Το σημαντικότερο τμήμα της ομιλίας του γ. Ιωσήφ Βατοπεδινού, απομαγνητοφωνημένο. ΒΙΝΤΕΟ


" ...μην περιμένετε από τους ηγέτες να μας προστατεύσουν. Δεν μπορούν (με έμφαση) Αλλά ούτε και ξέρουν!Είναι δεμένοι τώρα πλέον και ότι τους πούνε οι σκοτεινές δυνάμεις που διατάζουν, έτσι διατάζουν και σ’ εμάς".



Από τη νέα ομιλία του Γέροντος Ιωσήφ
(γέροντας) Επομένως οι σκοτεινές δυνάμεις μπαίνουν μεσα στη Χώρα και αλωνίζουν. Επομένως τωρα πια δεν υπαρχει σωτηρία ομαδική ανθρώπινη μην περιμένετε. Ο καθένας σαν άτομο τι μπορούμε να κάνουμε μην περιμένετε από τους ηγέτες να μας προστατεύσουν. Δεν μπορούν (με έμφαση) Αλλά ούτε και ξέρουν!Είναι δεμένοι τώρα πλέον και ότι τους πούνε οι σκοτεινές δυνάμεις που διατάζουν, έτσι διατάζουν και σ’ εμάς.Είναι η περίοδος που μαρτύρησαν οι πρόγονοι μας. Τα μαρτύρια ξεχνάτε; Τους 3 πρώτους αιώνες που πολεμιόταν ο Χριστιανισμός.... 11 εκατομύρια μαρτύρησαν. Τα 10 ήταν Έλληνες. Στο άνθος της νεότητας και της ευπρεπείας.
 Στην Ισλαμική χολέρα; Πόσα εκατομύρια! Πόσα εκατομύρια Ίωνες οι πρόγονοί μας, τους σούβλιζαν, τα ψήναν στα κάρβουνα, τα γδέρναν τα σχίζαν, τα κρεμάζαν τα σκοτώναν...δεν αλλάζαν την πίστη τους. Ήξεραν τίνος είναι... απόγονοι και ποια είναι η παράδοσις την οποία εκπροσωπούν. Θα τη βρούμε σήμερα. ..... και σήμερα στην νεολαία μεταξύ των αγοριών βρήκαν 5% μεταξύ των κοριτσιών ούτε 1. Οι αυριανές μητέρες είναι αυτές. Και αν η μητέρα λυγίσει πάει έπεσε η κοινωνία. Οι ήρωες της ιστορίας και γίγαντες που κράτησαν την φυλήν και την παράδοσην ήταν παιδιά ευγενών και υγειών μητέρων. Που είναι αυτές οι μητέρες; Τα παιδιά βέβαια δεν ξέρουν είναι αθώα και ετοιμάσαμε εμείς και οι ηγέτες μας (την φόραν ή τυφώναν) τέτοιαν που δεν μπορούν να αντιδράσουν τα παιδιά. Πως λοιπόν να αντιδράσει το παιδί όταν το προκαλούν συνέχεια ερεθιστικά. Έτσι είναι.
Τέλος πάντων, Τώρα λοιπόν θέλω να σας πώ ότι ανθρωπίνως δεν υπάρχει ελπίς ούτε 1% . ανθρωπίνως δεν υπάρχει, οι σκοτεινες δυνάμεις αλωνίζουν. Αν δειτε τα προγράμματα που ετοιμάζουν τώρα, με την λεγομένη συνθήκη Σένκεν, μεταβάλλουν τον άνθρωπο εις την κτηνώδη κατάσταση, διώχνουν το όνομα του Θεού από την γην, καταστρέφουν κάθε ηθικήν αξίαν και μεταβάλλουν τους ανθρώπους σε μια αγελεαίαν μάζαν να δουλεύουν υπέρ του Διεθνούς κεφαλαίου, του Εβραιοσιωνισμού.
Αυτό είναι. Αλλά πιστέυω οτι θα μιλήσουν τα αίματα των μαρτύρων μας, και θα μας δώσει αυτήν την ελεημοσύνην ο Θεός που δεν θα προλάβουν. Διότι είναι έτοιμοι! Κανείς δεν μπορέι να τους εμποδίσει πλέον! Ό,τι θέλουν κάνουν. Οι παγκόσμιες ηγεσίες είναι διαβολοποιημένες και ο Σατανάς κάνει ελέυθερα ό,τι θέλει. Έμεινε το όνομα του Θεού μόνον σε αυτή τη Χώρα, που λέγεται Ελλάδα. Και βλέπετε παραδόξως, όλος ο κόσμος εμίσησεν εναντίον μας χωρίς να μας ξέρουν. Ούτε και πειράξαμε ποτέ κανέναν. Ούτε κινδυνεύει κανείς να του επιτεθούμε. Έρχεται η Αμερική τώρα μαζί με το Ισραήλ και τους Τούρκους να κάνουν γυμνάσια μέσα στο Αιγαίο. Γιατί κινδυνεύουν από την Ελλάδα!!!
Τέλος πάντων τούτα δεν είναι ανάγκη να τα πούμε. Πάντως σας λέμε οτι απο τα σημεία των καιρών και από την εσχατολογίαν την οποίαν μελετήσαμεν, μελετούμεν, και με την οποία ασχολούμεθα, γράψαμε και βιβλίο «περι συντελείας και αντιχρίστου» δεν εχουμε με΄ρες. Εντός ολίγου, πολύ κοντά μέχρι που να απλώσουμε το χέρι μας το πιάνουμε, θα μας χτυπήσει με λύσσαν η Τουρκία.
Κατ εντολήν των ΕβραιοΑμερικάνων για να ξερριζώσει τον Ελληνισμόν.
(μια κυρία) Θα χυθεί αίμα πάτερ;
(γέροντας) Ε, ο πόλεμος τί νομίζετε κάνει; ........... και ο πόλεμος όταν είναι με λύσσαν από τέτοιους άσπονδους φίλους... Λοιπόν δεν είναι παλληκάρια οι Εβραίοι, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Αμερικάνοι. Για μάς αναπνέουν. Είναι γιατί φταίξαμε και πρέπει να ρθει να μας κατεβάσει στο δάπεδο. Δεν χωράει η κοινωνία πλέον. Λοιπόν. Πάντως είναι ευεργετικόν αυτό. Γιατί πίσω σηκώνεται πάλι η φυλή μας. Πίσω από αυτό θα επανέλθει πάλι το Βυζάντιο. Το τέλος απάντων η Κωνσταντινούπολις. Αλλά ποιοί θα μείνουν όμως. Θα μείνουν ό,σοι κρατούν Χριστιανική ταυτότητα. Όχι αυτή που δίνει το Υπουργείο. Αυτή που υπογράψαμε στο βάπτισμα. Λοιπόν, φροντίστε όλοι μας να βρειτε αυτήν την ταυτότητα να την κρατάμε. Γιατί είπαμε , οταν θα περάσει ο οδοστρωτήρας να γίνει η κάθαρση, να μας βρει σφραγισμένους, και δεν θα μας πειράξει. Θα σας πω ενα παράδειγμα: όταν οι Εβραίοι ήταν αιχμάλωτοι στους Αιγυπτίους επί 400 χρόνια, όσα κι εμείς εις την Ισλαμική χολέρα, και ήρθεν η ώρα να τους ελευθερώσει ο Θεός, τους λέει κοιτάξτε «θα σας επιστρέψω στην γήν του πατρός σας που σας υποσχέθηκα, όπως όμως θα’ ρθω να παιδέψω και να τυρανίσω αυτούς που σας κακοφέρθηκαν. Για να γλιτώσετε εσείς, να πάρετε από το αίμα της θυσίας να βάλει ο καθένας στην πόρτα. Όταν θα έρθει ο άγγελος ο ολοθρευτής να σας βρει σφραγισμένους. Αλλοιώς Είμαι ανεύθυνος. Πράγματι το βράδυ ήρθε, και αφάνισε τους Αιγυπτίους και από τους Εβραίους δεν έπαθε κανένας τίποτα,... αυτό θα γίνει και σ’ εμάς. Εμείς όμως δεν έχουμε ζώον θυσίας να πάρουμε αίμα, να βάλουμε εκεί, εμείς τη σφραγίδα την έχουμε από γεννήσεώς μας, από το βάπτισμα, την οποίαν πετάξαμε. Δεν είναι αυτός ο λόγος
(ένας κύριος) Μήπως είναι αργά για μας τώρα;
Όχι. Για τον Θεόν ποτέ δεν υπάρχει ποτέ αργά. Ο Θεός είναι πατέρας δεν είναι σαράφης (;) και μετράει το χρόνο με τις μονάδες. Περιμένει την καρδιάν πότε να πει «ήμαρτον» και να την δεχθεί. (από το 6:42 ως 7:00 ρωτά μια κυρία κάτι και ένας κύριος κάτι απαντά, δεν διακρίνεται).... όχι αυτά μην τα λέτε, αυτά είναι γραμμένα για άλλον σκοπόν, για να συγκρατεί την μεταάνοιαν, το νόημα της μετανοίας. Η επιστροφή του ανθρώπου του αμαρτωλού. Έχω δει κοινωνικούς εγκληματίες εις την ζωήν μου, όχι απλως αμάρτησαν! Έκαψαν κοινωνίες ολόκληρες. Και στα γεράματα τους ξύπνησαν, ξύπνησαν και ήρθαν εις τον εαυτόν τους, και είπαν που θα πάμε; Γυρίσαν στο Θεόν με την ιδίαν ορμήν που είχαν την εγκληματικήν, και εμπήκαν εις τον αγιασμόν. Όχι μόνο επέστρεψαν, μπήκαν εις τον αγιασμόν, και επέθαναν σαν προφήτες. Και όταν είδα με τα μάτια μου είπα: τι είναι τελικά ο Θεός; Έχει περιγραφήν; (κάτι ξαναλέει η κυρία) . Αυτό είναι. Λοιπόν τώρα δεν είναι θέμα της μεμονωμένης μετανοίας της στιγμής, χρειάζεται ολική μετάνοια και επεμβαίνει ο Θεός για κάθαρση τώρα. Και θα επαναφέρει το έθνος μας στην κάθαρσιν. Θα φέρει υγειήν γενναιάν. Και από αυτούς τους διευθαρμένους όλους κανείς δεν θα επιβιώσει να μπει θεμέλιον. Προζύμι δεν θα μπει. Αυτό τώρα, αυτό θα το κάνει ο Θεός, αλλά δεν θα γίνει όπως παλαιά που στρέφεται το ένα έθνος να πολεμίσει το άλλο. Κατ εντολήν Θεού γίνεται αυτό! Επεμβαίνει ο Θεός να ξεπλύνει την αμαρτία. Και την αμαρτωλότητα. Γιατί η αμαρτία δεν καθαρίζει με κανένα άλλο μέσον, μόνο με αίμα και φωτιά. Μόνο αυτά τα δυο μπορούν να την καθαρίσουν. Η μόνη η πόρτα ανοικτή του Θεού, η Χριστιανική ταυτότητα. Βρες τε την που είναι πεταμένη. Την υπογράψαμε ως .......... βρες τε την ...... (8:48) αυτό θα γίνει.
Θα χτυπήσουν οι Τούρκοι τώρα, εμάς ειδικά κατ’ εντολήν των Εβραιοαμερικάνων το κάνουν αυτό. Γιατί θέλουν να εφαρμόσουν τη συνθήκη Σέγκεν. Και οι μόνοι που αντιδρούν είναι ο Ελληνικός Λαός. Ο λαός όχι η ηγεσία. Η ηγεσία, υπέγραψε. Ο λαός αντιδρά. Τώρα για να μην τους εμποδίσουμε γιατί πιστεύουν οτι έρχεται ο Αντίχριστος, τον περιμένουν είναι ο μεσίας τους, γελάστηκαν εις τον κύβον. Λοιπόν γι αυτό πιέζουν να το υπογράψουν αυτό κατ’ εντολήν του διαβόλου, διότι τώρα θα κλείσουν και τον διάβολον μέσα. Τα χίλια χρόνια που λέει η αποκάλυψις δεν είναι χίλια. Πάντοτε οι αριθμοί στην Αποκάλυψη είναι συμβολικοί. Σε μιαν γενιάν μόνον εις την ευσεβήν γενιάν της Βυζαντινής αυτής ηγεσίας που έρχεται, τόσον μόνο. Τότε θα υπάρξει τέτοια γαλήνη, και ειρήνη στον κόσμον, που δεν ξανάγινε από κτίσεως κόσμου. Είναι ευλογία του Θεού αυτό για να δυναμώσουν οι Χριστιανοί καλά. (9:55)........ πίσω από αυτό είναι ο Αντίχριστος και η συντέλεια.
Γέροντα πρώτα θα εκτελεστούν αυτά, όλες οι προφητείες που λέγονται, και μετά...
Ναι, όλα, όλα όλες οι προφητείες που λέγονται...
3 ½ χρόνια είναι που θα είναι βασιλευς, κοιτάξτε... μετά το τέλος της ευσεβούς βασιλείας, τότε θα μαζευτεί το τίμιο ξύλο από όπου , από τα πέρατα του κόσμου. Και θα ενωθεί πάλι να γίνει ο Σταυρός του Χριστού να γίνει πάλι όπως ήταν την εποχή που σταυρώθηκε. Τότε ο άγιος βασιλιάς αυτός που θα κρατάει, θα έχει αρχην το Βυζάντιο, θα υπογράψει (;) το θάνατό του. Αυτός είναι κοιμισμένος από το Βυζάντιο και θα τον ξυπνήσει τώρα ο Θεός! Σκεφθείτε δεν υπάρχει κανένας ζωντανός ικανός! Δεν υπάρχει.
Και φύλαξεν ο Θεός έναν να αναστήσει από τους νεκρούς. Να δειτε την διαφθορά μέχρι που έχουμε φτάσει. Τότε θα πάρει το σταυρό και θα τον πάει στην Ιερουσαλήμ. Θα τον στήσει στο Γολγοθά, θα βάλει μετάνοιαν, και μαζί με την ψυχήν του κι ο Θεός θα φύγει. Εδώ τελειώνει η βασιλεία των Χριστιανών. Τότε αρχίζουν τα δεινά. Θα είναι τότε παρόν ο Αντίχριστος. Δεν θα είναι ηγέτης, αλλά θα προσποιείται τον άγιο. Θα απατάει. Τότε όμως θα επαναστατήσουν, (τον διακόπττει πάλι μια κυρία)......τότε παρακαλούσαν οι Άγιοι να μην υπάρχουν χριστιανοί δυστυχώς δεν θα υπάρχουν. Θα είναι τρομερες οι μερες εκείνες, τότε δεν θα είναι μονο ο Αντίχριστος και οι δαίμονες, που θα φαίνονται αισθητά, αυτοί υπηρετούν το τέρας αυτό, θα επαναστατήσουν τα στοιχεία τότε. Θα σταματήσουν οι πνοές των ανέμων ώστε να ξεραθούν τα πάντα, μετά θα βγαίνει η θάλασσα έξω χιλιόμετρα να πνίγει τον τόπο, (μάλλον το ρωτά κάποια κυρία αν έχουν γραφεί ) ... ναι τα λένε οι πατέρες και η Αποκάλυψη. ... τότε , τότε θα στερέψουν, θα γίνουν τέτοιοι σεισμοί ώστε συμπεσείν άπαν οικοδόμημα. Απ’ ότι κατασκεύασεν ο άνθρωπος δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Ολόκληρα νησιά θα βυθίζονται και θα βγαίνουν καινούρια. Φρίκη και τρόμος. Οι άθρωποι θα τρέχουν στον δρόμο να πεθάνουν και δεν θα μπορούν. Αυτές είναι οι μερες.
Ερώτηση μιας κυρίας:αυτά τα παλιότερα, η αγία επιστολή το έλεγε....
Όχι.
(Επιμένει). Κάποια στιγμή τα είχα διαβάσει.
(γέροντας) Δεν είναι η αγία επιστολή
(άλλος) άστα αυτά μην τα διαβάζεις
(γέροντας). Είναι αιρετικά αυτά. Δεν είναι η Αποκάλυψη
Συνεχίστε γέροντα
Μην τα ζητάτε αυτά! Αυτά είναι μακρυά. Φροντίστε τώρα να αντέξετε στη λαίλαπα που έρχεται, να ζήσετε στις μέρες τις ειρηνικές αυτές, και τότε ο Θεός δεν θα αφήσει τους δικούς του. ..... (αδιάγνωστο). Ναι αλλά στο τέρμα, μόλις θα νικήσει ο Θεός, δεν μπορούμε να το κρίνουμε από τώρα, διότι είναι ασύληπτα, είναι απερίγραπτα, είναι αφάνταστα. Πάντως εκείνοι που κρατούν την πίστην τους ούτε τότε ακόμη. Θα τους σκεπάσει ο Θεός. Αλίμονο. Εννοούσα ότι μετά την ανάληψη του Σταυρού όμως, θα είναι πολύ μεγάλο, γιατί κινείται ελεύθερα ο διάβολος, γιατί όλη η δύναμις που τον αναχαιτίζει είναι ο Σταυρός! Θα φύγει η Χάρις του Θεού και τότε αυτός θα αλωνίζει. (τον ξαναρωτά πότε )... Μετά στις μέρες της Συντελείας. Τώρα όμως προηγούνται αυτά που σας είπα. Εμίσησαν οι Τούρκοι και θα μας χτυπήσουν. Μετά θα κινηθεί η Ρωσία θα κατέβει στην Κωνσταντινούπολη, μετά θα έρθει το ΝΑΤΟ, ποιό είναι το ΝΑΤΟ; Οι επέσχυντοι απόγονοι του Βατικανού που κατέστρεψαν το Βυζαντινό Πολιτισμό. Θα τους φέρει εκεί μέσα τώρα η δικαιοσύνη του Θεού και δεν θα γυρίσει ένας πίσω να πει τι έπαθαν. Σε δύο ολιγοχρόνιες συνάξεις κατά τη γνώμην των πατέρων, θα έχει περί τα 220.000.000 νεκρούς. Λοιπόν τότε θα αρχίσει η ευγενής αυτή βασιλεία που δεν ξανάγινε από κτίσεως κόσμου τέτοια, ευτυχία. Θα γίνονται θαύματα πολλά για να δυναμώσει καλά η δύναμις των Χριστιανών. Θα κρατήσει μια γενιά, 30, 35, 25 πόσα χρόνια είναι, θα κρατήσει αυτό. Μετά αρχίζουν τα δεινά, η συντέλεια.
(ένας κύριος) ο Ενώχ και ο Ηλίας πότε παρουσιάζονται;
Όταν θα είναι βασιλεύς. Στα 3 ½ χρόνια.
(ο ίδιος) κι ο Άγιος Ιωάννης;
(γέρων) πάντως πιστεύω ότι πρέπει να είναι 3. Σε κάθε περίοδο της εκκλησίας, στην περίοδο κατά τα μέσα της Παραδόσεως που είναι ο Ενώχ, του Λέων (;) που είναι ο Ηλίας, και στην περίοδο της Χάριτος που είναι ο Ιωάννης. Τελευταία είναι η περίοδος της Εκκλησίας. Αυτούς τους 3 θα τους σκοτώσει ο Αντίχριστος.
(ακολουθεί αδιάγνωστος διάλογος μεταξύ παρεβρισκομένων)
(ερώτηση κάποιου) και μετά ποιός θα τον σκοτώσει τον Αντίχριστο;
(γέροντας) Η οργή του Θεού.
(ο ερωτήσας) Μόνο η οργή, ούτε ο Ιωάννης, ούτε.....
(γέροντας) Όχι, κανείς, η οργή. Θα κατεβεί ο Χριστός στη γη, θα παρέλθει η κτίσις όλη, .....(αδιάγνωστη) που ήταν άφθαρτη. Σε χρόνον αστραπής, σε χρόνον αστραπής ο Παντοδύναμος Θεός θα αναστήσει όλη την ανθρωπότητα. Όχι αντίτυπα, με την ίδιαν συνείδησιν και σκέψιν, να ξέρετε, αυτό θα γίνει σε χρόνον αστραπής, ...... την δύναμιν του Θεού
(ερώτηση) Όπως έφυγαν ή σε μια ορισμένη ηλικία;
(γέροντας). Όχι, θα είναι σε μια ορισμένη ηλικία
(ερώτηση) Θα είναι σε 33 χρόνια λέτε;
(γέροντας) Λοιπόν, μετά θα παραμερίσει όλες τις κορυφαίες αρετές, όλα τα κορυφαία εγκλήματα, και θα πει: ποιοι δείξατε συμπάθειαν; Περάστε δεξιά. Ποιοί είσασταν ανελεήμονες και σκληροί; Χαθείτε από μένα. Και τέλειωσε. Θα κρατήσει 15 λεπτά, η ώρα της κρίσεως. Λοιπόν, να το ξέρετε και τούτο, να είστε συμπαθείς, γιατί η συμπάθεια... έχουμε έναν τρόπο να εκμεταλλευτούμε τον Θεόν. Επειδή στο ζήτημα της αγάπης και της συμπάθειας, νικάται η Δικαιοσύνη Του, επειδή είναι Φύσις Αγάπης, τον κάνουμε και ξεχνάει την οργή που έχει εναντίον μας. Ένα μέτρο μετρείται ..... μετρηθείσεται υμίν. Να λοιπόν! Να είστε συμπαθείς, να είναι και ο Θεός συμπαθής και κερδίσαμε. Αυτό είναι. Συμπάθεια εις τον συνάνθρωπο. Γιατί μην ξεχνάτε η σφραγίδα στην ταυτότητα του Χριστιανισμού είναι τούτη: Αγαπάτε τους εχθρούς ημών. Καλώς ποιείτε τοις μισούσι υμάς, εύχεσθε υπέρ των επιρεαζόντων υμάς. (τα υπόλοιπα του Αγιογραφικού χωρίου δεν τα βγάζω). Εντέλλομαι υμίν αγαπάτε αλλήλους. Αν εφαρμόζετε την συμπάθειαν, είναι ένας τρόπος να εκμεταλλευτούμε την αγάπην του Θεού και να σβήσουμε τας αμαρτίες μας. Ότι κάνετε θα κάνω κι εγώ, να ένας τρόπος να την εκμεταλλευτούμε. Να δείξουμε συμπάθειαν για να δείξει κι εκείνος σ’ εμάς συμπάθειαν. Κι έτσι...
(μια κυρία) Πάτερ θέλουμε να σας συναντήσουμε πάλι.
(γίνεται διάλογος για κάποια ομιλία στην Αθήνα που έγινε στη Αρχαιολογική Εταιρία) 18:00 ως
Πλησιάζω τα 80 έχω υπό το ράσο 62 χρόνια.
Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα το πήραμε από  ΕΔΩ    http://www.oimos-athina.blogspot.com/2013/08/blog-post_4137.html