"Εξόργισε" τους Τούρκους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


Δεν θα γίνει αποκατάσταση στο τζαμί Valide της Λέσβου μετά από αυτό που κάνατε στην Αγία Σοφιά

Τα βέλη της κατά του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, εξαπολύει η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.

Ο Έλληνας που δεν μπόρεσε να χωνέψει την απόφαση για την Αγία Σοφία, ήταν εξοργισμένος! Έκανε έκκληση Σκάνδαλο στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα, Κώστας Μουτζούρης, ζήτησε να μην γίνει η αποκατάσταση στο τζαμί Valide της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Euronews, ο Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος έστειλε επιστολή στο Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης και...

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ Γιατί η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί είναι πράξη πολιτιστικής ισοπέδωσης -Συγκλονιστικό άρθρο στη Washington Post Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/giati-i-metatropi-tis-agias-sofias-se-tzami-einai-praxi-politistikis-ekkatharisis

Η Αγιά Σοφιά

Ενα συγκλονιστικό άρθρο στο οποίο εξηγεί το συμβολισμό της Αγιάς Σοφιάς αλλά και το συμβολισμό της κίνησης του Ερντογάν και παράλληλα τονίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να τη μετατρέψει σε τζαμί, δημοσιεύτηκε στη Washington Post.

Γράφει η καθηγήτρια του King's Kollege Judith Herrin:

Η ρήση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αν χάσουμε την Κωνσταντινούπολη, χάνουμε την Τουρκία» είναι γνωστή και διάσημη. Πέρυσι, έχασε τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης. Σήμερα, προσπαθεί να ...

Ένα συγκλονιστικό γράμμα για την Αιωνιότητα


Σε γράμμα του προς τον αδελφό μιας αποθνήσκουσας γυναίκας, ο Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος γράφει:
«Η αδελφή σου δεν θα πεθάνει. Το σώμα του ανθρώπου πεθαίνει, αλλά η προσωπικότητά του συνεχίζει να ζει. Απλώς μεταφέρεται σε μια άλλη τάξη ζωής… 
Δεν είναι εκείνη που θα βάλουν στον τάφο. Εκείνη βρίσκεται σε έναν άλλο τόπο όπου θα είναι θα είναι ακριβώς το ίδιο ζωντανή όσο και τώρα. 
Τις πρώτες ώρες και ημέρες θα βρίσκεται γύρω σου. Μόνο που δεν θα λέει τίποτα και εσύ δεν θα μπορείς να την δεις. Θα είναι όμως ακριβώς εδώ. Να το έχεις αυτό στο νου σου. 
Εμείς που μένουμε πίσω θρηνούμε για τους κεκοιμημένους, όμως για εκείνους τα πράγματα είναι αμέσως πιο...

Η λύπη εξαντλεί τις ψυχικές και σωματικές μας δυνάμεις [Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης]

Αποτέλεσμα εικόνας για οσιοσ παισιοσ

-Γέροντα, συχνά μου πονάει το στομάχι και δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ στα πνευματικά μου καθήκοντα.

-Εσύ κάθεσαι και συζητάς με τους λογισμούς σου, τα βλέπεις όλα μαύρα και βασανίζεσαι χωρίς λόγο έτσι τσακίζεσαι ψυχικά και σωματικά. 

Έπειτα από ένα τέτοιο τσάκισμα πονάει και το στομάχι, και πού να βρεθή μετά κουράγιο για πνευματικά; Μπορεί να πάρης κάτι και να σου περάση το στομάχι, αλλά, αν δεν λείψη η στενοχώρια, πάλι θα πονέση.
Μη δέχεσαι τους λογισμούς που σε απογοητεύουν, για να μην αχρηστέψης τα δώρα που σου έχει δώση ο Θεός. Όσο θα τοποθετήσαι σωστά, τόσο θα γαληνεύης και θα ηρεμής, και τόσο η υγεία σου θα καλυτερεύη και δε θα έχης ανάγκη από φάρμακα.
Η στενοχώρια αφοπλίζει τον άνθρωπο. Του ρουφάει όλο το μεδούλι των ψυχικών και σωματικών του δυνάμεων και δεν...

Πώς Να Αφαιρέσετε Εύκολα Τα Φυτοφάρμακα Από Τα Φρούτα Και Τα Λαχανικά Σας!



Τα φυτοφάρμακα ευθύνονται για μια σειρά ασθενειών που πολλές φορές σε βάθος χρόνου, μπορεί να είναι και θανατηφόρες.
Διαβάστε πως θα καθαρίζετε τα λαχανικά σας από τα φυτοφάρμακα για να είστε σίγουροι
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας σε 48 φρούτα και λαχανικά , το 65% των δειγμάτων βρέθηκαν θετικά σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Είναι γνωστό ότι τα φυτοφάρμακα έχουν συνδεθεί με αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά και μπορούν να ενεργούν ως καρκινογόνα ή να θέσουν εκτός λειτουργίας το ενδοκρινικό σύστημα.

Μήλα, φράουλες, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, σέλινο, σπανάκι, πιπεριές, αρακάς και πατάτες είναι τα πιο μολυσμένα τρόφιμα με φυτοφάρμακα σύμφωνα με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Τα «καθαρά» φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι λιγότερο πιθανό να...

ΑΝΟΗΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ



Που τσακώνεσαι για βλακείες με τον γείτονα σου...

Ανόητε άνθρωπε που κόβεις την καλημέρα... στα αδέρφια σου για τα κληρονομικά...

Ανόητε άνθρωπε που θες να ...

Σε κάθε περίσταση να κάνεις αυτό που θέλει ο Θεός! ~ Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος


Σε κάθε περίσταση να κάνεις αυτό που θέλει ο Θεός!
Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Όλα τα πρόσκαιρα είναι μέσα για την κατάκτηση της αιωνιότητας. Δεν έχεις παρά να τα χρησιμοποιείς με τέτοιον τρόπο, που να σε οδηγούν σ’ αυτόν τον σκοπό… Τι να κάνεις; Κοίτα τον ουρανό και μέτρα κάθε βήμα της ζωής σου, ώστε αυτό να είναι ένα βήμα προς τον ουρανό. Είναι τόσο απλός και συνάμα τόσο περιεκτικός ο κανόνας!…

Να κάνεις το καθετί σύμφωνα με τις εντολές του Θεού. Και όταν λέω το καθετί, εννοώ ό,τι παρουσιάζεται καθημερινά στη ζωή σου. Τίποτ’ άλλο. Ο Θεός φροντίζει για κάθε άνθρωπο. Εκείνος είναι που προκαλεί ή παραχωρεί ό,τι μας συμβαίνει. Η πανάγαθη πρόνοιά Του αγκαλιάζει όχι μόνο τη γενική πορεία της ζωής μας, αλλά και κάθε στιγμή της και κάθε περίστασή της.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Σε πλησιάζει ένας φτωχός. Ο Θεός τον έχει στείλει. Τι οφείλεις να κάνεις; Να τον βοηθήσεις. Σε παρακολουθεί, λοιπόν, ο Κύριος για να δει αν θα ενεργήσεις σύμφωνα με το θέλημά Του. Αν βοηθήσεις τον φτωχό, και Εκείνος θα ευαρεστηθεί και εσύ θα έχεις κάνει ένα βήμα προς τον τελικό σου σκοπό, την αιώνια ζωή.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω κι άλλο παράδειγμα, γιατί είμαι βέβαιος ότι κατάλαβες τι θέλω να πω: Σε κάθε περίσταση, δίχως εξαίρεση, να κάνεις αυτό που θέλει ο Θεός. Όσο για το τι θέλει, το ξέρεις από τις εντολές που μας έχει δώσει. 

Χρειάζεται κάποιος τη βοήθειά σου; Βοήθησέ τον. 

Σε πρόσβαλε κάποιος; Συγχώρεσέ τον. Πρόσβαλες εσύ κάποιον; Τρέχα να του ζητήσεις συγγνώμη και να συμφιλιωθείς μαζί του.

Σε παίνεψε κάποιος; Μην περηφανευθείς. Σε μάλωσε κάποιος; Μη θυμώσεις. Είναι ώρα για προσευχή; Προσευχήσου, Είναι ώρα για δουλειά; Δούλεψε…

Αν ενεργείς μ’ αυτόν τον τρόπο σε κάθε περίσταση, αν, δηλαδή, ό,τι κάνεις είναι σύμφωνο με τις εντολές του Θεού, τότε όλα τα προβλήματά σου θα λυθούν.

Ο σκοπός μας είναι η μακάρια ζωή μετά τον θάνατο. Τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι τα θεάρεστα έργα. Το θέμα είναι, νομίζω, απλό και ξεκάθαρο… Και πρέπει να πω ότι χρωστάμε απέραντη ευγνωμοσύνη στον Κύριο, γιατί την αξία των έργων μας την καθορίζει με κριτήριο όχι τη σπουδαιότητα ή τη μεγαλοσύνη τους, αλλά τη διάθεση που υπάρχει μέσα μας, όταν τα επιτελούμε.

Ευγνωμοσύνη Του χρωστάμε, επίσης, γιατί μας δίνει καθημερινά αναρίθμητες ευκαιρίες για την επιτέλεση καλών έργων, σύμφωνα με το θέλημά Του, έτσι που, αν προσέχουμε, μπορούμε κάθε στιγμή να Τον ευαρεστούμε.

Για να ευαρεστήσεις, λοιπόν, κι εσύ τον Θεό, δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι το πολύ μεγάλο… Φτάνει να κοιτάς γύρω σου κάθε μέρα και κάθε ώρα. Διακρίνεις σε κάτι τη σφραγίδα της θεϊκής εντολής; Κάνε το δίχως χρονοτριβή ή δισταγμό, με την πεποίθηση ότι ο ίδιος ο Θεός αυτή την ώρα ζητάει από ...

Έλληνας πρώην Πρέσβης για την Αγία Σοφία: «Έρχονται πολλά εσωτερικά προβλήματα για την Τουρκία»


Την άποψη ότι η απόφαση για τη μετατροπή του ορθόδοξου συμβόλου σε τζαμί θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες την Τουρκία, ειδικά στο εσωτερικό της, εκφράζει ο Έλληνας πρώην πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος στο Sputnik.
«Η χθεσινή απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος, θα δημιουργήσει πολλά εσωτερικά προβλήματα στην Τουρκία. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της νεότερης Τουρκίας που ακυρώνεται διάταγμα που φέρει την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ και που αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αποδόμηση του ιδρυτού της νεότερης Τουρκίας που θεωρείται σαν ημίθεος για τους Τούρκους», επισημαίνει στο Sputnik ο έμπειρος διπλωμάτης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος που διετέλεσε στο παρελθόν, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.
Οι αντιδράσεις πυροδοτήθηκαν από χθες, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας, έδωσε το «πράσινο» φως για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Στη συνέχεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί, επιτρέποντας την προσευχή εντός αυτής, ενώ ο ίδιος επισήμανε ότι ο χώρος, θα ανοίξει για μουσουλμανική προσευχή επίσημα την ...

Μη λυπάσαι και μην πικραίνεσαι ο Χριστός είναι εδώ


Μη λυπάσαι και μην πικραίνεσαι ο Χριστός είναι εδώ
Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης
Να γνωρίζεις ότι πολλές φορές θα αισθανθείς τον εαυτό σου να ενοχλείται και να λείπει από μέσα του αυτή η αγία ειρήνη και γλυκιά μοναξιά και αγαπητή ελευθερία, και μερικές φορές μπορεί να σηκωθεί από τις κινήσεις της καρδιάς σου μία σκόνη, που θα σε ενοχλήσει στην πορεία που πρόκειται να εκτελέσεις.
Και αυτό σου το παραχωρεί ο Θεός για μεγαλύτερο καλό σου. Θυμήσου ότι αυτός είναι ο πόλεμος από τον οποίον οι άγιοι έλαβαν τα στεφάνια των μεγάλων μισθών. Σε όλα εκείνα που σε συγχίζουν πρέπει να πεις: «Κύριέ μου, βλέπεις εδώ τον δούλο σου, ας γίνει σε μένα το θέλημά σου. Γνωρίζω και το ομολογώ ότι η αλήθεια των λόγων σου παραμένει πάντοτε σταθερή και οι υποσχέσεις σου είναι αψευδείς και σ’ αυτές ελπίζω. Εγώ παραμένω μόνον για σένα». Ευτυχισμένη, βέβαια, είναι η ψυχή εκείνη που προσφέρεται με τον τρόπο αυτό στον Κύριό της, κάθε φορά που ενοχληθεί ή συγχισθεί. Και αν παραμείνει ο πόλεμος αυτός και δεν μπορέσεις έτσι γρήγορα, όπως...

Ο "Χερουβικός Ύμνος" όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453


Με συγχωρείτε, αλλά είναι πολλά τα λεφτά που γράψατε στην επιταγή. Εγώ δεν αξίζω τόσα λεφτά!



Μια φτωχιά χήρα, που επαιτούσε από σπίτι σε σπίτι, χτύπησε κάποτε και την πόρτα ενός πολύ πλουσίου. Της άνοιξε ο πλούσιος και η χήρα του είπε:
- Με συγχωρείτε, είμαι χήρα και άρρωστη! Έχω και 3 παιδιά. Αν νομίζετε και μπορείτε, βοηθείστε με, σας παρακαλώ...!
Ο πλούσιος έψαξε να της δώσει κάτι, αλλά δεν βρήκε τίποτα.
- Με συγχωρείτε, της είπε, αλλά δεν κρατώ τίποτα στο σπίτι.
Η χήρα τον ευχαρίστησε και πήγε να φύγει, όταν ο πλούσιος της είπε:
- Περίμενε!
Πήγε μέσα στο γραφείο του και πήρε μία επιταγή, την συμπλήρωσε και δίνοντάς την, της είπε:
- Πάνε σε οποιαδήποτε τράπεζα με αυτήν την επιταγή, να εισπράξεις το ποσό.
Η χήρα ήταν αγράμματη και δεν...

Κούρδισσα βουλευτής του HDP: Ναι, η Αγία Σοφία δεν πρέπει να είναι μουσείο, όμως αντί για τζαμί πρέπει να γίνει χριστιανική εκκλησία

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με την Χιούντα Καγιά να βρίσκεται ανάμεσα σε μαχητές του ΡΚΚ, στο όρος Κανδήλι, μάλλον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την Κούρδισσα βουλευτή.
Τελικά μια Κούρδισσα μουσουλμάνα βουλευτής του HDP, τόλμησε να πει κάτι που δεν έχει τολμήσει να πει ούτε ένας Έλληνας πολιτικός. Αυτή είναι η κατάσταση του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Φοβικό και δειλό, δεν έχει το θάρρος να διεκδικήσει ό,τι διεκδικούν οι άλλοι για μας. Η Κούρδισσα βουλευτής Χιούντα Καγιά (Hüda Kaya), μας υπενθυμίζει με οδυνηρό τρόπο πόσο πίσω μείναμε ως χώρα, στη διεκδίκηση των εθνικών δικαίων μας αλλά και στη σύναψη συμμαχιών με φιλικούς και γενναίους λαούς, όπως είναι οι Κούρδοι.
Η βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Χιούντα Καγιά, ενώ όλοι στην Τουρκία, μετά τη...

Ένα συγκλονιστικό (αδημοσίευτο) θαύμα του γέροντος Παϊσίου στην Αργολίδα


π. Διονύσιος Ταμπάκης

Πρίν λίγες ημέρες, είχα την χαρά να συνομιλήσω στην Εκκλησία μας,  με μία νέα κοπέλα της Β’ Λυκείου, από την περιοχή της Αργολίδος.
Ένα χαριτωμένο κορίτσι που έκρυβε κάτι αγνό και ξεχωριστό σε όλη την προσωπικότητά της. . (αποσιωπώ το όνομά της για ευνόητους λόγους).
Μου αποκάλυψε λοιπόν με πολύ φυσικότητα ένα συγκλονιστικό θαύμα που βίωσε όταν ήταν 3 ετών (και το θυμάται ακόμη) γύρω  στο 1998, όταν νοσηλευόταν  σε πολύ σοβαρή κατάσταση, λόγω βαριάς πνευμονίας, με όλα
τα συνακόλουθα .

Αναφέρει:
«Οι Γιατροί είχαν απογοητευθεί ,όπως μου είπαν κατόπιν οι γονείς μου, και θα έπρεπε επειγόντως να προβούν σε διάνοιξη τομής στο  μέρος του στήθους για να αντλήσουν τα υγρά που είχαν συσσωρευθεί στους πνεύμονές μου.

Η μικρή μου ηλικία  όμως παράλληλα έκανε δυσκολότερη κάθε προσπάθεια επεμβάσεως....

Ο ταπεινός άνθρωπος



Μακάριοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που κατόρθωσαν να μιμηθούν την ταπεινή γη, η οποία, ενώ πατιέται από όλους, όμως όλους τους σηκώνει με την αγάπη της και τους τρέφει με στοργή σαν καλή μάνα, η οποία έδωσε και το υλικό για τη σάρκα μας στην πλάση. Δέχεται επίσης με χαρά και ό,τι της πετάμε, από καλούς καρπούς μέχρι ακάθαρτα σκουπίδια, τα οποία επεξεργάζεται αθόρυβα σε βιταμίνες και τις προσφέρει πλουσιοπάροχα με τους καρπούς της αδιακρισίας σε καλούς και κακούς ανθρώπους.
Ο ταπεινός άνθρωπος, όπως φαίνεται, είναι ο δυνατότερος του κόσμου, διότι και νικάει, αλλά και σηκώνει...

Παισιος - η ευχουλα , paisios - h euhoula 480P

Οι τρείς αγάπες...


 

Χωρίς Σχόλια


img_1411t4.jpg

-Κατ' εμέ η αγάπη είναι τριών ειδών: η σαρκική αγάπη, η οποία είναι γεμάτη πνευματικά μικρόβια ,η κοσμική αγάπη, η οποία είναι φαινομενική, τυπική, υποκριτική, δίχως βάθος, και η πνευματική αγάπη, η οποία είναι η αληθινή, η αγνή, η ακριβή αγάπη. Αυτή η αγάπη είναι αθάνατη μένει «εις αιώνας αιώνων». 

-Πώς θα καταλάβω γέροντα, αν έχω αληθινή αγάπη;
 

-Για να το καταλάβης, να εξετάσης αν ...

Ο καλόγερος και ο ταξιτζής

1Πριν από τρεις μήνες συνέβη το εξής. Ένας οδηγός πήγαινε από τη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Τον σταματά ένας καλόγερος και του λέει: «Παλικάρι, με παίρνεις μέχρι τη Θεσσαλονίκη;». «Βεβαίως, ελάτε». Ήταν μόνος ο οδηγός.

Κάθισε δίπλα του και του λέει: « Κώστα, -χωρίς να τον ξέρει-έχεις αρχόμενο καρκίνο στους πνεύμονες. Να πας στο νοσοκομείο και θα τον προλάβεις». Και αμέσως εξαφανίσθηκε. Αυτός έπαθε σοκ.  
Παίρνει μερικά τηλέφωνα και...