Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης για τον μολυσμό στο Ναό.









 Το σύντομο απόσπασμα είναι από ομιλία του π. Πέτρου Χιρς [στην αρχή του βίντεο]

«Ο Θεός είναι η Ζωή και οι αρρώστιες αποκλίνουν από την ζωή, συνεπώς και μόνο το άγγιγμα από την Πηγή της Ζωής μας θεραπεύει από αυτές. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Σωτήρας, ο Οποίος είναι η Ζωή, θεράπευε και ακόμη θεραπεύει τους ανθρώπους μόνο με το άγγιγμά Του.»

[Σχολιάζει εδώ ο π. Πέτρος: «ακόμη θεραπεύει τους ανθρώπους». Πού το κάνει αυτό; Στην Εκκλησία. Πώς; Μέσα από τα Μυστήρια. Στο Ναό. Με το άγγιγμά Του, την παρουσία Του, το Άγιο Πνεύμα].

«Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί καί για...

την αλλαγή σε οποιοδήποτε μεταδοτικό αντικείμενο – με ένα μόνο σημείο, μία μόνο λέξη του Δημιουργού των πάντων αυτό γίνεται αβλαβές (αέρας, νερό, φυτά, ζώα).»

[Σχολιάζει εδώ ο π. Πέτρος: «οποιοδήποτε μεταδοτικό αντικείμενο… γίνεται αβλαβές». Πώς σας φαίνεται αυτό; Καλό; Πήραν απάντηση όλοι οι ορθολογιστές; Οι ορθολογιστές μας λοιπόν ας κοιτάξουν τον Άγιο Ιωάννη. Δεν κοιτάει το θέμα ορθολογικά. Οι ορθολογιστές θα έλεγαν ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την επιστήμη και να το εξετάσουμε, και να φοβόμαστε διότι είναι μεταδοτικό, και δεν υπάρχει άλλος τρόπος έξω από την επιστήμη να το καταλάβει κανείς, και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ο Θεός διότι όλα βρίσκονται μέσα στον χώρο των νόμων της φύσης. ΟΧΙ. Οι νόμοι της φύσεως υποκύπτουν στο άγγιγμα του Κυρίου. …]


μετάφραση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

-https://www.youtube.com/watch?v=F9KSGG7e8-k The Orthodox Ethos

https://tasthyras.