Οι Ευρωπαίοι εκδιώκουν τον Χριστό ! ! !

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΘΕΟ ;
Της Αλ. Λεώνη


Πρόσφατα διαβάσαμε 
«Δανία: Τεράστια εθνική καμπάνια κατά του Χριστού - Χιλιάδες αποχωρήσεις από την Εκκλησία. …… στην Δανία οι αυτοαποκαλούμενοι αθεϊστές, οργάνωσαν διαφημιστική καμπάνια (πού τα βρήκαν τα λεφτά; άραγε), προκειμένου να πείσουν τους χριστιανούς να εγκαταλείψουν την θρησκεία τους. ….. 
Το αποτέλεσμα: σε διάστημα μόλις τριών μηνών, περίπου 10.000 πιστοί εγκατέλειψαν την Εκκλησία της Δανίας».
Παρόμοιες καμπάνιες συνέβησαν στην Αγγλία και την Νορβηγία. Αλλά και στην Ολλανδία οι Ναοί μετατράπηκαν σε καφετέριες και άλλα καταστήματα. 
Σε αρκετά σημεία της Ευρώπης παρατηρούνται αφίσες με ερωτήματα «Γιατί να πιστεύετε σε έναν Θεό;», «Γιατί η πίστη πρέπει να κοστίζει;». Η παγκοσμιοποίηση μεθοδικά «ξηλώνει» τον Χριστιανισμό από την Ευρώπη. Τα όργανα της Παγκοσμιοποίησης εργάζονται για την εξαφάνιση ή την υποταγή  των χριστιανών -που θα απομείνουν- στην Πανθρησκεία που ετοιμάζεται  
Και όμως αν η Ευρώπη έφτασε εδώ που είναι, αυτό το... οφείλει στον Χριστό. Οι Ευρωπαίοι αποδέχτηκαν τον Χριστό και αυτός τους προσέφερε περισσότερα απ’ ότι οι ίδιοι φαντάζονταν. Ήταν βάρβαροι κι έγιναν πολιτισμένοι.  Χριστός απάλλαξε την Ευρώπη από τον σκοταδισμό τής αθεΐας και την μωρία τής ειδωλολατρίας.
Ας θυμηθούμε για λίγο την προχριστιανική-ειδωλολατρική Ευρώπη. Πόσο διέφερε από την κατάσταση που ζουν ακόμη και σήμερα μερικές μαύρες φυλές της Αφρικής; 
Σκοτάδι και μωρία επικρατούσε στις φτωχές χωριάτικες καλύβες των Ευρωπαίων. Η Αθεΐα και ειδωλολατρία τότε αλλά και σήμερα είναι: θεολογία δίχως τον αληθινό Θεό, γάμοι χωρίς ηθική και κοινωνία δίχως ευσπλαχνία για τον συνάνθρωπο. 
Ο Χριστός ανόρθωσε την Ευρώπη, όπως την συγκύπτουσα γυναίκα του ευαγγελίου. Με τον Χριστό η Ευρώπη ορθώθηκε, συνήλθε, διαφωτίστηκε, εξαγνίστηκε, εκπολιτίστηκε.
Οι Ευρωπαίοι σήμερα αποστρέφονται τον Χριστό με αχαριστία, όπως οι Γαδαρηνοί, τούς οποίους Χριστός ελευθέρωσε άπω την δαιμονική Λεγεώνα. Και μολονότι τους ελευθέρωσε  εκείνοι τον παρακάλεσαν να φύγει από κοντά τους. Και Εκείνος έφυγε χωρίς να πει μια λέξη.. Όπου όμως φυγαδεύεται ο Χριστός έρχεται το σκοτάδι.
Οι Ευρωπαίοι διώχνουν το χριστό. Τον διώχνουν με λόγια και έργα. Τον διώχνουν από τα σχολεία, τίς εφημερίδες, τα περιοδικά, τις τηλεοράσεις, από την πολιτική, τα πανεπιστήμια σχεδόν από παντού.
Το τι θα συμβεί στην Ευρώπη δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτούμε. Ας θυμηθούμε ότι η  άλλοτε  εύφορη και πλούσια περιοχή των Γαδαρηνών μετατράπηκε σε έρημο. 
Έρημος είναι ακόμη και σήμερα. Οι Γαδαρινοί παρακάλεσαν τον χριστό να φύγει, οι Ευρωπαίοι τον διώχνουν με ομιλίες, αφίσες, άρθρα, εκπομπές και πολύ μίσος.
Τι θα συμβεί στην Ευρώπη; 
Μήπως το ευαγγέλιο έχει την απάντηση ;
Μήπως για παράδειγμα η τότε Καπερναούμ δεν ομοιάζει με την σημερινή Ευρώπη;  Και η Καπερναούμ, ήταν μια πόλη πλούσια, με μεγάλο πολιτισμό, οργανωμένη, με δύναμη και διασκεδάσεις. Ο Χριστός καθόρισε την πορεία της με λόγια: «Και συ Καπερναούμ, πού υψώθηκες ως τα ουράνια, θα κατεβείς στα τρίσβαθα τού Άδη. Πλην σέ βεβαιώνω πώς  Θεός την ημέρα τής κρίσεως θα δείξει μεγαλύτερη επιείκεια για τα Σόδομα παρά για σένα (Ματθ. 11, 23)».
Μη ζηλέψουμε την Ευρώπη με τα καμώματα τα της. Σύντομα θα έρθει η ώρα της.
Στον τόπο πού τώρα ακούγονται φωνές εναντίον τού Χριστού, σύντομα θα ακούγονται ουρλιαχτά από λύκους και κραυγές από νυχτοπούλια. Η Ευρώπη νόμισε ότι εκπολιτίστηκε, ότι υψώθηκε –και υψώθηκε- ψηλά. Όμως τώρα παραφρόνησε. Την στιγμή πού νόμισε πώς απέκτησε μεγάλη δύναμη, τότε ήταν και πού έχασε όλη της τη δύναμη.       
Μη γένητο!.
http://shmantikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_578.html#more