Αυστρία: Ο νέος ΥΠΕΞ είναι 27 χρονών και... αιώνιος φοιτητής

Λίγο καιρό μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα λογοκλοπής στις διπλωματικές εργασίες, που στοίχισαν την πολιτική καριέρα σε αρκετούς πολιτικούς στη Γερμανία, όπως στον υπουργό Άμυνας, Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ και την υπουργό Παιδείας Ανέτ Σάβαν,
μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, ενός άλλου ευρωπαϊκού κράτους, της Αυστρίας - μιας χώρας που φημίζεται για τη διπλωματία της - δεν έχει καν αποκτήσει πτυχίο, όντας ακόμα φοιτητής.
Ο νέος, λοιπόν, επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, ονομάζεται Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι μόλις 27 ετών και δεν έχει προλάβει ακόμα να...
πάρει το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης.
Γεννημένος το 1986 στη Βιέννη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τελείωσε το γυμνάσιο το 2004 και το 2005 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία. Στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.
Ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και έγινε μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας (ÖVP)  και το 2009 εξελέγη πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος. 
 
Το 2010 ανέλαβε χρέη γενικού γραμματέα στο νεοσύστατο τμήμα ενσωμάτωσης του υπουργείο Εσωτερικών. Στις εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου 2013 εξελέγη βουλευτής με 35.700 ψήφους .
 
Με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ορκιστεί την επόμενη εβδομάδα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, στα 27 του χρόνια, γίνεται ο νεότερος υπουργός στην ΕΕ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr