Οκλαχόμα: Σατανιστές διεκδικούν την τοποθέτηση αγάλματος του Σατανά έξω από το Καπιτώλιο




Μια ομάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως σατανιστές και φέρουν τον τίτλο «ο Ναός του Σατανά» ξόδεψε χιλιάδες δολάρια για να κατασκευάσει άγαλμα του Σατανά, ύψους περίπου 3 μέτρων και σήμερα προσπαθεί να το τοποθετήσει μπροστά από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα, όπου σημειωτέον υπάρχει μνημείο με τις δέκα εντολές. .

Στόχος της ομάδας «Ναός του Σατανά» είναι να... διεκδικήσει το δικαίωμα της θρησκευτικής έκφρασης και σκοπός του μνημείου είναι να αντιπαραβληθεί στο μνημείο των Δέκα Εντολών στη βόρεια πλευρά του κτιρίου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ομάδα στην ιστοσελίδα της.

«Το μνημείο έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά τις απόψεις των σατανιστών στην Οκλαχόμα Σίτι και αλλού», είπε ο εκπρόσωπος της σατανιστικής ομάδας Λουσιέν Γκρέιβς. «Το άγαλμα θα έχει επίσης λειτουργικό σκοπό, σαν μια καρέκλα, όπου οι άνθρωποι όλων των ηλικιών θα μπορούν να κάθονται στην αγκαλιά του Σατανά για έμπνευση και στοχασμό» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ομάδα αυτή το έργο για το οποίο υπέβαλαν επίσημα αίτημα ώστε να τοποθετηθεί στο Καπιτώλιο της Οκλαχόμα θα είναι ένα πλήρες ομοίωμα ενός τραγοπόδαρου με φτερά και κεφάλι κατσίκας με κέρατα καθήμενο σε ένα είδος πολυθρόνας. Το ομοίωμα αυτό που συχνά χρησιμοποιείται ως σύμβολο του αποκρυφισμού θα τοποθετηθεί δίπλα ή κοντά στο μνημείο των Δέκα Εντολών που βρίσκεται έξω από το κτίριο από το 2012. Οι Δέκα Εντολές αναφέρονται στο βιβλικό κείμενο που έλαβε ο Μωυσής περιγράφοντας τον ηθικό κώδικα πάνω στο οποίο οικοδομήθηκαν ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός.

Ο Πολ Γουόσελχοφ εκπρόσωπος στο νομοθετικό σώμα της Οκλαχόμα, είπε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο KFOR ότι δεν πιστεύει ότι το μνημείο του Σατανά θα λάβει έγκριση από την Επιτροπή Συντήρησης του Καπιτωλίου. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Οκλαχόμα έχει ήδη αμφισβητήσει το άγαλμα των Δέκα Εντολών ενώ και το Σύνταγμα των ΗΠΑ απαγορεύει την κατασκευή οποιουδήποτε ανάλογου ύφους θρησκευτικού μνημείου.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/weird/article/249507/oklahoma-satanistes-diekdikoun-tin-topothetisi-agalmatos-tou-satana-exo-apo-to-kapitolio/#ixzz2q5MfOkJK