Είναι 92 χρονών. Ο γνωστός σε όλους μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Με παγκόσμια αναγνώριση για το μουσικό του έργο. Μιά ολόκληρη ιστορία για τον τόπο, ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκε.
Με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» της 14ης Μαίου διδάσκει ιστορία. Δηλαδή επαναφέρει στη σωστή της θέση τη διαστρεβλωμένη από τους ποικίλους αναμορφωτές ιστορία. Μίλησε με τρόπο που απογυμνώνει όλες τις αρρωστημένες ιδεοληψίες τους. Τι είπε;
Στό ερώτημα «Γιατί κινδυνεύουμε με πυρηνικό πόλεμο;» απάντησε:
«Είναι ο εγκληματικός χαρακτήρας που έχουμε όλοι μέσα μας. Ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο λογικής και υπερλογικής και ενίοτε κτηνωδίας. Ο Μάρξ έπεσε έξω, γιατί πίστευε ότι ο άνθρωπος είναι μόνο “λογικό όν”. Έπεσε έξω, όταν καταργούσε τη θρησκεία. Το μέγα ερώτημα του ανθρώπου είναι: ‘‘Από που ήρθα και που πάω;’’ Κι αυτό το καλύπτει η θρησκεία».
Δημοσιογράφος: «Ήταν λάθος αυτό του Μάρξ;»
Μ. Θεοδωράκης: «Ναί, ασφαλώς. Θεώρησε τον πολιτισμό εποικοδόμημα. Για μένα, η βασική ταξική διαφορά δεν είναι οικονομική. Είναι πολιτισμική... Τον Μεσαίωνα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία, Ισπανία, υπήρχε βάραθρο που χώριζε τον λαό. Τους πλούσιους και έχοντες από τους φτωχούς, τους δουλοπάροικους. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ άβυσσος ανάμεσα σε... Έλληνα με Έλληνα. Ο πόλεμος που κάναμε εναντίον των Τούρκων ήταν εθνικοαπελευθερωτικός. Ο λαός μας ενώθηκε και η ένωση αυτή ήταν ακόμα πιό ισχυρή, γιατί οι Τούρκοι ήταν αλλόθρησκοι. Ο δικός μας πόλεμος ήταν Έλληνες εναντίον εχθρού. Δεν ήταν Γάλλος εναντίον Γάλλου και Ισπανός εναντίον Ισπανού… Ο λαός δεν είναι ποσοτική υπόθεση, είναι ποιοτική. Αυτός γράφει την Ιστορία. Ο λαός μας δημιούργησε το Αλβανικό Έπος από αγάπη για την πατρίδα και από μίσος για τον Μουσολίνι. Κι αυτό το θαύμα έγινε μέσα σε λίγες ώρες».
Λόγια ξεκάθαρα, που διαλύουν κάθε ψευδοεπιχείρημα από αυτά που επί σειρά δεκαετιών η ιδεολογική τύφλωση δημοσιογράφων, δήθεν ιστορικών και άνευ παιδείας υπουργών Παιδείας εξαπολύει εναντίον της Πίστεως και εις βάρος της Ιστορίας του τόπου μας. Λόγια που επανατοποθετούν την Ιστορία στο σωστό της βάθρο, απ᾿ όπου η αμάθεια ή μάλλον η εμπάθεια των εχθρών της την είχε εξορίσει.
Ο Μίκης Θεοδωράκης τους απογυμνώνει.
Κονιορτοποιεί την ψευδοϊστορία τους. Διδάσκει ιστορία. Κι όχι μόνο ιστορία. Αλλά και την αληθινή πίστη. Επισημαίνοντας ότι αυτή και μόνον απαντά στο «μέγα ερώτημα του ανθρώπου», το «από που ήρθα και που πάω;». Στη δύση της ζωής του ο Μίκης Θεοδωράκης δείχνει τον δρόμο. Τουλάχιστον θα βρεί αυτιά πρόθυμα να ακούσουν;
Πηγή: osotir.org
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/06/blog-post_511.html#more