκαν το 1996»!!!
Τι λέει, λοιπόν, το κείμενο αυτό;
«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε» με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει.
Και τι θα πετύχουν με αυτό;
Ακούστε: Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν...

Φρούτα και λαχανικά θεραπεύουν όργανα που μοιάζουν με του σώματός μας





Φρούτα και λαχανικά θεραπεύουν όργανα που μοιάζουν με του σώματός μας
Το χειρόγραφο-βιβλίο Ευρωπαίων και Οθωμανών ερευνητών γύρω από τη βοτανολογία και τις θεραπείες διαφόρων παθήσεων χρησιμοποιώντας βότανα αναφέρει ότι κάθε φρούτο και λαχανικό έχει μια συγκεκριμένη εξωτερική εμφάνιση (μοτίβο - σχήμα) που μοιάζει με ένα από τα όργανα του σώματος μας, και ότι αυτό το μοντέλο λειτουργεί ως ένα σήμα ή μήνυμα που λέει ότι το ανάλογο φρούτο ή λαχανικό θα ωφελήσει το ανάλογο όργανό μας.

Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει ότι η αρχαία «Διδασκαλία των υποσημειώσεων» είναι εκπληκτικά ακριβής. Γιατί αυτή η, τόσο ζωτικής σημασίας, γνώση, παραμένει κρυφή;

Τα Κόκκινα Φασόλια (Kidney beans) (Kidney = Νεφρό): πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας - και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.


Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Ακόμα και οι ρυτίδες ή οι πτυχώσεις στο καρύδι είναι ακριβώς όπως ο φλοιός του εγκεφάλου μας. Γνωρίζουμε σήμερα ότι τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.


Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Η κόρη, η ίριδα και οι ακτινοβολούσες γραμμές μοιάζουν ακριβώς όπως το ανθρώπινο μάτι. Η επιστήμη παραδέχεται σήμερα ότι τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.

Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα οστά είναι φτιαγμένα με 23% Νάτριο και αυτό το τρόφιμο-λαχανικό εμπεριέχει 23% Νάτριο. (Σύμπτωση;;;) Αν δεν έχετε αρκετό νάτριο στη διατροφή σας, το σώμα τραβά από τα οστά, καθιστώντας τα αδύναμα. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.



Μανιτάρι: Εάν κόψουμε ένα μανιτάρι στη μέση βλέπουμε ότι μοιάζει με το ανθρώπινο αυτί. Τα μανιτάρια, έχει βρεθεί ότι, μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.

Σταφύλια:
 Οι πνεύμονές μας αποτελούνται από «κλαδιά» αεραγωγών που ολοένα οδηγούνται σε λεπτότερους αεραγωγούς οι οποίοι τελειώνουν σε μικροσκοπικές δέσμες ιστών που ονομάζονται κυψελίδες. Αυτές οι κυψελίδες, οι οποίες μοιάζουν με τσαμπιά από σταφύλια , επιτρέπουν να περάσει το οξυγόνο από τους πνεύμονες στο αίμα. Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια,(σταφυλοθεραπεία) έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.


Ginger (η πιπερόριζα): Αυτή συνήθως πωλείται στα σούπερ μάρκετ, και φαίνεται πως συχνά η εξωτερική της εμφάνιση μοιάζει με το στομάχι. Έτσι ενδιαφέρον είναι ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης. Οι Κινέζοι την χρησιμοποιούν, για πάνω από 2.000 χρόνια, να ηρεμούν το στομάχι τους και για την θεραπεία της ναυτίας, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.


Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
frouta2.jpg

frouta3.jpg

Carrott-Eyeball.jpg
Celery-bones.jpg
Grapes-.jpg
Ginger-Stomach.jpg
Potato-Pancreas.jpg
Πηγή: elita.com.cy
Star.gr

Επιβίωση με πατατοφλουδοκεφτέδες, φλούδες από μήλα και άλλες τραγικές συνταγές της πείνας…


Επιβίωση με πατατοφλουδοκεφτέδες, φλούδες από μήλα και άλλες τραγικές συνταγές της πείνας…
Την περίοδο της Κατοχής οι Αθηναίοι δεν έβρισκαν τρόφιμα στην αγορά για να μπορέσουν να φάνε. Οι μαυραγορίτες ήλεγχαν την κίνηση και κύριος σκοπός τους ήταν η αισχροκέρδεια. Οι Αθηναίοι ακόμη και να έβρισκαν μερικά φαγώσιμα ήταν, συνήθως, τόσο ακριβά που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Οι μισθοί δεν είχαν καμία αξία και προσπαθούσαν να επιβιώσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν.
Οι εφημερίδες της εποχής προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του κόσμου και δημοσίευαν στις σελίδες τους οδηγίες για τη «μαγειρική των περιστάσεων». Έτσι μαζεύτηκαν οι "συνταγές της πείνας" και έγιναν βιβλίο. Μέρος αυτής της έρευνας για να γίνει το βιβλίο παραθέτουμε πιο κάτω.
Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικές συνταγές για το πώς μπορεί κάποιος να τραφεί με τα ελάχιστα.
Πατατοφλουδοκεφτέδες
Μην το πάρετε για παραδοξολογία. Πρόκειται για φαγητό δοκιμασμένο και νοστιμότατο. Βράζετε τις πατάτες αφού τις πλύνετε καλά. Έπειτα τις ξεφλουδίζετε. Τι κάνετε τις φλούδες; Τις πετάτε. Πετάτε δηλαδή το πιο θρεπτικό και το πιο υγιεινό μέρος της πατάτας, αφού ...

«Χριστουγεννιάτικη» διαφήμιση κατά των Χριστουγέννων!




 
Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει, όπου θέλει ή να μην πιστεύει. Το να «χτυπιέται», όμως, η οποιαδήποτε πίστη χλευαστικά, παραπέμπει σε σκοταδιστικές μεθόδους, οι οποίες στοχοποιούν ανθρώπους, προκειμένου να φοβούνται να πουν την άποψή τους, μήπως και χαρακτηριστούν από τους ξερόλες του πλανήτη.
Οι Αμερικανοί αθεϊστές, μια… μη κερδοσκοπική οργάνωση ξεσήκωσε τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αναρτώντας γιγαντοαφίσες (με τι λεφτά;) σε διάφορα σημεία της πόλης, καλώντας τον κόσμο να κρατήσει τα «χαρούμενα (merry)» και να αφήσει τον «μύθο, Χριστoύγεννα (Christmas)». Με λίγα λόγια να κρατήσει τον καταναλωτισμό και ν’ αφήσει την ουσία, χωρίς μάλιστα να την ψάξει.
Ο David Silverman πρόεδρος των ΑΑ αναφέρει για την αφίσα ότι ένα μεγάλο μέρος των Χριστιανών μη-πιστών είναι εγκλωβισμένοι στην θρησκεία των οικογενειών τους. Τι γίνεται όμως με τους κατ’ επιλογήν χριστιανούς; Ή αυτοί δεν υπάρχουν;
Και ας πούμε ότι ο Χριστιανισμός, απαγορεύεται ή σβήνεται από παντού, κάτι που πολλοί θα το ήθελαν. Τότε τι; Λύθηκε το παγκόσμιο πρόβλημα; Τερματίζεται η παγκόσμια διαπλοκή; Χορταίνουν τα πεινασμένα παιδάκια απανταχού; Πέφτουν οι φόροι; Σταματούν τα πυρηνικά; Ας σοβαρευτούν μερικοί και ας δουν τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο, από το να το παίζουν ακτιβιστές…
ΠΥΓΜΗ.gr
Πολύ απλά θέλουν την...

Τι έγινε στον αγώνα μεταξύ της Μαρσέιγ και της Λιλ στις 22 Νοεμβρίου


Δεν το έχει δείξει κανένα κανάλι.Μετά από τόσες μέρες.(Προτιμούν τις χλιδάτες τούρκικες σειρές)
Δεν το έχει δείξει κανένα κανάλι.Μετά από τόσες μέρες.(Προτιμούν τις χλιδάτες τούρκικες σειρές και μπόλικο Άδωνι)

Στον αγώνα μεταξύ της Μαρσέιγ και της Λιλ στις 22 Νοεμβρίου, οι οπαδοί της πρώτης σχημάτισαν μία τεράστια ελληνική σημαία με το πρόσωπο του Πρωτέα στη μέση και ένα μακρύ πανό το οποίο έγραφε: «Δεν αρνούμαστε την καταγωγή της πόλης μας«.

Η Μασσαλία ιδρύθηκε από τους Φωκαείς γύρω στο 600 π.Χ και ήταν η πρώτη ελληνική πόλη-κράτος στα...

Ἄς τούς ἀπαντήσουμε



Ἄς τούς ἀπαντήσουμε στήν Δημόσια Διαβούλευση τῆς "ἐργάσιμης Κυριακῆς". Λήγει σέ 3 ἡμέρες (21/12)


Επιστολή από αναγνώστη μας Κωνσταντίνο: Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχει επισημανθεί στο διαδίκτυο η δυνατότητα αλλά και ανάγκη της μαζικής αντίδρασης των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Υπουργείου ανάπτυξης. Μην ξεχνάμε την επιτυχία της μαζικής αντίδρασης του κόσμου στη διαβούλευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο επαίσχυντο νομοσχέδιο «περί ρατσισμού»  κατά των λαθρομεταναστών, που τελικά, ουδέποτε κατατέθηκε.
     Η διάρκεια της διαβούλευσης είναι από 14/12 μέχρι 21/12, δηλαδή λήγει σε τρείς ημέρες!

     Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει πρόσκληση από τα πατριωτικά και ορθόδοξα ιστολόγια για μαζική συμετοχή και...

ΤΕΜΠΕΛΙΑ: Το μεγάλο πρόβλημα των νέων μας




Σαράντος Καργάκος: Εκπαιδευτικός – Ιστορικός – συγγραφέας 

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία.
Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η … εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νέο-σουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές.
Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι’ αυτό τουμπάραμε…

Κάποτε, έγραφα πως η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότιστην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλ’ όχι διάθεση για δουλειά. Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του«White color workers». Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι . . . πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακόμη και στον ΟΤΕ ως ...

Τα τζάμια



Κάποτε ήταν ένα νέο ζευγάρι που μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά.
Καθώς έτρωγαν το πρώτο τους πρωινό στο νέο τους σπίτι, η γυναίκα κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τη γειτόνισσαπου εκείνη την ώρα άπλωνε την μπουγάδα της.
“Ά, τα ρούχα δεν είναι και πολύ καθαρά”, σχολίασε, “η γειτόνισσα δεν ξέρει να πλένει καλά. Μάλλον χρειάζεται ναχρησιμοποιεί περισσότερο σαπούνι”.
Ο σύζυγος κοίταξε την μπουγάδα αλλά δε είπε τίποτα.
Κάθε φορά που ...

Συνελήφθησαν Αλβανοί γιατί κατέβασαν και πάτησαν ελληνικές σημαίες


  Τρία παιδιά από την Αλβανία κατέβασαν δύο ελληνικές σημαίες, τις έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τις πατούν.
  Μάλιστα έκαναν άσχημες χειρονομίες, ενώ ο ένας από αυτούς κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του. Όλα έγιναν στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής. Οι τρεις ανήλικοι έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας που τους κατηγορεί για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους.

  Μαζί με τους νεαρούς βρέθηκαν στο κρατητήριο άλλα ...


Το μυστικό που προστατεύει τους μοναχούς και τους προσφέρει μακροζωία



Ασπίδα για τον καρκίνο η αγιορειτική διατροφή
«Καθόλου κρέας όλο τον χρόνο, πολλά χορταρικά και φρούτα. Τηρούμε αυστηρά τη νηστεία. Είναι μια λιτή, υγιεινή διατροφή χωρίς λιπαρά». Αυτό είναι το μυστικό που προστατεύει τους αγιορείτες μοναχούς από τον καρκίνο καθώς και από άλλες ασθένειες και τους προσφέρει μακροζωία, λέει στα «ΝΕΑ» ο μοναχός στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους πατήρ Μωυσής. 
.......Το διαιτολόγιο των μοναχών, εκτός από πιστό στους κανόνες της Εκκλησίας, αποδεικνύεται και...

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ γιά τήν Ἀργία τῆς Κυριακῆς





᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 13ῃ Δεκεμβρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Μέ ἀφορμή τό ὑπ’ ἀριθμ. 457/12.12.2012 ἔγγραφο τοῦ Προέδρου τῆς Ὁμοσπονδίας Ἐπαγγελματικῶν καί Βιομηχανικῶν Σωματείων Πειραιᾶ καί Προέδρου Καταστηματαρχῶν Πειραιᾶ κ. Ἰωάννου Τσάκου καί τήν προφορική παράκληση τοῦ Προέδρου κ. Βασιλείου Κροκίδη διά τῶν ὁποίων ζητεῖται συμπαράστασι καί τόν δικαιολογημένο θόρυβο σχετικά μέ τήν νομοθετική πρωτοβουλία τοῦ Ὑπουργοῦ Ἀνάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη γιά τό ἄνοιγμα τῆς ἀγορᾶς κατά τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς καί τίς προκλητικές δηλώσεις του:
«Ἡ Κυβέρνηση ... δέν θά ἀφήσει ἐκείνους πού ἁπλά καί μόνο φοβοῦνται τό καινούργιο πολλές φορές χωρίς κανένα λόγο νά κρατήσουν τή χώρα στό παρελθόν. Ἡ Ἑλλάδα πρέπει νά προχωρήσει μπροστά...» ἔχω νά παρατηρήσω:

1. Ὁ ἑορτασμός μιᾶς ἡμέρας ἀναπαύσεως τῆς ἑβδομάδος ὅπως ἀπαιτεῖ ἡ ἀνθρώπινη φύση βασίζεται στό βιβλίο τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης «Γένεση» (β΄,2-3), ἔτσι τό Σάββατο διά τοῦ Νόμου τῆς ΠΔ εἰσῆλθε ὡς «ἡμέρα Κυρίου» στήν Καινή Διαθήκη μέ τά δύο βασικά στοιχεῖα, δηλ. ἀποχή ἀπό τίς ἐργασίες καί ἰδιαίτερη λατρεία τοῦ Θεοῦ.
Τή θέση τοῦ Σαββάτου στόν Χριστιανισμό κατέλαβε ἡ Κυριακή (Ἀποκαλ. α΄,10) σάν πρώτη ἡμέρα τῆς ἑβδομάδος κατά τήν ὁποία ἀνεστήθη ὁ Κύριος ἐκ τοῦ Τάφου, δημιούργησε τό ἀναστάσιμο φῶς καί ἀπέστειλε τό Πανάγιο Πνεῦμα νά ἐπιφοιτήση στούς Ἀποστόλους.
Ἡ Κυριακή σάν κατ’ ἐξοχήν «ἡμέρα τοῦ Κυρίου» ὑπενθυμίζει τόν ἐρχόμενο Χριστό σάν ἀνατέλλοντα ἥλιο, ὁ Ὁποῖος θά ἔλθῃ νά ἀποκαταστήση τήν χειμαζομένη δικαιοσύνη καί νά καταργήση τήν ἀφόρητη ὑποκρισία.
Ἡ Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου λέγει ὁ Ἱ. Αὐγουστῖνος ὑπόσχεται σέ ὅλους μας τήν αἰώνια ἡμέρα καί τῆς δικῆς μας Ἀναστάσεως (Serm 15 de verb apost).

Ἡ Κυριακή εἶναι ἡ ἀρχαιοτάτη ἑορτή τοῦ Χριστιανισμοῦ, ἡ ὁποία ἀποκαλεῖται στό Εὐαγγέλιο, ὡς ἡ «μία τῶν Σαββάτων» (Ματθ. κη΄1, Μαρκ. ιστ΄2, Α΄Κορ. ιστ΄2, Πραξ. κ΄7), στήν δέ Ἀποκάλυψη τοῦ Ἰωάννου ὀνομάζεται Κυριακή ἡμέρα (Ἀποκαλ. α΄10).

Οἱ μαρτυρίες γιά τόν ἑορτασμό τῆς Κυριακῆς συνεχίζονται καί μετά τήν Καινή Διαθήκη. Στήν ἐπιστολή Βαρνάβα ὀνομάζεται «8η ἡμέρα», ὁ δέ ἅγιος Ἰγνάτιος Ἀντιοχείας καταδικάζει τούς σαββατίζοντες καί μή συμμορφουμένους στήν καθολική πράξη τῆς Ἐκκλησίας γράφοντας: «Κατά Κυριακήν Κυρίου ζῶντες ἐν ᾗ καί ἡ ζωή ἡμῶν ἀνέτειλε δι΄ Αὐτοῦ» (Μαγν. κεφ. 9).
Κατά τά μέσα τοῦ 2ου αἰ. ὁ ἅγιος Ἰουστῖνος ὁ φιλόσοφος καί μάρτυς γράφει στήν Ἀπολογία του πρός τόν Ρωμαῖο Αὐτοκράτορα (Κεφ. 67) «Τήν δέ τοῦ ἡλίου ἡμέραν κοινήν τήν συνέλευσιν ποιούμεθα» χρησιμοποιῶν γιά τήν Κυριακή τόν ὅρο «ἡλίου ἡμέρα», ὁ ὁποῖος παρέμεινε σέ ὁρισμένες Εὐρωπαϊκές γλῶσσες ὅπως στήν Ἀγγλική Sunday, στήν Γερμανική Sonntag κλπ. Μετά τήν εἰρήνη τοῦ Μ. Κων/νου μέ τό διάταγμα τῶν Μεδιολάνων (313) καθορίζεται μέ τόν πρῶτο νόμο του στός 7/3/321 ὡς ἡμέρα ἀναπαύσεως, ἀγαλλιάσεως, θείας λατρείας καί ἀγαθοεργίας ἡ ἀργία τῆς Κυριακῆς, ἡ «σεβαστή ἡμέρα τοῦ ἡλίου» ὅπως τήν ἀποκαλοῦσε, ἡ δέ ἐν Λαοδικείᾳ Σύνοδος μέ τόν 29ο Κανόνα της ὥρισε «οὐ δεῖ χριστιανούς ἰουδαΐζειν, τήν δέ Κυριακήν προτιμῶντες σχολάζειν ὡς χριστιανοί».
Τό νόμο τοῦ Μ. Κων/νου «Omnes judices urbanaeque pledes et atrium officia cunctarum venerabili die solis quiescant» ἐπεκύρωσε καί ὁ διάδοχός του Μ. Θεοδόσιος, μέ τόν κωδ. VIII 8, 3 καί XV 5, 2.

2. Ὅλη αὐτή ἡ τόσο ἱερά ὑπόθεση, κατά τόν ἐκσυγχρονιστή Ὑπουργό κ. Χατζηδάκη «κρατᾶ τήν χώρα στό παρελθόν» καί ἔρχεται ὁ κ. Χατζηδάκης γιά νά...

Ανοιχτοί οι ναοί όλο το 24ωρο στη Βάρνα για τους άστεγους


Ανοιχτοί οι ναοί όλο το 24ωρο στη Βάρνα για τους άστεγους

varnas
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εντολή να παραμείνουν επί 24ωρου βάσεως οι Εκκλησίες ανοιχτές για τους άστεγους που κοιμούνται έξω στο κρύο, έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος και Τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Μητροπολίτης Βάρνας...

Περισσότερα παιδιὰ ζήτησε ὁ Πούτιν ἀπὸ τὶς Ρωσικές οἰκογένειες



Σὲ ἀντίθεση μὲ τοὺς Ἕλληνες πολιτικούς, ὁ πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τοὺς Ρώσους νὰ κάνουν περισσότερα παιδιά, τουλάχιστον τρία ἡ κάθε οἰκογένεια, γιὰ νὰ μὴ δοῦν τὴν χώρα τους νὰ φτωχαίνει καὶ νὰ μὴν μπορεῖ νὰ «διατηρήσει τὸ ἔδαφός της».
«Πιστεύω ὅτι ὁ κανόνας στὴ Ρωσία πρέπει νὰ εἶναι μία οἰκογένεια μὲ τρία παιδιά», δήλωσε κατὰ τὴν ἐτήσια ὁμιλία του πρὸς τὸ ἔθνος, προσθέτοντας ὅτι γι'αὐτὸ ἀπομένουν ἀκόμη «πολλὰ νὰ γίνουν».
«Θὰ πρέπει νὰ φτιάξουμε εὐνοϊκὲς συνθῆκες, κυρίως γιὰ τὶς γυναῖκες, προκειμένου νὰ μὴν φοβοῦνται ὅτι ἡ γέννηση ἑνὸς δεύτερου καὶ τρίτου παιδιοῦ θὰ βάλει φρένο στὴν σταδιοδρομία τους», πρόσθεσε, σύμφωνα μὲ τὴν ρωσικὴ τηλεόραση.
Γιὰ τὸν σκοπὸ αὐτόν, οἱ ρωσικὲς ἀρχὲς ἐξετάζουν τὰ μέσα γιὰ νὰ ἐνθαρρύνουν οἰκονομικὰ τὶς οἰκογένειες ποὺ ἐπιλέγουν νὰ κάνουν ἕνα τρίτο παιδὶ καὶ ...

Ο 15χρονος ήρωας που θυσιάστηκε για να σώσει τα αδέρφια του στη φωτιά της Μεσορόπης


Χαρισματικός, πολυτάλαντος, έτοιμος πάντα να βγει μπροστά. Έτσι περιγράφουν το 15χρονο Τηλέμαχο, που ρίχτηκε στις φλόγες για να σώσει τα δύο μικρότερα αδέρφια του από τηφωτιά που ξέσπασε στο σπίτι των παππούδων του, στηΜεσορόπη Καβάλας. Όμως δεν πρόλαβε και τα τρία αδέρφια βρήκαν φρικτό θάνατο...






Μουδιασμένη η τοπική κοινωνία της Καβάλας προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τρία αγόρια μιας πολυμελούς οικογένειας.

Συγκίνηση για τον χαμό των τριών παιδιών αλλά και θαυμασμός για την αυτοθυσία του μεγαλύτερου παιδιού, του 15χρονου Τηλέμαχου, που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να σώσει τα αδέρφια του.

To χρονικό της τραγωδίας

Διαβάζουμε στο Έθνος...

Τα παιδιά. Δεν βγήκαν τα παιδιά. Η μητέρα ούρλιαζε, ο πατέρας έτρεξε στην πίσω πόρτα, ο παππούς συνέχισε να ρίχνει νερό με...

Η γλώσα μας κουβαλάει την ψυχή του λαού μας και όλον τον πολιτισμό μας και όλη την ευγένειά μας" Κρατήστε το σαν φυλαχτό



Το ανέκδοτο κείμενο της ομιλίας του Οδυσσέα Ελύτη στη Στοκχόλμη. Αυτός ήταν ο τίτλος σε μια επιστολή που μου έστειλε ένα καλός φίλος και άξιος Έλληνας που ζει στο εξωτερικό τιμώντας την χώρα μας με τις παρουσία του . 

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Πρόκειται για λόγια διαμάντια του Οδυσσέα Ελύτη που ειπώθηκαν από τον ίδιο σε μια σημαντική στιγμή για τους Έλληνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον....