11 συμβουλές για τα παιδιά που δεν θα ακούσουν στο σχολείο


Από το βιβλίο "Dumbing Down Our Kids" 


Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - χώνεψέ το! 

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.
 

Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και ...

Όσο πιο πολύ θα αγαπάς το Χριστό, τόσο πιο πολύ θα χαίρεσαι και τόσο πιο λίγο θα στενοχωριέσαι. (Άγιος Πορφύριος)


«Νὰ προσέχεις τὴ δίαιτά σου, νὰ μὴν τρῶς τροφὲς ποὺ πειράζουν τὴν πάθησή σου καὶ παχαίνουν. 

Νὰ μὴ μένεις πολλὲς ὧρες στὸ κρεβάτι, γιατὶ θὰ ξαναρρωστήσεις. Νὰ κινεῖσαι, νὰ ἀσκεῖσαι, ἀλλὰ μὲ μέτρο. Νὰ περπατᾶς, ἀλλὰ οὔτε πολὺ γρήγορα οὔτε πολὺ ἀργά, οὔτε σὲ ἀνηφοριὲς οὔτε σὲ κατηφοριές, οὔτε σὲ μεγάλο ὑψόμετρο οὔτε σὲ μικρό. Νὰ βαδίζεις, μὲ κανονικὸ ρυθμό, σὲ ἴσιο μέρος, χωρὶς νὰ κουράζεσαι. Νὰ βγαίνεις ἔξω. Δὲ θὰ σοῦ πῶ ποῦ νὰ πᾶς∙ πηγαινε ὅπου σοῦ ἀρέσει, φθάνει νὰ ...

«Είμαι αιώνιος!»

Αποτέλεσμα εικόνας για αιωνια ψυχη
*Συγκλονιστικό και αληθινό περιστατικό.. Από αυτά που δείχνουν το μεγαλείο και την αλήθεια της Πίστεώς μας!
Αυτή τη βαρυσήμαντη φράση δεν την είπε κάποιος Ιερέας, Θεολόγος ή έστω κάποιος ενάρετος ενήλικας πιστός.
Την είπε ένα παιδάκι! Ένα αγοράκι πέντε περίπου ετών!
Ήταν άρρωστο από καρκίνο και μάλιστα στο κεφάλι. Πονούσε πολύ και...

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ


Στην Αγία Πετρούπολη η εικόνα της Παναγίας Σουμελά για πρώτη φορά (φωτό)


Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου τελέστηκε με λαμπρότητα η πανήγυρις του πολιούχου της Αγίας Πετρουπόλεως Αγίου Αλεξάνδρου Νιέβσκι.
 
Ειδικά φέτος μαζί με την εικόνα της Παναγίας Καζάν, που κάθε χρόνο συμπανηγυρίζει με τον πολιούχο, συμπανηγύρισε και η εικόνα της Παναγίας Σουμελά που μετέφεραν, κατόπιν προσκλήσεως του Κυβερνήτη της Αγ. Πετρουπόλεως Γεωργίου Σεργκέιεβιτς Πολταφσένκο και του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Βαρσανουφίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγίας Σουμελά κ. Γεώργιος Τανιμανίδης και άλλα μέλη του ΔΣ.
Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας έγινε λαμπρή υποδοχή στο...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μέσα στην ζοφερή μνημονιακή εποχή που ζούμε στην χώρα μας, μια ακτίνα φωτός παρουσιάζεται και μια φωτεινή εξαίρεση που δείχνει πως το ελληνικό πνεύμα δεν έχει σβήσει, αλλά ακόμα η φλόγα σιγοκαίει ανάμεσα στα συντρίμμια της κοινωνίας μας. 

Το ζεύγος Αναγνωστοπούλου αποτελεί μοναδική περίπτωση Ελλήνων Ορθοδόξων που έχουν αφιερώσει όλη την ζωή τους και όλα τους τα υπάρχοντα, πέραν του φιλανθρωπικού έργου, σε ένα ιερό σκοπό. Στο τάμα του Έθνους. Το τάμα της εθνικής παλιγγενεσίας του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Αθανάσιου Διάκου και...

Ἔξω ἀπό τή Χάρι τοῦ Θεοῦ ὁ ἄνθρωπος εἶναι “νεκρός"


  «Κορόιδευε ένας άθεος έναν ἱεροκήρυκα μιά μέρα, λέγοντάς του:

—Μας μιλᾶτε κάθε τόσο γιά φορτίο ἁμαρτιῶν καί τά παρόμοια. Πιστέψτε με, ὅμως, ὅτι προσωπικά δέν νοιώθω κανένα τέτοιο βάρος. Ἀλήθεια, πόσο ζυγίζει ἡ ἁμαρτία;
Ὁ ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ πολύ ψύχραιμα, ἀπάντησε τότε:
—Δέν μου λέτε, ἄν βάλετε πάνω σ’ ἕνα νεκρό μιά πέτρα ἑκατό κιλῶν, θά τή νοιώση;
—Ὄχι, ἀπάντησε ἀπορημένος ὁ ἄθεος, γιατί εἶναι νεκρός.
—Τό ἴδιο συμβαίνει καί...

Μια υπέροχη συνέντευξη ενός ηθοποιού με ΗΘΟΣ





Το καλοκαίρι του 2006 ο Πέτρου Μαμώνοφ “κήρυξε” στο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα. Ήταν αμέσως μετά την πρεμιέρα της ταινίας “Ostrov”. Αυτό το κείμενο αποδεικνύει ότι ο τεράστιος αυτός ηθοποιός και μουσικός, καταλαβαίνει πολύ καλά τι είναι πνευματική ζωή και ότι ο ρόλος του στο έργο μόνο τυχαίος δεν ήταν.
- “Πόσο διεστραμμένα είναι όλα σήμερα! Οι κριτικοί συζητούσαν πρόσφατα για την ταινία “Ostrov” του Pavel Lunghin και μιλούσαν για την εκκλησία σαν να είναι κάτι μυθικό, σαν να είναι ο Ilya Murometz (πρόσωπο της παλαιάς ρωσικής παράδοσης σ.σ.)

Πώς να ζήσεις εάν δεν πιστεύεις τίποτα; Τριγυρίζω συγχυσμένος δεξιά και αριστερά.

Ενώ όταν έχεις πίστη, όσο κουρασμένος και να είσαι, θα δώσεις τη θέση σου σε μια γριούλα στο λεωφορείο. Κι αυτό είναι χριστιανισμός. Τρέχεις να πλύνεις τα πιάτα χωρίς να σου το ζητήσουν. Είναι αυτό μια χριστιανική πράξη; Είναι.

Μην επιμένεις συνεχώς ότι έχεις δίκιο. Μη φωνάζεις “Το φαγητό είναι κρύο”. Κάνε υπομονή δύο λεπτά να στο ξαναζεστάνουν. Η καημένη η γυναίκα σου θα...

Ο ναυτικός και η εξομολόγηση


Διηγήθηκε ό Γέροντας Πορφύριος ότι τον επεσκέφθη κάποτε στην Πολυκλινική καί εξομολογήθηκε ένας ναυτικός με διάφορες αμαρτίες. Μετά τήν εξομολόγηση, πού έγινε τό φθινόπωρο πλησιάζοντας Χριστούγεννα, ό Γέροντας τού είπε να ετοιμαστεί να μεταλάβει τα Χριστούγεννα. Ό ναυτικός ξαφνιάστηκε πού παρά τις αμαρτίες του ό Γέροντας τού είπε να μεταλάβει Χριστούγεννα καί τού εξέφρασε τήν απορία του. Ό Γέροντας τού απάντησε:

—Έ, παιδί μου, κάνε όπως σου λέω.

Καί πράγματι ό ναυτικός ετοιμάστηκε καί κοινώνησε τά Χριστούγεννα. Αργότερα, μετά μερικούς μήνες, ό ναυτικός αυτός ξαναπήγε καί..