Βάφουμε αυγά με στιλ και φαντασία


Βάφουμε αυγά με στιλ και φαντασία
Πέμπ 
Μεγάλη Πέμπτη βάφουν οι νοικοκυρές παραδοσιακά τα αυγά του Πάσχα. Κι επειδή χρόνια τώρα πολύς λόγος γίνεται για το ποιες βαφές πρέπει να χρησιμοποιούμε, δηλαδή τις φυτικές ή όχι, εμείς λέμε να σας προτείνουμε μερικούς από τους παλιούς καλούς τρόπους βαψίματος αυγών, όπως τηρούνταν από τις νοικοκυρές του παρελθόντος. 

Αν θέλετε να βάψετε τα αυγά σας κόκκινα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής μυστικά! 

Ρίξτε σε μία κατσαρόλα παντζάρια , περίπου 4 φλυτζάνια και βάλτε 1 μικρό φλιτζάνι ξύδι, τα αυγά και αρκετό νερό ούτως ώστε να καλυφθούν πλήρως τα αυγά. 

Με το που αρχίζουν να βράζουν, εσείς κρατήστε μέσα στο νερό όση ώρα πιστεύετε ότι χρειάζονται για να αποκτήσουν ένα ζωηρό κόκκινο χρώμα. 

Αν τα βγάλετε σχετικά γρήγορα, τα αυγά σας θα γίνουν ροζ, επομένως έτσι θα έχετε μία ακόμα απόχρωση στο πασχαλινό σας τραπέζι. 

Επιπλέον, μπορείτε να βγάλετε ένα ωραίο πράσινο χρώμα, αν βράσετε τα αυγά σας με ένα κιλό σπανάκι, και πορτοκαλί αν προσθέσετε στο νερό που βράζει ένα φλιτζάνι γεμάτο από τριμμένο καρότο. 

Να σημειώσουμε ότι σε κάθε συνταγή θα πρέπει να προσθέτε ένα μικρό φλιτζάνι ξύδι! 

Μϊα ακόμα λύση για τα πασχαλινά σας αυγά είναι να βράσετε μερικά και να τα δώσετε στα παιδιά σας για να τα χρωματίσουν με όπλο την… φαντασία τους! 

Βράστε τα καλά και ζητήστε από τα μικρά σας να τα χρωματίσουν με νερομπογιές, να χρησιμοποιήσουν χρυσόσκονη (glitter), να κολλήσουν αυτοκόλλητα ή να τοποθετήσουν ειδικές χαλκομανίες! 

Θα διασκεδάσουν πολύ και είναι σίγουρο ότι τα αυγά τους θα ξεχωρίσουν αμέσως από τα υπόλοιπα! 

Καλή επιτυχία.