Άρνηση Δήμου Μεσολογγίου για ανέγερση λατρευτικού χώρου Μαρτύρων του Ιεχωβά


Σχετική εικόνα
Με αφορμή στοιχεία αίτησης που κατατέθηκαν στην Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου για ανέγερση λατρευτικού χώρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στη θέση «Ρηγαίικα» της κοινότητας Αγίου Θωμά, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος  σε δήλωσή του αναφέρει:
«Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνω αντίθετος στην ανέγερση θρησκευτικού χώρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Το θράσος ορισμένων περισσεύει .
Είναι γελασμένοι αν σκέφτηκαν ότι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι ο Δήμος εκείνος στον οποίο θα υλοποιήσουν τα σκοτεινά τους σχέδια για  να βεβηλώσουν την ιστορία, το ήθος και την παράδοση αυτής της πόλης, της «κορωνίδας» του αγώνα των Ελλήνων. 

Ζητώ από όλους να πάρουν θέση και ενημερώνω ότι όσοι στηρίζονται από σκοτεινές δυνάμεις και συμφέροντα και έχουν ως στόχο τον απόλυτο έλεγχο των κέντρων εξουσιών ‘ώστε να εξυπηρετούν τα δικά τους περίεργα συμφέροντα, πολύ σύντομα θα βρουν απέναντι την ίδια την κοινωνία. 
Να εμποδίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τα ...σχέδια των Ιεχωβάδων και ζητώ με την θεσμική ιδιότητα του πρώτου πολίτη της περιοχής από του πολίτες να περιφρονήσουν κάθε λογής προκλήσεις που ξεφυτρώνουν και μάλλον όχι τυχαία αυτή την περίοδο».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η επίμαχη τοποθεσία, βρίσκεται κοντά στο ιστορικό μοναστήρι του Αη Συμιού – «εκεί δηλαδή που χτυπά η θρησκευτική και ιστορική «καρδιά» των Μεσολογγιτών».