Η Ακρόπολη με 120.000 τουβλάκια Lego

Παρατηρώντας κανείς την αναπαράσταση της Ακρόπολης με τουβλάκια Lego, που εκτίθεται από το Σάββατο 6/7 στο μουσείο Νίκολσον 
του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, μπορεί να διακρίνει έναν λιλιπούτειο Οιδίποδα που βγάζει τα μάτια του με ένα ξίφος, ενώ το αίμα του κυλάει στη σκηνή. Το κοινό, αποτελούμενο από φιγούρες Lego παρακολουθεί με προσοχή. «Πρόκειται για μια παράσταση του Οιδίποδα Τύραννου» εξηγεί στον Τύπο της Αυστραλίας ο Μάικλ Τάρνερ, ο διευθυντής του μουσείου.

Κατασκευαστής της Ακρόπολης Lego είναι ο Ράιαν Μακνότ. Χρειάστηκαν 120.000 τουβλάκια Lego και 300 ώρες για να ολοκληρωθεί. Τα κτίσματα περιλαμβάνουν τον Παρθενώνα, τον ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο και τα Προπύλαια. «Δεν πρόκειται για αρχιτεκτονικό μοντέλο κλίμακας, αλλά περισσότερο για μια αναπαράσταση» δηλώνει ο κατασκευαστής του και συμπληρώνει ότι το πιο δύσκολο ήταν να αποδώσει σωστά τις διαγώνιες γραμμές.

Το δημιούργημα του Μακνότ περιλαμβάνει και μοντέρνες λεπτομέρειες. Μπορεί κανείς να δει τον Λόρδο Έλγιν να κλέβει τα μάρμαρα της ζωφόρου και τον Έλτον Τζον να δίνει συναυλία στο Ηρώδειο. «Φιλοδοξία μας είναι να...

εμφυσήσουμε στη νέα γενιά τον ενθουσιασμό για τον αρχαίο κόσμο και να βοηθήσουμε τα παιδιά να τον καταλάβουν καλύτερα» λέει ο διευθυντής του μουσείου.