Οι 3 τροφές που θα σας κόψουν κυριολεκτικά το βήχα


Μια γρίπη ή ένα ελαφρύ κρυολόγημα μπορεί να αφήσουν στο πέρασμά τους έναν επίμονο βήχα που θα μας ταλαιπωρήσει για μέρες ή και για ολόκληρες εβδομάδες.
Η ενοχλητική αίσθηση στον λαιμό δυσκολεύει την ομιλία και το φαγητό, προκαλώντας σημαντική δυσφορία στην καθημερινότητά μας.
Τα 3 προϊόντα που θα δείτε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε μια και καλή!
– Μέλι

Το μέλι ως γνωστόν μαλακώνει τον λαιμό, αφού σχηματίζει στο εσωτερικό του τοίχωμα μια λεπτή επίστρωση που διευκολύνει την κατάποση. Επίσης, έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητισιακή δράση. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine δείχνει ότι μια μικρή ποσότητα μελιού πριν...
τον ύπνο μειώνει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα του βήχα. Μπορείτε να απολαύσετε το μέλι σκέτο ή να το προσθέσετε στο τσάι σας.
– Γλυκόριζα

Οι χημικές ουσίες που περιέχει η γλυκόριζα μειώνουν το οίδημα στο εσωτερικό του λαιμού. Η γλυκόριζα έχει επίσης αποχρεμπτική δράση, βοηθώντας να διαλυθεί και να απομακρυνθεί ευκολότερα η βλέννα. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η γλυκόριζα χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως «γιατροσόφι» για τον πονόλαιμο και το άσθμα.
– Σοκολάτα
Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως πράγματι η σοκολάτα μπορεί να ανακουφίσει από τον βήχα, χάρη στη σύνθετη ουσία θεοβρωμίνη που περιέχει το κακάο. Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε το 2012 σε συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Θώρακος, η θεοβρωμίνη δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στον λαιμό, προστατεύοντας τις νευρικές απολήξεις που πυροδοτούν το αντανακλαστικό του βήχα.
Πηγή:onmed.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/