Αδύναμο σήμα WiFi στο σπίτι; Μάθε τι κάνεις λάθος και πώς μπορείς να το διορθώσεις!

Αδύναμο σήμα WiFi στο σπίτι; Μάθε τι κάνεις λάθος και πώς μπορείς να το διορθώσεις!

Είναι από τις περιπτώσεις που έχει συμβεί σε όλους μας. Ο καιρός είναι καλός και αποφασίζεις να βγεις στο μπαλκόνι με το laptop ή το tablet, προκειμένου να δεις το νέο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς ή απλά να «σερφάρεις» στο Διαδίκτυο.
Και η σύνδεση… σέρνεται. Ή είσαι στην κρεβατοκάμαρα και ο browser «αρνείται» να ανοίξει τη σελίδα για να δεις τα αποτελέσματα του Champions League. Είναι η στιγμή που αρχίζεις τις… κατάρες στον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σου, αλλά όταν πας να κάνεις reset το router, μήπως και η σύνδεση συνέλθει, ακούς φωνές από τη σύζυγό σου, την κόρη σου ή/και το γιο σου, οι οποίοι άπαντες είναι, επίσης, συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και ιδίως στο YouTube.
2
Πριν αρχίσεις να καλείς την υποστήριξη πελατών έτοιμος για καβγά, είναι καλύτερο να ελέγξεις μήπως το πρόβλημα είναι διαφορετικό από αυτό που νομίζεις και χρειάζονται διαφορετικές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, όσο καλή και αν είναι η σύνδεση ADSL που έχεις, αν θέλουν ταυτόχρονα τέσσερα άτομα να βλέπουν streaming από το YouTube ή το Cosmote TV Go σε full HD ανάλυση, πολύ απλά δεν γίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να αναβαθμίσεις τη σύνδεσή σου (π.χ. σε κάποιο από τα προγράμματα του Cosmote Fiber) προκειμένου η ταχύτητα λήψης δεδομένων (download) να μπορεί να φθάνει έως τα 50, 100 ή ακόμα και τα 200 Mbps. Μία επιπλέον λύση είναι η αλλαγή του router με ένα μοντέλο που ...
υποστηρίζει την ταυτόχρονη χρήση δύο συχνοτήτων, όπως είναι το νέο αναβαθμισμένο router Speedport Plus της Cosmote, το οποίο παρέχεται δωρεάν με μία σύνδεση Cosmote Fiber.
3
Ένας άλλος παράγοντας που δεν λαμβάνεται υπόψη από πολλούς από εμάς είναι η απώλεια σήματος που υπάρχει μέσα στο σπίτι τόσο λόγω της απόστασης που βρισκόμαστε από το router όσο και λόγω των υλικών που υπάρχουν μέσα στο κτίριο. Για παράδειγμα, ένας τοίχος μπορεί να μειώσει ακόμα και έως 24% το WiFi σήμα, ενώ με την αλλαγή ορόφου, το WiFi μεταξύ router και χρήστη μπορεί να εξασθενήσει έως 64%. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν αρκετές προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση.
Καταρχάς, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα WiFi extender για εύκολη επέκταση της κάλυψης και της ισχύος του WiFi σήματος σε όλα τα δωμάτια. Μία δεύτερη πρόταση είναι η χρήση μίας συσκευής που αξιοποιεί την τεχνολογία powerline, όπου τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος. Η λύση αυτή είναι ιδανική για σπίτια με «δύσκολα» σημεία, όπως το υπόγειο και η ταράτσα, όπου όμως, θέλουμε να έχουμε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Τέλος, η πιο «προχωρημένη» λύση είναι η δημιουργία ενός Mesh Wifi, το οποίο προσφέρει ένα ενοποιημένο και ισχυρό WiFi δίκτυο, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την κατασκευή του σπιτιού.
4
Επειδή, πολλές φορές, είναι δύσκολο να ξέρει κανείς ποια είναι η κατάλληλη λύση για το σπίτι του, καλό θα ήταν να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικών, όπως είναι οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της υπηρεσίας COSMOTE @YourService, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη μελέτη, την εγκατάσταση και τη ρύθμιση συσκευών και εξοπλισμού, αλλά και την κατασκευή ή επισκευή της εσωτερικής καλωδίωσης σε κάθε σπίτι.
Τέλος, για τους συνδρομητές της Cosmote αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία, εκτός από ένα πολύ κατατοπιστικό video που έχει δημιουργήσει, διαθέτει ακόμη δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης. Η πρώτη είναι η λύση COSMOTE Internet Backup που παρέχει εφεδρική σύνδεση στο Internet μέσω δικτύου κινητής, για αδιάλειπτη πρόσβαση στο Internet σε περίπτωση προσωρινής απώλειας του σταθερού δικτύου. Η δεύτερη είναι η αποκλειστική υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster, που αυξάνει την ταχύτητα του Internet στο σπίτι, συνδυάζοντας τις ταχύτητες των δικτύων σταθερής και κινητής, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα!
https://www.newsbomb.gr/bombplus/texnologia/story/918651