Τα ψυχιατρεία θα ήταν άδεια, αν...




 Ο κόσμος έχασε το νόημα τής ζωής και πρέπει να το βρει. Η απιστία κάνει μεγάλη ζημιά. Όλα από εκεί ξεκινούν.

 * Το κακό ξαπλώθηκε και παντού είναι μαυρίλα… Θα έρθει όμως και ο καλός καιρός. Γι’ αυτό χρειάζεται να γίνεται η σπορά.


 * Οι άνθρωποι σήμερα χαίρονται υλικά… Άμα ζήσουν όμως την παραδεισένια ζωή, όλα αυτά τα βλέπουν σκύβαλα.


 * … Με την πίστη στο Θεό όλα τα προβλήματά σας θα λύνονται. Χωρίς πίστη όλο δυσκολίες θα παρουσιάζονται και πολλοί θα οδηγούνται στην αυτοκτονία.


 * … Μετά από ένα διάστημα δεν θα βρίσκεται άπιστος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να εργασθεί κανείς. Περνάμε τα χειρότερα χρόνια. Πολλοί Άγιοι θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας, γιατί θα τους δίνονταν η ευκαιρία να αγωνιστούν πολύ… Εμείς δυστυχώς μένουμε έτσι.


 * Όσοι πήγαν στην αίρεση από άγνοια θα δώσει ο Θεός να γυρίσουν. Όσοι όμως την ασπάστηκαν από εγωισμό, δεν πρόκειται να γυρίσουν.


 * … Να ζείτε απλά, σαν το παιδί στα χέρια του πατέρα του. Η εμπιστοσύνη στο Θεό είναι μια συνεχής προσευχή με θετικά αποτελέσματα. Η απελπισία είναι του διαβόλου.


 * … Η καρδιά καθαρίζει με αναστεναγμό, με φιλότιμο. Να βάλουμε την ψυχή στο δρόμο των δακρύων.


 * … Δεν μας τις φέρνει σε χαρτοσακούλες τις αρετές ο Θεός. Μας δίνει μόνο τις ανάλογες ευκαιρίες. Αν δεν τις εκμεταλλευτούμε και κατακρίνουμε τον πλησίον, έχουμε κατακριθεί δύο φορές. Και διότι κατακρίναμε και διότι δεν μετανοήσαμε γι’ αυτό.


 * … Η αυτοπεποίθηση είναι μέγα εμπόδιο στη θεία Χάρη. Μην πιστεύετε ποτέ στο λογισμό σας… Ο Θεός υποχρεώνεται να μας βοηθήσει, όταν εμείς του αναθέτουμε τα πάντα. Όποιος έχει καλούς λογισμούς, έχει πνευματική υγεία…


* … Σήμερα γέμισε ο κόσμος ασφάλειες. Όπου να πας βρίσκεις ασφάλειες. Οι άνθρωποι τρέχουν και ασφαλίζονται. Όμως όσο πιο πολλές ασφάλειες υπάρχουν, τόσο πιο πολλή ανασφάλεια αισθάνεται ο κόσμος. Γι’ αυτό τώρα τρέχουν οι άνθρωποι στην Εκκλησία και ο διάβολος τους βάζει τρικλοποδιές για να τους εμποδίσει.


 * … Ο καλός Θεός πρώτα εξετάζει τη χωρητικότητα της καρδιάς και μετά στέλνει ανάλογα και την αγάπη Του. Όλα αυτά μπορεί να τα πετύχει ο άνθρωπος, μετά από τον κατά δύναμιν αγώνα, εφ’ όσον κατορθώσει να γνωρίσει το άτομό το». Όταν γνωρίσει το άτομό του, τότε του γίνεται η διάσπαση του ατόμου του και εκτοξεύεται στο πνευματικό διάστημα. Διότι όταν γνωρίσει το άτομό του, θέλει δεν θέλει θα ταπεινωθεί και όταν ταπεινωθεί, υποχρεωτικώς θα έλθει η Χάρις του Θεού στο πλάσμα Του. Τότε ο άνθρωπος θα φωτίζει χωρίς να θέλει και χωρίς να το νιώθει και έτσι θα δοξάζεται ο Θεός.


* … Ο νους του ανθρώπου πρέπει να απασχολείται με την ευχή και να μην τρέχει στα μάταια.


 * … Η προσευχή σου για τον άρρωστο θα βοηθήσει μόνον όταν εκείνος πρόκειται να γίνει καλύτερος.


 * …Ακούστε. Τα ψυχιατρεία θα ήταν άδεια, αν οι Χριστιανοί εξομολογούντο ορθόδοξα, καθαρά, με ειλικρίνεια, ταπείνωση και υπακοή, σε διακριτικό Πνευματικό, ας είναι και λίγο αυστηρός. Και μετά να κοινωνούν αξίως. Τότε κανείς δεν θα είχε άγχος, προβλήματα και μεγάλους πειρασμούς. Πρέπει να ξέρετε, ότι, όλα ξεκινούν από τον εγωισμό, την ανυπακοή και τους κακούς λογισμούς. Η υπακοή είναι Ζωή, Η παρακοή είναι θάνατος.


Γερ.Παΐσιος

http://leimwnas.blogspot.com/2021/07/blog-post_18.html