Τα πράγματα στήν πατρίδα μας...ΔΝΤ,πολιτικοί,χρέος, κάρτα του πολίτη...


Χωρίς Σχόλια

15 
Τα πράγματα στήν πατρίδα μας, αλλά καί γενικώτερα στόν κόσμο όλο, δέν είναι καθόλου ευχάριστα. Οι ημέρες είναι πονηρές. Αιτία τού κακού είναι οι αμαρτίες όλων μας, η αποστασία μας από τόν Θεό.
 

Γι' αυτό καί όλοι μας έχουμε ανάγκη από μετάνοια. Άς παρακαλέσουμε τόν Ιησού Χριστό, τόν Θεό μας, νά συγχωρέσει τά αμαρτήματά μας καί νά μάς δώσει τόν φωτισμό καί τήν Χάρη Του νά ακολουθούμε τό άγιο θέλημά Του, γιά νά δούμε καλύτερες ημέρες. Καταφεύγουμε στήν Κυρία Θεοτόκο, τήν Παναγία μας, καί Τήν παρακαλούμε νά ικετεύσει τόν Υιόν Της γι' αυτό.
 

Στήν συνέχεια σάς παραθέτω περικοπές λόγων τού αγιασμένου Γέροντος πατρός Παϊσίου, στούς οποίους φαίνεται ο πόνος γιά τά συμβαίνοντα στήν εποχή του, τά οποία προεμήνυαν πρίν από είκοσι χρόνια τήν σημερινή οδυνηρή κατάσταση, πού ζούμε, αλλά καί τόν πόνο του πάλι γιά τήν γενική κατάσταση τής πατρίδος μας μέ τήν αδιαφορία καί τών ηγετών της καί τού λαού, γιατί παραθεωρούνταν οι ελληνορθόδοξες παραδόσεις καί αξίες τής πατρίδος μας:
 

1. «Επέβαλαν στήν χώρα μας - λέγει ο πατήρ Παΐσιος - ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο πού, ...


Γ.Παϊσιος: Πίσω από την Ευρώπη κρύβεται η δικτατορία των Σιωνιστών

Γ.Παϊσιος: «Πίσω από  την Ευρώπη κρύβεται η δικτατορία των Σιωνιστών»Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του Γέροντα Παϊσίου, που έγινε το έτος 1992, στο κελί του "Παναγούδα" στο Άγιο Όρος. Ο .......

"Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει"

ΟΤΑΝ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ "ΕΒΛΕΠΕ" ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


"Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θ..

Ο Γέροντας Παΐσιος για το κριτήριο της ψήφου


Λίγο πριν τις εκλογές είχαν πάει μερικοί επισκέπτες στο Γέροντα με σκοπό να τον ρωτήσουν τι γνώμη είχε και ποιόν, κατά τη γνώμη του, έπρεπε να ψηφίσουν. Κι εκείνος απάντησε:
-Κοιτάξτε βρε παιδιά! Ποιός είναι πιο κοντά στην Εκκλησία, ποιός αγωνίζεται γι' αυτήν και για την πατρίδα και ποιός έχει ζωή σύμφωνη μ΄αυτά που λέει; Όποιον βλέπετε πως είναι πιο καλός και πιο κοντά στην Εκκλησία, αυτόν να ψηφίζετε.
Δε λέω να ψηφίζετε κόμματα, όπως αυτά που βγαίνουν και λέγονται Χριστιανοδημοκρατικά κ.λ.π., γιατί είναι λάθος. Δεν πρέπει να ...

Ένα αλλιώτικο "ραντεβού" την προηγουμένη των εκλογών.


Ας πούμε στις 19:15. Θα "έρθεις";


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0DrVGZXAEYNgf71Ts69x8FpqpyacO71o5dIMnQgetFQG0ZWXHC9Ui1yeK894ggQkqa_jiJ0SZeIiGWFZb4XCqcYx0K78oeUAbPAkMvTuMRGIR1aMbrbWGKsIPG_eJBI8bnG3WNEQqaQo/s1600/i-varitita-tis-psifou%C2%ABNikos-Lygeros-poihsh-Kai-Logoi.1.jpg

Εξηγώ :

Όλη αυτήν την εβδομάδα θα "λυσσάξουν" να σε πείσουν να ψηφίσεις τους μεν ή τους δε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjx8GmgXKqp0SnFyzf87m1FeH73saVXJTy8FjXXKHCatb-W8sigpIddOc8NgpJCTZ2vqINt035A-9-hWtP0JNio6oTdVlrEW-m9_7CytmVp9O2PiXmNFQhDDq6L4HN5L_WXllPrrKL396U/s1600/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%82+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1.jpg
 (αν δεν το έχουν ήδη κάνει & αν δεν σε έχουν ήδη πείσει για την αναγκαιότητα της ψήφου σου στη μια, την άλλη ή την παράλλη κατεύθυνση...)
Επειδή οι εκλογές ετούτες, φαίνεται πως...

Προστατευτείτε από το κρύο και τον χιονιά


Διαβάστε  ορισμένους τρόπους, για να προστατευτείτε από το κρύο, να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις καθώς επίσης να κάνετε τον καιρό πιο υποφερτό.
1. Βρέξτε ένα πανί με οινόπνευμα εντριβών για να καθαρίσετε τον πάγο που έχει κολλήσει πάνω στο παρμπρίζ, εύκολα και γρήγορα. Για να αποφύγετε την δημιουργία πάγου πάνω στα παράθυρα, ψεκάστε τα με ένα μείγμα ξυδιού/νερού, τρία προς ένα.
2. Σε περίπτωση που δεν έχετε αδιάβροχα παπούτσια, βάλτε ένα ζευγάρι κάλτσες, από πάνω πλαστική σακούλα τυλίγοντας το πόδι καλά και από πάνω ακόμα ένα ζευγάρι κάλτσες και...

Ἡ Παναγία ἀπέτρεψε ἔκτρωση!


Μία έκτρωση που δεν έγινε
Τα πρώτα παιδιά που απέκτησε η Ευτυχία Αλεξάνδρου ήταν αγόρια, αλλά δεν επέζησαν. Κατόπιν έφερνε στη ζωή μόνο κορίτσια.
Το 1939 μετοίκησε οικογενειακώς στο Χαρτούμ του Σουδάν. Εκεί έμεινε πάλι έγκυος, αλλά στενοχωρημένη από τις προηγούμενες εμπειρίες της αποφάσισε να κάνει έκτρωση.
Το ίδιο βράδυ βλέπει στον ύπνο της ένα ...

Πως σχετίζεται η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου με την ψυχική υγεία του παιδιού

Σε μια νέα μελέτη με τίτλο...
‘‘Η μεγαλύτερη έρευνα συσχέτισης ανάμεσα στην εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου και την ανάπτυξη του εγκεφάλου’’, μια ομάδα παιδοψυχιάτρων, του Πανεπιστημίου Vermont- College of Medicine, βρήκε ότι η μουσική εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά στην εστίαση της προσοχής, στον έλεγχο των συναισθημάτων τους και στην μείωση του άγχους.

Η έρευνα, συνεχίζοντας προηγούμενες μελέτες χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων τους αναλύοντας τα εγκεφαλογραφήματα 232 παιδιών ηλικίας 6 έως 18 ετών.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ο φλοιός – το εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου – αλλάζει σε πάχος. Σε προηγούμενη ανάλυση δεδομένων MRI είχε ανακαλυφθεί ότι η πύκνωση ή η αραίωση του φλοιού, σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, αντανακλούσε την εμφάνιση άγχους και κατάθλιψης, προβλήματα προσοχής, επιθετικότητας και θέματα ελέγχου της συμπεριφοράς, ακόμη και σε υγιή παιδιά, σε εκείνα δηλαδή που δεν είχαν διαγνωστεί με κάποια διαταραχή ή ψυχική ασθένεια. Με αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές ήθελαν να δουν το κατά πόσο μια θετική δραστηριότητα, όπως η μουσική εκπαίδευση, θα επηρέαζε τους δείκτες στον φλοιό.

Η μελέτη υποστηρίζει το “The Vermont Family Based Approach”, ένα μοντέλο που που δημιούργησε ο James Hudziak, βασικός συντάκτης της μελέτης, για να αποδείξει ότι το σύνολο του περιβάλλοντος ενός νεαρού ατόμου – οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι φίλοι, τα κατοικίδια ζώα, οι εξωσχολικές δραστηριότητες – συμβάλλουν στην ψυχολογική υγεία του. «Η μουσική είναι ένα κρίσιμο συστατικό στο μοντέλο μου», λέει ο Hudziak.

Οι συγγραφείς βρήκαν αποτελέσματα τα οποία επιβεβαίωσαν τις υποθέσεις τους. Όταν παίζει κανείς μουσική, μεταβάλλονται οι κινητικές περιοχές του εγκεφάλου, επειδή η δραστηριότητα αυτή απαιτεί τον έλεγχο και τον συντονισμό των κινήσεων. Ακόμη πιο σημαντικό για τον Hudziak ήταν οι αλλαγές στις περιοχές ρύθμισης της συμπεριφοράς του εγκεφάλου. Για παράδειγμα, η μελέτη της μουσικής επηρεάζει το πάχος στο τμήμα του φλοιού που σχετίζεται με την «εκτελεστική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της εργασιακής μνήμης, τον έλεγχο προσοχής, καθώς και την οργάνωση και τον προγραμματισμό για το μέλλον», γράφουν οι συγγραφείς.

Το μουσικό υπόβαθρο ενός παιδιού φαίνεται να συσχετίζεται με την πυκνότητα του φλοιού σε «σημεία του εγκεφάλου που παίζουν καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της αναστολής, καθώς και στις πτυχές της επεξεργασίας του συναισθήματος».

Τα ευρήματα ενισχύουν την υπόθεση του Hudziak ότι η εκμάθηση βιολιού μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να παλέψει ψυχολογικές διαταραχές, ακόμη καλύτερα και από ένα μπουκάλι χάπια. «Αντιμετωπίζουμε θέματα που προκύπτουν από αρνητικά πράγματα, αλλά ποτέ δεν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε θετικά πράγματα ως θεραπεία», λέει ο Hudziak.

Μια τέτοιου είδους προσέγγιση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να επιτευχθεί. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, η έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ δείχνει ότι τα 3/4 των Αμερικανών μαθητών Γυμνασίου “σπάνια ή ποτέ” κάνουν εξωσχολικές δραστηριότητες στη μουσική ή τις τέχνες.

«Αυτές οι στατιστικές, όταν λαμβάνονται υπόψιν στο πλαίσιο των παρόντων αποτελεσμάτων νευροαπεικόνισης», γράφουν οι συγγραφείς, «υπογραμμίζουν τη ζωτική σημασία εξεύρεσης νέων και καινοτόμων τρόπων να κάνουν τη μουσική εκπαίδευση ευρύτερα διαθέσιμη στους νέους, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία».

enallaktikidrasi.com 
 http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_379.html

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΕΙ ΣTHN ΚYΠΡO


ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑΟ Ο ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ


 



Tην ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, θα τελεστούν τα εγκαίνια του πρώτου ναού, που θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη.


Η αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, έγινε πρόσφατα από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.



Ο ναός, αυτός βρίσκεται στην περιοχή του ...

Ο Μόρφου Νεόφυτος: «πλησιάζει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος»


0445344001420559122
Την εκτίμηση ότι «πλησιάζει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», διατύπωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sigmalive, με αφορμή την ετήσια αντικατοχική Πορεία των Μορφιτών προς την κατεχόμενη Κωμόπολη, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, υποστηρίζοντας ότι οι τοπικοί πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη, «θα ενωθούν σε ένα Μεγάλο Πόλεμο». Πλησιάζει ο Παγκόσμιος Πόλεμος
Άρχισαν να πραγματοποιούνται οι προφητείες του Παΐσιου
Το κυπριακό θα λυθεί, όχι όμως μέσα από τις διαπραγμετεύσεις
Η Τουρκία θα διαλυθεί
«Το πουλλίν το μουττάτον ο θεός καραμουττά το»
Οι μεγαλύτεροι ήρωες στην Κύπρο, συνεχιστές του Μάτση και του Αυξεντίου, είναι οι τουρκοκύπριοι δάσκαλοι
«Μεγάλο παράπονο» από την Ελλάδα
Οι ελλείψεις της Εκκλησίας
Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το κυπριακό θα λυθεί, «όχι όμως μέσα από...

Η ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ

Η αγωγή των νέων στην Αρχαία Αθήνα

Η αγωγή των νέων στην αρχαία Αθήνα είναι παρόμοια με την αγωγή των νέων σε άλλες ελληνικές πόλεις, με εξαίρεση την Σπάρτη. Απλώς γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αγωγή των Αθηναίων νέων, γιατί η αρχαία Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα αποτελεί γενικότερο πρότυπο σε αυτό το βιβλίο. Στην αθηναϊκή οικογένεια, την αγωγή αναλάμβανε ο πατέρας ο οποίος ήταν και ο αρχηγός της οικογενείας. Μπορούσε, όμως, η αγωγή να...

Ατελείωτες ουρές προσκυνητών στον τάφο του Άγιου Γέροντα Παΐσιου (εικόνες)

 
Άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλα τα μέρη της Ελλαδάς αλλά κυρίως από τη Θεσσαλονίκη στήθηκαν στην ουρά χθες Κυριακή (18-01-2014) περιμένοντας για ώρες με υπομονή και πίστη να προσκυνήσουν τον τάφο του Άγιου Γέροντα Παϊσιου.
Κάποιοι από αυτούς είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον Γέροντα, ορισμένοι να έχουν ευεργετηθεί από Αυτόν μέσω της πίστης τους όμως οι περισσότεροι απλά είχαν ακούσει για το έργο Του.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε στο μήνυμα της η αναγνώστρια που τράβηξε τις παραπάνω φωτογραφίες: "Συγκλονιστικό το να βλέπεις και να περπατάς στα μέρη που... έζησε ένας σύγχρονος Άγιος, ένας Άγιος της εποχής μας, στον οποίο ο Θεός έδωσε τόσα χαρίσματα και τόση πνευματικότητα...
Είναι γνωστή η αγάπη του Αγίου για τον κόσμο τον οποίο βοηθούσε, παρηγορούσε και συνεχίζει να το κάνει και σήμερα και μέσα από τον τάφο του. Κάπου διάβασα ότι είσαι άθεος μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο. Ας μην περιμένουμε να πέσει το αεροπλάνο... Ας πλησιάσουμε τον Θεό και τους Αγίους του νωρίτερα"



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μετά από παρέμβαση της Ρωσίας τα Σκόπια απελευθερώνουν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάμιση χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές των Σκοπίων για να ακουστεί και ένα χαρμόσυνο νέο στην υπόθεση του Μητροπολίτη Αχρίδος Ιωάννη του ιεράρχη που αντιτίθεται στην άθλια πολιτική των Σκοπίων περί ξεχωριστής εθνολογικής οντότητας της περιοχής.
 
Έτσι οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να αποφυλακίσουν στις 19 Ιανουαρίου τον Μητροπολίτη, ο οποίος παραμένει τρία χρόνια και δύο μήνες φυλακισμένος σε ...

Χαμομήλι για το κρυολόγημα, την χώνεψη, τον ύπνο, το στρες, την φαγούρα, τους μαύρους κύκλους. Τι προκαλεί η υπερκατανάλωση;

Της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου
Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Chamomilla, ενώ το γένος περιλαμβάνει περί τα 70 είδη το γνωστότερο... των οποίων του είναι η Chamomilla recutita ή Matricaria chamomilla, που στα ελληνικά αποδίδεται ως Χαμαίμηλον το κοινόν ή Ματρικαρία το χαμαίμηλον.

Αφιερωμένο στον θεό Ήλιο, ο οποίος κατά τους αρχαίους Αιγυπτίους ήταν ο γιατρός των μολυσματικών νόσων, το χαμομήλι ήταν γνωστό από την αρχαιότητα, ενώ χρησιμοποιούνταν από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους ως φάρμακο χάρη στις ηρεμιστικές και αντισηπτικές του ιδιότητες.



Πήρε το όνομα του από το άρωμα του και...

Οι γκουρού ο νέος και ο Γέροντας Παϊσιος


Ο Μέγας Αντώνιος και οι ειδωλολάτρες


Λες το όνομα του Ιησού Χριστού στην αμερικανική τηλεόραση; Κόβεσαι στον αέρα [βίντεο]


 

Εν έτει 2014, με ψηφιακές κλπ τηλεοράσεις, συμβαίνουν...περίεργα πράγματα: Με το που θα τολμήσει κάποιος να πει το όνομα του Ιησού Χριστού στην αμερικανική τηλεόραση, ξαφνικά (!!!) κόβεται στον αέρα!
Ή αλλιώς «χάνεται το σήμα», όπως μας...