Αρνείται να δώσει χρήματα στην κυβέρνηση για την υποστήριξη της έκτρωσης.


Ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε μια κατηγορία για φοροδιαφυγή εναντίον ενός ανθρώπου που αρνείται να δώσει χρήματα στην κυβέρνηση για την υποστήριξη της έκτρωσης.

Ο αμερικανός περιφερειακός δικαστής Michael W. Mosman έκρινε ότι το κατηγορητήριο δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο ότι οMichael Bowman προσπάθησε να αποκρύψει ή να παραπλανήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και να διατηρήσει ένα χαμηλό τραπεζικό υπόλοιπο έτσι ώστε η εφορία να μην μπορεί να κατάσχει τον λογαριασμό του για την πληρωμή των φόρων.

"Οτιδήποτε καθιστά πιο δύσκολη την προσπάθεια είσπραξης φόρων δεν συνιστά φοροδιαφυγή", ανέφερε ο Mosman την Τετάρτη.

Ο Bowman, σύμβουλος μηχανικός που ζει στην πόλη της Κολούμπια, δήλωσε ότι αρνείται να υποβάλει φορολογική δήλωση ή να πληρώσει φόρους από το 1999 χωρίς να του δοθεί κάποια προσαρμογή για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

«Δεν είμαι φορολογικός διαδηλωτής, αγαπώ τη χώρα μου, έχω καθήκον απέναντι στην χώρα μου, αλλά έχω και καθήκον απέναντι στην συνείδησή μου», είπε ο 53χρονος, που περιγράφει τον εαυτό του ως χριστιανό, σηκώνοντας το χέρι του και χτυπώντας το στήθος του, όπου πάνω στην μπλούζα που φορούσε ήταν γραμμένος ένας ορισμός της "συνείδησης".

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Bowman δεν έχει καταθέσει ακριβή ή έγκαιρη επιστροφή φόρου εισοδήματος τουλάχιστον από το 1997.

Όταν το Τμήμα Εσόδων του Όρεγκον άρχισε να χρεώνει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του Bowman τον Ιανουάριο του 2012, ο Bowman άλλαξε τη μέθοδο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών του. Ξεκίνησε να εξαργυρώνει τα τσεκ που έπαιρνε από την εργασία του, αφήνοντας ελάχιστα στον τραπεζικό του λογαριασμό, μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με...

O AΓΙΟΣ [Πνευματική Ταινία παραγωγής του 4Ε]

Μία ταινία γιὰ τοὺς ἀφανεῖς ἁγίους ποὺ ζοῦν δίπλα μας, ἀλλὰ καὶ γιὰ τοὺς διαφορετικοὺς δρόμους πού ἀνοίγονται μπροστά μας… Πῶς θὰ τοὺς βαδίσει ὁ καθένας;…
Μία καταπληκτικὴ προσέγγιση γιὰ τὴν συγχώρεση καὶ τὴν λύτρωση ποὺ παρέχει στὴν ψυχή, κάνοντάς τὴν δεκτικὴ στὴν θεία Χάρη, ποὺ ἐπουλώνει κάθε πληγή…
Ἕνα πολὺ ἐνδιαφέρον σενάριο, μία ἱστορία μὲ ἰδιαίτερη πλοκή.
Βασίζεται στὸ ὁμώνυμο μυθιστόρημα τῆς Μαρίας Παστουρματζή, ἐκδόσεις Ἐν πλῶ.
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2018/05/hd.html

Μήνυμα μέσα από την Τουρκία: Μιλάμε Ελληνικά την γλώσσα των προγονών μας


«Καταλαβαίνω ελληνικά μα δεν θέλω να τα μιλάω. Φοβάμαι πως αν μιλήσω (νέα) ελληνικά θα ξεχάσω τα ρωμέικα, θα ξεχάσω την γλώσσα μου και δεν θέλω. 
Πρέπει να συνεχίσω να την μιλάω, Αν δεν το κάνω εγώ ποιος θα το κάνει;»

Αυτό αναφέρει η Μερβέ, Ελληνίδα Πόντια στα αιματοβαμμένα εδάφη του Πόντου. Κατάγεται από το Çaykara μια περιοχή στον ανατολικό Πόντο. Κατωχώρια στα ελληνικά, καθώς βρίσκεται στον κάμπο, προς την θάλασσα στους πρόποδες των Ποντιακών Άλπεων..

Ρωμέικα/ Romeyka ονομάζεται από τους ίδιους τους φυσικούς ομιλητές της, η ελληνική διάλεκτος των Ελλήνων του Πόντου.

Η περιοχή από όπου προέρχεται η Μερβέ ήταν...

Πού βοηθάει η ρίγανη: Θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες

Η ρίγανη είναι ένα μαγειρικό και φαρμακευτικό βότανο που ανήκει στην οικογένεια των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών (Lamiaceae). Έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική και το μαγείρεμα για χιλιάδες χρόνια. Προσθέτει γεύση και άρωμα, ενώ έχει πολλά οφέλη και για την υγεία.
Η ρίγανη παίρνει την ονομασία της από τις λέξεις «ορος» και «γάνος», που σημαίνει χαρά/λαμπρότητα. Θεωρείτο, δηλαδή, το φυτό που έδινε ομορφιά και χαρά στο βουνό. Τυπικά μεγαλώνει περίπου 50 cm σε ύψος και έχει μοβ φύλλα μήκους περίπου 2 έως 3 εκατοστών.
Οι χημικές ουσίες που δίνουν στην ρίγανη την μοναδική και ευχάριστη μυρωδιά της είναι οι θυμόλη, πινένιο, λιμονένιο, καρβακρόλη, οκιμένιο και καρυοφυλλένιο. Πιστεύεται ότι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ρίγανη: Οφέλη

Η ρίγανη χρησιμοποιείτο στην βοτανοθεραπεία ακόμα και από τους Αρχαίους Έλληνες. Ο Ιπποκράτης την χρησιμοποιούσε ως αντισηπτικό.
Οι πιθανές φαρμακευτικές χρήσεις της ρίγανης περιλαμβάνουν τη θεραπεία διαταραχών της αναπνευστικής οδού, διαταραχών του γαστρεντερικού σωλήνα, των πόνων της περιόδου και των διαταραχών της ουροφόρου οδού. Με τοπική εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή και η πιτυρίδα.

1) Αντιβακτηριακές ιδιότητες

Το έλαιο ρίγανης περιέχει μια βασική ένωση, που ονομάζεται καρβακρόλη(carvacrol) και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες έχουν επιβεβαιωθεί σε πολλές μελέτες. Μια ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι το αιθέριο έλαιο Origanum vulgare ήταν αποτελεσματικό έναντι 41 στελεχών του παθογόνου που προκαλεί λιστέρια μέσω της διατροφής (Listeria monocytogenes).

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το αιθέριο έλαιο της Ιμαλαϊκής ρίγανης έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, που...

Δείτε το απίστευτο κόλπο για πεντακάθαρα τζάμια και καθρέφτες!

Η Πρόεδρος της πολυτελούς εταιρίας καθαρισμού, Zen Home, που έχει έδρα της τη Νέα Υόρκη, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της εταιρίας της για τέλειο καθάρισμα τζαμιών και καθρεφτών.
Αισθάνεστε τέλεια με το που καθαρίζετε τα τζάμια και τους καθρέφτες σας, αλλά όταν μετά από λίγο περνάτε και πάλι από μπροστά τους διαπιστώνετε πως έχουν μείνει κάτι σας ραβδώσεις στις επιφάνειές τους, αναφέρει το spirossoulis.
Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο το οποίο, όμως, είναι πανεύκολο να αποφύγετε την επόμενη φορά.
Δείτε με ποιον τρόπο θα καθαρίσετε τέλεια τα παράθυρα και τα τζάμια στο σπίτι σας.
Το μυστικό, λοιπόν, της εταιρίας Zen Home για πεντακάθαρους καθρέφτες και τζάμια είναι το εξής: “Το μυστικό βρίσκεται στα σωστά εργαλεία”, λέει η Πρόεδρος και συνεχίζει, “Πάντα χρησιμοποιούμε δύο πανάκια μικροϊνών μαζί με ένα καλό καθαριστικό τζαμιών. Το ένα θα βραχεί κατά ...

«ΝΥΚΤΑ ΕΙΔΟΝ ΚΑΤ΄ ΟΝΑΡ ΟΤΙ ΕΥΡΕΘΗΝ ΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ» - ΟΠΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ π. ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ

«Νύκτα τινά είδον κατ΄ όναρ ότι ευρέθην εν Κωνσταντινουπόλει εντός του Ιερού Ναού της του Θεού Αγίας Σοφίας, ιστάμενος μόνος εις το αριστερόν κλίτος του Ναού. Εις το δεξιόν κλίτος ευρίσκοντο άνδρες και γυναίκες ολοφυρόμενοι και γοερώς κλαίοντες. Τινές ήλθον προς με και κλαίοντες μοι είπονο Πατριάρχης και ο Βασιλεύς εκοιμήθησαν και δεν εγείρονταισε παρακαλούμεν ελθέ να τους εγείρης. Έσπευσα και είδον τον Πατριάρχην ενδεδυμένον την πατριαρχικήν στολήν, εξηπλωμένον κείμενον ωσεί νεκρόν εν τω εδάφει του Ναού. Κατ΄ αρχάς τω εφώνησα μεγαλοφώνως. εγέρθητε Μακαριώτατε, λυπηθήτε το ποίμνιόν σας, τους χριστιανούς οι οποίοι κλαίοντες και οδυρόμενοι αναμένουν να εξυπνήσετε. Αλλ΄ επειδή ο Πατριάρχης έμενε νεκρός ακίνητος, επλησίασα, έθεσα την δεξιάν μου επί τον νώτον αυτού και προσεπάθουν να τον εγείρω. Μετά πολλού κόπου τον εσήκωσα έως δύο σπιθαμάς, αλλ΄ ήτο τόσον βαρύς, ώστε η χειρ μου εκ του βάρους ησθανόμην ότι εκινδύνευε να εξαρθρωθεί, και μη δυνάμενος να τον κρατήσω έπεσε πάλιν ως νεκρός.

Μετ΄ ολίγον η χειρ μου η δεξιά η οποία έτρεμε και επόνει έπαυσε να πονεί και να τρέμει και τότε έτρεξα εις τον Βασιλέα, όστις ωσαύτως εκοιμάτο ως νεκρός ανακείμενος 6 – 7 μέτρα μακράν του Πατριάρχου. Προσεπάθησα, κατέβαλον πάσας τας σωματικάς μου δυνάμεις να τον εγείρω, αλλ΄ εστάθη αδύνατον. Επάνω εις την μεγάλην μου αγωνίαν και...

Ο τρόπος σκέψης του χριστιανού



Γέρων Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης


Η ζωή μου, οι λογισμοί μου, η ύπαρξή μου, ο τρόπος της προσευχής μου οφείλουν να μην είναι ένα σακάτεμα του εαυτού μου, να μην είναι μια δυσκολία, ένα σφίξιμο, ένα στρίμωγμα, αλλά να είναι χαρά και τέρψη και πανηγύρι η ζωή μου. Γιατί;
Διότι δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στον ουρανό. Αφού από εδώ είναι αποτυχημένοι, καταλαβαίνουμε ποιο θα είναι και το μέλλον τους.
Όταν λέγει κάποιος, δεν μπορώ, πονάω, είμαι άρρωστος, δεν...